-
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα πετρελαιο κανει διαφορα μονο αν κανεις πανω απο 30-40 χιλ χμ τον χρονο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα πετρελαιο κανει διαφορα μονο αν κανεις πανω απο 30-40 χιλ χμ τον χρονο.Α, μην αρχίζουμε πάλι αυτή την ανούσια αντιπαράθεση περί κόστους, την έχω αναλύσει παλαιότερα σε άλλη ενότητα.....με τα ίδια χιλιόμετρα ανά έτος (20000) σε 5-7 έτη έχεις κάνει απόσβεση εάν θυμάμαι καλά και μετά έχεις κέρδος...
Eπί προχείρω έχουμε:
Μέση Τιμή Αμόλυβδης (Σέρρες) = 1,057 ευρώ
Μέση Τιμή Diesel (Σέρρες) = 0,966 ευρώΜέση Κατανάλωση 320i = 8,5 L/100KM
Μέση Κατανάλωση 320d = 6 L/100KMΣτα 20.000ΚΜ (M.O Χιλιομέτρων ανά έτος) θα έχουν καταναλώσει:
320d = 1200 L Diesel
320i = 1700 L UnleadedΆρα κόστος καυσίμου:
320d = 1200 Χ 0,966 Ευρώ = 1159,2 Ευρώ
320i = 1700 Χ 1,057 Ευρώ = 1796,9 ΕυρώΔΙΑΦΟΡΑ υπέρ Diesel = 637,7 ΕΥΡΩ
Άρα η διαφορά κόστους μεταξύ του 320i & 320d που είναι 4500 Ευρώ, καλύπτεται σε 4500/637,7 = 7,05 χρόνια.
Εξυπακούεται πως πιο επιθετική οδήγηση ή περισσότερα χιλιόμετρα ανά έτος, κατεβάζουν τα χρόνια απόσβεσης.......η δε χαρά των 36 κιλών ροπής δεν περιγράφεται....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τί πήρες ?
Πλάκα με κάνεις??
Εδώ το έχω και με φωτό στην υπογραφή...
Οπως μπορείς να συμπεράνεις είμαι λίγο αργός ....
-
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα πετρελαιο κανει διαφορα μονο αν κανεις πανω απο 30-40 χιλ χμ τον χρονο.
Α, μην αρχίζουμε πάλι αυτή την ανούσια αντιπαράθεση περί κόστους, την έχω αναλύσει παλαιότερα σε άλλη ενότητα.....με τα ίδια χιλιόμετρα ανά έτος (20000) σε 5-7 έτη έχεις κάνει απόσβεση εάν θυμάμαι καλά και μετά έχεις κέρδος...
Eπί προχείρω έχουμε:
Μέση Τιμή Αμόλυβδης (Σέρρες) = 1,057 ευρώ
Μέση Τιμή Diesel (Σέρρες) = 0,966 ευρώΜέση Κατανάλωση 320i = 8,5 L/100KM
Μέση Κατανάλωση 320d = 6 L/100KMΣτα 20.000ΚΜ (M.O Χιλιομέτρων ανά έτος) θα έχουν καταναλώσει:
320d = 1200 L Diesel
320i = 1700 L UnleadedΆρα κόστος καυσίμου:
320d = 1200 Χ 0,966 Ευρώ = 1159,2 Ευρώ
320i = 1700 Χ 1,057 Ευρώ = 1796,9 ΕυρώΔΙΑΦΟΡΑ υπέρ Diesel = 637,7 ΕΥΡΩ
Άρα η διαφορά κόστους μεταξύ του 320i & 320d που είναι 4500 Ευρώ, καλύπτεται σε 4500/637,7 = 7,05 χρόνια.
Εξυπακούεται πως πιο επιθετική οδήγηση ή περισσότερα χιλιόμετρα ανά έτος, κατεβάζουν τα χρόνια απόσβεσης.......η δε χαρά των 36 κιλών ροπής δεν περιγράφεται....
Αφου το εκανες εντιτ ας γραψω και την αποψη μου (φιλικα παντα): Στους υπολογισμους ξεχασες την αξια του χρηματος, σε 7 χρονια τα 4500 ευρω θα αξιζουν αρκετα παραπανω. Επισης το ντηζελ εχει ενα επιπλεον εξαρτημα (το τουρμπο) που ειναι πολυ πιθανο να θελει αλλαγη μεσα στην 7ετια.
Ναι μεν εχεις ροπη αλλα χανεις το ευρος των στροφων. Να χτυπας 7000 στροφες εχει και πλακα αλλα ειναι και χρησιμο στην οδηγηση αν δεν θελεις να αλλαζεις ταχυτητες συνεχως.Αν προσθεσεις τους τοκους και το κοστος του τουρμπο ξεπερνας τα 10 χρονια. Φυσικα αν κανεις 50 χιλ χμ τον χρονο θα ειναι εγκλημα να παρεις βενζινη αλλα στα 20 χιλ δεν συμφερει με τιποτε (εκτος και ξεκινας με παρομοια αρχικη αξια δηλ αναφερεσαι στην πχ 318ντ η 316 ντ).
-
Ο μαντρας μου ζηταει 675ε για πινακιδες και 600 για αμοιβη εκτελωνιστη.
ειναι φυσιολογικα ποσσα η θα τα παρουν μαυρα ?
για range rover sprt 2700cc
Καλησπέρα,
Είναι πολλά τα λεφτά, η αμοιβή του εκτελωνιστή είναι περίπου 150-200 ευρώ μόνο, για πινακίδες και άδεια μόνο 300-400 ευρώ..
75 ευρώ είναι τα έξοδα των πινακίδων και 580 το σήμα των τελών που πρέπει να έχει πληρωμένο για να βγουν οι πινακίδες(βάλε και 20 για αυτόν που θα κάνει το τρέξιμο) είσαι σωστός.
για αμοιβή εκτελωνιστή δεν ξέρω.
-
Γεια σας παιδια,
ειμαι καινουργιος στο forum, αλλα ασχολουμαι πολλα χρονια με αυτοκινητα. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω τα εξης:
- Ξερετε ποιοι κανουν εισαγωγες αυτοκινητων?
- Ξερετε καποιον ειγωγεα που να μπορει να μου κανει χρηματοδοτηση σε αυτοκινητο που θα μου φερει απ'εξω αλλα χωρις να αλλαξω τις πινακιδες, δηλαδη το αμαξι να μεινει με ξενες πινακιδες.
Ευχαριστω προκαταβολικα!
-
Από περιέργεια, γνωρίζεις φαντάζομαι ότι είναι παράνομο να κυκλοφορείς με ξένες πινακίδες αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού?
Υπάρχει και τεράστιο topic εδώ για εισαγωγή ευτοκινήτων, ας το συγχωνεύσει κάποιος mod. -
...Αφου το εκανες εντιτ ας γραψω και την αποψη μου (φιλικα παντα): Στους υπολογισμους ξεχασες την αξια του χρηματος, σε 7 χρονια τα 4500 ευρω θα αξιζουν αρκετα παραπανω.Καλημέρα,
Είμαι σε διακοπές οπότε δεν έχω Ιντερνετ.......
Πως?? Με επιτόκιο τράπεζας 0,75% και πληθωρισμό 4,5%??
Επισης το ντηζελ εχει ενα επιπλεον εξαρτημα (το τουρμπο) που ειναι πολυ πιθανο να θελει αλλαγη μεσα στην 7ετια.
Αυτός που σου το είπε αυτό μάλλον ήταν πιωμένος και έβλεπε και ροζ ελέφαντες....
Ναι μεν εχεις ροπη αλλα χανεις το ευρος των στροφων. Να χτυπας 7000 στροφες εχει και πλακα αλλα ειναι και χρησιμο στην οδηγηση αν δεν θελεις να αλλαζεις ταχυτητες συνεχως.
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτας αλλά η δύναμη είναι σαφώς μικρότερη σε βενζινοκίνητη 320i...
Αν προσθεσεις τους τοκους και το κοστος του τουρμπο ξεπερνας τα 10 χρονια. Φυσικα αν κανεις 50 χιλ χμ τον χρονο θα ειναι εγκλημα να παρεις βενζινη αλλα στα 20 χιλ δεν συμφερει με τιποτε (εκτος και ξεκινας με παρομοια αρχικη αξια δηλ αναφερεσαι στην πχ 318ντ η 316 ντ).
Τα είπα παραπάνω......
Σορρυ για το οφ τόπικ...
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Από περιέργεια, γνωρίζεις φαντάζομαι ότι είναι παράνομο να κυκλοφορείς με ξένες πινακίδες αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού?
Υπάρχει και τεράστιο topic εδώ για εισαγωγή ευτοκινήτων, ας το συγχωνεύσει κάποιος mod.teri, ναι το ξερω, αλλα ξεχασα να πω οτι ειμαι κατοικος εξωτερικου. Οποτε στο θεμα πινακιδες δεν εχω προβλημα.
-
Ο χρήστης leon-dante έγραψε:
Υπάρχει και τεράστιο topic εδώ για εισαγωγή ευτοκινήτων, ας το συγχωνεύσει κάποιος mod.teri, ναι το ξερω, αλλα ξεχασα να πω οτι ειμαι κατοικος εξωτερικου. Οποτε στο θεμα πινακιδες δεν εχω προβλημα.
Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις καποιον στην ελλαδα να στο χρηματοδοτησει με ξενες πινακιδες αφου κανενας στην Ελλαδα δεν μπορει να βγαλει ξενες πινακιδες σε αυτοκινητο. Αναλογα σε πια χωρα εισαι μπορεις να παρεις απο εκει και να το μεταφερεις στην Ελλαδα με ξενες ή προσωρινες πινακιδες αναλογα τι ασφαλεια μπορεις να παρεις. Σε πια χωρα εισαι μονιμος κατοικος και γιατι θελεις να εχεις αμαξι στην Ελλαδα αν δεν ζεις σε αυτη;
-
Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις καποιον στην ελλαδα να στο χρηματοδοτησει με ξενες πινακιδες αφου κανενας στην Ελλαδα δεν μπορει να βγαλει ξενες πινακιδες σε αυτοκινητο. Αναλογα σε πια χωρα εισαι μπορεις να παρεις απο εκει και να το μεταφερεις στην Ελλαδα με ξενες ή προσωρινες πινακιδες αναλογα τι ασφαλεια μπορεις να παρεις. Σε πια χωρα εισαι μονιμος κατοικος και γιατι θελεις να εχεις αμαξι στην Ελλαδα αν δεν ζεις σε αυτη;
Δε θελω να μου βγαλει ξενες πινακιδες το αυτοκινητο θα εχει ηδη πινακιδες, κοινος θα κανουν τιν ιδια δουλεια που κανουν οταν αγοραζουν ενα αυτοκινητο απο Γερμανια μονο που στο τελος δε θα του αλλαξουν πινακιδες.
Για να αγορασω απο Αγγλια ενδιαφερομαι γιατι εκει μενω και γιατι οι τιμες πλεον στην Αγγλια ειναι χαμηλοτερες απο καθε αλλη ευρωπαικη χωρα. Τωρα επειδη τα περουσιακα μου στοιχεια ειναι στην Ελλαδα μπορω να το παρω με μια χρηματοδοτηση απο την Ελλαδα. -
Δεν ειναι εισαγωγη αυτο που πας να κανεις. Καμμια τραπεζα δεν θα σε χρηματοδοτησει για αυτοκινητο με πινακιδες αγγλιας. Γιατι δεν παιρνεις δανειο απο την Αγγλια;
-
Δεν ειναι εισαγωγη αυτο που πας να κανεις. Καμμια τραπεζα δεν θα σε χρηματοδοτησει για αυτοκινητο με πινακιδες αγγλιας. Γιατι δεν παιρνεις δανειο απο την Αγγλια;Γιατι αν και εχω σπιτι στην Αγγλια δεν ειμαι φορολογουμενος κατοικος Αγγλιας αλλα Ελλαδας. Τραπεζα δε θα με χρηματοδοτηση αλλα καποιοι εμποροι χρηματοδοτουν οι ιδιοι τους πελατους τους.
-
Αρα δεν εισαι κατοικος Αγγλιας αφου το πρωτο πραγμα που ζητανε στο τελωνειο για να σε αφησουν να οδηγας αμαξι με ξενες πινακιδες ειναι χαρτια απο την Εφορια της χωρας που ζεις.
-
Αρα δεν εισαι κατοικος Αγγλιας αφου το πρωτο πραγμα που ζητανε στο τελωνειο για να σε αφησουν να οδηγας αμαξι με ξενες πινακιδες ειναι χαρτια απο την Εφορια της χωρας που ζεις.Εδω πιστευω οτι εισαι λαθος. Χρειαζεσαι απλως κατοικια η επιχειρηση. Ειχαμε για περισσοτερα απο 15 χρονια αμακια με ξενες πινακιδες, αλλα τα αγοραζαμε και τα φερναμε μονοι μας. Ακομα και τοτε που χρειαζοσουν διαβατηριο κλπ κλπ για να περασεις απλως ζητουσαν κατοικια στο εξωτερικο και μπορουσες να εχεις ξενες πινακιδες για 6 μηνες.
-
Ο χρήστης leon-dante έγραψε:
Αρα δεν εισαι κατοικος Αγγλιας αφου το πρωτο πραγμα που ζητανε στο τελωνειο για να σε αφησουν να οδηγας αμαξι με ξενες πινακιδες ειναι χαρτια απο την Εφορια της χωρας που ζεις.
Εδω πιστευω οτι εισαι λαθος. Χρειαζεσαι απλως κατοικια η επιχειρηση. Ειχαμε για περισσοτερα απο 15 χρονια αμακια με ξενες πινακιδες, αλλα τα αγοραζαμε και τα φερναμε μονοι μας. Ακομα και τοτε που χρειαζοσουν διαβατηριο κλπ κλπ για να περασεις απλως ζητουσαν κατοικια στο εξωτερικο και μπορουσες να εχεις ξενες πινακιδες για 6 μηνες.
Παρε ενα τηλεφωνο στο τελωνειο στις προσωρινες εισαγωγες και θα σου εξηγησουν. Το θεμα ειναι που μενεις για περισσοτερους απο 6 μηνες το χρονο και πως μπορεις να αποδειξεις οτι μενεις εκει.
-
Εδω πιστευω οτι εισαι λαθος. Χρειαζεσαι απλως κατοικια η επιχειρηση. Ειχαμε για περισσοτερα απο 15 χρονια αμακια με ξενες πινακιδες, αλλα τα αγοραζαμε και τα φερναμε μονοι μας. Ακομα και τοτε που χρειαζοσουν διαβατηριο κλπ κλπ για να περασεις απλως ζητουσαν κατοικια στο εξωτερικο και μπορουσες να εχεις ξενες πινακιδες για 6 μηνες.
Παρε ενα τηλεφωνο στο τελωνειο στις προσωρινες εισαγωγες και θα σου εξηγησουν. Το θεμα ειναι που μενεις για περισσοτερους απο 6 μηνες το χρονο και πως μπορεις να αποδειξεις οτι μενεις εκει.
Α οκ αυτο ειναι σχετικα ευκολο, εκτος δουλειας σπουδαζω κι ολας. Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
-
delete
-
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις και εγώ...1) Αν φέρω από Γερμανία Mercredes E 250 (την καινούργια) μοντέλο 2009...το αυτοκίνητο θα είναι 7 μηνών και θα έχει περίπου 8.000 χλμ...πόσο θα μου στοιχίζει συνολικά να το φέρω εδώ στην Ελλάδα αν το αγοράσω από Γερμανία 29.000 Εuro?
2) Αν φέρω ΒΜW 320 μοντέλο 7/2008 με 12000 χλμ. και με αγορά από Γερμανία 24.000 Εuro...πόσο θα μου στοιχίσει τελική τιμή να το φέρω Ελλάδα..? Ξέρω ότι οι τιμές δεν είναι πάντα σταθερές και εξαρτόνται από διάφορους παράγοντες αλλά θα ήθελα να ξέρω στο περίπου....Επίσης δεν πληρώνω μεταφορά γιατί έχω γνωστό που κάνει μεταφορές και θα μου την κάνει δωρεάν...
Θα παρακαλούσα να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει αρκετά καλά γιατί έχω διαβάσει πολλά γι'αυτό το θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί οι απόψεις διαφέρουν κατά πολύ...
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! -
Καλως ήρθες αλλά μην τα θες όλα έτοιμα στο πιάτο...
Για αυτά που ρωτάς υπάρχουν οι εκτελωνιστές να σου πουν ακριβώς το ποσό που θα χρειαστεί...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.