-
Μπορείς...
Απλά καλύτερα πρώτα ρώτα σε ένα τελωνείο τι θα σου κοστίσει...
-
Εχει κανείς χρησιμοποιήσει ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΙΣΤΗ έκθεση αυτοκινητων στην Αθήνα για εισαγωγή ΙΧ από Γερμανία??
Σκέφτομαι για 4Χ4 και δυστυχώς δεν έχω χρόνο ουτε να παω στην Γερμανία ούτε να το εκτελωνίσω. Αν υπάρχει θετικά σχόλια για κάποιοα έκθεση θα ήθελα να τα ακούσω....ευχαριστώ
-
Ο χρήστης johnny1234 έγραψε:
Εχει φερει κανεις αυτοκινητο απο το εξωτερικο με μετοικεσια? Τι πληρωνεις τελωνειο, φπα ,τελη ταξινομισης και τελος τι περιορισμοι υπαρχουν σε κυβικα για καινουριο η μεταχειρισμενο? Ολες οι πληροφοριες δεκτες
Ευχαριστω!για δες εδώ
http://ektelonistis.freegr.net/metanastes.htm
και εγώ το σκέφτομαι (λόγω γυναίκας από εξωτερικό) αλλά μάλλον πάνω ατο τα 2000κε παμε για 'γδάρσιμο'!!
-
Ευχαριστω για το link
Απο οτι λεει δεν νομιζω οτι θα μας γδαρουν αν εχεις το αυτοκινητο 6μηνες στην κατοχη σου τωρα αν αγορασεις καινουριο η μεταχειρισμενο δεν ξερω το ψαχνω και εγω για καινουριο
Σκεφτομαι να φερω και εγω το αυτοκινητο μου με μετροικεσια απο Αμερικη ενα Grand Cherokee 4L 2001 μοντελο και δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο και τα
εξοδα -
Ερωτηση...
Ας πουμε οτι θελω να φερω μια BMW 130i απο Γερμανια. Περα απο τον εκτελωνισμο κλπ...ας πουμε οτι βγαινουν Ελληνικες πιδακιδες, αδεια κλπ...θα ηθελα να μου πειτε αν θα πληρωσω τεκμηριο επειδη ειναι 3,000 κυβικα;;
-
οχι δεν εχεις τεκμηριο.
ποσο θα σου κοστισει συνολικα ξερεις?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οχι δεν εχεις τεκμηριο.ποσο θα σου κοστισει συνολικα ξερεις?
Σιγουρα;;
Γιατι κοιτα εδω τι λεει...
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=198&page_id=3100
Aς πουμε οτι εγω δεν εχω εισοδημα
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΥ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΕΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΟΥΣ...???ΕΝΝΟΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΙΜΗ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ MOBILE.DE ΤΟΣΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ...
-
Δυστυχώς φίλε εδώ και πολλά χρόνια η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Οι παλιότεροι θα θυμούνται τις πρώτες εξαγγελίες περί αλλαγής της δασμολόγησης, αλλά εγώ είμαι μόλις 23 και ήμουν μικρός...
Καταλαβαίνεις που το πάω. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω καμία εξαγγελία περί μείωσης (ή ακόμα περισσότερο κατάργησης) της δασμολόγησης αν δεν την δω να πραγματοποιείται...
Πάντως για ακριβά οχήματα μικρού κυβισμού (κυρίως Smart, RX8, αλλά και Golf GT όταν αρχίσουν να βγαίνουν μεταχειρισμένα) και υπερακριβά αυτοκίνητα (Porsche, μεγάλες BMW κτλ) συμφέρει και τώρα. Απλά δεν είναι η τιμή που βλέπεις, πρέπει να υπολογίζεις αρκετά παραπάνω.
Btw, αν μπορείς γράφε με μικρά. Τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις!
-
Συγχωρέστεμε αν έχει ειπωθεί, αλλά πρν μερικές εβδομάδες άκουσα στις ειδήσεις ότι ψηφιστηκε (ή πρόκειται να ψηφιστεί) νομοσχέδιο για την **σταδιακή κατάργηση των δασμων σε διάστημα 10 χρόνων **
Το αναφέρω απλά ενημερωτικά.
-
Και εγω 20 ετων είμαι...Και κανω όνειρα για 996!!!Η σταδιακή καταργηση ειναι μια καλή αρχή παντως ε???Γνωρίζει κανείς κάτι για ότι είπε ο Νίκος???
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Συγχωρέστεμε αν έχει ειπωθεί, αλλά πρν μερικές εβδομάδες άκουσα στις ειδήσεις ότι ψηφιστηκε (ή πρόκειται να ψηφιστεί) νομοσχέδιο για την **σταδιακή κατάργηση των δασμων σε διάστημα 10 χρόνων **Το αναφέρω απλά ενημερωτικά.
Δεν παιζεται με τιποτα το μπουρ... εχμμμ, Ελληνικο κρατος!
-
Σε περιπτωση που φερω αυτοκινητο απο Γερμανια...ενος ετους...και εχει εργοστασιακη εγγυηση 2 ετη...ισχυει στην Ελλαδα; Θα μου φερουν καποια αντιριση σε περιπτωση που θελω να επιδιορθωσω μια βλαβη στο αυτοκινητο που πρεπει να καλυψει η εγγυηση;
Τελος...ας πουμε οτι το αυτοκινητο το αγοραζω απο εκει 25,000 ευρω...και στην Ελλαδα κοστιζει 35,000 ευρω καινουριο...σε τι ποσο θα το ασφαλισω;
-
Να σου πω για την περίπτωσή μου.Το αυτοκίνητο όταν αγοράστηκε στην Ιταλία ήταν ενός έτους και η Smart έδινε δύο χρόνια εγγύηση.Φυσικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία (1 στην Ελλάδα και 1 στην Ιταλία) που έγιναν επιθιορθώσεις βλαβών εντός εγγύησης Για το ποσό ασφάλισης,βάλαμε σχεδόν την τιμής αγοράς μαζί με τα έξοδα εκτελωνισμού (τους έδωσα και τα αντίστοιχα τιμολόγια).Πάντως το ποσό της ασφάλισης είναι ένα τρελό ανέκδοτο εδώ στην Ελλάδα αφού κοιτάζουν τους άκρως αντιπροσωπευτικούς πίνακες τιμών μεταχειρισμένων του AutoΤρίτη
-
Ο χρήστης tourist έγραψε:
Να σου πω για την περίπτωσή μου.Το αυτοκίνητο όταν αγοράστηκε στην Ιταλία ήταν ενός έτους και η Smart έδινε δύο χρόνια εγγύηση.Φυσικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία (1 στην Ελλάδα και 1 στην Ιταλία) που έγιναν επιθιορθώσεις βλαβών εντός εγγύησης Για το ποσό ασφάλισης,βάλαμε σχεδόν την τιμής αγοράς μαζί με τα έξοδα εκτελωνισμού (τους έδωσα και τα αντίστοιχα τιμολόγια).Πάντως το ποσό της ασφάλισης είναι ένα τρελό ανέκδοτο εδώ στην Ελλάδα αφού κοιτάζουν τους άκρως αντιπροσωπευτικούς πίνακες τιμών μεταχειρισμένων του AutoΤρίτηΜαλιστα...οποτε πανω κατω...στο ασφαλιζουν οσο το πηρες και οσο σου κοστισε να το φερεις.
-
μακαρι αν οντως γινει αυτο, θα ερθουν κυριολεκτικα τα πανω-κατω..
ολοι θα βγαινουν ε.ε να φερουν αυτοκινητο και πολυ καλα θα κανουν.
το κρατος θα χασει τοσο πλιατσικο (εε συγνωμη.. φορους εννοουσα), οι ντοπιες αντιπροσωπειες θα αναγκαστουν να ριξουν τιμες και κερδη μπας και κρατησουν κανεναν πελατη.. χαμος θα γινει.
και φυσικα ο μονος κερδισμενος θα ειναι ο καταναλωτης.
γι αυτο και πιστευω οτι σ αυτη τη χωρα που ζουμε, δεν προκειται να γινει.. -
Μπορεί να γίνει αν γίνει όπως στο εξωτερικό.Μειώνουμε το κόστος απόκτησης και αυξάνουμε το κόστος χρήσης των οχημάτων.Και αυτό γιατί για να αποτρέψει την εισαγωγή των φτηνών πλέον μεταχειρισμένων,θα αναγκαστεί να μειώσει τους φόρους των καινούργιων (τέλος ταξινόμησης).Για να ρεφάρει όμως το κράτος από τα χαμένα αυτά έσοδα,θα αυξήσει τέλη,βενζίνες και ότι άλλο σχετικό με τη χρήση ενός οχήματος.
...μάλλον με πείραξαν τα πολλά φάρμακα που παίρνω τις τελευταίες μέρες
-
Ας ξεθάψω αυτό το θέμα για να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα νέο με τα τέλη ταξινόμησης. Ξέρετε τίποτα;
Το μόνο νέο στοιχείο που βρήκα σε ένα πρόσφατο ψάξιμο είναι το εξής (link
Ο χρήστης AutoTriti έγραψε:
Θα αλλάξει κάτι σύντομα; Αν δεν αναθεωρηθεί όλο το σύστημα, τα μεταχειρισμένα εισαγωγής, που εκτελωνίζονται στην Ελλάδα από 1/7/2006, θα ακριβύνουν δραματικά. Και αυτό γιατί, τότε τίθεται σε ισχύ η νέα ευρωπαϊκή οδηγία, 98/69/Ε.Κ. Φάση Β, που αντικαθιστά τη Φάση Α και στην ουσία μετακυλά τα ποσοστά του τέλους μία βαθμίδα πίσω. Αποτέλεσμα είναι πως, ένα αυτοκίνητο της οδηγίας 98/69/Ε.Κ Φάση Α, που σήμερα υπόκειται σε ποσοστό τέλους ταξινόμησης 30% (1.601-1.800 κ. εκ), από 1/7/2007 θα υπόκειται σε ποσοστό 56%, αντίστοιχο με αυτό που σήμερα έχει ένα αυτοκίνητο ίδιου κυβισμού της οδηγίας 94/12/Ε.Κ.Αν όντως ίσχυσε η νέα οδηγία με αυτόν τον τρόπο, τέρμα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα... Έχει κανείς καμία πληροφορία;
Κάτι ακόμα: Πως μπορεί κανείς να έχει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του με γερμανικές πινακίδες; Βλέπω πολλά στο δρόμο και αναρωτιέμαι...
-
Προς Ηammer
Φίλε δυστυχώς ξέρω μόνο δύο περιπτώσεις και μάλλον θα απογοητευτείς και από τις δύο (όπως κι εγώ άλλωστε)
**1) ** Βλέπεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι διπλωματικό στέλεχος (βλ. πρεσβείες κτλ.) που είναι περίεργη φάση για να στην εξηγήσω εγώ (κι εμένα φίλος που η μάνα του είναι στη γερμανική πρεσβεία μου τα εξήγησε).
ή
2) Βλέπεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου το έφερε στην χώρα χωρίς να το εκτελωνίσει, πράγμα που σημαίνει ότι αν τον πιάσουν του παίρνουν το τουτου και μένει με τα κλειδιά στο χέρι (στην καλύτερη)... Από 'κει και πέρα δεν ξέρω τί μπορείς να κάνεις για να το πάρεις πίσω, πάντως καθαρή δεν τη βγάζεις. Ο τσάμπας πέθανε...
Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με...
Αν ξέχασα ή παρέλειψα περίπτωση συμπληρώστε με... -
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Προς ΗammerΦίλε δυστυχώς ξέρω μόνο δύο περιπτώσεις και μάλλον θα απογοητευτείς και από τις δύο (όπως κι εγώ άλλωστε)
**1) ** Βλέπεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι διπλωματικό στέλεχος (βλ. πρεσβείες κτλ.) που είναι περίεργη φάση για να στην εξηγήσω εγώ (κι εμένα φίλος που η μάνα του είναι στη γερμανική πρεσβεία μου τα εξήγησε).
ή
2) Βλέπεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου το έφερε στην χώρα χωρίς να το εκτελωνίσει, πράγμα που σημαίνει ότι αν τον πιάσουν του παίρνουν το τουτου και μένει με τα κλειδιά στο χέρι (στην καλύτερη)... Από 'κει και πέρα δεν ξέρω τί μπορείς να κάνεις για να το πάρεις πίσω, πάντως καθαρή δεν τη βγάζεις. Ο τσάμπας πέθανε...
Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με...
Αν ξέχασα ή παρέλειψα περίπτωση συμπληρώστε με...Στο 2 έχω να παρατηρήσω ότι αν έχει νόμιμες γερμανικές πινακίδες (αυτές και όχι αυτές που είναι για αυτοκίνητα προς εξαγωγή) δεν υπάρχει κανένας λόγος να το εκτελωνίσει. Κυκλοφορεί με γερμανικές πινακίδες και έχει την υποχρέωση να μην βρίσκεται στην Ελλάδα πάνω από 6 μήνες συνεχόμενα. Ούτε προφανώς του παίρνει κανείς το αυτοκίνητο. Το όλο θέμα είναι πως βγάζεις τέτοιες πινακίδες χωρίς να είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Υποπτεύομαι ότι είναι εύκολο να δουλέψεις τους δικούς μας για τη μόνιμη κατοικία σου (ότι δηλώσεις είσαι!) αλλά τους Γερμανούς πως τους 'πείθεις' να σου δώσουν πινακίδες; Άσχετα αν μετά πρέπει να τους πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα...
Τέσπα, έχω απελπιστεί με την κατάσταση των μεταχειρισμένων, αλλά και με τους υπέρογκους δασμούς.
Κάθε ιδέα είναιο ευπρόσδεκτη πάντως!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.