Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Προς Ηammer
Φίλε δυστυχώς ξέρω μόνο δύο περιπτώσεις και μάλλον θα απογοητευτείς και από τις δύο (όπως κι εγώ άλλωστε)
**1) ** Βλέπεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι διπλωματικό στέλεχος (βλ. πρεσβείες κτλ.) που είναι περίεργη φάση για να στην εξηγήσω εγώ (κι εμένα φίλος που η μάνα του είναι στη γερμανική πρεσβεία μου τα εξήγησε).
ή
2) Βλέπεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου το έφερε στην χώρα χωρίς να το εκτελωνίσει, πράγμα που σημαίνει ότι αν τον πιάσουν του παίρνουν το τουτου και μένει με τα κλειδιά στο χέρι (στην καλύτερη)... Από 'κει και πέρα δεν ξέρω τί μπορείς να κάνεις για να το πάρεις πίσω, πάντως καθαρή δεν τη βγάζεις. Ο τσάμπας πέθανε...
Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με...
Αν ξέχασα ή παρέλειψα περίπτωση συμπληρώστε με...
Στο 2 έχω να παρατηρήσω ότι αν έχει νόμιμες γερμανικές πινακίδες (αυτές και όχι αυτές που είναι για αυτοκίνητα προς εξαγωγή) δεν υπάρχει κανένας λόγος να το εκτελωνίσει. Κυκλοφορεί με γερμανικές πινακίδες και έχει την υποχρέωση να μην βρίσκεται στην Ελλάδα πάνω από 6 μήνες συνεχόμενα. Ούτε προφανώς του παίρνει κανείς το αυτοκίνητο. Το όλο θέμα είναι πως βγάζεις τέτοιες πινακίδες χωρίς να είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Υποπτεύομαι ότι είναι εύκολο να δουλέψεις τους δικούς μας για τη μόνιμη κατοικία σου (ότι δηλώσεις είσαι!) αλλά τους Γερμανούς πως τους 'πείθεις' να σου δώσουν πινακίδες; Άσχετα αν μετά πρέπει να τους πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα...
Τέσπα, έχω απελπιστεί με την κατάσταση των μεταχειρισμένων, αλλά και με τους υπέρογκους δασμούς.
Κάθε ιδέα είναιο ευπρόσδεκτη πάντως!