-
λοιπον , για να δω ποιός είναι τσακάλι εδω μέσα.Ενα lexus gs450h στη βασική έκδοση, κοστίζει 54000$ στο αμέρικα , δηλαδή 36000€ σε δραχμές ευρωπαικές . Ισχύει οτι τα υβριδικά απαλλάσονται από το τέλος ταξινόμησης και μετέπειτα τα τέλη κυκλοφορίας? .Αν βάλω το θείο από το Τσικάγκο να μου βάλει ένα στο καράβι , μετα η μόνη επιβάρυνση που θα έχω θα έναι το ΦΠΑ 19% (αν δεν το πάει 21 ο αλογοσκούφης).??? Μήπως TO GOOD TO BE TRUE? Και η εγγύηση ? Τα χρόνια εγγύησησς που δίνει η ελληνικη αντιπροσωπεία , θα ισχύει για ένα τέτοιο κομμάτι ? thanx σε όποιον απαντήσει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
kouk αυτό εννοείς?Τι ακριβως βλεπουμε σ αυτον τον καταλογο; Οι τιμες δλ που εχει τι ακριβως σημαινουν;
-
Ο χρήστης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
λοιπον , για να δω ποιός είναι τσακάλι εδω μέσα.Ενα lexus gs450h στη βασική έκδοση, κοστίζει 54000$ στο αμέρικα , δηλαδή 36000€ σε δραχμές ευρωπαικές . Ισχύει οτι τα υβριδικά απαλλάσονται από το τέλος ταξινόμησης και μετέπειτα τα τέλη κυκλοφορίας? .Αν βάλω το θείο από το Τσικάγκο να μου βάλει ένα στο καράβι , μετα η μόνη επιβάρυνση που θα έχω θα έναι το ΦΠΑ 19% (αν δεν το πάει 21 ο αλογοσκούφης).??? Μήπως TO GOOD TO BE TRUE? Και η εγγύηση ? Τα χρόνια εγγύησησς που δίνει η ελληνικη αντιπροσωπεία , θα ισχύει για ένα τέτοιο κομμάτι ? thanx σε όποιον απαντήσει.ετσι ειναι.
στο αμερικα ομως νομιζω πρεπει να ειναι δικο σου το αμαξι.και αυτο που πρεπει να παλεψεις ειναι να φορογηθεις το φπα στην τιμή της Αμερικής και οχι της Ευρώπης.
οταν τα κανεις ολα αυτα,πες μας και τι καταφερες..
επισης δεν θα πληρωνεις τελη κυκλοφοριας.
-
Noμίζω υπάρχει έξτρα 10% φόρος για εισαγωγή εκτός ΕΕ
-
Δηλαδή μεταχειρισμένο Prius, Civic Hybrid ή άλλο προσιτό υβριδικό από Γερμανία παίζει; Μη μου λέτε τέτοια!
-
Αυτά σίγουρα. Το ερώτημα είναι αν η απαλλαγή ισχύει και για τα υβριδικά Lexus!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αυτά σίγουρα. Το ερώτημα είναι αν η απαλλαγή ισχύει και για τα υβριδικά Lexus!Γιατί να μην ισχύει δηλαδή?
Σαφως και ισχύει.
Δες τιμές ελλάδας καινούργιων RX400h σε σύγκριση με το RX300 και την τιμή του GS450h και θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά στην φορολογία.Το RX400h είναι φθηνότερο από το RΧ300 παρ'ότι έχει μεγαλύτερο βενζινοκινητήρα + ηλεκτροκινητήρα + κόστος υβριδικής τεχνολογίας
http://www.autotriti.gr/Auto/_Nea_Monte ... arka=LEXUS
-
συμφέρει τοσο , που κάνω την σκέψη να μην πάρω το σπορ διθέσιο που σκεπτόμουν (ορδες των οποιων παρκάρουν στις καφετέριες και τα μπουζούκια των συνελλήνων αργόσχολων) και να χτυπήσω ένα GS450h ,ετσι να τρελαθούν όλοι.25χρονος με σεντάν 5 μέτρων.Τρελλό αλλά συμφέρει κα τρελλά
-
Ο χρήστης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
συμφέρει τοσο , που κάνω την σκέψη να μην πάρω το σπορ διθέσιο που σκεπτόμουν (ορδες των οποιων παρκάρουν στις καφετέριες και τα μπουζούκια των συνελλήνων αργόσχολων) και να χτυπήσω ένα GS450h ,ετσι να τρελαθούν όλοι.25χρονος με σεντάν 5 μέτρων.Τρελλό αλλά συμφέρει κα τρελλάΜπορει να συμφερει αλλα θα φαινεται οτι οδηγας το ''αυτοκινητο του μπαμπα''!
Νομιζω καθε αυτοκινητο εχει και το κοινο του!Παρε κανα διθεσιο αν μπορεις να γουσταρεις και ασε τα σενταν οταν θα κανεις οικογενεια! -
Πάντως πριν λίγα χρόνια φίλος του αδερφού μου (κάπου 19χρονών τότε) έσκασε σε κλαμπ με τη Jaquar S-type του μπαμπά και όλοι τον χάζευαν.
Όπως και να το πάρεις 19χρονος με limo είναι... πρωτότυπο! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως πριν λίγα χρόνια φίλος του αδερφού μου (κάπου 19χρονών τότε) έσκασε σε κλαμπ με τη Jaquar S-type του μπαμπά και όλοι τον χάζευαν.
Όπως και να το πάρεις 19χρονος με limo είναι... πρωτότυπο!ενω αμα σκάσει με το 19χρονο στο άλλο κάθισμα είναι κοινότυπο.
-
Αληθεύει ότι από 1/1/08 περνάμε στο euro4?
-
εμαθα οτι ανοιγοντας μια 'μαιμου' εταιρια στη Γερμανια, μπορεις να φερεις κανονικα αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες στην Ελλαδα.
το αρνητικο ειναι οτι πρεπει να δινεις 2000ε/χρονο σε Γερμανο λογιστη.
γνωστος εφερε 911 με αυτο το τροπο και γλυτωσε 40Κ
τι λετε?
παιζει αλλη τετοια λυση απο αλλη χωρα που να μπορεις να γλυτωσεις ενα ποσο απο αυτα τα 2000ε?
-
Λουξεμβούργο.
Παλιό κόλπο. Αλλά έχει κόστος. Τέλη, ασφάλειες κλπ πληρώνονται στην χώρα που έχεις εκδώσει τις πινακίδες. Και, ακόμα, είναι υψηλότερα από την Ελλάδα. Ειδικά αν προσθέσεις και το κόστος διατήρησης της εικονικής εταρείας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εμαθα οτι ανοιγοντας μια 'μαιμου' εταιρια στη Γερμανια, μπορεις να φερεις κανονικα αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες στην Ελλαδα.το αρνητικο ειναι οτι πρεπει να δινεις 2000ε/χρονο σε Γερμανο λογιστη.
τι λετε?
παιζει αλλη τετοια λυση απο αλλη χωρα που να μπορεις να γλυτωσεις ενα ποσο απο αυτα τα 2000ε?
και δεν ανοίγεις στην Κύπρο που εχεις και 10% φορολογία για να μεταφέρεις εσοδα
-
Πρόσφατα άκουσα από γνωστό μου που τα έψαχνε αυτά (είναι δικηγόρος), από απόψεως φορολογίας για να κάνεις κάτι τέτοιο συμφέρει η Ολλανδία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λουξεμβούργο.Παλιό κόλπο. Αλλά έχει κόστος. Τέλη, ασφάλειες κλπ πληρώνονται στην χώρα που έχεις εκδώσει τις πινακίδες. Και, ακόμα, είναι υψηλότερα από την Ελλάδα. Ειδικά αν προσθέσεις και το κόστος διατήρησης της εικονικής εταρείας.
προφανως εχει κοστος, αλλα αμα γλυτωνεις 40Κ (οπως το παραδειγμα που εφερα)....
-
Χρόνια πολλά σε όλους!!! Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει! Εχω βρεί το από φίλο στην Γερμανία Audi rs4 o5/2006 με 15.000km, full extra με τα Recaro 51.000 Ευρώ. Πόσο θα πληρώσω για εκτελωνισμό, αμοιβή εκτελωνιστή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εμαθα οτι ανοιγοντας μια 'μαιμου' εταιρια στη Γερμανια, μπορεις να φερεις κανονικα αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες στην Ελλαδα.το αρνητικο ειναι οτι πρεπει να δινεις 2000ε/χρονο σε Γερμανο λογιστη.
τι λετε?
Πιστεύεις πως το να ανοίξεις μια μαιμού εταιρεία στην Γερμανία με διε΄θυνση-τηλέφωνα-ΑΦΜ-εφορίες κτλ είναι μικρότερο από το να εκτελωνίσεις το αμάξι?
Ρε παιδιά στο 2008 μπαίνουμε, ότι κομπίνα και λαμογιά μπορούσε να κάνει ο κουτοπόνηρος Ελληνας στην εισαγωγή μεταχειρισμένου, την έχει κάνει ήδη... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
εμαθα οτι ανοιγοντας μια 'μαιμου' εταιρια στη Γερμανια, μπορεις να φερεις κανονικα αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες στην Ελλαδα.
το αρνητικο ειναι οτι πρεπει να δινεις 2000ε/χρονο σε Γερμανο λογιστη.
τι λετε?
Πιστεύεις πως το να ανοίξεις μια μαιμού εταιρεία στην Γερμανία με διε΄θυνση-τηλέφωνα-ΑΦΜ-εφορίες κτλ είναι μικρότερο από το να εκτελωνίσεις το αμάξι?
Ρε παιδιά στο 2008 μπαίνουμε, ότι κομπίνα και λαμογιά μπορούσε να κάνει ο κουτοπόνηρος Ελληνας στην εισαγωγή μεταχειρισμένου, την έχει κάνει ήδη...μα ειναι μικροτερο, αυτο λεω. Τουλαχιστον για αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου που οι διαφορα τιμης στην Ελλαδα ειναι χαωδης. Στο παραδειγμα που εφερα, ο τυπος γλυτωσε 40Κ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.