-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μπορεί κανείς από εσάς να μου πει πως μπορώ να φέρω από Γερμανία αμάξι με γερμανικές πινακίδες? κ να το έχω για αποκλειστική χρήση εδώ... δε μένω Γερμανία, αλλά Ελλάδα, κ δεν έχω μόνιμη κατοικία στη Γερμανία... ζω Ελλάδα... είχα μάθει πως για να έχεις αμάξι με γερμανικές πινακίδες πρέπει να έχεις κάποια εταιρία στη Γερμανία, ένα ποστοστό τέλος πάντων, π.χ. σε μια ταβέρνα... ή να έχεις ένα σπίτι στην ιδιοκτησία σου, ώστε να συμπληρώνεις εισόδημα κ να δικαιολογείς το αμάξι...αυτό που αναρρωτιέμαι είναι αν μπορώ να πάω στη Γερμανία κ να βγάλω πινακίδες, κ να συμπληρώνω φορολογική δήλωση εκεί... πρέπει να δηλώνω μόνιμη κατοικία στη Γερμανία αναγκαστικά?
ναι.
πρεπει να εισαι δηλωμενος σε καποια γερμανικη διευθυνση,ασχετα αν μενεις συνεχεια ελλαδα.και να κανεις και φορολογικη δηλωση στην γερμανικη εφορια.
αυτο κανω εγω ας πουμε.
το κανουν επισης παρα πολλοι,που ειναι δηλωμενοι μεν στη γερμανια,αλλα μενουν συνεχεια ελλαδα και εχουν το αμαξι τους με γερμανικα νουμερα.
ο νομος λεει μεν 6 μηνες μονο με ξενα νουμερα,αλλα πλεον δεν μπορει να το αποδειξει -
δηλαδη τι δεν μπορει να αποδειξει;
δεν σου το βαζουν στο διαβατηριο; Που αποδεικνυει ποτε εισαχθηκε το αυτοκινητο; Η αν ερχεσαι οδικα μπαινεις μεσα και κανενας δε τον νοιαζει; -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
δεν σου το βαζουν στο διαβατηριο; Που αποδεικνυει ποτε εισαχθηκε το αυτοκινητο; Η αν ερχεσαι οδικα μπαινεις μεσα και κανενας δε τον νοιαζει;Εντος ΕΕ δεν γραφεται αμαξι στο διαβατηριο,που δεν ειναι υποχρεωτικο αλλωστε το διαβατηριο,περνας και με ταυτοτητα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
δεν σου το βαζουν στο διαβατηριο; Που αποδεικνυει ποτε εισαχθηκε το αυτοκινητο; Η αν ερχεσαι οδικα μπαινεις μεσα και κανενας δε τον νοιαζει;αυτο ακριβως.
αν εγω ερθω οδικως μεσω ιταλιας,εκει πλεον ουτε καν ταυτοτητα δειχνεις.και δεν ειμαι υποχρεωμενος να κρατω το εισιτηριο μετα.
αν ερθω μεσω σερβιας και σκοπιων,δειχνω στα ελληνικα συνορα το διαβατηριο και μπαινω ελλαδα.
παλια οι ελληνες βαζαν σφραγιδα στο διαβατηριο με την ημερομηνια που μπαινεις στην ελλαδα.πλεον οχι.
οποτε οταν κυκλοφορω αμαξι με ξενα νουμερα,και μου πει ο μπατσος ποτε μπηκε ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ,μπορω καλλιστα να του πω πριν 1 βδομαδα. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
δεν σου το βαζουν στο διαβατηριο; Που αποδεικνυει ποτε εισαχθηκε το αυτοκινητο; Η αν ερχεσαι οδικα μπαινεις μεσα και κανενας δε τον νοιαζει;αυτο ακριβως.
αν εγω ερθω οδικως μεσω ιταλιας,εκει πλεον ουτε καν ταυτοτητα δειχνεις.και δεν ειμαι υποχρεωμενος να κρατω το εισιτηριο μετα.
αν ερθω μεσω σερβιας και σκοπιων,δειχνω στα ελληνικα συνορα το διαβατηριο και μπαινω ελλαδα.
παλια οι ελληνες βαζαν σφραγιδα στο διαβατηριο με την ημερομηνια που μπαινεις στην ελλαδα.πλεον οχι.
οποτε οταν κυκλοφορω αμαξι με ξενα νουμερα,και μου πει ο μπατσος ποτε μπηκε ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ,μπορω καλλιστα να του πω πριν 1 βδομαδα.σε ευχαριστώ πολύ φίλε kasel για τις πληροφορίες σου. να είσαι καλά! θα το σκεφτώ λίγο κ θα σε ρωτήσω εν καιρώ αν είναι... ευχαριστώ πολύ!
-
Παιδια οπως τα λετε ειναι.Εχω ανεβοκατεβασει πολλες φορες Ελλαδα,αυτοκινητο με ξενες πινακιδες και ποτε δεν ειχα προβλημα.Δεν σε ελεγχουν πουθενα ,οταν ερχεσαι με το καραβι.
Οσο για την ιατρικη ειδικοτητα που αναφερετε παραπανω,ειναι κανονικη εργασια.Αρκει βεβαιωση απο το νοσοκομειο,χαρτι που να λεει για τις οικονομικες απολαβες,ολα θεωρημενα απο το υπουργειο Υγειας της χωρας που εγινε η ειδικοτητα.Βασικα χρειαζεται και σφραγιδα απο την προξενικη αρχη αλλα και Apostille.Μετα ζητας και το πιστοποιητικο μετοικεσιας και φερνεις το αυτοκινητο στην Ελλαδα. -
για γερμανικα νουμερα που ξερω,
οταν εχεις μαζι σου την πρασινη καρτα η οποια λεει οτι εισαι δηλωμενος και στο εξωτερικο,δεν σε ρωταν ποτε ποσο καιρο ειναι το αμαξι ελλαδα.
εμενα οσες φορες με σταματησαν ελλαδα,για τυπικο ελεγχο,οχι λογων πινακιδων,
τους εδειχνα διπλωμα,και οταν εβλεπα οτι κοιτουσαν τις πινακιδες τους εδειχνα και την πρασινη καρτα,
και μου λεγαν αντιο και καλο δρομο.
να δω σε 2 χρονια που θα κατεβω ελλαδα για παντα,τι θα γινει με τον εκτελωνισμο -
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό.
Το Σεπτέμβρη θα φύγω στην Αγγλία για δουλειά και θα μείνω από 6μήνες ως 1χρόνο.
Κατά την επιστροφή μου μπορώ να φέρω αυτοκίνητο από εκεί και να το κυκλοφορώ εδώ με ξένες πινακίδες ?
αν ναι, για πόσο καιρό και τι δικαιολογητικά χρειάζονται ?
Ευχαριστώ. -
αμαξι φυσικα και μπορεις να φερεις.
για την ελλαδα χρειαζεασαι απλα μια βεβαιωση οτι εισαι δηλωμενος με κατοικια στην αγγλια.
βαση νομου επιτρεπεται το αμαξι 6 μηνες ελλαδα.μετα πρεπει να βγει εξω.
θεωρητικα δηλαδη.
γιατι πρακτικα οπως ειπωθηκε δεν μπορει κανενας να αποδειξει ποτε μπηκε το αμαξι ελλαδα,ποτε βγηκε και ποτε ξαναμπηκε. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αμαξι φυσικα και μπορεις να φερεις.
για την ελλαδα χρειαζεασαι απλα μια** βεβαιωση οτι εισαι δηλωμενος με κατοικια στην αγγλια**.
βαση νομου επιτρεπεται το αμαξι 6 μηνες ελλαδα.μετα πρεπει να βγει εξω.
θεωρητικα δηλαδη.
γιατι πρακτικα οπως ειπωθηκε δεν μπορει κανενας να αποδειξει ποτε μπηκε το αμαξι ελλαδα,ποτε βγηκε και ποτε ξαναμπηκε.1.Τη βεβαίωση αυτή από πού την προμηθεύομαι ? Θα χρειαστώ κάτι π.χ. συμβόλαιο εργασίας (διάρκειας ενός έτους) ή μίσθωσης κατοικίας ?
- Αφού λήξει το συμβόλαιο εργασίας και επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα (π.χ. σε 1 χρόνο) για πόσο καιρό μετά θα μπορώ να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο ?
Χρειάζονται κάποιες διαδικασίες ?
Επίσης, πρέπει να φέρω μόνος το αυτοκίνητο ή μπορώ να το φέρω ως το τελωνείο με φορτωτική ? Έχει διαφορά στις διαδικασίες ? εκεί θα φαίνεται πότε ήρθε ?
Ευχραριστώ.
- Αφού λήξει το συμβόλαιο εργασίας και επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα (π.χ. σε 1 χρόνο) για πόσο καιρό μετά θα μπορώ να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο ?
-
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=9753004
Λέτε να γίνει???
-
Ο χρήστης NlKOS έγραψε:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=9753004Λέτε να γίνει???
αποζημειωση δεν νομιζω να δωσει καμμια καυβερνηση.
αλλα οτι καποια μελλοντικη μερα θα καταργηθει αυτο το συστημα με το τελωνειο για εισαγωμενα,
αυτο πιστευω ειναι σιγουρο.αλλα θα αργησει.
ευρωπαικη ενωση και παπαριες.
αγοραζω ενα αμαξι απο εξω με 10 χιλιαρικα και πρεπει να δωσω αλλα τοσα για να το βαλω ελληνικες πινακιδες.
για να τρωνε οι κοιλαραδες οι πολιτικοι μας.
κατα τα αλλα οικονομικη και τελωνειακη ενωση.
βεβαια αν ποτε γινει αυτο θα ανεβουν πολυ τα τελη κυκλοφοριας. -
ΜΗΠΩΣ γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην περίπτωσςη που θέλουμε να εισάγουμε αυτοκίνητο στην Ελλάδα το οποίο όμως δεν έχει ξεναεισαχθεί εδώ, αλλά σε άλλες χώρες τις Ευρώπης μπορεί και πέρνει κανονικά πινακίδες?
Αναφέρομαι βασικά στις περιπτώσεις των kit-cars (caterham, westfield κλπ) τα οποία περνάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης από κάποιο έλεγχο (πχ SVA στην Αγγλία) ώστε να πάρουν πινακίδες.
Στην Ελλάδα τι μπορεί να συμβαίνει? Ποια είναι η διαδικασία?
Θα ήμουν σίγουρος ότι δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά τελικά ίσως και να έχουμε.
Μήπως γνωρίζει κανείς? -
Θα πρεπει να πας για Θορυβομετρηση και μετρηση καυσαεριων , σε ειδικα κεντρα τα οποια 'εξεταζουν' οχηματα εισηγμενα απο 3ες χωρες για να παρουν εγκριση η οχι ...
-
έχω βρει ένα αυτοκίνητo απο autoscout, και θέλω να το φέρω Ελλάδα χωρίς να το ταξινομήσω άρα και να μην το κυκλοφορώ(τουλάχιστον για αρχή)
θα πληρώσω τελωνείο? -
Οι κανονισμοί που έχω διαβάσει όταν έψαχνα μήπως εισάγω αυτοκίνητο, λένε ότι υποχρεούσαι να το δηλώσεις στο τελωνείο κάποιες μέρες μετά την άφιξη του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Πουθενά δεν είδα να αναφέρεται ότι μπορείς να κάνεις αυτό που λες. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά υποθέτω ότι ο μόνος τρόπος είναι να καταθέσεις πινακίδες στην χώρα προέλευσης πριν το φέρεις, και να το εκτελωνίσεις ως εμπόρευμα/αντικείμενο/ανταλλακτικά και όχι ως αυτοκίνητο... Θέλει πολύ ψάξιμο πάντως!
-
Δηλ αν το πάρω με προσωρινές πινακίδες (ας πει όποιος ξέρει περισσότερα σχετικά) και έρθω οδηγώντας Ελλάδα μέσω Ιταλίας ή Βουλγαρίας οπότε και δεν με σταματάνε τελωνείο,άρα δεν δηλώνω τίποτα και μετά το πάω και το βάζω σε ένα γκαράζ. Υπάρχει πρόβλημα?
-
Ουσιαστικα κανενα ...
-
Μάλιστα!, λογικό ακούγεται, κάπως έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ. Αλλά επειδή ακούγεται λογικό με ανησυχεί, δεν ξέρω ποια ήταν η τελευταία φορά που κάτι λογικό ίσχυε και στην πράξη στην Ελλάδα.
Για να βγάλεις προσωρινές πινακίδες στην Γερμανία (ή αλλού εντός ΕΕ) τι χρειάζεται?
προσθέτω ένα link που μου φάνηκε σχετικό
The YorkshireLad6 guide to German number plates
Dealer plates ('Händlerkennzeichen) are car-dealer plates with red numbers usually for test drives (customer or service) and deliveries. The dealer gets and retains the plates and has a special (and expensive) insurance which covers the cars they are temporarilly attached to. Number always begins with '06'
Export plates ('Ausfuhrkennzeichen') are for cars being exported. The month/year on the right side indicates their maximum validity in Germany. Insurance is a separate matter - you can simply sign up for a short term insurance with the company of your choice, or have the dealer from whom you buy your car arrange it for you as most do. You do need the insurance cover and certificate before you can get the plates.
Other plates include:
Short term plates ('Kurzzeitkennzeichen') with a limited (maximum 5 days) use. Often used to take an unused car from one location to the other or for a TÜV test. Insurance on cars bearing these plates is very expensive. The numbers on the right (day/month/year) represent the expiry. Number always begins with '04'
Seasonal plates ('Saisonkennzeichen') for cars registered annually for a fixed period duroing the year. The two numbers to the right are the 'start' and 'stop' months. Usually used for sports cars in the summer, saving the hassle of registering and de-registering the vehicle for the period of use. The numbers on the right of the plate represent the start and end month of use
Reduced-tax plates ('Kennzeichen für steuerbegünstigte Fahrzeuge') with green letters are for vehicle entitled to reduced road-tax, usually farm vehicles and trailers. Some tax-free trailers are permitted to use these plates as well as machinery limited to less than 25kph
Historic vehicles I ('Oldtimerkennzeichen') for vehicles older than 30 years maintained in their original state. Recognised by the 'H' at the end. Such vehicles also get special tax and insurance treatment.
Historic vehicles II ('Oldtimerkennzeichen') for vehicles older than 20 years maintained in their original state but used infrequently. One plate can be use to cover multiple vehicles (but only one on the road at the same time!). Number always begins with '07'
Diplomatic plates ('Diplomatenkennzeichen') for diplomatic use. The first letter is the city of use or registration (usually 'B' for Berlin or 'BN' for Bonn) and the second 2 digits represent the country (e.g. 49=UK, 17=USA)
http://www.toytowngermany.com/lofi/index.php/t51600.html
Επίσης
[quote]How to import a used car from Germany to the UK
I'm going through this procedure now (May/Jun 2005) and it's a pain in the arse, so I thought I'd document it here so others can learn vicariously. This process was with a 1998 left-hand-drive Porsche 996, but I imagine most of these steps will apply to any similar aged car from Germany.- Find your car
Sunday: Got fed up with thinking about it and decided to do it. A friend recommended http://uk.mobile.de to me, and I'd recommend it too. It's got a lot of dealers listed and much of the info can be seen in english. I ended up picking about 7 or 8 I wanted to see in the Rhine-Westphalia area (aka 100km or so around Cologne/Köln). All were from dealers, because I don't speak German and don't know anything about cars. I emailed them to ask if they spoke english and to see if I could come have a look on tuesday (this being sunday). Some wrote back. I went to see them all anyway.
Tuesday: Hopped an Easyjet flight to Cologne airport, picked up a rental car and some maps from the first gas station, and started visiting dealers. Things I learned:
Occasionally second hand cars in Germany will have VAT applied to them - I believe this applies if the previous owner was a company. Make sure the price you're quoted includes VAT
Porsche dealers can offer a 1 year worldwide warranty on approved used cars (ie any that have had their regular 20000km service with an approved dealer). No-one else seemed to be able to do this
You will need to get transit plates issued. Ask the dealer to do it, because the government department that does this closes midday on friday - which means you have to be there friday morning. Get them for as long as you can, as while you have german plates on it's difficult to pay the congestion charge and/or speeding fines. Plus the whole process takes ages so the longer the better.
Make sure your bank doesn't put a stop on your visa card when you suddenly pop up in Germany and try to put - Find your car
-
Λοιπόν θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο αλλά απλώς δεν δέχομαι ως Ευρωπαίος πολίτης το χαράτσι της Ελλάδας που πρέπει να πληρώσω.
Σαν καταναλωτικός άνθρωπος που βγάζει δύσκολα το ψωμάκι του στην Ελλάδα ψάχνω να βρω την πιο φτηνή λύση για μια αρκετά σημαντική αγορά.
Η επιλογή του Leasing από γερμανική εταιρία μου εξασφαλίζει μια από τις συμφέρουσες (στο μυαλό μου) αγορές:
Πλεονεκτήματα.- Κάνω leasing ενός καινούργιου ή σχεδόν καινούργιου αυτοκινήτου στη Γερμανία. Το φέρνω στην Ελλάδα με μηδέν κόστος, αφού έχει γερμανικές πινακίδες, δεν μου ανήκει – ουσιαστικά η κυριότητα είναι της εταιρίας leasing και έτσι δεν πληρώνω τίποτα στο ελληνικό κράτος, εγώ απλός έχω μαζί μου το ενοικιαστήριο.
- Με το άνοιγμα των συνόρων στην Βουλγαρία δεν μπορεί να αποδειχτεί πότε μπήκα ή βγήκα από τη χώρα, συνδεθήκαμε με την ΕΕ και ηπειρωτικά πια. Αν παρόλα αυτά θέλουν χαρτάκι ότι ανά 6 μήνες το αμάξι βγήκε από την Ελλάδα θα πηγαίνω Χαλκιδική πιο συχνά.
- Δεν έχω τα έξοδα και τα τρεξίματα μια εταιρίας στην Γερμανία – λύση Ν2 αλλά μπροστά στο leasing δεν πιάνει μια. Με το leasing το αμάξι βγαίνει λιγάκι πιο ακριβό αλλά άμα βάλεις τα έξοδα το να κρατάς μια εταιρία στην Γερμανία ενεργή, που σημαίνει ότι πρέπει να δείχνεις και εμπορικές κινήσεις τότε δεν υπάρχει σύγκριση.
- Μετά από 3-4-5 χρόνια λήγει το leasing, αν θέλω παίρνω άλλο με leasing ή πληρώνω και παίρνω το αμάξι στο όνομά μου, και το εκτελωνίζω κανονικά με 3-4-5 Χ 7 % παλαιότητα το χρόνο, και ουσιαστικά συνεχίζω να έχω το αμάξι μου.
Πώς σας φαίνετε? Μπορεί να πετύχει?
Για την αγορά μέσο leasing πρέπει να είναι απαραίτητο το αντίστοιχο Γερμανικό ΑΦΜ και φορολογική ενημερότητα γιατί είναι σαν να παίρνεις δάνειο.
Θα μπορέσει μια γερμανική εταιρία leasing να δεχθεί την φορολογική ενημερότητα από την Ελλάδα?
Και μπορώ να βγάλω γερμανικό ΑΦΜ όταν την Γερμανία μέχρι τώρα την έχω επισκεφτεί μόνο ως τουρίστας?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.