-
Ειτε εχουν ασφαλεια ειτε μερικα απο αυτα δεν εχουν. Επισης αφαιρεσε αυτα που ανηκουν σε αμερικανους στρατιωτικους και διπλωματες ( τα οποια ειναι πολλα στην Αθηνα) γιατι αυτοι τα μεταφερουν υπηρεσιακα και πιθανον να εχουν ειδικες ασφαλειες. Αν και πολλα ειναι με Ελληνικες πινακιδες.
-
μα τα διπλωματικά έχουν ειδικές πινακίδες... εγώ μιλάω για κανονικές ΗΠΑ, Καναδά κλπ
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
μα τα διπλωματικά έχουν ειδικές πινακίδες... εγώ μιλάω για κανονικές ΗΠΑ, Καναδά κλπειναι τοσοι πολλοι που εχουν πολλα με Ελλ πιανκιδες αλλα και αμερικανικες. Οπως ειπα υπαρχουν ασφαλειες για αυτα τα αμαξια αλλα ειναι 2-3 χιλιαρικα για μερικους μηνες.
-
Η ασφάλεια πρέπει να υπάρχει και να είναι φουλ. Τουλάχιστον εγώ θα την κράταγα ολο το χρονο. Γιατι τι γινεται αμα καταστραφεί το αμάξι η κλαπεί όταν είναι παρκαρισμένο.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Η ασφάλεια πρέπει να υπάρχει και να είναι φουλ. Τουλάχιστον εγώ θα την κράταγα ολο το χρονο. Γιατι τι γινεται αμα καταστραφεί το αμάξι η κλαπεί όταν είναι παρκαρισμένο.Ελληνικες ασφαλιστικες δεν ασφαλιζουν ολη την αξια του αυτοκινητου και για παλια μερικες φορες καθολου. Γιαυτο είναι και σχετικα φθηνες. Αν στειλεις αμαξι από Αμερική διαλεξε ένα πολύ φθηνο.
-
Κανσ 2-3 χρονων. Βεβαια ισως να παρω κατι με ευρωπαικες πινακιδες (μη ελληνικες). Ο μονος λογος που λεω να ο φερω απο ΗΠΑ ειναι επειδή ξερω που να βρω αυτοκινητο και πως να το ελέγξω.
Καλα πριν χρονια ειχα κατεβει Ελλαδα και ημουν στην Κεφαλονια σε ενα χωριο μια παραλια. και να σου ενας καμμια 70αρια χρονων με μια παλια μερσεντες 240D (του 80 κατι) με πινακιδες Νεας Υορκης. Το κοιταζα καλα καλα αλλa ειμαι σιγουρος δεν ειανι ουτε αυτοκολητα για ΚΤΕΟ απο την Νεα Υορκη ουτε αυτοκολητα για ανανεωση αδειας (καθε 2 χρονια). Ειπα να τον ρωτησω αλλα η γυναικα μου δεν με αφησε. Υποθετω αυτο δεν ειχε δει ΗΠΑ για 10ετιες
-
Ερώτηση τα τέλη κυκλοφορίας από εισαγωγή πως υπολογίζονται ?βάση κυβισμού η ρύπων?πχ ένα 1000αρι 2004 μοντέλο..μετά η φορολογία τεκμήριο πως θα υπολογίζεται με την χρονιά που βγάζει πινακίδες εδώ Ελλάδα σαν 17 μοντέλο ή θα το μετράει με την πραγματική πρώτη άδεια εκτός Ελλάδος που είχε?βλέπω τελευταία πολλά μικρά φέρνουν μαντραδες μοντέλα 2000-2005 yaris,cuore,matiz,κτλπ...
-
Ο χρήστης Mr.copen έγραψε:
Ερώτηση τα τέλη κυκλοφορίας από εισαγωγή πως υπολογίζονται ?βάση κυβισμού η ρύπων?πχ ένα 1000αρι 2004 μοντέλο..μετά η φορολογία τεκμήριο πως θα υπολογίζεται με την χρονιά που βγάζει πινακίδες εδώ Ελλάδα σαν 17 μοντέλο ή θα το μετράει με την πραγματική πρώτη άδεια εκτός Ελλάδος που είχε?βλέπω τελευταία πολλά μικρά φέρνουν μαντραδες μοντέλα 2000-2005 yaris,cuore,matiz,κτλπ...από το 2017 υπολογίζονται βάσει της 1ης άδειας.
Δλδ αν ένα αυτοκίνητο είναι του 2009 και εισήχθηκε στη χώρα το 2014, πληρώνει τέλη βάση κατηγορίας κυβισμού και όχι βάσει ρύπων (> 2010). -
ok citastak μηπως γνωριζει καποιος και το θεμα** ->φορολογία τεκμήριο πως θα υπολογίζεται με την χρονιά που βγάζει πινακίδες εδώ Ελλάδα σαν 17 μοντέλο ή θα το μετράει με την πραγματική πρώτη άδεια εκτός Ελλάδος που είχε?
-
καλημερα εδω και 3-4 μηνες ζυγιζω την αποφαση να προτιμησω εισαγωγη απο Ε.Ε. η τελικα ειναι ασυμφορο....
Ψαχνω καποιο OPEL Corsa - Renault Megane οποιο απο τα δυο βρω πιο βολικα.
Θελω αυτοκινητο 1-1-2011 και μετα, 90 ιππων, μεχρι 150.000 χιλ, και κυριως κατω απο 90 γραμ./χμ CO2 και 5πορτο.
Τελος κρισιμο ειναι η χαμηλη καταναλωση να πεφτει κατω απο τα 4l / 100 χλμ.Παραδειγμα ολων αυτων ειναι αυτο εδω
https://www.autoscout24.com/offers/-31b64a51-f6ee-9725-e053-e250040a4a04Ο τυπος το δινει 5.500 ευρω, αντε να πεσει λιγο μιας και το διαπραγματευεται.
Ποσο ομως θα φτασει μεχρι να κυκλοφορει στους ελληνικους δρομους? -
Περιμενουμε ηδη 2,5 μηνες για εκτελωνισμο μτχ.1.6 πετρελαιο γυρω στα 700ε μας ειπε ο τζες
-
Καλησπέρα
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πόσο περίπου πάει το τελωνείο για εισαγωγή
opel meriva a 2007-08 1.7L .έδωσα το 13αρι που είχα και λέω να πάω για το 1700.
Ευχαριστώ -
Μολις γύρισα απο Ελλαδα και προσεξα στην Κεφαλονια που ειμουν ειχαν πολλα αυτοκινητα με κατι μικρες πρασινες πινακιδες. Ηθελα να παρω φωτο αλλα το ξεχασα.
Δεν τις εχω δει ποτε στην Αθηνα (οχι οτι συχνάζω στην Αθηνα)Ολα σαν κατι παραδειγμα Ρ-123 και μετα στο δεξιο μερος ειχαν την χρονιά μαλλον;
ήταν για εισαγόμενα αυτοκίνητα;
Νικος
-
Προσωρινες πινακιδες για κατοικους εξωτερικου, μεχρι 6 μηνες τον χρονο. Εχω την εντυπωση οτι ολα τα αμαξια ειτε ειναι αμερικανικα ειτε ευρωπαικα ειτε ελληνικα μπορουν να τις παρουν. Παλαιοτερα ηταν για κατοικους νεου κοσμου κυριως. Εχει συζητηθει παλι το θεμα αυτο, τοσα χρονια στο φορουμ και επισκεπτης στην Ελλαδα τακτικα θα επρεπε να το ξερεις by now.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Προσωρινες πινακιδες για κατοικους εξωτερικου, μεχρι 6 μηνες τον χρονο. Εχω την εντυπωση οτι ολα τα αμαξια ειτε ειναι αμερικανικα ειτε ευρωπαικα ειτε ελληνικα μπορουν να τις παρουν. Παλαιοτερα ηταν για κατοικους νεου κοσμου κυριως. Εχει συζητηθει παλι το θεμα αυτο, τοσα χρονια στο φορουμ και επισκεπτης στην Ελλαδα τακτικα θα επρεπε να το ξερεις by now.το ψιλομαντεψα. Ευχαριστω.
Παω και ερχομαι για χρονια αλλα δεν εχω ακομα φτασει στην αποφαση οτι πρεπει αν παρω τετοιες
μια διευκρίνιση. τι εννοεις ελληνικα αυτοκινητα μπορουν να τις παρουν; αμα παρω αυτοκίνητο στην Ελλαδα; αμα το παρω στην ελλαδα γιατι να παρω τετοιες πινακιδες ; γιατι να μην κρατησω τις ελληνικες που θα εχει ηδη;
-
Θεωρητικα γιατι πληρωνεις τελη για τους μηνες που το κυκλοφορεις μονο αλλα δεν ξερω λεπτομερειες. Παντως αν εχεις χωρο παρκινγκ φερε ενα φθηνο αλλα αξιοπιστο αμαξι απο αμερικη με λιγα κυβικα ή καποιο απο τα παλια αμαξια σου. Υπαρχουν πολλα αμερικανικο σπεκ 20ετιας που κυκλοφορουν μια χαρα τα καλοκαιρια στην Ελλαδα.
-
αυτο ειναι το προβλημα δυστυχως. Δεν εχω παρκινγ. οποτε πληρωνω για νοικαισμενο αυτοκινητο. αλλοιως κατι θα ειχα φερει.
Παλιο αυτοκινητο ειναι καλη ιδεα αλλα δυστυχως δεν εχω τιποτα πιο παλιο απο 2013. Πιο παλιο βρισκω φυσικα αλλα πρεπει να το ψαξω και πιθανοτατα να το κρατησω εδω κανα εξαμηνο, ενα χρονο για να φτειαξω οτι βγαλει.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Νικος
-
Μια ερωτηση για οποιον μπορει να γνωριζει.
εμενα 4 χρονια σε Ε.Ε (εργαζομουνα με καθεστως αποσπασης σε Ευρωπαικη υπηρεσια) . Αρα φορολογικη δηλωση εκανα/κανω Ελλαδα , αλλα ΕΜΕΝΑ και κυκλοφορουσα εκει.
κατεβηκα με το αμαξι πριν 5 μηνες Ελλαδα (οπου και εληξε η αποσπαση και επεστρεψα ,δεν πηρα κατα την εισοδο μου Δηλωση αφιξης οχηματος ) και τωρα πριν το 6 μηνο αποφασιζω να εκτελωνισω. Μπορω να εξαιρεθώ απο ΔΑΟ ώστε μην αναγκαστω να ταξιδεψω παλι εκτος και να γυρισω (ωστε να παρω ΔΑΟ με την εισοδο μου).
Ευχαριστω -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
αυτο ειναι το προβλημα δυστυχως. Δεν εχω παρκινγ. οποτε πληρωνω για νοικαισμενο αυτοκινητο. αλλοιως κατι θα ειχα φερει.Παλιο αυτοκινητο ειναι καλη ιδεα αλλα δυστυχως δεν εχω τιποτα πιο παλιο απο 2013. Πιο παλιο βρισκω φυσικα αλλα πρεπει να το ψαξω και πιθανοτατα να το κρατησω εδω κανα εξαμηνο, ενα χρονο για να φτειαξω οτι βγαλει.
Νικος
Mια και το συζητάγαμε, ελληνοαμερικανος εφερε ένα Σελμπυ 100κ αμαξι στην Χιο για να το εχει με τις πρασινες πινακίδες (100 ευρω το μηνα τελη)...εχουν κατεβει πολλα από πολλες χωρες γιατι είναι φθηνος τροπος να εχεις πολλα κυβικα για 6 μηνες στην Ελλαδα
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... ater&ifg=1
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
αυτο ειναι το προβλημα δυστυχως. Δεν εχω παρκινγ. οποτε πληρωνω για νοικαισμενο αυτοκινητο. αλλοιως κατι θα ειχα φερει.
Παλιο αυτοκινητο ειναι καλη ιδεα αλλα δυστυχως δεν εχω τιποτα πιο παλιο απο 2013. Πιο παλιο βρισκω φυσικα αλλα πρεπει να το ψαξω και πιθανοτατα να το κρατησω εδω κανα εξαμηνο, ενα χρονο για να φτειαξω οτι βγαλει.
Νικος
Mια και το συζητάγαμε, ελληνοαμερικανος εφερε ένα Σελμπυ 100κ αμαξι στην Χιο για να το εχει με τις πρασινες πινακίδες (100 ευρω το μηνα τελη)...εχουν κατεβει πολλα από πολλες χωρες γιατι είναι φθηνος τροπος να εχεις πολλα κυβικα για 6 μηνες στην Ελλαδα
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... ater&ifg=1
δεν βγαζει τιποτα λεει οτι ' conternt is not available' Μαλλον δεν εχω αδεια να το δω.
Οταν βγαλεις πρασιανες μπρεις να το πας οπου θελεις;
Δεν εχω δει ποτε πρασινες πινακιδες Αθηνα αλλα βεβαια δεν καθομαι πανω απο μια μερα.100 ευρω τον μηνα; επι 6 δηλαδη ενα 600αρι και μετα υποθετω ενα σωρο για ασφαλειες
Και αν ξαφνικα δεν το θελεις το αυτοκινητο τι γινεται; πρεπει να το εξαγαγεις εξω παλι;
Η υπθετω αν ειναι παλιο το πετας σε καμμια μαντρσ;Το αλλο παλι δεν ξερω αν γινεται να παρω αυτοκινητο στην Ελλαδα και να βαλω πρασινες πινακιδες.
Ισως να βρω κατι απο καποιον που θελει να το ξεφορτωθει ισως γιατι να ειναι πολλα κυβικα κτλ..
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.