-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο,μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου τον τελευταίο καιρο,(έπαιζε και το ροχι πριν λίγο καιρο,αλλα άρχισε να μου γίνεται αντιπαθές πλέον..) έχω να δηλώσω τα εξής:Δεν έχω οδηγήσει το γκόλφ, (στο gt4 το έκανα 2-3 γύρες βέβαια ),έχω οδηγήσει το ταπερ.Πέρα λοιπόν απο το γεγονός ότι το γκολφάκι είναι συνολικά πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο,και αναλογικά φτηνότερο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να συγκριθεί με την οδηγική εμπειρία που λέγεται 'κάθομαι στο μπάκετ ενος ταπερ'.Και ας μην 'στρίβεις απο το πρωί μέχρι το βραδυ,και ας μην τρέχεις στα Σερρας κάθε δεύτερο Σ/Κ,μόνο που γυρνάς τη μίζα και βλέπεις κανα 2-3 λεπτομέρειες όπως το λεβιέ,τα κόκκινα στις 8200,κτλ,έχεις εξαργυρώσει μεγάλο μέρος της αποταμίευσης..Τώρα για έναν αγοραστή που μπορεί να εκτιμήσει το τεχνολογικό επίτευγμα που λέγεται ταπερ, (πχ να καταλάβει ακριβώς τι μοτέρ έχει στο καπώ του-και όχι ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή έχει 7 τα 0-100,) να τον εξιτάρει η ιδέα ότι οδηγεί κάτι ξεχωριστό,και όχι ενα ακόμα προιόν του μαρκετινγκ που προσπαθει να συνδυάσει 1002 πράγματα και συνάμα να είναι και λιιιγο σπορ,να δίνει προτεραιότητα στην οδηγική του ευχαρίστηση (συγκεκριμένα σε ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει και το τετράγωνο για παρκάρισμα,ενδιαφέρουσα υπόθεση..),να ξέρει ότι έχει στο γκαράζ του ένα ανόθευτο γνήσιο τετράτροχο προιόν εξέλιξης δεκαετιών ενασχόλησης με τους αγώνες,ΚΑΙ όλα αυτά με 7 χρόνια εγγύηση,ε δε νομίζω να κοιτάξει καν το γκόλφ.Και αντίθετα,ο τυπικός αγοραστής gti,δεν θα κοιτάξει καν το ταπερ,για τόσο διαφορετικα αυτοκίνητα πρόκειται..Συμφωνώ απολύτως μαζί σου είναι θέμα φιλοσοφίας τελικά του καθενός μας ,χωρίς φυσικά το GTI να αποτελεί κακή επιλογή το αντίθετο μάλιστα
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ο συγκεκριμένος κινητήρας όμως χρεώνετε όσο χρεώνετε ο turbo 1.8 με τα 180 άλογα και δώρο και ένα leon. Δηλαδή με 20000 παίρνεις ένα leon με τον 1.8 και 180 ίππους. Πολύ μεγάλο κόστος έστω και για 10 ατμοσφαιρικά άλογα ανα 1 cc.
Τώρα αν μπορούν να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο δεν νομίζω να σημαίνει ότι επειδή έφτιαξε η mercedes-smart το forfour 1.5 brabus με 170 άλογα απο 1.5 cc και η mitsou με το colt turbo με 150 άλογα απο 1.5 κιβυκά και αυτή ότι δεν μπορεί να ανεβάσει την απόδοση. Δεν ανακάλυψε καμία εταιρία τον τροχό οπότε όλα είναι θέμα marketing
Εκτός του ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά αυτοκίνητα -μία γενιά διαφορά σε πλαίσιο- ο TFSI είναι δίλιτρος κάτι που αυξάνει την τιμή στην Ελλάδα λόγω επιπλέον φόρων.
Ακόμα και έτσι το Golf IV GTi 180 πριν μας εγκαταλείψει -ευτυχώς - κόστιζε 27.320
Και βέβαια αν θες κάτι παραπάνω σε Leon πας στα... 33.5Κ (πάλι ίδιος κινητήρας, 1.800κ.εκ. και πλαίσιο Golf IV)
-
Επανέλχομαι γιατι βλέπω ότι σας έφτιαξα
Αν μπορουν να φτιαξουν και αν εχουν ας τον βγάλουν στην παραγωγή
Με τα ΘΑ και ΘΑ θα γίνουμε κυβέρνηση!!!! (ειναι των ημερών αυτό)
Θα κανω αυτό
Θα ειχα κινητηρα με 250 αλογα αλλα το αφεντικο δε με αφηνει κλπ....Εχουν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο 200 αλογα σε αυτοκίνητο και ποση εγγυηση δίνουν???
2 χρόνια.... Μιλάμε σοβαρά τώρα. 2 χρόνια για gti είναι τίποτα.
Εγω θελω εγγυηση βαρβάτη να στο σκίζω και να μη με νοιάζει (εχω άδικο?)Η αξία του civic θα είναι πάντα μεγαλύτερη γιατί όταν θα πας να το πουλήσεις θα εχει εγγυηση ενω το golf θα πουλιέται με αγχος για τον αγοραστή
Αυτά πιστεύω με όλο το σεβασμό στις απόψεις σας
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και βέβαια αν θες κάτι παραπάνω σε **Leon **πας στα... **33.5Κ **:o (πάλι ίδιος κινητήρας, 1.800κ.εκ. και πλαίσιο Golf IV)
...ευκαιρία
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και βέβαια αν θες κάτι παραπάνω σε **Leon **πας στα... **33.5Κ **:o (πάλι ίδιος κινητήρας, 1.800κ.εκ. και πλαίσιο Golf IV)
...ευκαιρία
33.5k...;
Από τιμοκατάλογο των 4Τ:
Leon 1.8 20V FR Plus 24400 (180hp)
Leon 1.8 20V T 4 Top Sport Plus 27150 (180hp)
Leon 1.8 20VT Cupra R 32190 (225hp) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...ευκαιρία
33.5k...;
Από τιμοκατάλογο των 4Τ:
Leon 1.8 20VT Cupra R 32190 (225hp)Aναφέρεται στο Cupra,
η τιμή του οποίου είναι κοντά στα 33Κ -
Ο χρήστης technik έγραψε:
...ευκαιρία
33.5k...;
Από τιμοκατάλογο των 4Τ:
Leon 1.8 20VT Cupra R ** 32190 **(225hp)Aναφέρεται στο Cupra,
η τιμή του οποίου είναι κοντά στα 33Κ32,2k για την ακρίβεια...ναι αλλά είναι κ 25 άλογα πάνω από το ΤFSi...λέμε τώρα!
ikar αυτά που λες εδώ τα είπες και στον gvala...;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...ευκαιρία
33.5k...;
Από τιμοκατάλογο των 4Τ:
Leon 1.8 20VT Cupra R ** 32190 **(225hp)Aναφέρεται στο Cupra,
η τιμή του οποίου είναι κοντά στα 33Κ32,2k για την ακρίβεια...ναι αλλά είναι κ 25 άλογα πάνω από το ΤFSi...λέμε τώρα!
Άλλο ΤFSI άλλο 1.8Τ, παρά τα 25 παραπάνω άλογα...
Επιπλέον, μιλάμε για νέας γενιάς πλαίσιο
-
Δεν αντιλέγω ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
32,2k για την ακρίβεια...ναι αλλά είναι κ 25 άλογα πάνω από το ΤFSi...λέμε τώρα!
ikar αυτά που λες εδώ τα είπες και στον gvala...;;;
όχι μπερδεύτηκα με το Megane RS λόγω ίδιας ιπποδύναμης
αυξήθηκε και ο ΦΠΑ από τότε
-
για οσους δεν γνωριζουνε λεπτομεριες, το cupra R φοραει το καλο μοτερ 1.8τ (αυτο απο s3 με την μεγαλη ΚΚΚ τουρμπινα)
αυτο πρακτικα σημαινει οτι με ενα τσιπακι ΜΟΝΟ, μιλαμε για 265-270 αλογα..
leon cupraR α' σταδιου καβατζαρουνε τα 300 αλογα!
ποιος tfsi?? να τα δουμε αυτα πρωτα οτι γινονται και δεν κοστιζουνε 10 εκατομυρια, και μετα τον βγαζουμε καλυτερο..επισης το cupra ειναι στημενο καλυτερα απο καθε αλλο 1.8τ, με αναρτησεις, φρενα, σινεμπλοκ, και γενικα ειναι πολυ πιο 'ετοιμοπολεμο' απο τις πιο ηπιες εκδοσεις του 1.8τ που μπαινουνε σε αλλα μοντελα..
ακομα και σημερα, δεν πιστευω οτι ειναι ακριβο για αυτα που προσφερει..
-
Λεπτομέρειες γνωρίζουμε -περισσότερες από όσες μπορείς να φανταστείς- και στο δρόμο δεν δικαιολογεί με τίποτα τα επιπλέον ευρώ. Το GTΙ είναι πιο γρήγορο και ας του 'λείπουν' 25 άλογα. Για στροφές δεν το συζητάμε
Αν θες κόντρες σε βούτα και διάφορα φανάρια ναι και με ένα στάδιο 'ΟΑΚΑ' το κάνεις Χ άλογα (Χ->+οο)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
για οσους δεν γνωριζουνε λεπτομεριες, το cupra R φοραει το καλο μοτερ 1.8τ (αυτο απο s3 με την μεγαλη ΚΚΚ τουρμπινα)αυτο πρακτικα σημαινει οτι με ενα τσιπακι ΜΟΝΟ, μιλαμε για 265-270 αλογα..
leon cupraR α' σταδιου καβατζαρουνε τα 300 αλογα!
ποιος tfsi?? να τα δουμε αυτα πρωτα οτι γινονται και δεν κοστιζουνε 10 εκατομυρια, και μετα τον βγαζουμε καλυτερο..επισης το cupra ειναι στημενο καλυτερα απο καθε αλλο 1.8τ, με αναρτησεις, φρενα, σινεμπλοκ, και γενικα ειναι πολυ πιο 'ετοιμοπολεμο' απο τις πιο ηπιες εκδοσεις του 1.8τ που μπαινουνε σε αλλα μοντελα..
ακομα και σημερα, δεν πιστευω οτι ειναι ακριβο για αυτα που προσφερει..
Φιλε μου πριν ποσταρεις τετοια πραγματα και πιαστεις αδιαβαστος κανε μια βολτα στο internet και κοιτα που φτανει και ο TFSI με 1ο σταδιο και το κυριοτερο κοιτα την καμπυλη αποδοσης.Για πες μου ενα 20VT με 225 αλογα (και οχι μονο) που να βγαζει μεγιστη ιπποδυναμη μετα τις 6000στροφες με πρωτο σταδιο.Κανε μια βολτα που σου λεω...
Φιλικα,Χαρης
-
Φίλοι της VAG, δεν σας χρειάζεται το οποιοδήποτε TypeR για να αντιπαρατεθείτε, σας φτάνουν και οι διάφορες γενιές των Golf (IV vs V) και των κινητήρων τους (1.8Τ vs 2.0 TFSI)
-
ε οχι δα πιο γρηγορο το gti..
ημαρτον!! δεν αμφισβητω την εμπειρια κανενος, αλλα ρε παιδια εχω κι εγω τις δικες μου...cupra R με προγραμμα για να το πιασει το golf gti θα περασει ακομα πολυς καιρος...
κι εγω ευελπιστω οτι ο fsit στο μελλον θα κανει παπαδες, αλλα ακομα ειναι νωρις να λεμε μεγαλα λογια..
το cupra ενσωματωνει γενικα τις καλες λυσεις για τον 1.8τ αλλα και για το πλαισιο.
κανεις δεν αμβιβαλλει για την υπεροχη του νεου πλαισιου του ομιλου,
αλλα οχι και ξαφνικα να απαξιωσουμε τα παντα για χαρη του μαρκετινγκ..το σχολιο για τη βουτα δεν το καταλαβα..
το προγραμμα που βγαζει ο ΜΤΜ ή ο ABT απευθυνεται σε ανθρωπους που συχναζουνε στη βουτα??
εγω ειπα ξεκαθαρα...cupra R (32.500) + mtm/revo/abt (1.500) = Cupra R 270hp (34.000)
ΥΓ ειδα και το ποστ του φιλου χαρη..
για το προγραμμα τοσο του mtm, οσο και μερικων αλλων ειμαι ενημερος εδω και καιρο..
και ειναι πολυ εντυπωσιακο..εσυ εισαι ενημερος για την τουρμπινοπολλαπλη, για το ποσους σενσορες καυσαεριων εχει η εξατμιση και πολλα αλλα νεα κολπα που θα κανουν τις οποιες παραπανω απο τσιπ βελτιωσεις δυσκολες??
ειπαμε, ολοι οι vag-ητες εχουμε πολλες προσδοκιες απο το νεο μοτερ...
αλλα ας μην βιαζομαστε να το χρισουμε βασιλια του δρομου..
ο mtm κι ο abt βλακες ειναι που δηλωνουνε πως προτιμουνε τον 1.8τ ακομα? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ε οχι δα πιο γρηγορο το gti..
ημαρτον!! δεν αμφισβητω την εμπειρια κανενος, αλλα ρε παιδια εχω κι εγω τις δικες μου...Eίναι πιο γρήγορο στις ρεπρίζ μέχρι τις υψηλές στροφές. Στις ψηλές και μετά που φαίνονται τα 225 άλογα είναι πιο γρήγορο το Seat.
Συνολικά όμως είναι πιο αργό από το Golf όπως είναι και πιο αργό από το TypeR... -
meco εχω ανοιξει αρκετες φορες με gti (οσες το εχω πετυχει στο δρομο )
πουθενα δεν εκατσε διπλα μου... και δεν φοραω μοτερ σαν του cupra, αλλα το αλλο, με την πιο μικρη τουρμπινα.. και ειμαι και καμια 300αρια κιλα βαρυτερος.. (εχω ομως καποιες βελτιωσεις)
και τα μαμα cupra τα περναω, αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα gti πιο ευκολα..γιαυτο και εχω γραψει σε αλλο τοπικ και ψαχνω να βρω κανναν με τσιπ!!
τι νομιζεις? κι εμενα με απασχολει πολυ το νεο μοτορι. ισως πιο πολυ κι απο εσενα
το 'συνολικα', αν αυτο για σενα ειναι πχ η πιστα των μεγαρων, αυτο για μενα δεν εχει καμια αξια..
αυτα τα μοτερ, δεν ειναι για να 'στραμπουλιουνται' μεσα στην μικρη και ακαταλληλη πιστα..
αλλου ειναι οι χαρες τους.. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το 'συνολικα', αν αυτο για σενα ειναι πχ η πιστα των μεγαρων, αυτο για μενα δεν εχει καμια αξια..
αυτα τα μοτερ, δεν ειναι για να 'στραμπουλιουνται' μεσα στην μικρη και ακαταλληλη πιστα..
αλλου ειναι οι χαρες τους..Δεν μιλάω για πίστα. Η πίστα ευνοεί τη δύναμη στις υψηλές στροφές...
Για αυτό και το RX-8 γράφει χρόνους στην πίστα, ενώ στο δρόμο είναι δράμα...
Αν κινηθείς σε ένα δημόσιο δρόμο με στροφές που δεν θα είναι τόσο γνωστός όσο η πίστα, η δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές θα κάνει τη διαφορά. Και εκεί το Golf είναι πολύ πιο γρήγορο από το Leon. Mια ματιά σε πίνακες επιδόσεων θα σε πείσει... -
φιλε meco,
αν τους πινακες δεν τους εχω φτιαξει εγω, ή καποιος που γνωριζω και εμπιστευομαι, τοτε εχουνε απλα αναφορικη αξια για εμενα προσωπικα, και τιποτα παραπανω.δεν χρειαζεται να κατσουμε να μετρησουμε ποσες ανακριβειες εχουμε βρει ολοι μας κατα καιρους σε διαφορα πινακια , συγκριτικα και μη..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
meco εχω **ανοιξει αρκετες φορες με gti **(οσες το εχω πετυχει στο δρομο )πουθενα δεν εκατσε διπλα μου... και δεν φοραω μοτερ σαν του cupra, αλλα το αλλο, με την πιο μικρη τουρμπινα.. και ειμαι και καμια 300αρια κιλα βαρυτερος.. (εχω ομως καποιες βελτιωσεις)
και τα μαμα cupra τα περναω, αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα gti πιο ευκολα..γιαυτο και εχω γραψει σε αλλο τοπικ και ψαχνω να βρω κανναν με τσιπ!!
τι νομιζεις? κι εμενα με απασχολει πολυ το νεο μοτορι. ισως πιο πολυ κι απο εσενα
αλλου ειναι οι χαρες τους..Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να έχεις ανοίξει αρκετές φορές γιατί λίγα κομμάτια κυκλοφορούν για την ώρα. Αν για σένα 'αξία' είναι τα 'ανοίγματα' στις ευθείες, οκ end of discussion, το Cupra R κι όλα τα 'φτιαγμένα' 1.8Τ, σαξόραλλα 25ου σταδίου, Punto GT 34ου και είναι πιο γρήγορα από το GTI (κι από το Type R, ακόμα και από STi και... και...)
αρκεί η υπογραφή μου
VW Golf GTI