-
Καθενας εχει την αποψη του και την υποστηριζει με τα επιχειρηματα που θεωρει σωστα και οτι υπερτερουν γενικοτερα εναντι των αλλων.Δεν γινεται να εχουν ολοι δικιο και καθε αυτοκινητο να ικανοποιει ολα τα γουστα. Ειναι αδυνατο
Type-R και παλι Type-R ΓΙΑ ΜΕΝΑ -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Είναι άραγε το Γκόλφ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο από το S3 τόσο ώστε να χτυπήσει το type R???Λογικά, ναι είναι, λόγω καλύτερου πλαισίου, συστήματος αναρτήσεων
Κάτσε,
οσονούπω έρχεται το νέο S3 -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Είναι άραγε το Γκόλφ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο από το S3 τόσο ώστε να χτυπήσει το type R???
Λογικά, ναι είναι, λόγω καλύτερου πλαισίου, συστήματος αναρτήσεων
Κάτσε,
οσονούπω έρχεται το νέο S3Όπα, βγάλαμε λαυράκι.. Νέο S3? Ο αντικαταστάτης του δεν είναι το A3 3.2 ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ούτε εγώ είπα αυτό, λέω πως θεωρώ τα δύο αυτοκίνητα ισάξια και την επιλογή του ενός ή του άλλου την κρίνουν τελικά μικρές λεπτομέρειες. Για μένα TypeR, για σένα GTI είναι καλύτερες επιλογές, κανένα πρόβλημα. Οχι όμως και να αναφερόμαστε απαξιωτικά για αυτοκίνητα που δεν έχουμε οδηγήσει
ΔΕΝ αναφέρθηκα απαξιωτικά. Το TypeR το θεωρούσα και το θεωρώ ένα εξαιρετικό σπορ αυτοκίνητο που στο κομμάτι σπορ δεν έχει αντίπαλο, τουλάχιστον στην κατηγορία του.
Αυτό που είπα έγω είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ με τα χρήματα που στοιχίζει το golf κάππου δεν στέκει να προτιμάς το TypeR, γιατί ενώ η διαφορά στην αίσθηση είναι μικρή, το golf έχει περισσότερα πράγματα να αντιπαραθέσει και ακόμα και στο κομμάτι που αφορά την σπορ οδήγηση, έχει δύο σημεία, στα οποία είναι καλύτερο από το typeR. Eϊναι γρηγορότερο (ναι στις ρεπρίζ-κακό είναι αυτό?) και έχει καλύτερο τιμόνι (αυτό τουλάχιστον πρέπει να το παραδεχτείς).
Τέλος για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα δεν έχω Golf GTI, απλά επειδή σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο, μεταξύ άλλων, ήμουν και ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα και πίστεψέ με δεν βρίσκω λόγω να επιλέξω το Honda. Με αυτή τη τιμή το θεωρώ κοροΐδία... Αν είχε καλύτερη τιμή (25Κ με το a/c) θα το έπαιρνα μιας και ο επιπλέον εξοπλισμός του Golf δεν με ενδιαφέρει τόσο και θα ήθελα να αλλάξω μάρκα αυτοκινήτου, όχι γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος (το golf που οδηγώ τώρα μετά από 7 περίπου χρόνια και 106Κ χιλιόμετρα δεν έχει πάθει σχεδόν τίποτα), απλά για αλλαγή... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Σε εμένα το μοναδικό που ΔΕΝ μου άρεσε στο Type R ήταν το ότι οδηγάς εξαιρετικά γρήγορα, κάνεις απίστευτους χρόνους σε πίστες και 'ιδανικές' διαδρομές και δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Όχι ότι είσαι αποκομμένος αλλά πολύ διαστημόπλοιο ρε παιδί μου. Το αμάξι σε ξεφτυλίζει σε σχέση με ένα 306 δίλιτρο πχ που σε καλεί να αποδείξεις ότι ξέρεις να οδηγάς στο όριο και αντέχεις εκεί για αρκετή ώρα... (με το 306 να είναι περισσότερο διασκεδαστικό βεβαίως...)Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό και παραδέχομαι πως με φοβίζει κάπου, δηλ. σκέφτομαι 'αμαν πως πάει, αν όμως γίνει η στραβή θα ακουστεί το μπαμ μέχρι την Κρήτη' . Μάλλον είναι το ό,τι τα όρια του αυτοκινήτου είναι πολύ υψηλότερο απ΄ όσο ένας λογικός οδηγός θα το πάει σε δημόσιο δρόμο (και του πχ. 306, απλά το 306 μπορεί να οδηγηθεί γρήγορα και πιο διασκεδαστικά ενώ το TypeR πρέπει να οδηγηθεί 'πισταδόρικα', που το κάνει πιο 'απόλυτο'). Είναι (ακολουθεί σύγκριση - ιεροσυλία ) όπως αυτό που έλεγε o el-em και ο Βωβός για το Focus WRC 03 σε σύγκριση με το 02, πως το δεύτερο το κάνεις ό,τι θέλεις και το οδηγείς με τις πάντες αλλά το πρώτο κάνει φοβερούς χρόνους πηγαίνοντας 'ίσια' (αλλά σε περίπτωση 'στραβής' δεν σώζεται).
Επίσης χτυπάει η δεύτερη ταχύτητα στις αλλαγές και θέλει λίγο περισσότερο σφικτή επαναφορά εμπρός για να γίνει λίγο πιο υπερστροφικό και να σπινιάρει λιγότερο.
Η δευτέρα χτυπάει γιατί θέλει 'ζέσταμα' το κιβώτιο -είναι και θέμα εξάσκησης- ή μπορεί να έτυχε. Το σπινάρισμα μάλλον θέλει μπλοκέ και σίγουρα θέλει απαλότερες γραμμές (εγώ πχ. με τη μικρή μου εμπειρία σε πίστα του έχω αλλάξει τα φώτα )
Α, και σε σχέση με S3 Audi πχ υπερέχει παντού εκτός από την τελική ταχύτητα, το θόρυβο και την πολυτέλεια/ποιότητα υλικών και στις ρεπρίζ στις υψηλές ταχύτητες.
Είναι άραγε το Γκόλφ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο από το S3 τόσο ώστε να χτυπήσει το type R???Πιστεύω πως μάλλον είναι, το S3 δείχνει να έχει έναν πιο 'GT' χαρακτήρα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτό που είπα έγω είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ με τα χρήματα που στοιχίζει το golf κάππου δεν στέκει να προτιμάς το TypeR, γιατί ενώ η διαφορά στην αίσθηση είναι μικρή, το golf έχει περισσότερα πράγματα να αντιπαραθέσει και ακόμα και στο κομμάτι που αφορά την σπορ οδήγηση, έχει δύο σημεία, στα οποία είναι καλύτερο από το typeR. Eϊναι γρηγορότερο (ναι στις ρεπρίζ-κακό είναι αυτό?) και έχει καλύτερο τιμόνι (αυτό τουλάχιστον πρέπει να το παραδεχτείς).Η απαξίωση αναφέρεται στο 'ούτε εγώ θα το έλεγα Race'. Αυτά.
Μαλλον δίνεις ίδια βαρύτητα σε όλα τα κριτήρια (ΟΚ μέχρι εδώ για σένα) και περιμένεις και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο (αυτό είναι το λάθος που κάνεις). Μπορεί για κάποιον η 'αγωνιστική αίσθηση' του TypeR να αξίζει όλα τα λεφτά (για σκέψου: το FocusRS που είναι ακόμα πιο 'αγωνιστικό' από το TypeR έγινε ανάρπαστο, κάποιοι εκτίμησαν την 'αίσθηση' παρά τα 5 χιλιάρικα διαφορά στην τιμή).
Δεν έχω οδηγήσει το Golf και άρα δεν μπορώ να συγκρίνω το τιμόνι του. Ομως για τις ρεπριζ έχω να πω το εξής: με το TypeR κατάλαβα πως οι μετρήσεις ρεπριζ των περιοδικών είναι συγκρίσιμες μόνο σε αυτοκίνητα με παρόμοια χαρακτηριστικά λειτουργίας και ίδιο αριθμό σχέσεων στο κιβώτιο. Πως όμως να συγκρίνεις ένα Turbo 5τάχυτο με 'κόκκινο' στις 6500 σαλ με ένα ατμοσφαιρικό 6τάχυτο με 'κόκκινο' στις 8500 σαλ τη στιγμή που η οποιαδήποτε τυποποιημένη μέτρηση πχ. 80-110 με 4η ταχύτητα δεν δείχνει τίποτα για το πως ΠΡΕΠΕΙ να οδηγείται το κάθε αυτοκίνητο ώστε να είναι αποδοτικό ?
Τέλος πάντων: η δική μου εντύπωση (κρίνοντας από χρόνους πίστας) είναι πως το Golf είναι σχεδόν παντού ελάχιστα αργότερο από το TypeR...
Τέλος για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα δεν έχω Golf GTI, απλά επειδή σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο, μεταξύ άλλων, ήμουν και ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα και πίστεψέ με δεν βρίσκω λόγω να επιλέξω το Honda. Με αυτή τη τιμή το θεωρώ κοροΐδία... Αν είχε καλύτερη τιμή (25Κ με το a/c) θα το έπαιρνα μιας και ο επιπλέον εξοπλισμός του Golf δεν με ενδιαφέρει τόσο και θα ήθελα να αλλάξω μάρκα αυτοκινήτου, όχι γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος (το golf που οδηγώ τώρα μετά από 7 περίπου χρόνια και 106Κ χιλιόμετρα δεν έχει πάθει σχεδόν τίποτα), απλά για αλλαγή...
Δηλαδή πιστεύεις πως το Golf είναι τόοοοσο καλύτερο από το TypeR ώστε το δεύτερο να έπρεπε να είναι 3.5 χιλιάρικα φτηνότερο για να είναι καλύτερη αγορά ? ΟΚ, άποψή σου. Προσωπικά θεωρώ πως τα 2 μοντέλα είναι πρακτικά ισάξια (με τις δεδομένες τιμές, ΟΚ, καλύτερα να έκανε 28500 με A/C το TypeR) και ο μόνος λόγος που το Golf είναι καλύτερη αγορά τώρα δεν είναι τα 1000 ευρώ αλλά το ό,τι το Civic πρόκειται να αλλάξει το 2006.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μαλλον δίνεις ίδια βαρύτητα σε όλα τα κριτήρια (ΟΚ μέχρι εδώ για σένα) και περιμένεις και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο (αυτό είναι το λάθος που κάνεις). Μπορεί για κάποιον η 'αγωνιστική αίσθηση' του TypeR να αξίζει όλα τα λεφτά
Αυτό το δέχομαι, αλλά από ότι έχω καταλάβει είναι μικρή η διαφορά και τουλάχιστον για μένα δεν αξίζει...
Ομως για τις ρεπριζ έχω να πω το εξής: με το TypeR κατάλαβα πως οι μετρήσεις ρεπριζ των περιοδικών είναι συγκρίσιμες μόνο σε αυτοκίνητα με παρόμοια χαρακτηριστικά λειτουργίας και ίδιο αριθμό σχέσεων στο κιβώτιο. Πως όμως να συγκρίνεις ένα Turbo 5τάχυτο με 'κόκκινο' στις 6500 σαλ με ένα ατμοσφαιρικό 6τάχυτο με 'κόκκινο' στις 8500 σαλ τη στιγμή που η οποιαδήποτε τυποποιημένη μέτρηση πχ. 80-110 με 4η ταχύτητα δεν δείχνει τίποτα για το πως ΠΡΕΠΕΙ να οδηγείται το κάθε αυτοκίνητο ώστε να είναι αποδοτικό ?
Το golf είναι 6τάχυτο με μακρύτερο κιβώτιο, είναι βαρύτερο και επιτυγχάνει καλύτερες επιταχύνσεις εν κινήση με την ίδια, αν όχι μικρότερη κατανάλωση... Και αυτό για μένα είναι θετικό (όχι ότι είναι βαρύτερο φυσικά)...
Τέλος πάντων: η δική μου εντύπωση (κρίνοντας από χρόνους πίστας) είναι πως το Golf είναι σχεδόν παντού ελάχιστα αργότερο από το TypeR...
Και το RX-8 στην πίστα πάει μπάλα, αλλά στον ανοικτό δρόμο δεν πιάνει ούτε τα απλά δίλιτρα και ταπεινώνεται χαρακτηριστικά και από το TypeR και από το Golf... Δεν είναι ο απόλυτος κριτής η πίστα. Το γιατί είναι προφανές. Δεν μπορείς να γνωρίζεις με τόση λεπτομέρεις την κάθε στροφή όπως στην πίστα.
Δηλαδή πιστεύεις πως το Golf είναι τόοοοσο καλύτερο από το TypeR ώστε το δεύτερο να έπρεπε να είναι 3.5 χιλιάρικα φτηνότερο για να είναι καλύτερη αγορά ? ΟΚ, άποψή σου.
Συνολικά ναι. Φυσικά και το πιστεύω. Ακόμα και έτσι όμως στην Αγγλία που η διαφορά τους είναι ακόμα μεγαλύτερη από 3,5Κ Ευρώ, οι δοκιμαστές είπαν όλοι με ένα στόμα Golf GTi... Εδώ που έχουν την ίδια τιμή θα πούμε TypeR?? Πού το βασίζουμε αυτό??? Εκτός και αν θεωρείς ότι ο Jason Plato (οδηγός του BTCC) δεν μπορεί να κρίνει σωστά ένα αυτοκίνητο...
Υ.Γ. Με έβαλες στη διαδικασία των quotes που πραγματικά δεν είναι καλό ούτε για αυτούς που μας διαβάζουν αλλά ούτε και για μας. Σε παρακαλώ απάντησέ μου κανονικά. Άλλωστε έχεις καταλάβει τι θέλω να πω συνολικά.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Είναι άραγε το Γκόλφ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο από το S3 τόσο ώστε να χτυπήσει το type R???
Λογικά, ναι είναι, λόγω καλύτερου πλαισίου, συστήματος αναρτήσεων
Κάτσε,
οσονούπω έρχεται το νέο S3Όπα, βγάλαμε λαυράκι.. Νέο S3? Ο αντικαταστάτης του δεν είναι το A3 3.2 ?
'Οχι δεν είναι το 3.2
Είναι το S3 2.0 ΤFSI - 280 PS
-
Technik είσαι απαράδεκτος.. Ούτε μια φωτογραφία δεν έχεις βάλει από το τερατάκι.. Άντε περιμένω..
PS. Μήπως θα βγει και RS3 γιατί το RS4 είναι κομματάκι ακριβό?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Υ.Γ. Με έβαλες στη διαδικασία των quotes που πραγματικά δεν είναι καλό ούτε για αυτούς που μας διαβάζουν αλλά ούτε και για μας. Σε παρακαλώ απάντησέ μου κανονικά. Άλλωστε έχεις καταλάβει τι θέλω να πω συνολικά.Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, ούτε θέλω να φαίνεται πως έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου (διότι δεν ισχύει). Εύχομαι σε σένα και στον καθένα να επιλέξει αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες του και να μη το μετανιώσει μετά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, ούτε θέλω να φαίνεται πως έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου (διότι δεν ισχύει). Εύχομαι σε σένα και στον καθένα να επιλέξει αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες του και να μη το μετανιώσει μετά.
Ok. Kαι εγώ το ελπίζω...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Technik είσαι απαράδεκτος.. Ούτε μια φωτογραφία δεν έχεις βάλει από το τερατάκι.. Άντε περιμένω..PS. Μήπως θα βγει και RS3 γιατί το RS4 είναι κομματάκι ακριβό?
Θα βγει RS3 σιγουρα!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Technik είσαι απαράδεκτος.. Ούτε μια φωτογραφία δεν έχεις βάλει από το τερατάκι.. Άντε περιμένω..PS. Μήπως θα βγει και RS3 γιατί το RS4 είναι κομματάκι ακριβό?
Πάντως μην περιμένεις RS3 κάτω από 60Κ
-
Πάντως μην περιμένεις RS3 κάτω από 60ΚΔύσκολο μου φαίνεται να πάει τόσο ψηλά η τιμή του... Εγώ πιστεύω ότι θα κυμαίνεται γύρω στα 50...
-
Παιδιά, και 60Κ να κάνει, είναι 40% φθηνότερο από το 4.. Ας έχει και τα άλογα του, και εγώ συμβιβάζομαι.. (τα λεφτά μου λείπουν αλλά νομίζω ότι είναι μικρή λεπτομέρεια )
EDIT : Το ξανα σκέφτηκα και τελικά ΔΕΝ συμβιβάζομαι αν κάνει 60Κ, σε αυτά τα λεφτά προτιμώ το ντάτσουν
-
Technik είσαι απαράδεκτος.. Ούτε μια φωτογραφία δεν έχεις βάλει από το τερατάκι.. Άντε περιμένω..
Αν το S3 έχει 280 PS και το RS4 425, το RS3 που θα βρίσκεται;Στα 350 όπως λεγόταν αρχικά;Μήοως η Audi θα πήξει στις ειδικές εκδόσεις;Δεν είναι απαραίτητα καλό αυτό.Θα φαγωθούν μεταξύ τους.Όταν παρουσιαστούν όλα, θα υπάρχει η εξής κατάσταση:
A3 2.0 TFSI 200 PS
A4 2.0 TFSI 200 PS
A3 3.2 250 PS
S3 2.0 TFSI 280 PS
RS3 350? PS
S4 344 PS
RS4 425 PS -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Αν το S3 έχει 280 PS και το RS4 425, το RS3 που θα βρίσκεται;Στα 350 όπως λεγόταν αρχικά;Μήοως η Audi θα πήξει στις ειδικές εκδόσεις;Δεν είναι απαραίτητα καλό αυτό.Θα φαγωθούν μεταξύ τους.Όταν παρουσιαστούν όλα, θα υπάρχει η εξής κατάσταση:
A3 2.0 TFSI 200 PS
A4 2.0 TFSI 200 PS
A3 3.2 250 PS
S3 2.0 TFSI 280 PS
RS3 350? PS
S4 344 PS
RS4 425 PSΑ3:
Tο ΤFSI δεν είναι ειδική έκδοση. Είναι απλά μια έκδοση.
Το S3 θα είναι στα 280 PS
Αν υπάρξει RS3, θα είναι στα 315-350Α4:
Το ΤFSI είναι πάλι μια απλή έκδοση
Το S4, RS4 είναι ειδικές εκδόσεις,
με πιο εξωτική το RS4.
Yπάρχει διαφορά ανάμεσα σε 4.2 V8 (344 PS) και 4.2 FSI (425 PS),
και δεν αφορά μόνο την ιπποδύναμη. -
A3 2.0 TFSI 200 PS
A4 2.0 TFSI 200 PS
A3 3.2 250 PS
S3 2.0 TFSI 280 PS
RS3 350? PS
S4 344 PS
RS4 425 PSΑ3:
Tο ΤFSI δεν είναι ειδική έκδοση. Είναι απλά μια έκδοση.
Το S3 θα είναι στα 280 PS
Αν υπάρξει RS3, θα είναι στα 315-350Α4:
Το ΤFSI είναι πάλι μια απλή έκδοση
Το S4, RS4 είναι ειδικές εκδόσεις,
με πιο εξωτική το RS4.
Yπάρχει διαφορά ανάμεσα σε 4.2 V8 (344 PS) και 4.2 FSI (425 PS),
και δεν αφορά μόνο την ιπποδύναμη.Το ξέρω οτι κάποιες δεν είναι ειδικές εκδόσεις, οι οποίες δεν ορίζονται μόνο από την ιπποδύναμη.Απλά τόσες πολλές επιλογές με ισχυρούς κινητήρες δεν θα μπερδέψει τον κόσμο;Και αν το RS4 θα ναι αντίπαλος της Μ3 και το RS3 των EVO κτλ, το S3 που θα κατατάσσεται;Δεν είναι λίγο πήξιμο;Ειδικά αν ασκεφτείς οτι το Α3 3.2 μόνο αργό δεν είναι και μπορεί να σταθεί απέναντι σε 147 3.2 και άλλα ισχυρά μοντέλα.Γιατί δε μπορώ να φανταστώ οτι το S3 θα είναι 'ήπιο' όπως το Focus ST.Προσωπικά πιστεύω οτι είναι πολλές εκδόσεις, που πιθανόν να πλήξουν την εικόνα κάθε έκδοσης.
-
Το χάσαμε λιγάκι μου φαίνεται. Εδώ είναι για golf GTI...
Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το χάσαμε λιγάκι μου φαίνεται. Εδώ είναι για golf GTI...
Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία...ΟΚ αρκεί να μην εννοείς κουβαδάκια τα Αουντι!!!
VW Golf GTI