-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Μέτρησα μόνο τον 1ο γύρο(όχι απαραίτητα τον ταχύτερο) και ήταν 2:02 (το χρονόμετρό μου είναι ακόμα σταματημένο σ'αυτόν τον γύρο!).Πρώτη φορά έπιανε το βου βου στα χέρια του(δεν είναι δικό του) και τα λάστιχα ήταν ακόμα κρύα.Όποιος δε ξέρει την πίστα,θα γνωρίζει ότι είναι παρατημένη εδώ και πολλά χρόνια (πάνω από δέκα)...
Για την ιστορία το αμάξι είχε 2.800km.Τα ρεκόρ που έχω είναι γύρω στα 2:06(βιντεοσκοπημένο) με Punto GT3 από στάση χωρίς μεγάλη διάθεση να φάω τα λάστιχά μου και στη προτελευταία αριστερή έκοψα γιατί είχε χαλίκι ή χώμα και γλυστρούσα.Τον ίδιο χρόνο έκανα και με Saxo VTS δανεικό για ένα γύρο(πρώτη φορά οδηγούσα VTS) .Είναι υπέροχη πίστα αλλά θέλει προσοχή η προτελευταία και η τελευταία αριστερή.Πολύς κόσμος έχει φύγει στις μπάρες εκεί.
Υπάρχει μία σελίδα σχετικά με το PUNTO GT που αναφέρει ότι το δώσαν σε 3 οδηγούς αγώνων (Νικολούζο,Πανουργιά και Χ'τσοπάνη) και οι χρόνοι ήταν γύρω στο 2:00 από στάση.
http://www.steliosh.net/fiat/punto/testing.htmΔεν με αφήνει ..αυτό μου βγάζει>> File Not Found The requested URL was not found on this server.
-
Πράγματι δεν βγαίνει η σελίδα. Ζητώ συγνώμη. Μέχρι πριν 1 μήνα υπήρχε η σελίδα. Τέλος πάντων οι χρόνοι που κάναν οι οδηγοί ήταν γύρω στα 2:00 με το GT και γύρω στα 2:02 με το POLO από στάση ενώ χρόνοι γύρου ήταν περίπου 1:57 με 1:54 και για τα δύο αυτοκίνητα. Το πιο σημαντικό ήταν τα λάστιχα που χρησιμοποιήθηκαν τα οποία κατά τη γνώμη μου αδίκησαν το Punto GT. Συγκεκριμένα το POLO φορούσε 205/50/15 ενώ το GT 185/60/14. Η πίστα είναι εξαιρετικά κλειστή με αποτέλεσμα το σαφώς πιο ισχυρό GT να έχει πρόβλημα σπινάροντας τους τροχούς του ενώ το πιο αδύνατο POLO να του έρχονται γάντι οι στροφές αφού δεν είχε υπερβολική δύναμη να σπινάρει. Γι 'αυτό κάναν ίδιους χρόνους παρόλο που το ένα είχε 136 ενώ το άλλο 101 άλογα. Τέλος πάντων.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φαντάσου τι θα πάθαινες με Golf IV GTi ή κάνα S3
Εσύ βέβαια μπήκες σε αυτοκίνητο
Και είπε το παιδί να μη μιλήσουμε για κουβάδες, που είναι κατάλληλοι μόνο για να πηγαίνουν στη δουλειά τους μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι και όχι λάτρεις της πραγματικής οδήγησης. Άκου Golf GTi IV και S3.... Γιατί μας ξενερώνεις ρε μεγάλε;
Δηλαδή πόσα smileys να βάλω για να καταλάβετε ότι αστειεύομαι και ειρωνεύομαι;
Έχεις δίκιο, συγγνώμη. Παράλειψή μου. ΕΪπα και γω...
-
Eπαναλαμβάνω:ήταν ο 1ος γύρος,από στάση,1η φορα έπιανε το αμάξι στα χέρια του(δεν είχε προηγηθεί ούτε χαλαρή βόλτα),δεν ήξερε ότι μετράω (μου 'έδειχνε απλά την πίστα') και τα λάστιχα ήταν εντελώς κρύα.Όσο για τις στροφές πυ είπες,όσο είμασταν εκεί 'έφυγε' ένας με μια 190Ε...
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Eπαναλαμβάνω:ήταν ο 1ος γύρος,από στάση,1η φορα έπιανε το αμάξι στα χέρια του(δεν είχε προηγηθεί ούτε χαλαρή βόλτα),δεν ήξερε ότι μετράω (μου 'έδειχνε απλά την πίστα') και τα λάστιχα ήταν εντελώς κρύα.Όσο για τις στροφές πυ είπες,όσο είμασταν εκεί 'έφυγε' ένας με μια 190Ε...Γεια σου Νεκτάριε...[/code]
-
Σχετικά με το Type R θα ήθελα να πω κι εγώ, από τη θέση του συνοδηγού, ότι γράφει πολύ καλούς χρόνους, χωρίς να τρομάζει τους συνεπιβάτες και να κουράζει τον οδηγό.
Μπορεί, κατά την άποψή μου, να κάνει τον μέσο οδηγό 'μάγκα' και να βοηθήσει ένα γρήγορο οδηγό να κινηθεί σε απόλυτους χρόνους.
-
Γεια σου ioankal...
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Πράγματι δεν βγαίνει η σελίδα. Ζητώ συγνώμη. Μέχρι πριν 1 μήνα υπήρχε η σελίδα. Τέλος πάντων οι χρόνοι που κάναν οι οδηγοί ήταν γύρω στα 2:00 με το GT και γύρω στα 2:02 με το POLO από στάση ενώ χρόνοι γύρου ήταν περίπου 1:57 με 1:54 και για τα δύο αυτοκίνητα. Το πιο σημαντικό ήταν τα λάστιχα που χρησιμοποιήθηκαν τα οποία κατά τη γνώμη μου αδίκησαν το Punto GT. Συγκεκριμένα το POLO φορούσε 205/50/15 ενώ το GT 185/60/14. Η πίστα είναι εξαιρετικά κλειστή με αποτέλεσμα το σαφώς πιο ισχυρό GT να έχει πρόβλημα σπινάροντας τους τροχούς του ενώ το πιο αδύνατο POLO να του έρχονται γάντι οι στροφές αφού δεν είχε υπερβολική δύναμη να σπινάρει. Γι 'αυτό κάναν ίδιους χρόνους παρόλο που το ένα είχε 136 ενώ το άλλο 101 άλογα. Τέλος πάντων.Συγνώμη,αλλά βλέπω τους χρόνους και με πιάνουν τα γέλια...Με το καρτ γυρίσα στο Αιγίνιο στο 1.50 με κοντό γρανάζι(στην ευθεία άφηνα γκάζι)...Πάντος,δεν θα με χαλούσε να ήμουν στην πίστα με ένα type R ακόμα και αν γύριζα στο 2.10
-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Σχετικά με το Type R θα ήθελα να πω κι εγώ, από τη θέση του συνοδηγού, ότι γράφει πολύ καλούς χρόνους, χωρίς να τρομάζει τους συνεπιβάτες και να κουράζει τον οδηγό.Μπορεί, κατά την άποψή μου, να κάνει τον μέσο οδηγό 'μάγκα' και να βοηθήσει ένα γρήγορο οδηγό να κινηθεί σε απόλυτους χρόνους.
Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου, έχοντας μπει πολλές φορές συνοδηγός σε Type-R με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έχοντας συζητήσει με τον οδηγό του άπειρες φορές την συμπεριφορά του αυτοκινήτου του. Το Type-R είναι κατά την γνώμη μου/του ένα 'Rallye' για μεγάλα παιδιά, το οποίο μπορεί να τρελλάνει τα χρονόμετρα μόνο με οδηγό με πάρα πολύ καλή γνώση της γρήγορης οδήγησης ο οποίος θα γνωρίζει 100% τις ικανότητες/αντιδράσεις τις δικές του και του αυτοκινήτου του.
Σε στροφές που βγαίνω ατσαλάκωτος με το δικό μου, το Type-R έχει ιδρώσει και ο οδηγός είναι με την ταυτότητα στο στόμα για να μείνει μαζί μου ή να μπει ελαφρά πιο γρήγορα. Το δικό μου το οδηγάω 1 μήνα περίπου, και ακολουθώ άνετα τους ρυθμούς ενός Type-R εκτός και αν βρούμε πολλές ευθείες όπου δεν το φτάνω με τίποτα. Μιλάω πάντα για δρόμο, και όχι για πίστα.
Δεν θεωρώ βέβαια κακό αυτοκίνητο το Type-R, απλά για τα γούστα μου θα πρέπει να κάνω πολλές υποχωρήσεις για να το αγοράσω και να το πάω στους ρυθμούς που θέλω. Οι ρυθμοί που θέλω δεν είναι απαραίτητα αργοί ή γρήγοροι, είναι απλά οι ρυθμοί που μ'αρέσουν.
-
Καλό ειναι γενικά να μιλάνε πάντα αυτοί που έχουν και κατέχουν καποιο αυτοκινητο-μοντέλο και οχι απο σχόλια που νομίζουν ή ίσως κάποιοι τους εχουν μεταφέρει.
Φίλε naso θεωρείς οτι σε μία πίστα μπορείς να κινηθείς τοσο γρήγορα οσο ενα Type-R; Να σου θυμίσω τέστ των 4T με S3, WRX 255HP και CTR όπου το CTR ηταν πίσω απο το Impreza για δέκατα.
Το σχολιο περι 'Rallye για μεγαλα παιδιά', εμείς θα το λέγαμε 'οτι ποιο καθαρόαιμο για δρόμο', το 'ατσαλάκωτος' εμείς πάλι θα το λέγαμε 'γρήγορο χλιδάτο αυτοκίνητο'. Ειναι καθαρό λοιπόν οτι αλλο πραγμα ζητάς εσύ, άλλο εγω και παει λέγοντας. Δεν ειναι κακό αυτό, ο καθένας εχει τα δικά του κριτήρια και δεν υπάρχει το 'καλύτερο' για όλους.
Το οτι ομως CTR σε γρηγορα κομματια ειναι με την ταυτότητα στο στομα ενω το Leon κυριλέ και με 'ατσαλάκωτο' οδηγο ειναι λιγο extreme τοποθέτηση, δεν νομίζεις;
Φιλικά πάντα!
Επίσης φίλε Νεκτάριε, οτι και να λένε την N3 πάλι και πάλι... και πάλι... ο Μάριος Ξανθάκος την κερδίζει Χ Α Λ Α Ρ Α μακράν από όλους τους αλλους. Είτε εχουν CTR είτε οχι...
-
Δύσκολο να βγει άκρη....οι συγκρίσεις στο δρόμο με τυχαίους οδηγούς δεν είναι αντικειμενικές ενώ οι συγκρίσεις στην πίστα είναι αλλά από την άλλη δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα μια και στο δρόμο κινείσαι αλλιώς και τα 'αντίπαλα' αυτοκίνητα μπορεί να τα οδηγάει ο οποιοσδήποτε τυχαίος μέτριος οδηγός.... Οπότε ίσως η έκφραση ατσαλάκωτος αν και καθόλου αντικειμενική βοηθάει στην γενικότερη αντίληψη του χαρακτήρα του αυτοκινήτου άσχετα από την απόλυτη ικανότητα ή επίδοση στην πίστα.
-
Αυτό ακριβώς λεει και εγω. Δεν ειναι τυχαίο οτι καποια αυτοκίνητα ανήκουν σε κάποια κατηγορία. Αυτό που ακούω π.χ. συνέχεια σε συγκριση S3 και CTR ειναι, 'πήρα S3 γιατί ήθελα κατι αρκετα γρηγορα αλλα ηθελα και την χλύδα μου'.
Για παρόμοιο κριτηριο γνωστος μου δεν πηρε CTR και κατέληξε σε LEON 180άρι με REVO προγραμμα. Εχουν καμμια σχεση αυτά τα δύο αυτοκίνητα; Και δεν μιλαω ποιο ειναι ποιο γρήγορο σε δρομο ή σε πίστα, αλλα οδηγικά, σαν φιλοσοφία και σαν κατηγορία;
-
Φίλε naso,
Μου κάνει εντύπωση γιατί με τον συγκεκριμένο οδηγό, έχουμε κάνει την ίδια διαδρομή (βουνό της Αττικής) με πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα.
Να σημειώσω ότι ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε το Type R και τον είδα να μπαίνει στις ίδιες στροφές με πολύ μεγάλη ευκολία και το σημαντικότερο για μένα, (τον μέσο οδηγό) δεν μου μετέφερε κανένα άγχος.
Βέβαια, τα γούστα των ανθρώπων δεν είναι ποτέ τα ίδια
Φιλικά,
Stef -
Kατα πασσα πιθανοτητα αυριο Δευτερα θα παμε μεγαλη παρεα απο Κοζανη βολτα στην πιστα.Ψηνω και τον glf να φερει το Ν/2.
Σε γυρο οχι απο σταση εχει κανει το 106 του glf 1:51 σε ρυθμο γραμμων-μεσαιες στροφες κινητηρα χωρις να το λυσσαει.Βοηθησε το 13/59 παρα πολυ.Με νορμαλ 106 gti φιλος εκανε 1:54 παντα οχι απο σταση.Σε κουβεντα με τον Νικο ειπε οτι κατεβαινει κατω απο 1:50.Σε foul racing setup με σλικ και ταυτοτητα δαγκωμενη πιστευουμε οτι αγγιζει το 1:45 αλλα μεχρι να γινει αυτο ολα ειναι εικασιες.Καποια στιγμη θα δουμε τι γινετε.Ψηνουμε και τον Συνοδηγο του Νικου να βαλει το ΕVO του να δουμε αν μπορεσει να πιασει τους χρονους του 106..αν και λιγο δυσκολα για το Αιγινιο μιας και ειναι ''κλειστη'' σαν πιστα και δεν ευννοει τα μεγαλα αμαξια.
-
Όλα καλά με τις χρονομετρήσεις στο Αιγίνιο παιδιά,αλλά θέλει προσοχή γιατί η κατάσταση είναι εντελώς ανοργάνωτη (αφού η πίστα είναι κλειστή) και συμβαίνουν ατυχήματα!! Τα μάτια μας ανοιχτά
-
Εντάξει μην υπερβάλλουμε κιόλας.Πόσο δυσκολοδήγητο μπορεί να είναι ένα μπροστοκίνητο με 200 άλογα;
Εγώ έχω S2000 και κυκλοφορώ με λιωμένα λάστιχα και η δυσκολία οδήγησης είναι μέτρια.
Τι να πουν και αυτοί που οδηγούν κάτι 911 turbo του '70 και '80; -
Eπικίνδυνη δεν είναι η ίδια η οδήγηση στη συγκεκριμένη πίστα,αλλά το γεγονός ότι κάποιοι βγαίνουν για συντομία(!) ανάποδα στην κυκλοφορία ή στέκονται στη μέση της ευθείας,κανονίζοντας την επόμενη κόντρα,τη στιγμή που άλλοι γράφουν γύρους...
Είπαμε,η πίστα είναι κλειστή και έχει εγκαταληφθεί,οπότε τα μέτρα ασφαλείας είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.
Συνοδήγησα...αγωνιστικά Type-R σε πίστα κι έχασα την μπάλα!