-
Ακόμα όμως κανένας από τους υπερμάχους των SUV δεν μου έχει απαντήσει τι προσφέρει ένα SUV για να του επιτρέπεται να:
oκ ας πάρουμε το ραβ4,μοντελο 98 facelift,το πρώτο suv αν λέγεται έτσι
- Ρυπαίνει δυο-τρεις φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο
ρυπαίνει όσο το δίλιτρο αβένσις/καρίνα Ε,πολύ λογική κατανάλωση
- Κόβει την ορατότητα των άλλων οδηγών
ναι αλλά προσφέρει καλύτερη ορατήτα στον οδηγό του συνεπώς περισσότερη ασφάλεια
- Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο απ'όσο αναλογεί σε ένα πενταθέσιο όχημα
με μήκος 4.15 μόλις μέτρα είναι σαν ένα αλμερα με καλύτερους χώρους ειδικά στο πορτπαγκάζ το οποίο ποτέ δεν με άφησε παραπονεμένο
- Θέτει σε κίνδυνο την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των άλλων (πού να του βάλει ο ιδιοκτήτης του και bull-bar, μαρσπιέδες κι άλλες τέτοιες κοτσάνες...)
έλα αλέκο?
Τι προσφέρει; Καλύτερο κράτημα;
Ναι-τουλάχιστον από χιλιοδιακοσάρι granturismo γαλλικό σουπερμίνι,στην ελληνική άσφαλτο γιαλί.
Καλύτερη οδική συμπεριφορά;
Ναι,άλλωστε είναι και το Gti των suv.
Μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες από ένα πραγματικό εκτός δρόμου όχημα (που έτσι κι αλλιώς τα SUV μόνο πεζοδρόμια καβαλάνε για να μπορούν οι κάφροι ιδιοκτήτες τους να αναγκάζουν τους πεζούς να βγουν στο δρόμο και να κινδυνεύσουν περισσότερο);
Oxi απαραίτητα καλύτερες δυνατότητες από τα καθαρόαιμα τουλάχιστον όμως ικανοποιούν το 99% αυτών που τα αγοράζουν.Προσώπικά δεν μου έχει κολλήσει ποτέ σε χίονι η άσφαλτο,το τόρσεν δουλεύει θαυμάσια
Καλύτερους χώρους από ένα πολυμορφικό;
όχι αλλά ούτε και χειρότερους,πάει εκεί όμως που δεν πάει το πολυμορφικό,καίει όσο το πολυμορφικό,τρέχει όπως το πολυμορφικό,κρατάει καλύτερα από το πολυμορφικό και κοστίζει περίπου το ίδιο.
και εν τέλει αν κάποιος θέλει να τα συνδυάζει όλα,και θάλασσα και βουνό και να περνά τις χιλιάδες ελληνικές λακόύβες χωρίς να φοβάται ότι θα κοπεί το αμάξι στα δύο, και έχει χρήματα μόνο για ένα αμάξι τότε πιστεύω πως ένα δίλιτρο suv είναι μονόδρομος
sorry για το off topic
-
åäþ ôï èÝìá ìáò åßíáé ôï FOCUS êáé ü÷é ôá SUV êáé ïé äéáöïñÝò 2 ÷ñçóôþí, ÏÊ;
êáé åßíáé ðñïöáíÝò ãéá ôï áí åßíáé åêôñþìáôá áõôÜ ôá ï÷Þìáôá...ÄçëáäÞ åóý èåùñåßò ôï RAV-4 êáé ôï Subaru Forester åêôñþìáôá?
-
Το θέμα είναι για το Focus, oπότε είστε εκτός θέματος. Για τα SUV συνεχίστε την συζήτηση σε αυτό το θέμα: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7522 [moderator - cmarin]
-
Λοιπον σημερα πηγα και ειδα το Focus. Για την ποιοτητα των πλαστικων τι να πω ρε παιδια. Ειναι το καινουργιο focus αυτο; Απογοητευτηκα. σκληρα πλαστικα, σκληρα χειριστιρια(ολο τακ τακ ακουγοταν) και μεγαλα λες και ειμαστε τυφλοι! Διακοπτες των φλας και φωτων επισης τα ιδια χαλια! Εκεινος ο διακοπτης των φωτων ειναι γυρω στα 7-8 εκατοστα διαμετρογια 3 θεσεις! Επισης το στανταρ ραδιοφωνο ειναι οντως κακασχημο. Τι να πω! Εσωτερικα δε μου αρεσε. Ελπιζω στο test drive της παρασκευης να δω περισσοτερα.
-
Πολλές φορές αναρωτιέμαι για τα κριτήρια ποιότητας που έχουμε ο καθένας...
Αφορμή λαμβάνω από το ποστ του enginekiller,διότι εγώ θυμάμαι ότι το Focus με εντυπωσίασε!
Αλήθεια τί περιμένουμε από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο με τέτοιο επίπεδο ενεργητικής-παθητικής ασφάλειας που δίνεται στην τιμή που δίνεται?
Να μην έχει ίχνος σκληρού πλαστικού (ως και η ΒΜW 5 έχει...)?Το συγκεκριμένο,μάλιστα μου φάνηκε πολύ καλύτερο σε αίσθηση από αυτήν που είχα αποκομίσει από το Golf V για παράδειγμα...
Να σημειώσω ότι αναφέρω περί 'αίσθησης ποιότητας' σε στατικό αυτοκίνητο και δεν ξέρω τι συμβαίνει με πιθανούς τριγμούς σε κίνηση.Επίσης δεν έχω αξιωθεί να μπω στο νέο Astra,για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα για την 'αίσθηση ποιότητας' που αποπνέει..
Τα παραπάνω δεν τα γράφω ως μομφή,αλλά περισσότερο ως διαπίστωση μιας παράλογης,πολλές φορές,αυστηρότητος στο συγκεκριμένο θέμα.
Δεν καταλαβαίνω με λίγα λόγια τί περιμένουμε από αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας!Μήπως τελικά είμαι εγώ 'χαλαρός' στην κρίση μου?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Επίσης δεν έχω αξιωθεί να μπω στο νέο Astra,για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα για την 'αίσθηση ποιότητας' που αποπνέει..ειναι τοσο κλειστοφοβικο το εσωτερικο που ακομη και αυτη η αισθηση ποιοτητας χανεται......... και ειναι κριμα
-
Απλως συγκρινω κυριως με το καινουργιο Corolla μου που δεν ουτε που το κοιταζα πριν το αγορασω και το εσωτερικο του ειναι πολυ ποιοτικο. Εννοω οτι ολα τα πλαστικα ειναι μαλακα με ωραια αισθηση στην αφη και με τελεια συναρμογη ωστε να μην ακουγετε τσικ. Τα μονα σκληρα πλαστικα ειναι τα δυο κατω απ'το τιμονι. Στο Focus αντθετα δεν ειδα ουτε ενα μαλακο πλαστικο, ολοι οι διακοπτες γυριζαν λες και ηταν αγρασαριστοι(!) εκτος του οτι ηταν τεραστιοι. Επισης δεν περιμενα να πω την αληθεια να δω καθολου στριφογυριστους διακοπτες στην κεντρικη κονσολα. Περιμενα να ειναι ολα με κουμπακια ηλεκτρονικα-ψηφιακα κτλ...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Επίσης δεν έχω αξιωθεί να μπω στο νέο Astra,για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα για την 'αίσθηση ποιότητας' που αποπνέει..
ειναι τοσο κλειστοφοβικο το εσωτερικο που ακομη και αυτη η αισθηση ποιοτητας χανεται......... και ειναι κριμα
Κλειστοφοβικό δεν θα το έλεγα, ίσως γιατί είναι κομψό και φτιάχνει τη διάθεση. Θα το έλεγα όμως για το Mazda 3. Μπήκα κι ήθελα να βγω, η αριστερή πόρτα έμοιαζε να έρχεται προς το μέρος μου, η μαυρίλα των οργάνων χειροτέρευε τα πράγματα.
-
Οντως το Astra εχει καλη ποιοτητα κατασκευης αλλα ειναι καπως κυριως οι κολονες πιστευω και γενικα η θεση του οδηγου που σε κανουν να νιωθεις πιο στεναχωρα. Για το 3 ισως τα πολυ μαυρα οργανα να το κανουν πιο καταθλιπτικο-πιεστικο.
-
Γεια χαρά! Θα συμφωνήσω δυστυχώς με τον Enginekiller. Το Focus το είδα από κοντά και δυστυχώς γι' αυτό, την ίδια ακριβώς ημέρα που είδα και το C4 της Citroen.
To εσωτερικό του είναι κλειστοφοβικό (έχεις την αίσθηση ότι η κονσόλα θα σου επιτεθεί) και ιδιαίτερα άκομψο (προσωπική άποψη). Τα πλαστικά του είναι άριστα (τηρουμένων των αναλογιών της κατηγορίας) όμως έχουμε δει ίδιας ποιότητας υλικά και σε άλλα αυτοκίνητα (Astra, C4, Golf).
Η τιμή του δεν είναι χαμηλή. Στα 1,4 λίτρα τουλάχιστον, το C4 (έκδοση SX) δίνει πολλά περισσότερα από το Focus (Trend Plus). Απλά αναφέρω το Cruise Control, 16'' τροχούς, προβολείς ομίχλης και πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών.
Το μόνο που μπορεί να σώσει το Focus είναι η οδιγική του συμπεριφόρα. Στα 1400cc όμως τελικά είναι πιο αργό και πιο ενεργοβόρο από το Citroen. Και εν τέλει, οι διαφορές κατα την προσωπική μου άποψη είναι πάντα μικρές.
ΥΓ: Η άποψη περί αξιοπιστίας της Ford εξετάζεται...
-
Ego to ida exthes live sto dromo kai den mou arese katholou. Krima giati to proigoumeno itan pragmatika stolidi toso apo design oso kai apo odigiki simperifora. Krima
-
πράγματι στα 1400 κυβ.εκ. η C4 είναι καλύτερη επιλογή από το focus, γιατί είναι σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και κυβικών φθηνότερο αυτοκίνητο κι αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα όποιον πάρει 14αρι...είναι πιο ΗΙGH TECK με κουμπάκια στο τιμόνι κτλ...και το σημαντικότερο έχει 90 έναντι 80 ίππων κινητήρα πράγμα πολύ σημαντικό για το βάρος των αμαξωμάτων... ΟΜΩΣ όπως γράψανε ΟΛΑ τα περιοδικά και ειδικά οι 4Τ σε αυτό το βάρος που φτάσαμε η ΕΛΑΧΙΣΤΗ επαρκής επιλογή για ενεργητική ασφάλεια είναι τα 1600...κι εκεί ο κινητήρας του focus έχει αντίπαλο στην κορυφή μόνο της ΑLFA 147...είναι μακράν καλύτερος του ανταγωνισμού του με κοντά του μόνο του Golf ton FSI που καίει ακριβότερο καύσιμο...όσο για την δύναμή του δίνει πραγματικά 129 + άλογα...δυναμομετρημένα 115+ στον τροχό! χαίρετε δηλαδή!
-
Το C4 το απεριψα για τα 2 χρονια εγγυηση που δινει. Επισης επιβεβαιωνω αυτο που ειχατε πει για τα extra. Οταν τον ρωτησα ποτε μπορουν να αρχισουν να γινονται παραγγελιες με extra δισκοφρενα πχ μου ειπε πως δεν εχει ιδεα και πως ετσι θα χασω και την εκπτωση των 1300 ευρω περιπου οποτε τα extra δσικοφρενα σου βγαινουν +2300 τελικα. Χαλια δηλαδη.
-
Δεν θεωρώ ότι τα 2 χρόνια εγγύησης που δίνει είναι άσχημα. Εδώ βλέπουμε άλλα αυτοκίνητα που υποτίθεται ότι είναι κορυφαία στην κατηγορία τους, να σκάνε οι εγκέφαλοί τους ο ένας μετά τον άλλον. Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε, το σήμα τους αποτελείται από κύκλους και το μοντέλο ισούται με Α2+1. Έμαθα για τρία διαφορετικά περιστατικά μέσα σε ένα τρίμηνο. Δεν είναι και λίγα ε;
Ώρες-ώρες είμαι πολύ κακός το ξέρω... μαμώτο μου, πρέπει να το κόψω...
Στην τελική πάντως, το αυτοκίνητο του καθενός είναι εντελώς, μα εντελώς, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπική του επιλογή. Ό,τι πηγαίνει στην προσωπικότητά του...
-
OK γιατρέ μου, είμαι παλλιμπαιδίζων ανώριμος νέος στην ηλικία για οικογένεια, δεν πρόλαβα τα rallye και θέλω από το αμάξι σπορ οδική συμπεριφορά αλλά και ηχομόνωση, ποιότητα οικονομία κι επιδόσεις...επίσης διαθέτω 11-18 χιλιάρικα...τι να πάρω;;
-
Επιστρεφω υστερα απο το τεστ στο Focus με ενα χαμογελο ως τα αυτια. Παρολο που οπως ειχα γραψει δε μου πολυαρεσε το εσωτερικο επειδη ειχα δει κιολας την sport με το χειροκινητο κλιματισμο μολις οδηγησα το focus τρελαθηκα. Η αναρτηση του ηταν οντως καταπληκτικη! Ελαχιστες κλισεις στις στροφες και σε σλαλομ δοκιμη αλλα παρολαυτα απιστευτα ανετη ακομα και στα πιο βαθια χαντακια που επεφτα και φρεναριστος! Εμεινα αφωνος. Πολυ καλα φρενα και τιμονι. Ο κινητηρας...αλλο διαμαντι κι αυτο. Ευστροφος και προθυμος να τραβηξει απο χαμηλα και με μεγαλυτερη σχεση. Εργονομικα χειριστηρια αλλα αυτος ο τεραστιος διακοπτης για το ηχοσυστημα πισω απο το τιμονι και οι σκληρι διακοπτες των φλας και των φωτων ακομα με χαλαν. Παντως στο δρομο το αυτοκινητο φυσαει. Καποιος ειχε πει οτι ειχε οδηγησει και την εκδοση sport καπου(meco;) αλλα εγω βρισκω μονο τη ghia για δοκιμη. Μηπως μπορεις να μου πεις που;
-
Δεν το εχει παρει κανενας απο εσας που ελεγαν για το focus η εστω καποιος εδω μεσα το καινουργιο να μας πει καμια γνωμη; Τοσα μελη ουτε ενας; Βασικα αυτο που με απασχολει ειναι τα εσωτερικα πλαστικα που τα βλεπω πολυ σκληρα και δεν ξερω ποσο καλα ταιριαζουν και μηπως τριζουν οπως κατι fiesta που διαβαζουμε σε αλλα θεματα
-
Το εχω πάρει από τις 8 του μήνα και μέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι το οποίο θα με έκανε να αρχίσω να ανησυχώ για την επιλογή μου-ίσα ισα αισθάνομαι δικαιωμένος.
.Όσο αφορά τα πλαστικά είναι αρκετά μαλακά στο πανω μέρος του ταμπλο,δεν εχω ακουσει τριγμους μεχρι τώρα(και στην πολη που ζω αυτό ισως κατι λεει,καθως πρεπει να εχουμε τους χειρότερους δρόμους στο βόρειο ημισφαιριο...).
Η αίσθηση μου οδηγικά ειναι εξαιρετική, συνεχίζει την παράδοση από το προηγούμενο μοντέλο.Η άνεση στο δρόμο ειναι πολύ καλή (έχω την έκδοση sport η οποία έχει,όπως λέει και η Ford σπορ ανάρτηση) ενώ πολύ καλή δουλειά εχει γίνει και στην ηχομόνωση.
Με μια κουβέντα η μέχρι τώρα εντύπωση... άριστα 10(αντε 9,5 λόγω ταμπούρων ) -
ποτε θα βγει για πωληση, το sedan ? ειδα ενα στην autolink στο ποταμι kai μαλιστα το ειχαν εξω , πιο ομορφο απο το hatcback , το ειδα απο κοντα το 3d και πισω δεν βλεπεται , στις εικονες μου αρεσε αλλα απο κοντα ψιλο μουφα ειναι .
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
ποτε θα βγει για πωληση, το sedan ? ειδα ενα στην autolink στο ποταμι kai μαλιστα το ειχαν εξω , πιο ομορφο απο το hatcback , το ειδα απο κοντα το 3d και πισω δεν βλεπεται , στις εικονες μου αρεσε αλλα απο κοντα ψιλο μουφα ειναι .Εγω αντιθετα πιστευω οτι οι φωτο το αδικουν παρα πολυ, ειδικα το πισω μερος.
Ford Focus II