-
καταρχάς συγνώμη για το νέο thread, δεν είχα δει αυτό εδω!
Τελικά οι δικοί μας είναι τόσο ηλίθιοι όσο προβλέπεται! έλεος!
Δεν υπάρχει μία αρμόδια ανεξάρτητη αρχή που να αξιολογεί κατα πόσο ένα όχημα πληρεί τα κριτήρια ασφάλειας και ότι άλλο χρειάζεται! Πωλούνται τόσες χιλιάδες μεταχειρισμένα σαράβαλα μέστην σκουριά και είναι παράνομο ένα αυτοκίνητο με καινούργιο σασι και μηχανικά μέρη το πολύ δεκαετίας? Λογική της κατηγορίας: άμα είσαι άσχετος πες όχι και μετά διαπραγματεύσου το...Τέλος πάντων συνεχίζω να το ψάχνω... άμα έχω κάτι νεότερο εδώ είμαι και εδώ είστε...
Δημήτρης
-
Στα δημοσια ΙΕΚ, στο τμημα Μηχανικων Οχηματων, υπαρχει μαθημα περι νομοθεσιας κλπ κλπ (λογικο). Καποιες απο τις διδακτικες ενοτητες αυτου του μαθηματος λοιπον ειναι οι εξης:
Διατάξεις σχετικές με την έγκριση τύπου των οχημάτων
Εθνική έγκριση τύπου
Εγκριση τύπου εισαγομένων οχημάτων
Εγκριση τύπου συναρμολογούμενων στην Ελλάδα οχημάτων
Εγκριση τύπου κατασκευαζόμενων στην Ελλάδα οχημάτων
Εγκριση τύπου Κοινοτικού Επιπέδου
Επιβατικών οχημάτων
Μοτοποδηλάτων , μοτοσικλετών, τρίτροχων, ελαφρών τετράκυκλων.
Μεμονωμένη έγκριση τύπου (κατι σαν το SVA- Single Vehicle Approval που περνανε τα συναρμολογουμενα στην αγγλια)Οπως βλεπετε λοιπον οι διαταξεις υπαρχουν, ποιος τις ελεγχει/εφαρμοζει ειναι το θεμα...
-
α. Πιστοποιητικά τελωνείων / κατασκευαστή OΔΔY ( όπου βεβαιώνεται από τη ΔΟΥ η καταβολή οικονομικών επιβαρύνσεων).
β. Eπικυρωμένο αντίγραφο δελτίου τεχνικού ελέγχου (μόνο εφόσον το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο και κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Eλλάδα).
δ. Έντυπος κατάλογος εργοστασίου κατασκευής του αυτοκινήτου (μόνο για μεταχειρισμένο).
ε. Επικυρωμένο αντίγραφο ξένης άδειας κυκλοφορίας (μόνο για μεταχειρισμένο).
στ. Έγκριση τύπου (μόνο για καινούργιο).
θ. Αντίγραφο βεβαίωσης σύμφωνα με τη Κ.Υ.Α. 31949/2725/99 (Β330) που έχει εκδοθεί από την Δ/νση Μεταφορών Ν.Α. (για μεταχειρισμένα).
ι. Πιστοποιητικό θορύβου σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. ή πρακτικό θορύβου από τη Δ/νση Μεταφορών Ν.Α., ή να προκύπτει η μέτρηση θορύβου από τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται (για μεταχειρισμένα επιβατηγά έως 9 θέσεων).
Δεν έχω ιδέα από γραφειοκρατικά και θα εκτιμούσα την βοήθεια σας για τα παραπάνω...
Ποίος είναι αρμόδιος να μου δώσει τι?
Σε περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένης ρέπλικας τί χαρτιά πρέπει να έχει ο πωλητής? -
Ο κ.Σκάβας που αναφέρeται παραπάνω έιναι μέλος του forum? μήπως έχει κάποιος το mail του?
-
σε αυτα που γραφεις κατι δεν μου καθεται καλα
αν καταλαβα καλα, για ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ που αγοραστηκε σε ενα κουτι σε κομματια, ηρθε ετσι στην ελλαδα και συναρμολογηθηκε εδω, χρειαζονται τα :
α. Πιστοποιητικά τελωνείων / κατασκευαστή OΔΔY ( όπου βεβαιώνεται από τη ΔΟΥ η καταβολή οικονομικών επιβαρύνσεων).
στ. Έγκριση τύπου (μόνο για καινούργιο).
ι. Πιστοποιητικό θορύβου σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. ή πρακτικό θορύβου από τη Δ/νση Μεταφορών Ν.Α., ή να προκύπτει η μέτρηση θορύβου από τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται (για μεταχειρισμένα επιβατηγά έως 9 θέσεων).
σωστα?
αν ομως ειναι ετσι, πως παιρνεις την εγκριση τυπου? Αφου πρεπει πρωτα να το συναρμολογησεις, και μετα καποιος να σου δωσει την εγκριση τυπου ωστε μετα να μπορεις να πας να βγαλεις πινακιδες. Αν δηλαδη το φερεις σε κομματια και το συναρμολογησεις με τα χερια σου, ποιος σου το ελεγχει ωστε να σου δωσει την εγκριση τυπου που μετα θα παρεις να δειξεις στο υπουργειο ωστε να σου βγαλει (για πρωτη φορα, μιλαμε για αυτοκινητο που μπηκε στην χωρα σε κομματια) αδεια και πινακιδες?
-
ναι έχεις δίκιο...
έβαλα στο google μεμονωμένη έγκριση τύπου και μου έβγαλε ένα έντυπο αίτησης μα μια λίστα από δικαιολογιτικά να οποία έκανα paste εδώ...
Μετά την εύλογη απορεία σου το ξανακοίταξα προσπαθόντας να βρώ που ήταν το λάθος...
Τελικά η αίτηση που σε παραπέμπουν όλες οι σελίδες έιναι για άδεια κυκλοφορίας και όχι για έγκριση τύπου!
Όσο και να έψαξα, δελτίο για έγκριση τύπου δεν βρήκα!Τελικά βρήκα τα τηλέφωνα του τμήματος προδιαγραφών οχημάτων και θα τους πάρω από βδομάδα...
-
καλη τυχη, εμενα ο διευθυντης του τεχνικου τμηματος ΚΤΕΟ διευθυνσης μεταφορων πειραια δεν ηξερε να μου πει τι μοτερ επιτρεπονται να μπουν σε Ε30. Και καλα να μην ηξερε εκεινος γιατι δεν ασχολειται με τετοια ποταπα πραγματα, να μην υπαρχει κανενας μεσα στο τεχνικο τμημα που να ξερει να μου πει και να μου λενε 'πηγαινε απεναντι που εχουν γραφεια κατι διεκπεραιωτες, αυτοι θα ξερουν σιγουρα'...
Kit-cars: τι επιτρέπεται και τι όχι;