-
Δεν είναι το Focus II είναι το Focus I και για την ακρίβεια είναι ένα χειρότερης ποιότητας Focus I.
-
οκ φίλε....
-
Πάντος και στην αμερική την ίδια γνωμη έχουν για τα Ford ότι είναι άχρωμα καλά οιγενειακά low buget.
Ας βάλουν κάτι της % πάνω για να φύγει το άχρωμα απο την μέση.
Fusion , five hundred , c.victoria είναι μία απο τα ίδια .
Μεταξύ άλλων λόγων οι πωλήσεις έχουν πέφτουν και για αυτό.
Οχι ότι το νέο Mondeo είναι αυτής της κατηγορίας αλλά θα μπορούσε να είναι ποιο τολμηρό.
Ο κόσμος έχει δείξει ότι οχι μόνο αποδέχεται τα όμορφα μοντέρνα σχήματα αλλά τα ζητά. -
Τo Five Hundred πάει αρκετά καλά το ίδιο και το Fusion.
Εκείνο που πατώνει είναι το Focus που έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αν προσθέσει σε αυτό το τραγικό φινίρισμα και την τραγική ποιότητα συναρμογής χάρη στο Μεξικάνικο εργοστάσιο που τα φτιάχνει καταλαβαίνει γιατί πια δεν πουλάει παρά μόνο σε εταιρείες ενοικιάσεων. Το Focus II δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει λόγω υψηλού κόστους κατασκευής του πατώματος της Volvo στο οποίο βασίζεται.
Το βασικό πρόβλημα όμως της Ford είναι οτι τα μερίδια της βασιζότανε κυρίως στα SUV/Trucks τα οποία λόγω τιμών καυσίμων δεν πουλάνε όπως παλιά με αποτέλεσμα να παραμελήσει τα υπόλοιπα οχήματα της και σήμερα να πρέπει να αντιμετωπίσει γιαπωνέζους και λοιπούς με παλιά μοντέλα. Εξαίρεση σε αυτό είναι μόνο το 500αρι και το Fusion αλλά και αυτά δεν είναι κάτι το τόσο εξαιρετικό για να κάνουν την διαφορά.
Και φυσικά ποτέ η Ford δεν είπε οτι είναι κατασκευαστής εξωτικών αυτοκινήτων ούτε πολυτελείας. Αυτό τον ρόλο τον έχουν άλλες εταιρείες του ομίλου αν και δεν ξέρω για πόσο ακόμα... -
Η διαφοροποίηση των εταιρειών με τους 'ρολους' όπως αναφέρεις νομίζω ότι έχει πεθάνει .
Συμφωνώ δε, με την αποστροφή σου.
Ο αγοραστής σήμερα θέλει απο την εταιρεία που πιστεύει ότι είναι καλή ( για δικούς του λόγους ) να μπορεί να του δώσει αυτό που του δίνει και ο ανταγωνιστής σε όποια κατηγορία και άν βρίσκεται.
Η παλαιά μορφή των εταιρειών και κατηγοροποίηση τους σε έχει αρχίσει (ίσως και να έχει ολοκληρωθεί) να ξεφτίζει. π.χ.
α) Τα renault εχουν καταντήσει να είναι ποιό ασφαλή απο Volvo.
β) Τα VW είναι ισάξια της Alfa στο δρόμο.
Τα όρια εν ολίγης των σημερίνών αυτ/των είναι δισδιάκριτα στο μέσο αγοραστή.
Ετσι επιλέγει με κριτήρια κόστους , σχεδίασης , προσφοράς , απτής ποιότητας.
Το παράδειγμα που αναφέρω με τις γυναίκες αγοραστές εξηγεί αρκετά.
Οντως η Ford έχει προβλήματα στην κατηγορία που ανφέρεις όπως έχουν και οι άλλοι 2 της αμερικανικής αγοράς.
Ειδικά στην Ευρώπη η Ford έχει αργήσει 'εγκληματικά' στα SUV
Πρέπει όμως να το αναγνωρίσουμε στους Ιάπωνες ότι εβγαλαν λαγό απο το καπέλο, Οπως πριν απο αυτούς είχαν κάνει οι Γάλλοι με τα Πολυμορφικά. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Focus II δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει λόγω υψηλού κόστους κατασκευής του πατώματος της Volvo στο οποίο βασίζεται.Βέβαια αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία γιατί τα Mazda 3 που βασίζονται στο ίδιο πάτωμα πωλούνται κανονικά, σε καλές τιμές και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από το Αμερικανικό κοινό, αν κρίνω τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω να λένε Αμερικάνοι - μέλη σε διάφορα forums.
Εκτίμησης χαίρουν και τα Ευρωπαϊκά Ford και όλοι οι Αμερικανοι αυτοκινητόφιλοι κάθε φορά που βλέπουν προϊόν της Ευρωπαικής Ford βάζουν τις φωνές που δεν πωλείται και εκεί.
-
Σαφώς και είναι η επίσημη δικαιολογία αλλά είναι πάγια τακτική των 3 του Ντιτρόιτ να κρατάνε μοντέλα στην παραγωγή αλλάζοντας ελάχιστα και συνήθως επουσιώδη. Μέχρι πρόσφατα τους έβγαινε όχι πια. Το αμερικάνικο Focus καμιά σχέση δεν έχει ακόμα και τα ΜkI της Ευρώπης σε ζητήματα ποιότητας...και αν επικρίθηκε για αυτό στην Ευρώπη καταλαβαίνετε πόσο τραγική είναι η Αμερικάνικη εκδοχή.
-
Δίχως κάποιες λεπτομέριες που το 'φορτώνουν' όπως η πίσω αεροτομή και ο τύπου διαχήτης δείχνει πραγματικά όμορφο.
-
Τι πινακίδες είναι αυτές;;;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Aποδεκτό με την πρώτη ματιά και μάλλον αρμονικό.Αλλά πολύ μεγάλο ρε παιδιά Που θα φτάσει η μεσαία κατηγορία σε 5-6 χρόνια? Στα 5+ μέτρα?
Το θέμα είναι εάν η 'μέση' ευρωπαϊκή οικογένεια με 1,2 παιδιά κατά Μ.Ο έχει πραγματικά αναγκη τέτοια αυτοκίνητα. Μιλάω πάντα για το μεγεθος.Τraveller συμφωνώ μαζί στο ότι έχουν ξεφύγει στη διαστασιολόγηση, αλλά κυρίως στο βάρος. Ίσως θα 'πρεπε να ρίξουν περισσότερο την προσοχή τους στη χωροταξία, διότι είναι τουλάχιστον αναντίστοιχο να βλέπεις μεγάλα αυτοκίνητα -χωρίς ιδιαιτερότητες στο layout, π.χ. transaxle-, χωρίς τους ανάλογους χώρους.
Εν μέρει, πάντως, στο μεγάλωμα αυτό, έχουν συμβάλλει τόσο η απαίτηση για μεγαλύτερη ευρυχωρία (συν το ότι οι η νέα γενιά είναι ψηλότερη από την προηγούμενη), όσο και οι προδιαγραφές για τους πεζούς.
Για το 1,2 παιδιά κατά Μ.Ο., δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι, διότι έτσι κι αλλιώς πίσω 2 ή 3 θέσεις θα υπάρχουν, είτε κάθεται ένας ή 3 επιβάτες. Αυτό, που φαίνεται είναι ότι θέλουν να δώσουν περισσότερο χώρο σε όλους τους επιβάτες, και τους εμπρός και τους πίσω.
Από τη δική μου εμπειρία πάντως (με Mondeo 1. δεν φαντάζεσαι την έκπληξή μου, όταν μετά από μία μέρα στο ιkea, και πράγματα όπως καναπές, πολυθρόνες, καρέκλες κ.λπ., είδα το Ford να τα καταπίνει όλα(ευτυχώς μετά τα ξαναέβγαλε αυτούσια). Και όχι μόνο αυτό, άφησε και χώρο για ηλεκτρικά είδη μετά από αυτά. Εν ολίγοις, το αυτοκίνητο είχε μετατραπεί σε φορτηγό, ξεφόρτωνα μία ώρα και δεν τελείωνε!
Και το χάρηκα, που το κατάφερε και τα χώρεσε όλα.
Πολλές φορές σκέφτομαι ότι αυτό το αυτοκίνητο με έναν ΤD θα ήταν το τέλειο overall όχημα ταξιδιού-καθημερινής μετακίνησης-αγγαρειών κ.λπ. -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Δίχως κάποιες λεπτομέριες που το 'φορτώνουν' όπως η πίσω αεροτομή και ο τύπου διαχήτης δείχνει πραγματικά όμορφο.
θα σπασει ταμεια.....
-
ειναι πολυ ωραιο..
-
Τελικα όσο το κοιτάω τόσο μου αρέσει
Πότε με το καλό ακούγεται ότι θα αριβάρει στην Ελλάδα ? -
Λογικά του χρόνου το καλοκαίρι.Ρε γμτ μου δύο χρόνων μόνο θα είναι το τωρινό Mondeo μου. Πόσο να πίασει άραγε;Και πόσα πρέπει να μαζέψω επιπλέον;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Λογικά του χρόνου το καλοκαίρι.Ρε γμτ μου δύο χρόνων μόνο θα είναι το τωρινό Mondeo μου. Πόσο να πίασει άραγε;Και πόσα πρέπει να μαζέψω επιπλέον;athanasie αν θες τη γνώμη μου, κράτησέ το το τωρινό.
Θα εξακολουθήσει να είναι σημείο αναφοράς, σε θέματα δυναμικής συμπεριφοράς τουλάχιστον. -
Pai mei δεν το συζητώ γι αυτό και το emoticon στο τέλος.Απ' το τωρινό mondeo είμαι σούπερ ευχαριστημένος και σκοπεύω να ζήσω κάμποσα χρόνια μαζί του.
-
http://img216.imageshack.us/img216/96/c ... 201oi7.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/9527 ... 205gk4.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/3506 ... 209mh2.jpg
http://img216.imageshack.us/img216/1149 ... 202lv2.jpgAπο το γύρισμα του διαφημηστικού:
http://img216.imageshack.us/img216/3337 ... 203wc3.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/8376 ... 206wu7.jpg -
αρε πατερα
αρε πατεραολο μαλακιες αγορες κανεις
-
Σαφώς το ποιο όμορφο μοντέλο της εταιρίας. Κρίμα που οι διαστάσεις του είναι απαγορευτικές για τα δεδομένα της Αθήνας. Μακάρι να έχει και ε΄ναν καλό 1.8 αν και κάτι δια΄βασα για 1.6 στον βασικό. Πόσα άλογα να βγάζει. Υπομονή λίγο καιρό ακόμα και με τις εκπτώσεις πού κάνει η ford σίγουρα θα κάνει καλές πωλήσεις μιας και ο ουσιαστικός ανταγωνισμός έρχετε μόνο απο το passat που πάσχει όμως στην αντιπροσωπεία. Για το vectra δεν το συζητάμε γιατί είναι λίγο πρίν την αλλαγή του.
Μπράβο και σε εσένα παυλο για την ουσιαστική προσφορά σου στο forum
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Σαφώς το ποιο όμορφο μοντέλο της εταιρίας. Κρίμα που οι διαστάσεις του είναι απαγορευτικές για τα δεδομένα της Αθήνας. Μακάρι να έχει και ε΄ναν καλό 1.8 αν και κάτι δια΄βασα για 1.6 στον βασικό. Πόσα άλογα να βγάζει. Υπομονή λίγο καιρό ακόμα και με τις εκπτώσεις πού κάνει η ford σίγουρα θα κάνει καλές πωλήσεις μιας και ο ουσιαστικός ανταγωνισμός έρχετε μόνο απο το passat που πάσχει όμως στην αντιπροσωπεία. Για το vectra δεν το συζητάμε γιατί είναι λίγο πρίν την αλλαγή του.ενω αμα ηταν μετα.....
Ford Mondeo 2007