-
Φήμες αναφέρουν οτι στο Καράβωμα υπάρχει μόνο 1 σημαδάκι για ενδιάμεσο βαμένο στον δρόμο. Αν έχεις δεί και άλλα να το πείς, αλλα οι ενδιάμεσοι δρόμοι είναι τόσοι πολλοί που αν ήταν σημαδεμένοι θα φαινόταν. Να αφήσουμε τον κανονισμό γιατί θα ανοίξουμε τεράστιο θέμα , και να επικεντρωθούμε στο ουσιαστικό. Υπάρχουν πολλά δρομάκια που οδηγούν σε σπίτια, κτήματα , μαντριά κλπ. Αν κάποιος έχει πάει στο κτήμα του απο τις 7 το πρωί ας πούμε. Φυσικά δεν τον έχει ειδοποήσει κανείς εκείνη την ώρα. Και κάποια στιγμή αποφασίζει να φύγει και ανεβαίνει με το αγροτικό προς τα πάνω. Εν το μεταξύ η ειδική έχει ξεκινήσει. Αυτός βλέπει τον δρόμο άδειο και λέει τι ωραια σήμερα δεν έχει και κίνηση. Και το νούμερο 1 κατεβαίνει σε ρυθμό αγώνα. Και το Καράβωμα με τόση βλάστηση δεν έχει καθόλου ορατότητα. Τι γίνεται john7719 ? Ποιά η θέση σου τότε ? Αλλα να έβλεπα τι θα έλεγες αν ξεκινούσες εσύ με το νούμερο 1 . Και μη μου πείτε για πλοηγούς κλπ γιατί θα σας πω για Παλλάδιο2002 , Αττικό2003 , Αχαιός2004 που βρεθήκαν αυτοκίνητα μέσα στην ειδική. Να λοιπόν η απορία. Ποιός φυλάει τους (πολλούς) παράδρομους και ποιός προστατεύει τους αγωνιζόμενους. Μήπως η θεά τύχη ? Και αν πάρει κανα ρεπό ?
-
Αν βασιζόμαστε σε κορδέλες μόνο, καλά κρασιά, αλλά δεν υποτίθεται πως ο οργανωτής ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών μέσω αφισών, απευθείας επικοινωνίας με δημάρχους-κοινοτάρχες-τοπική αστυνομία κτλ. κτλ. ? Αν αυτό έχει συμβεί συστηματικά, πόσο πιθανό είναι να μην έχει ενημερωθεί κάποιος ?
Βέβαια, και να ενημερωθεί, μπορεί εν γνώσει του να 'την κάνει' μέσα στην ΕΔ, αν είναι αρκετά εγκληματικός και αυτοκτονικός και 'ωχ-αδελφέ' τύπος αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπήρχε ένας ενδιάμεσος για κάθε δρομάκι, που δεν είναι τόσο ρεαλιστικό.
-
Και αν ο παράδρομος οδηγεί σε εξοχικό του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι απο τη Λάρισα (πχ.) . Η αφίσα το καλύπτει το θέμα ? Διαβάζετε προσεκτικά όλες τις αφίσες που βρίσκετε στο δρόμο ? Εγώ πάντως όχι. Στο κάτω κάτω και οι ενδιάμεσοι μερικές φορές δυσκολεύονται να συγκρατήσουν το πλήθος. Δε νομίζω να υπάρχει καμία δικαιολογία στο θέμα. Και κακώς που οι οδηγοί δεν το απαιτούν. Και επίσης κακώς που η ΕΘΕΑ δεν το επιβάλει.
-
Να απαιτούν τι ? Να επιβάλλει τι ? Να υπάρχει ενδιάμεσος σε κάθε δρομάκι μιας ΕΔ 15 χλμ. ? Ούτε στο Ακρόπολις δεν γίνεται αυτό (και δεν το απαιτούν οι 'Παγκόσμιοι', και δεν το επιβάλλει η FIA).
Αν η (όποια, όχι μόνο η ΛΑΒ) λέσχη κάνει καλά τη δουλειά της με αφίσες, ενημέρωση τοπικών αρχών, προσωπική ενημέρωση των 'επικίνδυνων' κατοίκων (πχ. βοσκοί) κοκ. και με προσεκτικό κορδέλιασμα (και εδώ βοηθάει η κορδέλα τις ημέρες των αναγνωρίσεων, αρκεί βέβαια να 'ανανεωθεί') + χαρτόνι με τις ώρες κλεισίματος του δρόμου, συν εννοείται ενδιάμεσους σε λογική απόσταση μεταξύ τους, νομίζω είναι αρκετό σε λογικά πλαίσια. Από εκεί και πέρα, 100% ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει, απλά να μειωθεί ο κίνδυνος όσο είναι εφικτό.
-
Δικιο εχει και ο Νασος και ο dino, το θεμα ομως ειναι οτι αυτα που θετει ως στοιχειωδη ευθυνη της λεσχης ο Νασος δε γινονται. Το χειροτερο ειναι οτι ολοι καλυπτονται απο το οτι μας εχει βοηθησει ο καλος Θεουλης και δεν εχει γινει στραβη μεχρι τωρα.
Για να ξεφυγουμε απο το θεμα στο rally.gr εχει οδηγιες παρακολουθησης απο τον πλεον αρμοδιο Γιωργο Κοσμοπουλο
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0«Θα ήθελα να απευθύνω μία πρόσκληση προς τους φίλους του αθλήματος, να έρθουν κοντά μας και μαζί να προσπαθήσουμε να στήσουμε ένα υπερθέαμα στην πρώτη συνάντηση της χρονιάς μεταξύ ασφάλτινων και «χωμάτινων» οδηγών. Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστούμε όλοι αυτό το χώρο που αγαπάμε και πρώτα από όλα να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ασφάλεια θεατών και πληρωμάτων! Σας παρακαλώ μη γίνεστε «στόχοι» στα επικίνδυνα σημεία που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε καλά»
Αμην! -
εγώ ξέρω οτι 'κλειστή πίστα' είναι μόνο οι αναβάσεις...
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Οπως καταλάβαμε ολοι, αυτή ειναι η τιμωρία της λέσχης για τα τόσα λάθη που εχει κάνει απο το παρελθον μέχρι σημερα (αγωνιστικά - διοργανωτικά αλλα και εναντια στους οδηγούς)...!Αντε και του χρόνου για τιμωρία η οργάνωση του ACROPOLIS...!Η Λέσχη Ανεπανάληπτης Βλακείας πάει να δώσει ρέστα πάλι...
Λες να της δώσουν το Ολύμπιο, μιας και δεν θα το διοργανώνει η ΕΛΠΑ από του χρόνου (ωχ, πάλι βλακεία έκανα... δίνω ιδέες...)
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
για δρόμο εννοώ άσφαλτο ! ο χρόνος είναι τόσος. γιατί το σκέφτεσαι ?
Και εγω για ασφαλτο μιλαω και το σκεφτομαι γιατι ακομα και αν ηταν ανοιχτη η 2η ειδικη οταν θα βγειτε απο το σερβις, ειναι μαλλον δυσκολο Κυριακη μεσημερι (με καλο καιρο και τους Βολιωτες να πηγαινουν παραλια) να φτασετε στην Αγρια σε 1,5 ωρα. Θελω να πιστευω οτι η λεσχη εχει κατι στο μυαλο της, απλα μου ειναι δυσκολο να φανταστω τι.
Να σου πω τι έχει...
- Χ συμμετοχές επί Ψ ευρώ ανά συμμετοχή κάνει πόσο;;;
- Και έπειτα το Πήλιο έχει κάτι πανέμορφες παραλίες....
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
α! μα αυτό λέμε, οτι τα service θα είναι μάλλον αποκλεισμένα στα Χάνια (αφού είναι σε ένα δρόμο που τον κλείνουν από μπρος και από πίσω με ειδικές), άρα ή το αφήνεις στην Αγριά και είσαι κουλ, ή... έχεις 2 σερβις !Το 2001 που είχαμε τρέξει στο Κένταυρος είχε 2 σέρβις, ένα στα Χάνια και ένα κάπου αλλού, αν θυμάμαι καλά προς Γλαφυρές (ίσως εκεί που είναι και φέτος...)
Φυσικά και ήταν αδύνατον να μετακινηθεί το σέρβις από τα Χάνια, οπότε είτε είχες δύο σέρβις και διπλά ανταλλακτικά, είτε επέλεγες ένα (λογικά όχι τα Χάνια όπως ήταν τότε ο αγώνας...). Έτσι στα Χάνια μπορούσες να φας σπεντζοφάι, αν και δεν προλάβαινα... (για στομάχι κανένα πρόβλημα, με Βολιώτισσα γιαγιά μια χαρά το έτρωγα στη μέση του αγώνα!! )
Το καλύτερο ήταν πως ήταν ο μοναδικός μονοήμερος αγώνας με δύο σέρβις τη χρονιά εκείνη. Το διήμερο Ολύμπιο (ασφάλτινο) τότε είχε δύο σέρβις μεν, αλλά η κάθε ημέρα είχε ένα σέρβις.
Σας έχω πει για την χρονομέτρηση που είχαμε τότε; Για και για ...
-
Να και οι συμμετοχές. Στ Lavolos.gr Ράλλυ Κέναυρος-Συμμετοχές.
-
Και στο rally.gr υπαρχουν Κωστη
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... ace_id=232
Μιχος και Βαρνακιωτης στην Ν3, θα εχετε καλη παρεα ε;
-
και απο Δρακεια να παει καποιος,ετσι και πετυχει αλλο αμαξι τοτε παει το σερβις χαθηκε.
Glf εγω επημενω να εχεις και τον αδερφο σου μαζι γιατι δεν θα τα βγαλουμε περα.Ο Ψηλος θα εχει ενα σωρο πραγματα και μονο εγω δεν βλεπω να τα καταφερνω με τιποτα.Καλυτερα να ειμαστε σιγουροι παρα με την ψυχη στο στομα
-
ΟΚ Go_For_Pole-Κωνσταντίνε, το εντόπισα και είναι και σε καλύτερη μορφή. Η παρέα στη Ν3 θα είναι ωραιότατη. Την Κυριακή μάλιστα πίναμε και καφέ παρέα , μόνο που έλειπε ο Βαρνακιώτης. Η Ν3 πιστεύω οτι έχει να δώσει πολλά στους αγώνες και στους θεατές. Βλέπε και Ζώη με το HONDA CIVIC (θα ήθελα να είναι πιο μπροστά νούμερο). Κρίμα που ο Χαβαλές δεν προλαβαίνει το καλό κιβώτιο. Νομίζω οτι αυτά τα αυτοκίνητα έχουν πολύ καλό συνδυασμό κόστους και επιδώσεων και τα 9 που συμμετέχουν είναι ακόμα λίγα. Το λογικό είναι οτι θα μαζευτούν αρκετά. Μάλιστα, με το ζόρι κρατιέμαι να μην πω ποιός πολύ γρήγορος οδηγός είναι έτοιμος για πολύ καλό Ν3. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.
-
Μακαρι Κωστη.
Παντως το σιγουρο ειναι οτι το Πηλιο εχει φορεσει τα πολυ πρασινα του και σας περιμενει. Ειναι σιγουρα η εποχη που του παει πιο πολυ, πραγματικα πανεμορφο.
Και ενα νεο για την προβολη του αγωνα: Ευτυχως η λεσχη δε τυπωσε εκεινες τις αφισες μεγεθους Α4 που ειχε περυσι. Για την ακριβεια φετος ειτε δεν εχει καθολου αφισες ή ειτε ειναι σε μεγεθος γραμματοσημου και δεν της ειδα. Αλλα παλι 1,5 ωρα στην πισινα ημουν, οσο να ειναι το χλωριο επηρεαζει την οραση, δικαιολογουμαι...
-
φέτος οι αφίσες είναι μεγαλύτερες από Α4 και είναι και σε οικολογικό ανακυκλωμένο χαρτί τυπωμένες. Το ξέρω γιατί πήρα και 6-7 και τις έβαλα στην Κοζάνη
-
Τι να πω, αν βρεις καμια στο κεντρο του Βολου πες και εμενα. Απο τη βολτα μου ενημερωθηκα απο μερικες 10αδες αφισες οτι σημερα εχει παρασταση ενας μαγος 'The illusion world of George'΄ή κατι τετοιο, αλλα για ραλι Κενταυρος τιποτα. Ουτε καν το πατροπαραδοτο τσουβαλι-πανο στη γεφυρα προς Αγρια.
-
Κανα ΠΡΟΠΟ θα στήσουμε????.Εδω θα γίνει ΜΑΧΗ την Κυριακή.........
Αγώνας με 10 πιθανούς νικητές!!!!!Σε υπέροχες ειδικές.
Ειμαι πολύ περίεργος τι θα κάνουν τα 1600 σε σχέση με τα Ν4,τώρα που οι οδηγοί των Ν4 ειναι 'πρωτοκλασσάτοι'!!!!!!
Τι θα κάνει το 306 απέναντι στο Εσκορτ wrc αλλά και απέναντι στο 'οπλο' Clio????
Ιταλία γίναμε!!!!!!!!!!!! -
Σύμφωνα πάντως και με δηλώσεις των πρωταγωνιστών τα S1600 θα έχουν το πάνω χέρι μιας και οι περισσότερες ειδικές είναι κατηφορικές.
Υπάρχουν όμως και γλιστερά κομμάτια που και αυτά με τη σειρά τους θα παίξουν το ρόλο τους ……
Σίγουρα το ΠΡΟΠΟ θα είναι δύσκολο και με πολλές εκπλήξεις.
-
Ήμουν στην παρουσίαση των Punto στην παραλία σήμερα!Καταπληκτικοί και οι 'Ιαβέρηδες' Junior και Άρης,καθώς και ο Στεφανής με τον οποίο μιλήσαμε για αρκετή ώρα (ναι,εγώ ήμουν με την 555 World Racing Team μπλούζα που τους είχα από κοντά για 3 ώρες!! ) !Πολύ φιλικοί και εγκάρδιοι όλοι τους,μακάρι να συνεχίσουν να κοσμούν τους ελληνικούς αγώνες για πολλά χρόνια με το ύφος και το ήθος τους...
Κωστή,Άρη,Junior,καλή επιτυχία την Κυριακή παιδιά!
Υ.Γ.Μήπως όλοι εμείς οι 'Βολιώτες' του 4Τ φόρουμ να κανονίζαμε να ανηφορίσουμε ομαδικώς για Πήλιο την Κυριακή;Ευκαιρία να γνωριστούμε κιόλας! -
Μεγάλη μάχη έγινε τελικά στο Κένταυρος (σύμφωνα και με τους χρόνους)με νικητή τον Τσολακίδη δεύτερο με διαφορά 14 sec τον Ευσταθίου και τρίτο τον Καιτατζή με 52 sec.
Δεν ξέρω μήπως έγινε κάτι στην 5η και 8η ειδική στον Ευσταθίου επειδή εκεί έγιναν κάποιες απρόσμενες διαφορές που έκριναν και το αποτέλεσμα. Στις άλλες ειδικές οι διαφορές μεταξύ τους ήταν ελάχιστες…
Πολύ καλός και ο Καιτατζής που κατάφερε να παίξει με τα S1600 και να κρατηθεί τελικά μπροστά από τον Άρη Ιαβέρη με Punto kit car....
Mακάρι όλα τα ασφάλτινα ραλλί να ήταν έτσι απο άποψη κόντρας....
Συγχαρητήρια σε όλους .
Κένταυρος 2004