-
Σωστόστ ο nass! Προτείνω να το κλείσουμε με την παρατήρηση του interland και τη δική μου που είναι (αντικειμενικά ) και οι πιο εύστοχες!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σωστόστ ο nass! Προτείνω να το κλείσουμε με την παρατήρηση του interland και τη δική μου που είναι (αντικειμενικά ) και οι πιο εύστοχες![list:2by4e730]Ειλικρινα δεν ειχα σκοπο να εμπλακω σε διαμαχη (απλα ειπα τη γνωμη μου και πεταχτηκαν οι εξυπνοι) και ειδικα μετα την παρατηρηση του nass.Το παραπανω ομως σχολιο ειναι προκλητικο θεωρωντας τους υπολοιπους βλακες και τον εαυτο σας αντικειμενικο......ακου να δεις!!![/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Λοιπον, εχουμε και λεμε..[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Επιταχυνση απο σταση [/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Astra 0-100:12,7 Golf 13,6[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Aπ το παραπανω φαινετε οτι για μερικους αξιζει να 'σφαχτει' ο κινητηρας για να κερδισουν ενα δεκατο στα 0-100.Προφανως ετσι ξεκινουν στα φαναρια παντοτε οι οδηγοι των astra[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Παμε τωρα στα δυσκολα[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Επιταχυνση εν κινηει με 3η 30-50[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Astra 5,5 golf 4,3[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]50-80 Astra 6,1 Golf 6,2[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]80-110 Astra 7,4 Golf 7,3[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Me 4η 50-80[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Αστρα 11,1 golf 8,8[/list:u:2by4e730]80-110 Astra 12,1 Golf 9,6[list:2by4e730][/list:u:2by4e730][list:2by4e730]110-140 astra 19,5 Golf 13,1[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Me 5η 80-110 astra 14,1 Golf 12,9[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]110-140 astra 16,1 golf 17,2[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Ποιος κινητηρας κυριοι 'αντικειμενικοι' ειναι ποιο ελαστικος?[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Ποιος κινητηρας ειναι ποιο οικονομικος?[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Ποιος κινητηρας αντεχει για περισσοτερα χιλιομετρα?[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Ποιος κινητηρας συνολικα αποδιδει καλυτερα?[/list:u:2by4e730][list:2by4e730]Αντε γιατι εδω μεσα ο καθενας οτι θυμαται χαιρετε[/list:u:2by4e730]
-
και τα δύο με πενταταχυτο κιβώτιο?
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
και τα δύο με πενταταχυτο κιβώτιο?[list:127qjus2]Γιατι, βγαινει κανενα τετραταχυτο? [/list:u:127qjus2][list:127qjus2]Και φυσικα μιλαμε για τον ecotec 1,4 και τον VAG 1,4 [/list:u:127qjus2][list:127qjus2]Δυστιχως ο κοσμος 'ψωνιζει' με βαση τα αλογα χωρις να κοιταει την τελικη αποδοση.Απορω μερικοι τι κοιτανε στα περιοδικα οταν επιλεγουν αυτοκινητο.Τις φωτογραφιες? [/list:u:127qjus2]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:13clclpv]Γιατι, βγαινει κανενα τετραταχυτο? [/list:u:13clclpv][list:13clclpv]Και φυσικα μιλαμε για τον ecotec 1,4 και τον VAG 1,4 [/list:u:13clclpv][list:13clclpv]Δυστιχως ο κοσμος 'ψωνιζει' με βαση τα αλογα χωρις να κοιταει την τελικη αποδοση.Απορω μερικοι τι κοιτανε στα περιοδικα οταν επιλεγουν αυτοκινητο.Τις φωτογραφιες? [/list:u:13clclpv]
το γκολφ βγαινει εξαταχυτο.το αστρα δεν γνωρίζω αν βγαίνει πεντατάχυτο η εξατάχυτο.αν βγαίνει παντως πενταταχυτο είναι άκυρη η παραπανω σύγκριση.
-
κοιταξα λιγο τα τεχνικα χαρακτηριστικα στους 4Τ.
0-100 για το αστρα 1.4 13.7.οποτε ειναι πιο αργο απο το γκολφ.
κιβωτιο εχει πεντατάχυτο οπότε λογικό ειναι να αδικείται στις ρεπριζ -
Me 4η 50-80: Αστρα 11,1 golf 8,8Δεν θέλω να εκφράσω άποψη ως προς την απόδοση των κινητήρων, εφόσον εμένα άνετα θα με ικανοποιούσαν πιθανότατα και οι δύο.
Μόνο στη συγκεκριμένη μέτρηση να ρωτήσω... Με ποια λογική κάποιος που προσπαθεί να επιταχύνει γρήγορα 50-80 τα εν λόγω 1400αράκια θα επιλέξει 4η
Δεν θέλω να ειρωνευτώ ή οτιδήποτε, εξάλλου δεν με αφορά η διαμάχη κινητήρων απλά μου φάνηκε κουφή η συγκεκριμένη μέτρηση... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
[list:1j5umo9g]Γιατι, βγαινει κανενα τετραταχυτο? [/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]Και φυσικα μιλαμε για τον ecotec 1,4 και τον VAG 1,4 [/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]Δυστιχως ο κοσμος 'ψωνιζει' με βαση τα αλογα χωρις να κοιταει την τελικη αποδοση.Απορω μερικοι τι κοιτανε στα περιοδικα οταν επιλεγουν αυτοκινητο.Τις φωτογραφιες? [/list:u:1j5umo9g]
το γκολφ βγαινει εξαταχυτο.το αστρα δεν γνωρίζω αν βγαίνει πεντατάχυτο η εξατάχυτο.αν βγαίνει παντως πενταταχυτο είναι άκυρη η παραπανω σύγκριση.
[list:1j5umo9g]Συγνωμη που δεν το διευκρινησα αλλα τα αυτοκινητα ηταν της προηγουμενης γενιας.Παμε τωρα στα νεα μοντελλα για να επιβεβαιωσω και παλι τα λεγομενα μου ως προς την υπεροχη της VW στο σχεδιασμο κινητηρων.Εχουμε και λεμε λοιπον το νεο astra 1,6 ecotec και το golf V 1,6 FSI.Η opel αποδιδει 105 ιπους και το golf 115.Πριν προτεξουν μερικοι να πουν οτι το πρωτο που κοιταω ΤΩΡΑ ειναι η υποδυναμη του golf, θα τους πω οτι πρωτα κοιταω την γενικη αποδοση και μετα τα νουμερα.Αυτο σημαινει οτι η VW παρολο που ανεβασε την υποδυναμη δεν εχασε καθολου σε ελαστικοτητα και αποδοση σε σχεση με τον ανταγωνισμο που συνηθως τα κανει θαλλασα.Οι μετρησεις παρακατω[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]0-100 astra 12,3 golf 10,9[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]Επιταχυνση εν κινησει με 3η και 30-50 astra 4,8 Golf 4,3[/list:u:1j5umo9g]50-80 astra 6,9 Golf 6,0[list:1j5umo9g][/list:u:1j5umo9g]80-110 astra 7,5 Golf 6,5[list:1j5umo9g]με 4η και 40-60 astra 6,4 golf 6,1[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]80-110 astra 9,3 golf 9,0[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]120-140 astra 9,3 golf 8,0[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]me 5h kai 50-70 astra 8,6 golf 7,5[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]80-110 astra 13,5 golf 12,0[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]120-140 astra 11,7 golf 10,1[/list:u:1j5umo9g][list:1j5umo9g]Aπ οτι βλεπετε ακομα και οταν τα μοτερ της opel υπερισχυουν σε υποδυναμη χανουν και παλι σε συνολικη αποδοση.Καποιοι φυσικα δοκιμασαν??? ta FSI και ψαχνουν τα χαμενα αλογα.Ριξτε λιγο σανο για να ερθουν!![/list:u:1j5umo9g]
-
Φίλε G60. Αν στους έξυπνους που αναφέρεις που πετάχτηκαν είμαι κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ. Δε θα έλεγα όμως ότι ισχύει το ίδιο και για σένα μιας και παρεξήγησες μια φράση που είχε πολλές δόσεις πλάκας εκ μέρους μου και που μοναδικό σκοπό είχε να δώσει τέλος σε μια συζήτηση εκτός θέματος.
Αν τώρα νομίζεις ότι απλά λες τη γνώμη σου με χαρακτηρισμούς όπως: 'Οι καραμητροι πανε να το κανουν mercedes ' και 'ο κοσμος τσιμπαει σαν τα ψαρια σε οτιδήποτε βλακοειδές' και 'σας χαλαει το.....χρωμα....περαστικα σας' εγώ δεν το νομίζω. Όταν μάλιστα λες και το κορυφαίο: 'Το παραπανω ομως σχολιο ειναι προκλητικο θεωρωντας τους υπολοιπους βλακες' μετά από όλα αυτά που έχεις πει...ε νομίζω ότι μας έχεις πει όλους βλάκες εδώ και καιρό!
Όσο για τις πρόσφατες ερωτήσεις σου: 'Ποιος κινητήρας αντέχει για περισσότερα χιλιόμετρα' και 'Ποιος κινητήρας αποδίδει συνολικά καλύτερα' πιστεύω ο πιο κατάλληλος να τις απαντήσει είσαι εσύ που προφανώς έχεις και κάποιες μαντικές ικανότητες ως προς την αντοχή των κινητήρων στο χρόνο και που δεν κοιτάς μόνο τις εικόνες στα περιοδικά όπως εμείς οι άλλοι που αγοράζουμε κάτι άλλο εκτός από golf.
Όσον αφορά στους χρόνους που ανέφερες, πέρα του ότι δε βλέπω καμία διαφορά που να δικαιολογεί την (κατά πολύ) υψηλότερη τιμή του golf, για να τους πετύχεις χρειάζεσαι πολλά οκτάνια (ως FSI) με το ανάλογο κόστος. Είπαμε: Είναι golf!
Και κλείνω, από σεβασμό προς τον moderator, με μια φιλική συμβουλή: Μη διαβάζεις μόνο Ελληνικά περιοδικά αν θέλεις να έχεις σφαιρική άποψη επί του θέματος. Δεν είναι πάντα οι δρόμοι γυαλί, η ποιότητα των καυσίμων και άλλες δικαιολογίες που διαφοροποιούν τα αποτελέσματα ενός συγκριτικού.
Υπάρχουν και άλλοι «λεφτοί» λόγοι. -
Aποκλείεται G60, λάθος κάνεις....
Βρέ αποκλείεται σου λέωωωω.....!!!
Τα νούμερά σου δεν ισχύουν !
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
και καιρό!
Όσο για τις πρόσφατες ερωτήσεις σου: 'Ποιος κινητήρας αντέχει για περισσότερα χιλιόμετρα' και 'Ποιος κινητήρας αποδίδει συνολικά καλύτερα' πιστεύω ο πιο κατάλληλος να τις απαντήσει είσαι εσύ που προφανώς έχεις και κάποιες μαντικές ικανότητες ως προς την αντοχή των κινητήρων στο χρόνο και που δεν κοιτάς μόνο τις εικόνες στα περιοδικά όπως εμείς οι άλλοι που αγοράζουμε κάτι άλλο εκτός από golf.[list:3hm9woi3]Κατι μοτερια που χτυπουσανε στροφαλα, κεφαλες καθως κοβανε και ιμαντες για πρωινο φτιαχνοντας ενα μιξερατο αποτελεσμα, θυμαμαι καλα οτι ηταν οι ecotec?[/list:u:3hm9woi3]>Και κλείνω, από σεβασμό προς τον moderator, με μια φιλική συμβουλή: Μη διαβάζεις μόνο Ελληνικά περιοδικά αν θέλεις να έχεις σφαιρική άποψη επί του θέματος. Δεν είναι πάντα οι δρόμοι γυαλί, η ποιότητα των καυσίμων και άλλες δικαιολογίες που διαφοροποιούν τα αποτελέσματα ενός συγκριτικού.
Υπάρχουν και άλλοι «λεφτοί» λόγοι.
[list:3hm9woi3]
Δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να σου αναφερω την προσωπικη μου εμπειρια σχετικα με τα αυτοκινητα και τις αντοχες τους, στο θεμα των περιοδικων, οι μονοι που δε δικαιουνται να μιλουν και να εκφραζουν αποψη ειναι οι αγγλοι.Πρωτα να μαθουν στοιχειωδως να μιλουν με ευπρεπεια και οχι σαν ζωα και δευτερον.......[/list:u:3hm9woi3]>Όσον αφορά στους χρόνους που ανέφερες, πέρα του ότι δε βλέπω καμία διαφορά που να δικαιολογεί την (κατά πολύ) υψηλότερη τιμή του golf, για να τους πετύχεις χρειάζεσαι πολλά οκτάνια (ως FSI) με το ανάλογο κόστος. Είπαμε: Είναι golf![list:3hm9woi3]ακομα και διαφοριτης εταιριαας μετρητικα οργανα να χρισημοποιουν δεν νομιζω να εχουν τεραστια αποκλιση.[/list:u:3hm9woi3][list:3hm9woi3]Στο δια ταυτα.Πεταει ο γαιδαρος?ΠΕΤΑΕΙ.[/list:u:3hm9woi3][list:3hm9woi3]Καλυνηχτα[/list:u:3hm9woi3]
-
Κατι μοτερια που χτυπουσανε στροφαλα, κεφαλες καθως κοβανε και ιμαντες για πρωινο φτιαχνοντας ενα μιξερατο αποτελεσμα, θυμαμαι καλα οτι ηταν οι ecotec?Επιχειρηματολογία που αφοπλίζει. Δεν ξέρω αν δουλεύεις σε service της opel και έχεις προσωπική εμπειρία αλλά εγώ με 2 opel της οικογένειας και 2 γνωστών (τα τελευταία εταιρικά-ξεσκισμένα) δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο coctail. Μάλλον τυχεροί είμαστε.
Δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να σου αναφερω την προσωπικη μου εμπειρια σχετικα με τα αυτοκινητα και τις αντοχες τους
Γιατί το λες αυτό; Απ' ότι φαίνεται διαθέτεις μεγάλη εμπειρία..
στο θεμα των περιοδικων, οι μονοι που δε δικαιουνται να μιλουν και να εκφραζουν αποψη ειναι οι αγγλοι.Πρωτα να μαθουν στοιχειωδως να μιλουν με ευπρεπεια και οχι σαν ζωα
Καλά εδώ έδωσες ρέστα. Σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο
ακομα και διαφοριτης εταιριαας μετρητικα οργανα να χρισημοποιουν δεν νομιζω να εχουν τεραστια αποκλιση.[/list][list]Στο δια ταυτα.Πεταει ο γαιδαρος?ΠΕΤΑΕΙ.
Δεν είπα κάτι τέτοιο αλλά δεν πειράζει...ο νοών νοείτω
-
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας,
με αυτα που βλεπω και φτιάχνει η opel θέλω να βρω γρήγορα μια γυναίκα να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά για να δικαιολογήσω την αγορά του
Το θέμα ειναι αν στην τιμή θα είναι opel ή audi. -
Μια στοιχειώδεις σοβαρότητα, όταν απευθυνόμαστε σε τρίτους, και μια ελάχιστη αίσθηση του χιούμορ είναι απαραίτητη. Οι χαρακτηρισμοί ορισμένων δείχνουν ασέβεια πρός τα μέλη που συνομιλούν μαζί τους αλλά και πρός τον **moderator **που δεν είδε (φυσικά καμία κόντρα) αλλά αλλαγή θέματος και μας προέτρεψε να συμορφωθούμε. Όλοι συμορφωθήκαμε ή περίπου όλοι!
Το ύφος και το ήθος που δηλώνει αν κάποιος είναι κύριος φαίνετε απο τον τρόπο που εκφράζετε.
Εδώ μιλάμε για ένα χόμπι μας που είναι η αυτοκίνηση και δεν κάνουμε κριτική σε όσους (έξυπνους!!!, κύριους!!!, πρώτους στα φανάρια!!! ) έχουν διαφορετική άποψη και 'ότι θυμούνται χαίρονται!!!!'
Ας περιορίσουμε τα νεύρα μας εκτός forum. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Απο εμένα τελειώνει το ανύπαρκτο θέμα εδώ. (Συγνώμη στον Moderator για το ασχετο με το θέμα μήνυμα αλλά θεώρησα σωστό να δώσω μια απάντηση σε κάποιον συνforumιστα που έθιξε **και **εμένα χωρίς λόγο)
-
Σαφως καλυτερο απο τα πρωτα πλανα και μαλλον περισσοτερο ρεαλιστικα.
http://bilder.autobild.de/bilder/1/52242.jpg
http://img.stern.de/_content/52/33/523317/OpelOmegaInsigna-v-750_750.jpg
http://img.stern.de/_content/52/33/523317/OpelOmegaInsigna-h-750_749.jpg
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μου φαίνετε θα χαραμίσει το όμοσφο σχήμα εμπορικά. Ανεβαίνει σε κατηγορία και σίγουρα είναι δύσκολο να μπείς στα χωράφια της c,e-class, bmw 5, audi a6. Καλύτερα να κράταγε το σχέδιο σε ελαφρά σμίκρυνση για το επόμενο vectra που είναι σαν κουτί! Απορώ τι έρευνα αγοράς έκαναν πρίν το βγάλουν και ποιός έδωσε την έγκριση. Απαράδεκτο (κατά την ταπεινή μου γνώμη) σχήμα γί'αυτό και δεν έχει περπατήσει εμπορικά όσο θα έπρεπε.
-
Mόλις είδα τη φωτό, προς στιγμήν νόμιζα ότι πρόκειται για Mercedes
Μετά είδα το σηματάκι στο καπό...
Αρκετά καλό πάντως. -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μου φαίνετε θα χαραμίσει το όμοσφο σχήμα εμπορικά. Ανεβαίνει σε κατηγορία και σίγουρα είναι δύσκολο να μπείς στα χωράφια της c,e-class, bmw 5, audi a6. Καλύτερα να κράταγε το σχέδιο σε ελαφρά σμίκρυνση για το επόμενο vectra που είναι σαν κουτί! Απορώ τι έρευνα αγοράς έκαναν πρίν το βγάλουν και ποιός έδωσε την έγκριση. Απαράδεκτο (κατά την ταπεινή μου γνώμη) σχήμα γί'αυτό και δεν έχει περπατήσει εμπορικά όσο θα έπρεπε.Αυτο αναρωτιεμαι και εγω. Καμια σχεση με τη νεα φιλοσοφια σχεδιασμου της Opel παρ'ολο που ειναι προσφατο μοντελο.
-
Παράλληλα όμως, θα αποτελεί προπομπό για τα επόμενα μοντέλα της OPEL, μιας και πρόκειται για τη ναυαρχίδα της εταιρείας.
Σίγουρα τα χωράφια της κατηγορίας αυτής είναι δύσβατα (S Class, 5 series, A6), από την άλλη μεριά όμως το Omega πρέπει να ανανεωθεί κάποια στιγμή και να τολμήσει.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι γραμμές αυτές θα υιοθετηθούν και στο νέο Vectra.
-
Πάντως η φωτό τής πρώτης σελίδας μού άρεσε πολύ περισσότερο!!!
New Opel Omega for 2006