-
Αααα, γι'αυτό στρώνουν μόνο την αριστερή λωρίδα στον Κηφισσό, έτσι;! Και οι υπόλοιπες λωρίδες είναι σε άθλια κατάσταση από τις λακούβες! Απαράδεκτο!!!
Ελπίζω να καταφέρω να είμαι εκτός Αθηνών για όλες εκείνες τις μέρες!
-
Αααα, γι'αυτό στρώνουν μόνο την αριστερή λωρίδα στον Κηφισσό, έτσι;! Και οι υπόλοιπες λωρίδες είναι σε άθλια κατάσταση από τις λακούβες! Απαράδεκτο!!!
-
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αααα, γι'αυτό στρώνουν μόνο την αριστερή λωρίδα στον Κηφισσό, έτσι;! Και οι υπόλοιπες λωρίδες είναι σε άθλια κατάσταση από τις λακούβες! Απαράδεκτο!!!Ελπίζω να καταφέρω να είμαι εκτός Αθηνών για όλες εκείνες τις μέρες!
Οι υπόλοιπες δεν έχουν λακούβες, κάτι σαν κρατήρες έχουν, ειδικά πριν το φανάρι της Κηφισσιάς προς Αθήνα
Αλήθεια, ποιος ήλπιζε ότι μετά το πλήρες άνοιγμα της α.ο. θα ελευθερωνώταν το ποτάμι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αλήθεια, ποιος ήλπιζε ότι μετά το πλήρες άνοιγμα της α.ο. θα ελευθερωνώταν το ποτάμι;
Παρόν κλαψ, κλαψ
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παρόν κλαψ, κλαψ
Και συζητάμε με κανονικές συνθήκες, όχι όταν γίνεται τροχαίο στη ροσινιόλ (όπου δεν φταίει φυσικά ο δρόμος, αλλά οι οδηγοί) ούτε όταν γίνονται έργα ασφαλτόστρωσης (να καλύψουν το σεληνιακό τοπίο όπου σπας κρεμαγέρες, ψαλίδια και ζάντες άνετα). Φυσικά για όλα αυτά φταίνε οι οδηγοί και ΜΟΝΟ
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
ΥΓ: Αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένα έργο πνοής, όπως πχ η άνοδος του Κηφισού να μην γίνεται σύμφωνα με τις προτάσεις των συγκοινωνιολόγων . Κοστίζει παραπάνω; Έχεις τη δυνατότητα ή τη γνώση να μου εξηγήσεις γιατί υπάρχει αυτό το απίστευτο χάλι;Εγώ πάλι, που κάνω αυτή τη διαδρομή κάθε μέρα, δεν μπορώ να καταλάβω το εξής φαινόμενο: Όταν στρωνόταν η αριστερή λωρίδα δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στον Κηφισσό. Τώρα που στρώνεται η μεσαία έχει κάθε μέρα ουρά από την έξοδο της Μεταμόρφωσης στην καλύτερη περίπτωση έως το φανάρι της Κηφισιάς. Πώς εξηγείται αυτό, δεδομένου ότι ο αριθμός λωρίδων είναι ο ίδιος με όταν έστρωναν την αριστερή;
Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γινόταν να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Το μόνο που έχω να κατηγορήσω τους υπεύθυνους του έργου είναι ότι έπρεπε να είχαν τελειώσει τη μεσαία λωρίδα πριν την έξοδο της Πρωτομαγιάς (εφ'όσον δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα) γιατί οι εκδρομείς ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα. Τρεις ώρες (όπως μου είπε 'παθούσα') για να καταφέρεις να φτάσεις τα πρώτα διόδια είναι πραγματικά ανήκουστο!
Και τέλος, μπορεί κανείς να μου πει αν η Τατοϊου είναι σε καλύτερη μοίρα από τον Κηφισσό; Σκέφτομαι να την χρησιμοποιώ μέχρι την Ερυθραίας για να παρακάμπτω τα έργα.
-
Βλέπω ότι μιλάτε συνέχεια για τον Κηφισό. Επειδή εγώ δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου, θα είχε κάποιος την καλοσύνη να μου εξηγήσει που εντοπίζεται το πρόβλημα και ποιες ώρες;
-
Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση για τον Κηφισσό. Γιατί σε ορισμένα σημεία (κάπου στις γέφυρες) υπάρχει όριο ταχύτητας 80? Μιλάμε για δρόμο 4 λωρίδων. Παλιά που ήταν 2 λωρίδες τί όριο είχε δηλαδή? 40?
-
Τι σε νοιάζει αφού δεν τον χρησιμοποιείς καθόλου;;
Προσωπικά τον χρησιμοποιούσα 2-4 ή και περισσότερες φορές την ημέρα από το 1995 μέχρι πέρσι που πήγα στρατό. ΟΠΟΙΑ ώρα και να πήγαινες από τις 6 το πρωί μέχρι τις 1 το βράδυ ήταν από πυκνή ροή μέχρι μποτιλιάρισμα, με εξαίρεση ορισμένες (μικρές...) περιόδους.
Μάλιστα το ΠΣΚ και κυρίως το καλοκαίρι δεν είναι σίγουρο πως στις 1-6 τα μαύρα μεσάνυχτα θα είναι άδειο, άσε που τέτοιες ώρες μαζεύει 'γρήγορους' (σίγουρα πεθαίνουν γρήγορα, για το οδήγημα είναι συζητήσιμο...) οι οποίοι πολλάκις τυγχάνει να είναι και σουρωμένοι...
Απορώ γιατί δεν πέτυχα ποτέ τον Νίκο Ξανθόπουλο και την Μάρθα Βούρτση σε τέτοιο δράμα!!!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση για τον Κηφισσό. Γιατί σε ορισμένα σημεία (κάπου στις γέφυρες) υπάρχει όριο ταχύτητας 80? Μιλάμε για δρόμο 4 λωρίδων. Παλιά που ήταν 2 λωρίδες τί όριο είχε δηλαδή? 40?Όρια? Τι όρια? Εδώ σε λίγο θα σε γράφουν για παράνομο παρκάρισμα...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τι σε νοιάζει αφού δεν τον χρησιμοποιείς καθόλου;;Αν δεν σε πειράζει, προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται το πρόβλημα...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τι σε νοιάζει αφού δεν τον χρησιμοποιείς καθόλου;;Μάλλον επειδή έχει σχέση με το επάγγελμά του.
Λοιπόν, ο Κηφισσός έχει τα εξής προβλήματα:
-
Το φανάρι της Κηφισιάς. Πού ακούστηκε αυτοκινητόδρομος να έχει φανάρι, το οποίο μάλιστα μένει πολλή ώρα κόκκινο; Σε μέρες με κίνηση μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα μέχρι το Ρέντη!
-
Το στένεμα στην Αχαρνών (γνωστό και ως 'το φάντασμα του φαναριού της Ρενό' ). Από πέντε λωρίδες γίνεται τρεις. Σε συνδυασμό με τις πολλές εξόδους που έχει εκείνη η περιοχή προκαλείται μποτιλιάρισμα πολύ εύκολα, χωρίς να υπάρχει μεγάλος φόρτος στον υπόλοιπο δρόμο.
-
Η στροφή στη Ford. Έχει σκοτώσει πολύ κόσμο αυτή η στροφή. Πρόσφατα πέρασαν νέα άσφαλτο σε κείνο το σημείο, αλλά στο ρεύμα προς Πειραιά η νέα άσφαλτος τελειώνει στα μισά της στροφής (ποιο διεστραμμένο μυαλό το σκέφτηκε αυτό; ) οπότε αν έχεις μπει με πολλά στη στροφή ξαφνικά βρίσκεσαι να χορεύεις καρσιλαμά. Έτσι εξηγείται και το:
Γιατί σε ορισμένα σημεία (κάπου στις γέφυρες) υπάρχει όριο ταχύτητας 80?
-
Η έξοδος προς Μεταμόρφωση/Πεντέλη. Τις ώρες με κίνηση δημιουργείται μεγάλη ουρά και τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα γιατί η έξοδος αυτή είναι μετά από δεξιά καμπή και λίγο μετά το τέλος της καινούργιας ασφάλτου που στρώθηκε για την έξοδο της Αττικήυ οδού. Υπολογίσετε και τους εξυπνάκηδες που πάνε να χωθούν πρώτοι στην έξοδο από τη μεσαία λωρίδα.
-
Τα φορτηγά που λυμαίνονται όλες τις λωρίδες εκτός της αριστερής, με αποτέλεσμα να στριμώγνουν τα ΙΧ στην αριστερή. Λόγω του φόρτου της αριστερής σε σχέση με την πιο αραιά αλλά αργή κίνηση στις υπόλοιπες λωρίδες πολλοί οδηγοί καταφεύγουν σε σφήνες για να μπορέσουν να πάνε (λίγο) πιο γρήγορα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους.
-
Οι λακούβες (ή μάλλον κρατήρες) που υπάρχουν σε όλες τις λωρίδες εκτός της αριστερής, που κάνουν πολλούς αργούς οδηγούς να πηγαίνουν αργά και αριστερά για να προστατέψουν τα αυτοκίνητά τους.
-
-
Ευχαριστώ Κώστα
-
Για το φανάρι της Κηφισιάς ξέρει κανένας γιατί παραμένει εφόσον υπάρχει εδώ και χρόνια εναλλακτική διαδρομή κάτω από την εθνική περίπου 100-200 μέτρα πιο πέρα? Αν δεν ήταν ικανοποιητικοί οι ενδιάμεσοι δρόμοι 200 μέτρων και μόνον από την δυτική μεριά, μπορούσαν και όφειλαν να είχαν φτιαχτεί τόσα χρόνια....
Το φάντασμα της Ρενώ πολύ μου αρέσει σαν όρος και ισχύει και προς τις δύο κατευθύνσεις και βασικά φταίει ο τρόπος που οδηγάμε και η ευκολία που αλλάζουμε λωρίδες ή που δεν αλλάζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ή που δε σεβόμαστε τη ΛΕΑ.... Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσε αν οι είσοδοι έξοδοι να ενωνόντουσαν σε μία μόνο ενόχληση της εθνικής ούτε αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.
Η έξοδος στην άνοδο για Πάρνηθα (ίσως αυτό εννοείς με Πεντέλη) οφείλεται στο ότι η έξοδος από εθνική είναι πολύ μειονεκτική αφού δεν προσφέρει ορατότητα και δεν έχει προτεραιότητα σε σχέση με τον δρόμο που συναντάει αμέσως μετά. Η καλύτερη λύση ίσως θα ήτανε να μπεί στρογγυλή πλατεία οπότε εξισώνονται κάπως οι κατευθύνσεις. Είναι μάλλον εύκολο μια και υπάρχει φαρδύ σημείο δεξιά όπως βγαίνεις από εθνική ακριβώς μετά τη γέφυρα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για το φανάρι της Κηφισιάς ξέρει κανένας γιατί παραμένει εφόσον υπάρχει εδώ και χρόνια εναλλακτική διαδρομή κάτω από την εθνική περίπου 100-200 μέτρα πιο πέρα? Αν δεν ήταν ικανοποιητικοί οι ενδιάμεσοι δρόμοι 200 μέτρων και μόνον από την δυτική μεριά, μπορούσαν και όφειλαν να είχαν φτιαχτεί τόσα χρόνια....Υπάρχουν 3 γέφυρες στην περιοχή. Αυτή της Unifarma, αυτή που εξυπηρετεί τα λύμματα και η υπόγεια ακριβώς μετά το φανάρι.
Υποθέτω μιλάς για την υπόγεια. Δυστυχώς αυτή η γέφυρα εξυπηρετεί ένα απειροελάχιστο ποσοστό της κίνησης και αυτό γίνεται επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόσβαση από/πρός αυτήν.
Εξυπηρετεί μόνο απο Κηφισιά προς Πάρνηθα, αλλά όχι απο Κηφισιά προς Εθνική οδό, απο Πάρνηθα προς Εθνική οδό ή απο Πάρνηθα προς ΚηφισιάΠρακτικά δηλαδή δεν προσφέρει τίποτα!
Τώρα, γιατί δεν φτιάχνονται δρόμοι για σωστή πρόσβαση, δεν το ξέρω.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Λοιπόν, ο Κηφισσός έχει τα εξής προβλήματα:
ίσως σου διέφυγε ή δεν περνάς στην κάθοδο από κεί. Ίσως το πιο επικίνδυνο σημείο είναι το... φανάρι στην Καβάλας. Αυτός που το σχεδίασε πρέπει να χε πολύ διεστραμμένο και δολοφονικό 'μυαλό'.
Κατ' αρχήν ξεκινάμε με το δεδομένο ότι 'εθνική οδός' -αν την ονομάζουν έτσι- ή έστω δρόμος ταχείας κυκλοφορίας μρ 3-4-5 λωρίδες ανά κατεύθυνση έχει φανάρι για στροφή αριστερά στην Καβάλας
Επειδή πολλοί θέλουν να μπουν στην Καβάλας, είναι λογικό να έχει αυξημένο φόρτο ΚΑΙ από νταλίκες. Αναγκάζονται λοιπόν όλοι να μπαίνουν στην αριστερή με χαμηλή ταχύτητα -λογικό αφού ακολουθεί φανάρι- αλλά στην αριστερή επίσης είναι λογικό να έχεις αυξημένη ταχύτητα και επειδή το σημείο είναι κατηφορικό.
Πολλές φορές δε ακινητοποιείται ΟΛΗ η αριστερή από την ουρά που θέλει να στρίψει αριστερά.
Σε εκείνο το σημέιο χάνεις και τις λωρίδες, η διαγράμμιση είναι χάλια, αλλού γι' αλλού και ταυτόχρονα στενεύει και το δεξιό μέρος του δρομου. Εκτός από όλα αυτά υπάρχει και ένα τρίγωνο διαχωριστικό με πολύ υψηλό κράσπεδο για να διαλύεις το αυτοκίνητό σου σε περίπτωση που ακολουθήσεις τη διαγράμμιση και δεν προλάβεις να φρενάρεις. Έχει άπειρα σημάδια από ζάντες προφυλακτήρες και ότι άλλο και φυσικά η κολόνα που είναι πάνω στο διάζωμα είναι πεσμένη.
Αφού γλυτώσεις από όλα αυτά, πρέπει να σωθείς από αυτούς που μπαίνουν στην αριστερή από την Καβάλας. Πρέπει σε λίγα μέτρα να εξισωθεί η ταχύτητά τους για να μπουν ομαλά στην αριστερή -από στάση γιατί έχει προηγηθεί φανάρι- με αυτούς που ήδη κινούνται στην αριστερή με συνήθως υψηλή ταχύτητα.
Το 'καλύτερο' συμβαίνει όταν όλοι αυτοί που μπαίνουν στην αριστερή θέλουν να στρίψουν Ιερά Οδό -ποιος το απαγορεύει;- και πρέπει να διασχίσουν διαγώνια 4 (!!!) λωρίδες σε 500 μέτρα για να μπουν στον παράδρομο της Ιερας
Μία βόλτα θα σας πείσει
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Γενικώς όποια εναλλακτική διαδρομή και να σκαρφιστούμε, μας την έχουν στημένη...Ρέμα Χελιδονούς που σκάει πίσω από τον Λαϊνόπουλο. Η ποιότητα του δρόμου δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά από μποτιλιάρισμα σίγουρα καλύτερα.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Τι σε νοιάζει αφού δεν τον χρησιμοποιείς καθόλου;;
Αν δεν σε πειράζει, προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται το πρόβλημα...
Την υπόλοιπη δημοσίευσή μου τη διάβασες;
Αν δεν σε πειράζει διάβασέ την, γιατί πιστεύω πως επεξηγεί την εισαγωγή μου, ιδίως αφού ήμουν χρόνιος παθών... -
Τον Κηφισσο τυχαινει να τον χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα λογω εργασιας..
Το προβλημα δεν ειναι μονο στην Renault που απ οτι βλεπω μεγαλωνουν ενα κομματι εκει αλλα κυριως στον κομβο της Αχαρνων που καποιοι ειχαν την φαεινη ιδεα απο 5 (6 αν βαλεις και τους εξυπνακηδες της βοητικης) λωριδες να μπαινεις σε 3 και βεβαια στο σημειο υπαρχει και η εξοδος δεξια για Αχαρνων. Αμα μποτιλιαρει η εξοδος το ειναι απιστευτο μποτιλιρισμα διοτι διαφοροι πιανουν και μερος της δεξιας λωριδας.
Αν οχι τοτε εχεις εξυπνακηδες της βοηθητικης χ2 κιολας να μπαινουν στην δεξια καθως βεβαια και το 4 σε 3.. Αληθεια τι εξυπηρετει εκτος απο την καντινα εκεινη η τεραστια βοηθητικη??? Προβληματα και μονο δημιουργει..Για ενα σημειο 100μ πηζει ολη η ανοδος. Η λυση σταθερης διατομης που ειχε προταθει καποτε ειναι πιστευω ανεφικτη αφου πρωτα θα πρεπει να στενεψει απο την Λ Αθηνων ολη ανοδος κατα μια λωριδα κ οταν εχεις ηδη οριακο φορτιο σε 4 λωριδες (οχι μποτιλιαρισμα -σπανιο) δεν μπορεις να μην τον εχεις σε 3... Ενα μεγαλωμα στο σημειο της Αχαρνων ισως??
Ουτε απαλωτριωση δεν χρειαζεται.. Τους εξυπνακηδες της βοηθητικης πρεπει να τους υπολογιζεις αφου παντα θα υπαρχουν. Θεωρητικα δεν υπαρχουν στον σχεδιασμο αλλα πρακτικα...Στην Renault υπαρχει παλι η ευθεια που απο 3+βοηθητικη γινεται 3 λωριδες.. Και αλλο σημειο που δεν θελει απαλωτριωσεις αλλα δεν το ανοιγουν...
Για την εξοδο της ΑΟ στην καθοδο??? Που δεν υπαρχει καν λωριδα επιταχυνσεως και πεφτεις στον Κηφησο κατευθειαν στην δεξια???
Αληθεια ποιος σκεφτηκε απο 5 / 6 λωριδες να τους στελνει σε 3 και με εξοδο μετα απο 200μ (ηρακλειου)??? Ειναι δυνατον να ειναι πρακτικο αυτο?===========
Περι κομβου Λ Αθηνων καποτε ειχα ακουσει οτι δεν εγινε 2η υπογεια στην καθοδο επειδη η Siemens δεν εδινε το κτιριο λογω μεσου...
Τωρα ποσο ευσταθει δεν ξερω αλλα στην Ελλαδα ειμαστε....Αυτα... Και σε λιγο πρεπει να κατεβω απο Μεταμορφωση μεχρι Ρεντη μεσω Κηφησου....
Κηφισσός