-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το γκαράζ της κυρίας πρέπει να έχει άδεια από την ΠολεοδομίαΑκριβώς αν δεν έχει άδεια (συχνό φαινόμενο) μην πληρώσεις την κλήση και κάνε και καταγγελία στο δήμο για την δημοτική αστυνομία...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι εγινε παλι ρε Κρουση????
Το Yaris την ξαναπληρωσε???
Δρόμος: αδιέξοδο στενό, κάθετο στο στενό του σπιτιού μου, στην Καστέλλα. Τόσο μικρό, που ούτε ο ήλιος δεν μπαίνει μέσα, όχι η αστυνομία.
Παρκάρω στην είσοδο του στενού, ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το πάρκιν κάποιας 'κυρίας'. Μετά από δυο ώρες, πάω να το πάρω και βρίσκω στο παρμπρίζ κλήση από ΔΗΜΟΤΙΚΗ αστυνομία, κόστους
-
Λοιπόν, ιδού οι φωτό που υποσχέθηκα:
αυτό αντίκρισε ο γείτονας που ήθελε να μπει στο πάρκιν του. Υπενθυμίζω, Σιτροέν Σάξο!
από πιο κοντά
reverse angle, για να δείτε την είσοδο του στενού
περί αυτού:
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Απορία: Γράφει πουθενά ότι η περιοχή είναι ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης; Έχω την εντύπωση ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να κόψει κλήση μόνο σε τέτοιες ζώνες, όπου είτε δεν είσαι μόνιμος κάτοικος είτε δεν έχεις πληρώσει το αντίτιμο για τη στάθμευση. Όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις (στάθμευση σε μέρος που απαγορεύεται πλήρως η στάθμευση, μπροστά από γκαράζ, κτλ) έχω την εντύπωση ότι ανήκουν στην αρμοδιότητα της αστυνομίας.θα ήθελα πολύ τη γνώμη κάποιου που να ξέρει. Θενξ και πάλι παίδες!
-
Ε Σπύρο έχει ένα ψιλο-ζοράκι.... ...έστω και με Saxo γιατί σε ανηφορικό κομμάτι πρέπει να κάνει μερικές μανούβρες για να σε αποφύγει.
Και εγώ στην θέση του θα ψιλο-χαλιόμουν με το παρκάρισμα του λευκού Yaris...
-
Η Μουτόν θα το εβαζε μεσα ανετα,εγω παντως όχι
-
Ρε παίδες, σάξο είναι το αυτοκίνητο. Μπαίνει μέσα χωρίς μανούβρα, σε 5 δευτερόλεπτα! Είπαμε: ΚΑΘΕ μέρα είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκεί! Γι αυτό άργησα τις φωτό, περίμενα να βρω τη θέση άδεια να το ξαναπαρκάρω εκεί!
-
Απο οτι βλεπω το 'κατρακυλάει' ταιριάζει καλύτερα από το 'μπαίνει'.
Το μεγαλυτερο πρόβλημα θα ειναι σιγουρα στην εξοδο οπου θα πρεπει αφενός να ερθει με φόρα και αφετέρου να μην στουκάρει στο yaris.Εγω στην θεση της κυρίας μπορει να μην επαιρνα την αστυνομια , αλλα απο μεσα μου θα εριχνα πολλες παναγίες..
-
Να με συγχωρείτε και χωρίς να θέλω να το παίξω ....πιλότος (δεν είμαι ουτε κατα διάνοια), αλλα μπαινοβγαίνει πανεύκολα το saxo....Το ζήτημα είναι οτι οι ικανότητες της οδηγού μπορεί να μην είναι αρκετές και κανείς δε μπορεί να την κατηγορήσει γι' αυτό.Σϊγουρα δηλαδή, το να παιδεύεται να μπει και να βγεί κάθε φορά που κάποιος παρκάρει απέναντι, δεν είναι και το καλύτερο για την καθημερινότητά της.Ισως θα έπρεπε ομως να μεριμνήσει (αν αυτό είναι εφικτό, δε γνωρίζω), ωστε απέναντι να τοποθετηθεί ενα σήμα που να απαγορεύει τη σταθμευση, ωστε να μη την πατάει ο κάθε ανυποψίαστος.
Μου θυμίζει λίγο η περίπτωση, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγω με το δικό μου πάρκιγκ.Η συρόμενη καγκελόπορτα της περίφραξης (συνεπώς και το ανοιγμα αυτής) είναι τεράστια....Σχεδόν 5 μέτρα.Εξαιτίας ομως της διάστασης αυτής, πολλοί παρκάρουν μπροστά της, κόβοντας (με το μισό αυτοκίνητό τους,το υπόλοιπο μισό είναι εκτός ανοίγματος) τα 2 μέτρα του κενού, αφήνοντας τα 3 μέτρα ελεύθερα...Αυτό εχει σα συνέπεια εγω να πρέπει να κατέβω κάθετα τη ράμπα για να βγω (στο 'μπασιμο' δε τρέχει τπτ, παιχνιδάκι...) εξω,κι οχι λοξά, κατεβάζοντας πρώτα τον ενα τροχό και μετά τον αλλον οπως κάνω πάντα.Ετσι ομως είναι πολύ επίπονο διότι οτι η μάσκα θα βρεί στην άσφαλτο... Εδω να πω οτι το αυτοκίνητό μου δεν είναι χαμηλωμένο....Το πρόβλημα, μου το δημιουργεί κυρίως ενας συγκεκριμένος ο οποίος εχει ενα παλιό (σχετικά) αυτοκίνητο, κακοσυντηρημένο και ο οποίος μάλιστα μια μέρα απο το μπαλκόνι του 1ου, με εβλεπε να κάνω μανούβρες και να παιδεύομαι χωρίς να κάνει τίποτα( σημ.είχα τραβήξει και κανα 2 εύηχα γρατσουνίσματα απο κάτω στο μεταξύ... ). Μόνο οταν κατέβηκα απο το αυτοκίνητο και τον είδα να παρακολουθεί, υποψιάστηκα και τον ρώτησα αν είναι δικό του.Εκείνος με βήμα βαρύ και αφου χρειάστηκε πέρα απο την αρχική μου ερώτηση να του ζήτησω να κατέβει να το τραβήξει , ηρθε και το πήρε....
Επειδή εχω αντιληφθεί οτι βαριέται να το παρκάρει λίγα μέτρα παρακάτω απο την πολυκατοικία οπου σχεδόν ΠΑΝΤΑ υπάρχει πάρκινγκ, σκέφτομαι να καλέσω την Τροχαία καμμια μέρα.....Απλά, δε ξέρω αν θα τον γράψουν γιατι κατα τ' αλλα μπορώ να βγω....(αρκεί να γρατσουνάω τη μάσκα απο κάτω.... )....
Οσο για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, έχει δικαίωμα (για να μη πω καθήκον κι υποχρέωση), να γράφει για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παρανομη στάθμευση εντός της πόλης.Ενας απο τους λόγους της σύστασής της, είναι και η αποσυμφόρηση των αρμοδιοτήτων της Τροχαίας, προκειμένου αυτή να επικεντρωθεί σε άλλα πιο σοβαρά και ουσιώδη ζητήματα.
Επίσης (βάσει του νόμου που ορίζει τις αρμοδιότητες τους), οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να κάνουν ακόμη και ρύθμιση της κυκλοφορίας, αν κριθεί απαραίτητο και τους ζητηθεί.
Τέλος, και χωρίς να είμαι σίγουρος αν ισχύει για ολες τις πόλεις, η επιτήρηση των χώρων ελεγχόμενης σταθμευσης δεν είναι μόνο αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας.Κανονικά υποτίθεται οτι υπάρχουν συγκεκριμένα κλιμάκια που ανήκουν στον καθε Δήμο και αποτελούν την Υπηρεσία Ελεγχόμενης Σταθμευσης (ή καπως έτσι), της οποίας δουλειά είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομά της και τίποτα περισσότερο... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μεγαλυτερο πρόβλημα θα ειναι σιγουρα στην εξοδο οπου θα πρεπει αφενός να ερθει με φόρα και αφετέρου να μην στουκάρει στο yaris.Υπερβολές !! Κανονικά ανεβαίνοντας, ούτε φρένο δε χρειάζεται να πατήσει.....Αυτό τουλάχιστο κάνω εγω.Αφήνω δηλαδή το γκάζι μόλις οι 2 τροχοί και το μισό αυτοκίνητο έχει βγει απο το κεκλιμένο και είναι στο επίπεδο και το αυτοκίνητο 'κόβει' αμέσως...Δεν είναι τίποτα δύσκολο....
Στη φωτο τώρα, κι αυτό που είπα να μη μπορεί να κάνει η κυρία, το Yaris απέχει τόσα μέτρα....Τι στο καλό....
Δε νομίζω οτι τίθεται τετοιο θέμα Tiger....
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να στάθμευα όπως το λευκό Yaris.
Οσο και ανάγκη να ήταν. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Οσο και ανάγκη να ήταν.Γιατί?
-
Γιατί θεωρώ οτι θα δυσκολεύω την είσοδο-έξοδο.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το ζήτημα είναι οτι οι ικανότητες της οδηγού μπορεί να μην είναι αρκετές και κανείς δε μπορεί να την κατηγορήσει γι' αυτό.Kαι βεβαια μπορεί κάποιος να την κατηγορήσει γι' αυτό... Ή να φροντίσει να μάθει να οδηγάει (γιατί μόνο άσχετος δεν θα μπορούσε να βάλει-βγάλει ένα σάξο εκεί) ή να το κλειδώσει το ρημάδι της και να κινείται με λεωφορείο-ταξί-πόδια-τηλεμεταφορά, οτιδήποτε άλλο γουστάρει...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οσο και ανάγκη να ήταν.Γιατί?
Ρε παιδια περναει ευκολα τωρα τι λεμε????
Saxo ειναι και οχι καμμια Μερτσεντε......
-
Αν είχε ο Krus καμιά αλάνα παραδίπλα να αφήσει το αυτοκίνητο, ΟΚ να πω ότι έκανε λάθος. Με τη δεδομένη κατάσταση όμως που να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας; Χαλαρά μπαινοβγαίνει όχι μόνο ένα Saxo αλλά και οποιοδήποτε μικρομεσαίο sedan όπως το βλέπω με το δικό μου μάτι.
Κι εγώ μένω στην Κυψέλη και έχω parking που βγαίνει σε στενό (με κίνηση κι όλας) και μάλιστα για να βγω έχω πολύ χειρότερη ανηφόρα από αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία του Krus. Αλοίμονο αν είχα την απαίτηση να μην παρκάρουν απέναντι ή να μην χρειάζομαι 2 και 3 μανούβρες για να βγω. Θα είχα πλακωθεί με τη μισή Κυψέλη.
Τα πάντα είναι θέμα καλής θέλησης και κατανόησης. Μακάρι να είχαμε όλοι αυλές αλλά δεν έχουμε. -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Αν είχε ο Krus καμιά αλάνα παραδίπλα να αφήσει το αυτοκίνητο, ΟΚ να πω ότι έκανε λάθος. Με τη δεδομένη κατάσταση όμως που να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας; Χαλαρά μπαινοβγαίνει όχι μόνο ένα Saxo αλλά και οποιοδήποτε μικρομεσαίο sedan όπως το βλέπω με το δικό μου μάτι.
Κι εγώ μένω στην Κυψέλη και έχω parking που βγαίνει σε στενό (με κίνηση κι όλας) και μάλιστα για να βγω έχω πολύ χειρότερη ανηφόρα από αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία του Krus. Αλοίμονο αν είχα την απαίτηση να μην παρκάρουν απέναντι ή να μην χρειάζομαι 2 και 3 μανούβρες για να βγω. Θα είχα πλακωθεί με τη μισή Κυψέλη.
Τα πάντα είναι θέμα καλής θέλησης και κατανόησης. Μακάρι να είχαμε όλοι αυλές αλλά δεν έχουμε.Ααακριβως....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μου θυμίζει λίγο η περίπτωση, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγω με το δικό μου πάρκιγκ.Η συρόμενη καγκελόπορτα της περίφραξης (συνεπώς και το ανοιγμα αυτής) είναι τεράστια....Σχεδόν 5 μέτρα.Εξαιτίας ομως της διάστασης αυτής, πολλοί παρκάρουν μπροστά της, κόβοντας (με το μισό αυτοκίνητό τους,το υπόλοιπο μισό είναι εκτός ανοίγματος) τα 2 μέτρα του κενού, αφήνοντας τα 3 μέτρα ελεύθερα...Αυτό εχει σα συνέπεια εγω να πρέπει να κατέβω κάθετα τη ράμπα για να βγω (στο 'μπασιμο' δε τρέχει τπτ, παιχνιδάκι...) εξω,κι οχι λοξά, κατεβάζοντας πρώτα τον ενα τροχό και μετά τον αλλον οπως κάνω πάντα.Ετσι ομως είναι πολύ επίπονο διότι οτι η μάσκα θα βρεί στην άσφαλτο... Εδω να πω οτι το αυτοκίνητό μου δεν είναι χαμηλωμένο....Το πρόβλημα, μου το δημιουργεί κυρίως ενας συγκεκριμένος ο οποίος εχει ενα παλιό (σχετικά) αυτοκίνητο, κακοσυντηρημένο και ο οποίος μάλιστα μια μέρα απο το μπαλκόνι του 1ου, με εβλεπε να κάνω μανούβρες και να παιδεύομαι χωρίς να κάνει τίποτα( σημ.είχα τραβήξει και κανα 2 εύηχα γρατσουνίσματα απο κάτω στο μεταξύ... ). Μόνο οταν κατέβηκα απο το αυτοκίνητο και τον είδα να παρακολουθεί, υποψιάστηκα και τον ρώτησα αν είναι δικό του.Εκείνος με βήμα βαρύ και αφου χρειάστηκε πέρα απο την αρχική μου ερώτηση να του ζήτησω να κατέβει να το τραβήξει , ηρθε και το πήρε....Επειδή εχω αντιληφθεί οτι βαριέται να το παρκάρει λίγα μέτρα παρακάτω απο την πολυκατοικία οπου σχεδόν ΠΑΝΤΑ υπάρχει πάρκινγκ, σκέφτομαι να καλέσω την Τροχαία καμμια μέρα.....Απλά, δε ξέρω αν θα τον γράψουν γιατι κατα τ' αλλα μπορώ να βγω....(αρκεί να γρατσουνάω τη μάσκα απο κάτω.... )....
Το πάρκινγκ σου είναι νόμιμο-δηλωμένο; Αν ναι, τότε μπορείς να βάλεις πινακίδα ότι απαγορεύεται η στάθμευση και να καλέσεις την τροχαία (ή και τη δημοτική αστυνομία αν έχεις δίκιο σε όσα είπες στο post σου) όταν παρκάρει κάποιος μπροστά.
-
Μεταξύ μας ο θεός να το κάνει parking αυτό το πράγμα!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσης ο τύπος είναι παράνομος καθώς απογορεύεται να υπάρχει γλάστρα στο πεζοδρόμιο...... ενώ και κατά πάσα πιθανότητα είναι ψιλοαυθαίρετη η τοποθέτηση τέτοιας πλάκας στο πεζοδρόμιο και με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας σκαλοπάτι με τους δίπλα..... Και το σκαλί υπάρχει πιθάνότητα να είναι εκτός νόμου...... Αν στην έπαιξε με κλήση ψάξτο και εσύ αλλιώς ....... δηλαδη αν είχε Hummer ο τύπος δεν θα έπρεπε να παρκάρει κανείς στην γειτονια!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Τα πάντα είναι θέμα καλής θέλησης και κατανόησης. Μακάρι να είχαμε όλοι αυλές αλλά δεν έχουμε.Ααακριβως....
Συμφωνώ και εγώ. Κατανόηση και καλή θέληση. Σπύρο, καταλαβαίνω την απελπισία σου, πάρα πολύ δύσκολο να βρεις πάρκινγκ στην περιοχή, αλλά πιθανό η κυρία να έχει και λίγο δίκιο. Έχω την εντύπωση ότι βάσει του Κώδικα, δεν επιτρέπεται να παρκάρουμε ούτε απέναντι από θέση στάθμευσης, αν το πλάτος του δρόμου είναι τόσο μικρό. Επίσης δεν ξέρουμε πώς είναι το υπόγειο γκαράζ. Μπορεί να μην έχει χώρο για μανούβρα, οπότε πραγματικά μπορεί να δυσκολέψει την έξοδο.
Δεν παίρνω το μέρος της κυρίας. Θα μπορούσε να έχει αφήσει ένα απλό σημείωμα. Όλοι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση, ειδικά σε δύσκολες περιοχές, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και προκλητικοί
-
Τώρα που το ξαναβλέπω καλύτερα
ΠΟΛΥ ΚΑΓΚΟΥΡΟΣΠΙΤΟ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!
Λίγη καλαισθησία δεν υπάρχει???????Και τo μηχάνημα air condition ΠΑΡΑΝΟΜΟ
O ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ...