-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συντοπίτη πάρε το Espace σε diesel. Είναι κουκλί. Όλοι μέσα!!!!!!!!!!!!
Στο OPC θα κατεβαίνουν τα παιδιά κάτω μετά από Ride με 200 μουλάρια και θα βλέπουν αστράκια. Τώρα αν κάνεις αναβάσεις στην ορεινή Ηλεία δεν θα χωράς εύκολα στο δρόμο πχ Κοτσοχέρες, Εφύρες, Μουζάκι κλπ, αλλά δεν μπορείς να τα έχες όλα. Ως πολύτεκνος σε νοιάζει η άνετη και ασφαλής μετακίνηση.Γειά σου πατριώτη . Σε diesel για αναβάσεις πήρα το 4Χ4 τετράπορτο Mazda B. Τρία πίσω (με ζώνες ασφαλείας!), η συμβία σπίτι (δεν αντέχει) και το εργαλείο να πηδάει σα μουλάρι. Και τα άτιμα να θέλουν κι άλλο!
Κατά τα άλλα, είπαμε: Με diesel δεν θα μπορούμε να πάμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (επίσκεψη στον HUNTER) . -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
** GRAND ** scenic!! για κοιταξε το!!!
Ευχαριστώ, πάω αμέσως να το βρω.
EDIT : ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ, δεν το βρήκα. Θα πάω αμέσως σε αντιπροσωπεία Ρενώ.Δεν ξερω αν κανεις πλακα, αλλα εγω στο τονισα μηπως δεν ξερεις την διαφορα με το ΑΠΛΟ σενικ. τωρα αν δεν σε ενδιαφερει ΟΚ, παω πασο, αλλα αποτι ειδα ειναι πολυ αξιολογο, και δεν ειναι κανενα ΤΕΡΑΣ.
εχω και μια διαφημηση προχειρη στο tèlèrama οποτε αν θες, σου λεω... ειναι και ΝΤΙΖΕλ για εσενα που δεν εισαι εντος αθηνας. -
Για να σε μπερδέψω κι' άλλο ..
Συνάδερφος μου , πολύτεκνος , διάλεξε τελικά το 307 SW 2.0 pack (έχει μέχρι και δερμάτινο σαλόνι) , λόγω της πολύ συμφέρουσας τιμής του ... 20.000 !!
Ψάχνοντας , μου είπε , ότι αναλογικά συμφέρουν οι εκδόσεις από 2.000 κυβ. και επάνω γιατί η μείωση είναι πραγματικά μεγάλη. Τα άλλα δύο που είχε καταλήξει ήταν τα 807 2.2 και Lancia Phedra 2.0 , ατα οποία η τιμή τους ήταν κάτω από τις 30.000 (δεν θυμάμαι ακριβώς)Για το OPC έχεις δίκιο , είναι παλιό μοντέλο , άσε που δεν συγκρίνεται σε χώρους με τα άλλα.
Για το grand scenic 2.0turbo , πρέπει να το κοιτάξεις ,ακούγεται ενδοιαφέρον. -
Συμφωνώ με όσους έχουν προτείνει το Espace σε diesel, αν μένεις επαρχία. Το κόστος βέβαια δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι ανασταλτικός παράγοντας.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Για να σε μπερδέψω κι' άλλο ..
Συνάδερφος μου , πολύτεκνος , διάλεξε τελικά το 307 SW 2.0 pack (έχει μέχρι και δερμάτινο σαλόνι) , λόγω της πολύ συμφέρουσας τιμής του ... 20.000 !!Είναι 7θέσιο;
Ψάχνοντας , μου είπε , ότι αναλογικά συμφέρουν οι εκδόσεις από 2.000 κυβ. και επάνω γιατί η μείωση είναι πραγματικά μεγάλη.
Μέχρι 2000 cc, 100% του φόρου! Από 2000 cc και πάνω, 50% του φόρου. Άρα, οι εκδόσεις 2000 cc, έχουν τιμές (λίγο) χαμηλότερες από της Ευρώπης, ενώ εάν το φέρεις μεταχειρισμένο από ΕΕ, πληρώνεις μόνο πινακίδες! Νέοι καιροί, νέες τιμές.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Δεν ξερω αν κανεις πλακα, αλλα εγω στο τονισα μηπως δεν ξερεις την διαφορα με το ΑΠΛΟ σενικ. τωρα αν δεν σε ενδιαφερει ΟΚ, παω πασο, αλλα αποτι ειδα ειναι πολυ αξιολογο, και δεν ειναι κανενα ΤΕΡΑΣ.
εχω και μια διαφημηση προχειρη στο tèlèrama οποτε αν θες, σου λεω... ειναι και ΝΤΙΖΕλ για εσενα που δεν εισαι εντος αθηνας.Όχι, δεν κάνω πλάκα, πρέπει να πάω σε αντιπροσωπεία να το δω. Βεβαίως, αν έχεις διαφήμιση με ενδιαφέρει. Για το diesel, δυστυχώς Αθήνα ανεβαίνω αρκετά συχνά. Θα μου πεις, ποιος θα με σταματήσει, αλλά φυλάω τα ρούχα μου, δεν ξέρεις ποτέ πότε θα γίνει η στραβή. Οι τροχαίοι κυνηγούν τις κόκκινες πινακίδες λες και είναι **ο **εχθρός.
-
Renault Grand Scenic 2.0 Turbo,
Χώροι,άνεση,οδική συμπεριφορά ασφάλεια στον υπερθετικό βαθμό.
Αφησα το καλύτερο για το τέλος:
Κινητήρας διαμάντι με 175 άλογα στο δυναμόμετρο που κινεί το αμάξωμα σαν τον άνεμο....Ακου και κάποιον που οδηγεί άλλο αυτοκίνητο Renault με τον ίδιο κινητήρα
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Renault Grand Scenic 2.0 Turbo,
Χώροι,άνεση,οδική συμπεριφορά ασφάλεια στον υπερθετικό βαθμό.
Αφησα το καλύτερο για το τέλος:
Κινητήρας διαμάντι με 175 άλογα στο δυναμόμετρο που κινεί το αμάξωμα σαν τον άνεμο.
...Ακου και κάποιον που οδηγεί άλλο αυτοκίνητο Renault με τον ίδιο κινητήραΟ ίδιος κινητήρας του espace, έτσι; Δώσε κανένα link, αν έχεις, στην ιστοσελίδα της renault δεν το βρήκα...
ΥΓ. Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
-
Με diesel δεν θα μπορούμε να πάμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (επίσκεψη στον HUNTER) .Αντε βρέ!Καλώς νά μάς έρθεις!Οταν έρθει ο καιρός,στείλε μηνυματάκι!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αντε βρέ!Καλώς νά μάς έρθεις!Οταν έρθει ο καιρός,στείλε μηνυματάκι!
Αν όλα πάνε καλά, θα τα πούμε στο Πάπιγκο... Αν τα καταφέρω, θα φέρω και μεζέ, δε λέω όμως τι... :lol:
-
Το βρήκα! (Το Grand Scenic, εννοώ). Η αντιπροσωπείες (της περιοχής) δεν ξέρουν τίποτε γι αυτό, έρχεται, πότε κλπ. Έρχεται; Και, εάν ναί, θα το προτιμούσατε πχ από το Espace; Στις φωτογραφίες φαίνεται σαν λίγο τραβηγμένο από τον Προκρούστη, η είναι η ιδέα μου;
-
Είναι 7θέσιο;
Nαι είναι 7θέσιο , με τα πίσω καθίσματα να είναι αφαιρούμενα (νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του , αφού στους ανταγωνιστές 'διπλώνουν' μέσα στο αυτοκίνητο.
Peugeot 307 SW
http://www.peugeot.gr/models/307sw/esvteriko.php
http://www.in.gr/auto/dokimes/pr_dokime ... 2_main.htmGrand Scenic
http://automoto.flash.gr/testdrive/mode ... 29/3983id/
http://www.autotriti.gr/_magazine/viewt ... hema=24115
http://web.eone.gr/4dcgi/_w_articles_ca ... 2004_94292Τι .. μόνο ο eizo θα βάζει links
Στα 20.000 ε , το 307 SW 2.0 136hp , νομίζω δεν έχει αντίπαλο
Το ίδιο ισχύει και για το Grand Scenic 2.0 turbo 165hp 6spd στα 25.000 ε (28.000 έχει για τους ... εμάς )
Ανεβαίνοντας ....σε λεφτά .... Espace 2.0 turbo -
Κι άλλο ανακάτεμα της τράπουλας
Touran 2.0 TDi
'μόνο' 140 άλογα και με κάτι τόνους ροπή
και για να βεβαιωθείτε ότι όντως είμαι εγώ και δεν κάνω πλάκα προτείνοντας VAG, έχω κι εναλλακτική
Αναμονή για το νέο επταθέσιο Premacy 1.8 -που το θυμήθηκα τώρα αυτό -
-
Κάτι σε 6θέσιο, αλλά να χωράνε και τα πράγματα, και να μας περισσέψουνε και λεφτά, ώστε να μπορέσουμε να αγοράσουμε πράγματα να κουβαλήσουμε!!
Επίσης δεν πρέπει να είναι και πολύ μακρύ, γιατί θα είναι φορτηγό πλέον!!Οπότε τι καλύτερο από το μούλτιπλα; Τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑ, 6θέσιο και έχεις ΠΛΗΡΕΣ πορτμπαγκάζ με τις 6 θέσεις, όχι μισό (ή καθόλου αν μπει και η 7η στα περισσότερα...)
Οδηγικά είναι ψηλότερο, αλλά συνάμα και φαρδύτερο από ένα συνηθισμένο αμάξι, οπότε δεν θα είναι σαν να οδηγείς βανάκι...Και ο επιλογέας δίπλα στο τιμόνι, ούτε κιτ καρ να οδηγούσες!!!
Μεγάλα παράθυρα, λυμένα τα προβλήματα και πλέον νορμάλ εμφάνιση!Και δεν χαλάει κανέναν να του περισσέψουν και μερικά μπικικίνια για ταξιδάκια με το καινούριο τουτού στο τέλος!
-
Πω πω, μπήκε κι η Πεζώ στο παιχνίδι, η Φίατ ανακάμπτει, ο πρώτος Γιαπωνέζος εμφανίστηκε. Άντε να αποφασίσεις... Αλλά, πιστεύω συμφωνούμε, είναι από τα ωραία διλήμματα. Σε κάνει να σκέπτεσαι, μα πως τόσες εταιρίες ήξεραν το πρόβλημά μου και προσπάθησαν να μου βρούν λύση ?
EDIT : Τα νέα της Φίατ: Το Multipla δεν έρχεται ακόμα, το περιμένουν κατά τα τέλη του φθινοπώρου. Το Ulisse θα εισαχθεί, τελικά, μάλλον, θα δούμε, δεν ξέρουμε πότε. Τελικά, σ' αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο...
-
Να πώ κι εγώ μια κουβέντα μια που έχω το 307SW.
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο όπως και σε όλα αυτής της κλάσης αν δεν κάνω λάθος (Zafira για παράδειγμα) η χρήση και των 7 καθισμάτων σημαίνει και σοβαρότατη μείωση (έως εξαφάνιση ) του χώρου αποσκευών. Δεν ξέρω τι λέει το νέο grand scenic βέβαια. Στο 307 επιπλέον τα καθίσματα δεν κρύβονται στο πάτωμα αν δεν τα χρησιμοποιείς αλλά πρέπει να τα βγάλεις. Ακόμη χρεώνονται επιπλέον (αν δεν κανω λάθος έχουν περίπου 150 Ευρά έκαστο) και ο χώρος για τα πόδια στην θέση που τοποθετούνται καθιστά απαγορευτική τη χρήση τους απο ενήλικο άτομο.
Κατα τα άλλα έχει πιο car like συμπεριφορά για τα δικά μου μέτρα απο τα πολυμορφικά που έχω οδηγήσει και νομίζω ότι είναι και πιο όμορφο.
Άποψη μου είναι ότι άν σε καλύπτει με αυτούς τους συμβιβασμούς είναι μια καλή αγορά. Απο την άλλη μεριά επειδή δεν νομίζω ότι μπορούν τα ταξιδέψουν 7 άτομα χωρίς αποσκευές θα έλεγα ότι αν το αντέχεις οικονομικά πρέπει να ανέβεις κατηγορία σε κάτι του στιλ espace.
Αν πάς στο autoexpress(http://www.autoexpress.co.uk) θα δείς και παρουσίαση /τεστ του grand scenic. Δυστυχώς και αυτό με τα 7 καθίσματα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχει ελάχιστο χώρο αποσκευών.
-
Ευχαριστώ beachbum, περίπου έτσι το σκέπτομαι κι εγώ. Το Zafira έχει το πλεονέκτημα να παίρνει ωραιότατη και αεροδυναμική μπαγκαζιέρα στη σχάρα της οροφής. Το ίδιο και το Multipla, μόνο που έχεις δυσκολότερη πρόσβαση, λόγω αυξημένου πλάτους. Το Grand Espace είναι τεράστιο σε σχέση με το Zafira και δεν μπορείς να φτάσεις σε μπαγκαζιέρα οροφής αν έχεις ύψος κάτω από 2 μέτρα. Από την άλλη, εσωτερικοί χώροι υπάρχουν, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο θα περίμενε κανείς βλέποντας τις εξωτερικές του διαστάσεις, αφού δεν έχει καθίσματα, αλλά πολυθρόνες. Επίσης οι επενδύσεις σε πόρτες, οροφή κλπ έχουν ανάλογο πάχος.
Για να μπορέσω να τα δω όλα, φοβάμαι πως πρέπει να ανέβω Αθήνα και να γυρίζω στις αντιπροσωπείες καμιά βδομάδα. Οπότε, εάν αποκλείσουμε κάποια θα υπάρχει σοβαρό κέρδος σε χρόνο.
Αλήθεια, κανένα παράπονο από την Peugeot? -
Το καλό αυτοκίνητο παραμένει πάντοτε καλό ασχέτως χρόνων παρουσίας στην αγορά, και το OPC είναι πολύ καλό!
Αγόρασέ το τώρα!! -
Κατ' αρχίν καλή αγορά σου εύχομαι. Το να ψωνίζεις αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία σημαίνει σίγουρα μεγάλες χαρές
Μία ψήφος για το OPC και από εμένα.
Να λαμβάνεις υπόψη σου γενικά ότι θα σε ενδιαφέρει σοβαρά και η ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο καθ' ότι η ταλαιπωρία που τραβάνε αυτά τα αυτοκίνητα λόγω παιδιών είναι σημαντική.
Και φαντάζομαι κανείς δε θέλει να δώσει τόσα λεφτά για κάτι που μπορεί σε 2 χρόνια να τρίζει.
Οπότε καλύτερα να ρωτήσεις ανθρώπους που έχουν εδώ και 1-2 χρόνια τα αυτοκίνητα που σκοπεύεις να πάρεις καθώς και (imho) να εμπιστευτείς μοντέλα που υπάρχουν τουλάχιστον 1-2 χρόνια στην αγορά και να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Ελπίζω να βοήθησα! -
Ευχαριστώ beachbum, περίπου έτσι το σκέπτομαι κι εγώ. Το Zafira έχει το πλεονέκτημα να παίρνει ωραιότατη και αεροδυναμική μπαγκαζιέρα στη σχάρα της οροφής. Το ίδιο και το Multipla, μόνο που έχεις δυσκολότερη πρόσβαση, λόγω αυξημένου πλάτους. Το Grand Espace είναι τεράστιο σε σχέση με το Zafira και δεν μπορείς να φτάσεις σε μπαγκαζιέρα οροφής αν έχεις ύψος κάτω από 2 μέτρα. Από την άλλη, εσωτερικοί χώροι υπάρχουν, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο θα περίμενε κανείς βλέποντας τις εξωτερικές του διαστάσεις, αφού δεν έχει καθίσματα, αλλά πολυθρόνες. Επίσης οι επενδύσεις σε πόρτες, οροφή κλπ έχουν ανάλογο πάχος.
Για να μπορέσω να τα δω όλα, φοβάμαι πως πρέπει να ανέβω Αθήνα και να γυρίζω στις αντιπροσωπείες καμιά βδομάδα. Οπότε, εάν αποκλείσουμε κάποια θα υπάρχει σοβαρό κέρδος σε χρόνο.
Αλήθεια, κανένα παράπονο από την Peugeot?Όσον αφορά τις μπαγκαζιέρες οροφής, όλα παιρνουν διάφορες αεροδυναμικές τις Thule η άλλες.
Όσον αφορά το Zafira αν και όταν έψαχνα το κοίταξα, έτυχε να οδηγήσω το απλό 1600 φίλου καινούργιο με 200 χλμ στο οδόμετρο και απογοητεύτηκα απο την μη άνεση της ανάρτησης σε σημείο να τον βάλω να παει στην αντιπροσωπεία να δεί αν το αμάξι έχει πρόβλημα. Φαντάζομαι το OPC θα έχει ακόμη πιο σκληρή .Απο την peugeot (για την ακρίβεια Lion Hellas μια που εκεί το πάω ακόμη) δεν έχω παράπονο. Το αυτοκίνητο έβγαλε δυο τρία μικρά προβλήματα κλασικά στην σειρά του 307 (μοχλός φλας) και ένα μεγάλο (κόφτη στις 5800 αντι 6200) αλλά σε όλα η αντιμετώπιση ήταν εξυπηρετική και η αλλαγή των ελαττωματικών εξαρτημάτων έγινε χωρίς συζήτηση εντός εγγύησης. Μάλιστα για το θέμα του κόφτη αλλάχτηκε το ECU μόλις καταφέραμε να πιστοποιήσουμε ότι αυτό έφταιγε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς και το topic για το peugeot 307 στα τεχνικά όπου περιγράφω την τραγελαφική εμπειρία της διάγνωσης (ο νόμος του murphy σε όλη του την έκταση).
Παρεπιπτόντως άλλο ένα μοντέλλο σε αυτή την κατηγορία δεν είναι και το stream της honda. Το έχεις δεί ?
6-7 θέσιο, χωρίς κόλλημα μάρκας: Ποιό;