-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
ALPINE - CDA-9855R (650 ευρω)PIONEER - DEH-P80MP (450 ευρω)
PIONEER - DEH-P70BT (520ευρω )
α) Το ALPINE αξιζει την τοσο μεγαλη διαφορα τιμης?
β)Θα προτεινατε κατι αλλο, ισως πιο οικονομικο?
γ) Το 2ο PIONEER υποστηριζει BLUETOOTH κινητο -λειτουργει και σαν καρ κιτ δηλαδη- υπολειπεται ομως απο το P80MP, σαν μηχανημα?
α) ΝΑΙ. Τα μοντέλα της Pioneer που παραθέτεις είναι σαφώς υποδεέστερα από το 9855, σε βαθμό που να είναι εντελώς άνιση κάθε σύγκριση. Αντίστοιχο με το 9855 θεωρείται το 8600-9600.
Τα P80 και P70 είναι καλά για την κατηγορία τους, μην περιμένεις τον τέλειο ήχο (δεν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά), αλλά έχουν καλό εξοπλισμό. Αν σε ενδιαφέρει το Bluetooth τότε πάρε το Ρ70, αξίζει, λειτουργεί με πολλά κινητά και είναι πολύ βολικό. Ενα τέτοιο δοκιμάζω αυτή την εποχή, σε ένα μήνα περίπου θα έχω έτοιμη την παρουσίασή του.
Γιάννη, μην το σκέφτεσαι. Πηγή vs sub, 0-1.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ωραια! Παμε να βαλουμε το πρωτο ''γκολ'' με το sub, και αν δεν φτανει βαζουμε και ενα δευτερο με την πηγη....
Και εγω παντως εχω την αισθηση πως θα δωσει σημαντικα! -
Kαλησπέρα.
Έχω ένα Xantia και μόλις πήρα το JVC KD-G612.
To ράδιο είναι 4χ50w.
Το αυτοκίνητο έχει στο ταμπλό 2 tweeter ,στις εμπρος πόρτες ηχεία 165μμ και στις πίσω 130μμ.
Για ηχεία βρήκα αυτάhttp://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... RODID=4243
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... RODID=4244
τώρα για tweeter δεν ξέρω.Απαιτησεις δεν έχω μεγάλες ,απλά να παίζει καλά και να βαράει λίγο και το μπάσο.Πάντως θέλω μια οικονομική λύση.Επίσης θα ήθελα μια γνώμη για ένα sub το οποίο να μπάινει στην εταζέρα για να μην χασω πολύ από το πορτμπαγκαζ.
Τον ενισχυτή μπορώ να τον αποφύγω;Αν όχι μια οικονομική λύση ποια θα ήταν;Συγγνώμη αν σας κούρασα.
-
Kαλησπερα.
Το cd player συνεργαζεται με τα χειρηστηρια στο τιμόνι σου;; Aν ναι πες μου λεπτομέρειες (κόστος αγορας κτλ) γιατί το ραδιόφωνο στο xantia του πατέρα μου έχει αρχίσει και φτύνει.
-
Δεν έχω χειριστληρια στο τιμόνι,αλλά νομίζω ότι συνεργάζεται εν μέρη.
-
Καλησπέρα σας. Ποιά η άποψη σας για τα Pioneer 7700, 6700 και το Kenwood 7031; Προσωπικά κλίνω προς το 7700...
-
Ο χρήστης Spyrious έγραψε:
Kαλησπέρα.
Έχω ένα Xantia και μόλις πήρα το JVC KD-G612.
To ράδιο είναι 4χ50w.
Το αυτοκίνητο έχει στο ταμπλό 2 tweeter ,στις εμπρος πόρτες ηχεία 165μμ και στις πίσω 130μμ.
Για ηχεία βρήκα αυτάhttp://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... RODID=4243
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... RODID=4244
τώρα για tweeter δεν ξέρω.
Αν βάλεις αυτά τα μεγάφωνα, δε θα βάλεις tweeter στο ταμπλώ γιατί έχουν ήδη (λέγονται ομοαξονικά επειδή το tweeter είναι τοποθετημένο στον ίδιο άξονα με το woofer, εξάλλου φαίνεται και στη φωτογραφία).
Τα εργοστασιακά μεγάφωνα του Xantia λέγονται δύο δρόμων, επειδή το tweeter και το woofer δεν είναι μαζί, αλλά χωριστά (όπως ίσως κατάλαβες ήδη, το tweeter είναι στο ταμπλώ και το woofer στην πόρτα).Αν τα αλλάξεις, θα έχεις το μειονέκτημα ότι χαμηλώνει η εικόνα (ο ήχος έρχεται πλέον όλος από κάτω, ενώ στην πρώτη περίπτωση 'ψηλώνει' λόγω των ψηλά τοποθετημένων tweeter) και πλεονέκτημα την ευκολία αντικατάστασης (αν και δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σ'αυτό το θέμα, οι γρίλιες του Xantia αφαιρούνται γρήγορα και υπάρχει εύκολη πρόσβαση).
Μην περιμένεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα εργοστασιακά πάντως. Πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμής για να πεις ότι αξίζει η αλλαγή.
Απαιτησεις δεν έχω μεγάλες ,απλά να παίζει καλά και να βαράει λίγο και το μπάσο.Πάντως θέλω μια οικονομική λύση.Τον ενισχυτή μπορώ να τον αποφύγω;Αν όχι μια οικονομική λύση ποια θα ήταν;
Μπορείς να τον αποφύγεις, αλλά σίγουρα εξαρτάται από το τι χρειάζεσαι. Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις ενισχυτή, ψάξε για Xetec, σειρά Vector. Αρκετά αξιοπρεπείς στη χαμηλή κατηγορία τιμής, χωρίς να φοβάσαι ότι έχουν ημερομηνία λήξης.
Βέβαια, υπολογίζεις σίγουρα από 140 ευρώ και πάνω.Επίσης θα ήθελα μια γνώμη για ένα sub το οποίο να μπάινει στην εταζέρα για να μην χασω πολύ από το πορτμπαγκαζ.
ΟΧΙ!
Ποιος σου είπε ότι δε θα χάσεις χώρο αν βάλεις sub στην εταζέρα? Χάνεις σε ωφέλιμο ύψος και ευκολία, με τον κίνδυνο να κάνεις ζημιά στο sub αφού είναι εκτεθειμένο στα αντικείμενα που έχεις στον ίδιο χώρο (από το κάτω μέρος).
Επίσης:
α) Αν βάλεις sub πρέπει να βάλεις κι ενισχυτή
β) Αν βάλεις sub στην εταζέρα, θα πρέπει είτε να κάνεις ειδική κατασκευή στην υπάρχουσα είτε να αλλάξεις εταζέρα
γ) Τα περισσότερα sub για εταζέρα (τα λεγόμενα Free-Air ή Infinite Baffle, απείρου μπάφλας) είναι πολύ χειρότερα από (αντίστοιχης τιμής) sub σχεδιασμένα για κουτί.
δ) Για να κάνεις ένα (ή και περισσότερα) sub σαν αυτά να ακουστούν καλά, χρειάζεσαι: πολλή και καλή ισχύ (= ακριβός ενισχυτής), τρομερά καλή κατασκευή/στήριξη και ανέχεια στο κουβάλημα αποσκευών. -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
α) Αν βάλεις sub πρέπει να βάλεις κι ενισχυτή
β) Αν βάλεις sub στην εταζέρα, θα πρέπει είτε να κάνεις ειδική κατασκευή στην υπάρχουσα είτε να αλλάξεις εταζέρα
γ) Τα περισσότερα sub για εταζέρα (τα λεγόμενα Free-Air ή Infinite Baffle, απείρου μπάφλας) είναι πολύ χειρότερα από (αντίστοιχης τιμής) sub σχεδιασμένα για κουτί.
δ) Για να κάνεις ένα (ή και περισσότερα) sub σαν αυτά να ακουστούν καλά, χρειάζεσαι: πολλή και καλή ισχύ (= ακριβός ενισχυτής), τρομερά καλή κατασκευή/στήριξη και ανέχεια στο κουβάλημα αποσκευών.Α)υπάρχουν και sub μικρά ειδικά για αυτοκίνητα με μικρό πορτπαγκάζ ή ιδιοκτήτες μου δεν γουστάρουν να κάνουν παραχωρήσεις στο χώρο.Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα πάρεις κάτι ακριβό και θα παίζει χειρότερα!
Β)Δεν συνειστάται SUB στην εταζέρα παρα μόνο αν έχεις σιδερένια ενίσχυση ή βάλεις ξύλινη...Πάλι όμως κάποιος με 150 ευρόπουλα θα έχει sub που θα παίζει καλύτερα.
Γ)Μπορεί να βγάζει το sub στα ταξίδια που θα κουβαλάει όλο το σπίτι του...Εγώ πάντως αυτό κάνω... -
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια,τώρα πλέον κατάλαβα κάποια πράγματα.
Μπορείτε να μου προτείνεται ένα σετάκι ηχείων ,sub και tweeter που να μπάινουν στις υπάρχουσες θέσεις.Απλά για να ξέρω πάνω κάτω τι να ψάξω.
Ευχαριστώ και πάλι. -
Ο χρήστης MiToRaDe έγραψε:
Καλησπέρα σας. Ποιά η άποψη σας για τα Pioneer 7700, 6700 και το Kenwood 7031; Προσωπικά κλίνω προς το 7700...Κανείς;
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Ωραια! Παμε να βαλουμε το πρωτο ''γκολ'' με το sub, και αν δεν φτανει βαζουμε και ενα δευτερο με την πηγη....
Και εγω παντως εχω την αισθηση πως θα δωσει σημαντικα!Any updates ?
-
παίδες βοήθεια!!
στην πρώτη φώτο είναι τα βυσματακια από το rcd και στην δεύτερη από το αμάξι
θεωρητικά κουμπώνουν μια χαρά.Αλλά!!
τα σιδεράκια μέσα στο ένα είναι κάθετα ενώ στο άλλο οριζόντια!!
3 λύσεις μου ήρθαν στο μυαλό
-να πάρω αλλα βύματα
-να ενώσω κατευθείαν τα καλώδια
-να κάνω τα σιδεράκια από κάθετα οριζόντια στο ένα(δεν ξέρω αν γίνεται).ρίξτε καμια ιδέα γιατί είμαι 2 μήνες χωρίς music στο αμάξι
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Any updates ?
Μιλησα με 2 ''experts'' (ο ενας γνωστος του Νικου) χτες και οι 2 που το ακουσαν ειπαν πως το προβλημα μου δεν ειναι η πηγη...Και προς το παρων να μην την πειραξω....
Ο πρωτος μου ειπε πως πρωτα απ'ολα να το μονωσω σωστα στις πορτες αν θελω να εκμεταλευτω πληρως τα διαιρουμενα ηχεια...Να ρυθμισουμε καλυτερα τα ηχεια και βλεπουμε αν δεν μ'αρεσει το αποτελεσμα για κατασκευη sub.....
O δευτερος μου ειπε πως ακουγονται μια χαρα τα MB QUART και να παω απ'ευθειας για sub,για ειδικη (πολυεστερικη) κατασκευη στη θεση του ενος ντουλαπιου..... Το οποιο δεν θα μπαινει και θα βγαινει ευκολα.... Μονο οταν θα ερθει η ωρα να το πουλησω δηλαδη....
Για μπαζουκας και ενεργα μου ειπαν και οι 2 πως δεν εχουν πολυ νοημα. Τα πρωτα θα τριζουν τα ντουλαπια απιστευτα, τα δευτερα δεν θα δω κατι ιδιαιτερο.......
Απο κοστος το πρωτος 200 για ευρω για μονωση και αλλα 250 αν χρειαστει για κατασκευη sub κομπλε.....
O δευτερος 250 για την κατασκευη + 130 ενα μικρο sub + 120 η μονωση που δεν ειναι και τελειως απαραιτητη αφου τα ηχεια μετα θα παιζουν σε μικροτερες κλιμακες οποτε και οι οποιοι τριγμοι εβγαζαν θα ελατωθουν....
Πανω-Κατω τα ιδια δηλαδη......
Παλι σε σκεψεις μπηκα! -
πήγαινε μια βόλτα απο τον Αλφα Sound, ειναι ενα απίστετο παλικάρι ο Νικος οπου σήμερα τον γνώρισα που πήγα να βάλω κάτι ηχεία στην BMW. Κατα τύχη σταμάτησα εκει γιατι ήταν στον δρόμο μου και ένα εχω να σου πω:
Ο τυπος ειναι Α-ΣΤΕ-ΡΙ ! (κριτης σε πανευρωπαικούς, 2ος φέτος στην ΕΜΑ κτλ) ξέρει να ακούει καλά (να φανταστείς μου κόλλαγε πυκνωτές στα tweeter) και μια ακόμη γνώμη πιστεύω να ειναι κάλή..Ειναι στον παράδρομο της Βουλιαγμένης στο απέναντι ρεύμα απο το Πράκτικερ. Να φανταστείς πιάσαμε την κουβέντα και εφυγα 10 απο εκεί το βράδυ.. πες του οτι σε προτεινα εγώ ο Σόκος απο το ΜΧ5 Club να σε προσέξει
@v@silis: παρέ σωστες φυσες.. μην μείνεις με καμμένο μηχανημα μέχρι να ξαναπληρωθείς
-
Κάποιο καλό εγκαταστάτη στη Σαλόνικα ρε παιδιά γωωρίζεται?
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
@v@silis: παρέ σωστες φυσες.. μην μείνεις με καμμένο μηχανημα μέχρι να ξαναπληρωθείς
αύριο θα πάρω σβάρνα όποιο caraudio-shop βλέπω μπροστά μου κ θα τους δίχνω κ τα 2 φισάκια να δω τι θα μου πουν...
πράγματι κάποιος εξυπηρετικός εγκαταστάτης υπάρχει ρε παίδες στη Θεσσαλονίκη;; -
Υπαρχει ανταπτορας που μετατρεπει την εργοστασιακη φισα σε iso οπως αυτη του ραδιοcd . Θα την βρεις σε οποιοδηποτε καταστημα caraudio
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
πήγαινε μια βόλτα απο τον Αλφα Sound......Θα περασω μια βολτα και απο εκει, ειναι αρκετα κοντα μου!
Thanks! -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
να φανταστείς μου κόλλαγε πυκνωτές στα tweeter)Εχμ, αυτό το έκανε επειδή δεν υπάρχει crossover. Αν δε σου έβαζε πυκνωτές (για αποκοπή των χαμηλών συχνοτήτων) το πιο πιθανό ήταν να καούν τα tweeter.
Για Θεσσαλονίκη περάστε από το http://www.papandreou.com.gr
-
σαφώς και είχε πυκνωτές, αλλά έβαλε και έξτρα για να ακούγετε καλύτερα το tweeter και όντως έτσι ήταν μετά.
Car audio