-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
manosk:
Αυτοκινητα οπως το 207 και το Clio πιστευω πως ακροβατουν μεταξυ της μικρης και της μικρομεσαιας (οπως ειναι ΣΗΜΕΡΑ) κατηγοριας. Προσπαθουν να ψαρεψουν αγοραστες και απο τις 2, συνδυαζοντας το μικροτερο μηκος (ακομα και αυτα τα 20εκ. για καποιον που κινειται συνεχεια στο κεντρο ειναι σημαντικα) χωρις τις παραχωρησεις των μικρων σε ασφαλεια και ποιοτητα κυλισης. Αυτο ειναι το target grooup στο οποιο απευθυνονται. Σε σκεψη δε νομιζω οτι ειναι ασχημη. Τωρα σαν υλοποιηση...δεν ξερω!Πάντως, αν ήμουν εγώ σε marketing office ισχυρής ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας (Citroen, Peugeot, Fiat, Renault, Opel, VW κλπ.) δεν θα ξεκινούσα αλληλοεπικάλυψη των κατηγοριών B+, C, D, γιατί νομίζω ότι ζητούν πολύ πολύ πολύ μεγάλες δαπάνες σε σχέση με τα έσοδα, ενώ ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν το κοινό των καταναλωτών, όσον αφορά το 'ποια κατηγορία επιλέγω;'...Διαφοροποιήσεις εξοπλισμών και κινητήρων ίσως ήταν πιο φθηνή λύση...
-
Τελικα 207 ή Clio θα διαλεγατε?
Μπορει να σταθει το 207 απεναντι στο αυτοκινητο της χρονιας 2006?207 .-
-
Μια απορία ... Το 207 στα 1400 κυβικά δέν έχει δισκοφρενα πίσω σε καμία εκδοση ;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αιτιολογηστε την απαντηση σας παρακαλω.
-
Τωρα θα πω κατι.... υποκειμενικο λιγακι.
Το Σαββατο πηγα να δω τα Clio και 207. Ωραιο και συμπαθητικο το Clio, καλοφτιαγμενο με μια δοση πολυτελειας αν και με ξενισαν τα πενταλ (πολυ ψηλα) και η θεση οδηγησης καπως... Μετα πηγα να δω το 207.... αφου με λιγη δυσκολια το ξεχωρισα απο το 307, ειδα την μασκα του.... η οποια ειναι ακομα ποιο ασχημη απο οτι στις φωτογραφιες. Ξενερωσα και εφυγα...
-
Δες τα ποστ μου πιο πάνω μερικές σελίδες
-
Ε, να...σε επιδόσεις υστερεί. Αλλά τι να τις κάνεις; Σουπερμίνι παίρνεις, όχι σούπερκαρ! Τα μερικά δευτερόλεπτα στο 80-120 με 5η τι να σου κάνουν; Αν δεν ξέρεις να προσπερνάς...!
Χώροι κατά τι μικρότεροι! Το ταμπλό σαφώς πιο γεροντίστικο...αλλά τι τα θες; Σουπερμίνι αγοράζεις, δεν παίρνεις σβάρνα πολυμορφικά ή νεανικά αυτοκίνητα...
Αλλά έχει σίγουρα καλύτερο τιμόνι, άσχετα με τη θέση οδήγησης και δεν έχει το σήμα της Renault πάνω, που ερεθίζει πολύ κόσμο αρνητικά!
Α, είναι και καλύτερο εξωτερικά!
Αλλά όλα αυτά είναι δικές μου απόψεις!
-
Δεν είναι μόνο το καλύτερο τιμόνι ρε funky. Ούτε με ερεθίζει αρνητικά το σήμα της Ρενό, κάθε άλλο. Το αμάξι είναι μακράν καλύτερο στο δρόμο από το COTY, από κάθε άποψη. (δε μιλάμε για το RS φυσικά!)
Όσο για τα 80-120 με 5η, εντάξει υπάρχει σαν μέτρηση, αλλά θα έπρεπε να είναι ΤΡΕΛΟΣ κανείς για να κάνει τέτοια προσπέραση με 5η...
Τέλος, έχω γράψει ότι τα μοτέρ-κιβώτια της Ρενό είναι μπροστά από του 207. Αλλά, το θέμα 'συμπεριφορά στο δρομο' και 'σιγουριά που σου εμπνέει να το στ(ρ)ίψεις' δεν μπορώ να τα προσπεράσω, ούτε για πιο πολυτελή πλαστικά, ούτε για μεγαλύτερο χώρο γονάτων των πίσω ούτε καν για ένα πιο ροπάτο μοτέρ.
-
Τα 80-120 δεν είναι για προσπέραση (άλλωστε για αυτό και το emoticon πιο πάνω!), απλά είναι μια ενδεικτική μέτρηση σχετικά με το πόση και με πόση προθυμία δύναμη έχεις κάτω από το δεξί πόδι.
Ο χρήστης Στο θέμα του Opel Corsa έγραψε:
Δεν είναι θέμα κόντρας, είναι θέμα αίσθησης. Και αν κάποιος έχει συνηθίσει να έχει στο 1.4 supermini του δύναμη 10, αν στο επόμενο μοντέλο του δώσεις δύναμη 7, θα γκρινιάξει ΣΙΓΟΥΡΑ. Ακόμα και αν με τη δύναμη 7 τα βγάζει μια χαρά πέρα...I hope you get my point.Αν χρειάζεται 1.6αρι για να κινηθεί αξιοπρεπώς (γιατί το 1.4αρι Clio ΙΙΙ αξιοπρεπώς θα κινείται και όχι 'σαν διάολος'!), τότε η μαρμίτα αρχίζει και χαλάει...
Όσο για το 'από κάθε άποψη' καλύτερο και 'δεν είναι μόνο το τιμόνι', νομίζω πως ο Τύπος (ναι, αυτός εκεί με το μπουφάν! ) δεν συμφωνεί μαζί σου, μια που το 207 παίρνει (βραχεία μεν, υπαρκτή δε) κεφαλή για το τιμόνι, αφού κατά τους αρμόδιους, οι δυο συμπεριφορές είναι άριστες και ως προς την άνεση και ως προς την προθυμία. Ωστόσο, να υπενθυμίσω ότι το ηλεκτρικό (city) τιμόνι του Punto ΙΙ ουδόλως υποβάθμιζε το στήσιμό του. Προσφάτως δε, που ηρέμησαν τα πνεύματα Ιταλόφιλων, μάθαμε ότι έχει harsh ride, ειδικά στη sporting εκδοχή - η οποία όμως δικαιολογούσε και δικαιολογεί μια χαρά το 'sporting' προσωνύμιο, σε αντίθεση με το 'all beauty' Grande Punto το οποίο εδώ εκθειάσαμε...
Τώρα για το ποιους ερεθίζει και πόση κορτιζόνη χρειάζεται ο ερεθισμός του Ρενοσήματος...μάτια έχουμε και ξέρουμε να διαβάζουμε! Αυτό όμως δεν είναι το κύριο θέμα, είναι σε οφ-τόπικ mode.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν χρειάζεται 1.6αρι για να κινηθεί αξιοπρεπώς (γιατί το 1.4αρι Clio ΙΙΙ αξιοπρεπώς θα κινείται και όχι 'σαν διάολος'!), τότε η μαρμίτα αρχίζει και χαλάει...
Όταν όμως το 207 1.6 κοστίζει όσο Clio III 1.4 τι επιλέγεις; (και μην πεις δεν συγκρίνονται λόγω... κυβικών )
Για το Clio II δεν νομίζω να είχαν γραφτεί τόσα αρνητικά όσα στο ΙΙΙ, αφού και γρήγορο ήταν και στριφτερό και σε -πολύ- καλή τιμή ορισμένες εκδόσεις. Τα πλαστικά -για όσους τους απασχολεί- και η θέση οδήγησης είχαν πρόβλημα.
Άλλαξε ο κόσμος ή η Renault και θάβουν οι περισσότεροι το ΙΙΙ; ε κι όταν κοστίζει το ΙΙΙ περισσότερο από Megane II f/l υπάρχει πρόβλημα
-
Και το Clio II θαβόταν και μη μου το αρνηθείς...!
Χώροι, θέση οδήγησης, πλαστικά (στην προ-lift έκδοση), τιμές, ανταλλακτικά, service, αξιοπιστία, ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ...να πω και άλλα;
Βέβαια, των στρατών τα φουσάτα περάσαν όταν αντελήφθημεν ότι το Clio II αποσύρθηκε! Ο νεκρός που δικαιώνεται μετά θάνατον...; Το 'Ibiza βασιλιάς της κατηγορίας' που ακουγόταν...;
Για τις εσωτερικές μονομαχίες (207-307, Clio-Megane, κλπ. κλπ.) τα λέμε σε άλλο τόπικ!!!
Για τη διαφορά κυβικών που δεν παίζει ρόλο, μιλάμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή στην Ελλάδα; Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνώ μαζί σου απόλυτα! Η διαφορά κυβικών δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί όλοι diesel θα τα αγοράσουν...η αγορά της Ελλάδας όσον αφορά τα κυβικά είναι ακόμα απροσάρμοστη. Μεσαίο δηλαδή 2.500 κυβικών, μπας και πάρει τα πόδια του, Suzuki Maruti 1.500 και τα Jeep με κινητήρες πλοίων; Τα κυβικά ανεβάζουν το κόστος, ακόμα και αν στην ουσία είναι έξτρα αέρας κοπανιστός...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και το Clio II θαβόταν και μη μου το αρνηθείς...!Χώροι, θέση οδήγησης, πλαστικά (στην προ-lift έκδοση), τιμές, ανταλλακτικά, service, αξιοπιστία, ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ...να πω και άλλα;
εγώ -περιέργως - δεν το έθαβα. Ουσιαστικά, όπως έγραψα και πιο πάνω, ένα μειονέκτημα είχε, -τα πλαστικά ΔΕΝ είναι - τη θέση οδήγησης λόγω του περίεργα τοποθετημένου τιμονιού. Για τον ημιάκαμπτο του Clio νομίζω ότι υπερβάλλεις, αφού πλην 206 δεν μου 'ρχεται κάποιο άλλο σύγχρονο supermini με άλλη πίσω ανάρτηση (σύγχρονο είπα, όχι 106/Saxo )
Βέβαια, των στρατών τα φουσάτα περάσαν όταν αντελήφθημεν ότι το Clio II αποσύρθηκε! Ο νεκρός που δικαιώνεται μετά θάνατον...; Το 'Ibiza βασιλιάς της κατηγορίας' που ακουγόταν...;
Για τις εσωτερικές μονομαχίες (207-307, Clio-Megane, κλπ. κλπ.) τα λέμε σε άλλο τόπικ!!!
άλλος θεωρείται ο 'βασιλιάς' -COTY- της κατηγορίας τώρα Παλιότερα με Ibiza και Fabia κάτι συγκριτικά που θυμάμαι, περίπου ισοδύναμα τα έβγαζαν με διαφορές στις λεπτομέρειες. Τώρα έχουμε ξεκάθαρο 'νικητή'
Για τη διαφορά κυβικών που δεν παίζει ρόλο, μιλάμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή στην Ελλάδα; Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνώ μαζί σου απόλυτα! Η διαφορά κυβικών δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί όλοι diesel θα τα αγοράσουν...η αγορά της Ελλάδας όσον αφορά τα κυβικά είναι ακόμα απροσάρμοστη. Μεσαίο δηλαδή 2.500 κυβικών, μπας και πάρει τα πόδια του, Suzuki Maruti 1.500 και τα Jeep με κινητήρες πλοίων; Τα κυβικά ανεβάζουν το κόστος, ακόμα και αν στην ουσία είναι έξτρα αέρας κοπανιστός...
Ούτε και εδώ πρέπει να μας απασχολεί η διαφορά 1.400-1.600, αφού ίδια τέλη έχουν και πολύ μικρές αποκλίσεις στην ασφάλεια. Αν τώρα αρχίσουν οι 'πωλητές' τα γνωστά:
'το 1,6 θα έρθει του αγίου ποτέ'
'τι να το κάνεις το 1.6;;; για αγώνες θα πας;;;'
'ναι καλό είναι το 1.6, αλλά έχω ένα 1,4 ετοιμοπαράδοτο και που να περιμένεις 6 μήνες για 20 άλογα, είναι και full extra με ηλιοροφή και καφετιέρα το 1.4'
Ή αν η αντιπροσωπεία φέρνει στοκ 90-10 1,4-1,6 ε ναι το σκοτώνεις και το βγάζεις μόνος σου εκτός αγοράς.
206 1.6 πάντως έχουν πουληθεί αρκετά, αφού ήταν σε πολύ καλή τιμή. Αυτή που σίγουρα δεν έχει προωθήσει ποτέ σχεδόν 1,6 supermini ήταν η ελληνική Renault με κάτι πανάκριβα και μοναδικά Initiale και αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική που συνεχίζεται και στο ΙΙΙ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όταν όμως το 207 1.6 κοστίζει όσο Clio III 1.4 τι επιλέγεις; (και μην πεις δεν συγκρίνονται λόγω... κυβικών )
Παντως εγω απο τα site βλεπω για 3θυρα 1.6 στις πιο πλουσιες εκδοσεις:
16290 για το 207 και 16800 για το Clio. Ε δεν ειναι και καμια χαοτικη διαφορα...
Επισης απο τα site: Βαρος για Clio 1.6: 1150kg για 207 1.6 : 1300kg.
Για να δουμε (οπου να ναι) και τις μετρησεις των επιδοσεων αλλα τα βλεπω λιγο σκουρα τα πραγματα για το 207...Μηπως θα παιζει στα ισια με το Clio 1.4 τελικα?Στα περι των πωλητων εχεις δικιο. Επειδη ενδιαφερεται φιλος για το Clio 1.6, στην εκθεση αφου μας ειπαν οτι 'τι να το κανετε το 1.6?' και επιμειναμε κατεληξαν: 'μονο με παραγγελια 3 μηνων εκτος αν το θελετε ειτε μαυρο ειτε...αυτοματο'
Για τεστ drive στο 1.6 ουτε λογος φυσικα. 1.4 κι αν σας αρεσει. -
μου φαίνεται ότι η βασική του 207 με τα 15.640 έχει τα ίδια σε εξοπλισμό με τα 16.800 του Clio, τρίπορτα και τα δύο
για τους πωλητές/πολιτική αντιπροσωπειών...
-
για 207 1.6 : 1300kg.Πού φτάσαμε..
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
για 207 1.6 : 1300kg.
Πού φτάσαμε..
Περισσότερο από ένα C4 1.6L...
μου φαίνεται ότι η βασική του 207 με τα 15.640 έχει τα ίδια σε εξοπλισμό με τα 16.800 του Clio, τρίπορτα και τα δύο
207 1.6 3d SPORT 15640Ε με :
αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής|clima|ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός|κεντρικό κλείδωμα|μεταλλικό χρώμα στα 350Ε.
CLIO III 1.6 3d CONFORT DYNAMIC 16800Ε με:
αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής|Α/C|ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός|κεντρικό κλείδωμα|ζάντες αλουμινίου|μεταλλικό χρώμα στα 450Ε
Νομίζω ότι συμφέρει περισσότερο το 207 οικονομικά και σίγουρα δεν είναι μόνο 500 ευρώ η διαφορά όπως έγραψε ο koralli.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μου φαίνεται ότι η βασική του 207 με τα 15.640 έχει τα ίδια σε εξοπλισμό με τα 16.800 του Clio, τρίπορτα και τα δύογια τους πωλητές/πολιτική αντιπροσωπειών...
Το 207 στη βασικη του δεν εχει ζαντες αλουμινιου (που στην peugeot πανε κανα 800αρι, και ειναι στανταρ στο Clio) αλλα εχει ηχοσυστημα (που το Clio δεν εχει). Τωρα για τα υπολοιπα δεν τα εψαξα 1 προς 1, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν ειναι και τραγικες οι διαφορες τους για να τα 'ακουει' τοσο πολυ το Clio (η μονο αυτο τουλαχιστον ). Ειδικα αν στις επιδοσεις ελεω 1300 κιλων προκυψει μια σημαντικη διαφορα...
Παντως αυτο που ειπε ο funky για τον 'ερεθισμο' που προκαλει το σημα της renault θα ελεγα οτι ισχυει μερικως (δεν αναφερομαι σε σενα Ikar, γενικη διαπιστωση ειναι) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής|Α/C|ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός|κεντρικό κλείδωμα|ζάντες αλουμινίου|μεταλλικό χρώμα στα 450Ε
Στο A/C εισαι λαθος.
http://www.renault.gr/renault/cars/vers ... oteurid=55
Για τα υπολοιπα ΟΚ.Τωρα απο εκει και περα καθενας κρινει αν τον ικανοποιει η τιμη της εκδοσης για τον εξοπλισμο που εχει. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι **υπαρχει **διαφορα υπερ του 207 μεν, αλλα δεν ειναι τοσο μεγαλη, ειδικα αν το Clio εχει καλυτερες επιδοσεις.
-
από το autotriti πήρα τα στοιχεία...
έχουμε στοιχεία για επιδόσεις του 207?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
από το autotriti πήρα τα στοιχεία...έχουμε στοιχεία για επιδόσεις του 207?
κοίτα του 307 και υπολόγισε κατιτίς πιο αργό
Peugeot 207 2006