-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όλοι κάνανε λάθη.
Ρε συ, έτριζε καθόλου αυτό που είχες;
Όχι. Δείχνει καλά φτιαγμένο για αμερικανιά. Μάλλον καλά φτιαγμένο γενικώς. Και πολύ άνετο, ανάρτηση/καθίσματα. Και καλός ο 1.6 της Νίσσαν, παραδοσιακά πολύ καλό μοτεράκι. Δεν είναι για στρίψιμο πάντως.
Βασικά Μεξικανιά
-
Δε τρίζει με τίποτα και είναι αρκετά ποιοτικό και προσεγμένο (μαλακά πλαστικά εκεί που χρειάζεται,εκεί που ακουμπούν τα γόνατα και οι αγκώνες, και όχι εκεί που δε θα τα ακουμπήσεις ποτέ). Το μοτέρ όντως πολύ καλό αλλά για να καταφέρει να είναι τόσο άνετο δε στρίβει με τίποτα. Σπινάρει συνεχώς τον εσωτερικό τροχό, έχει κλίσεις μεγάλες και πλεύσεις στα πολλά.
-
Το test drive με 5000k χλμ περίπου έτριζε πάρα πολύ πάντως.
Καλό NVH, θορυβώδες αλλά ικανό μοτέρ, μέτριο κιβώτιο, πολύ καλά φρένα (για διάρκεια δεν ξέρω), τιμόνι γιούχου, στήσιμο δεν είναι για κυνήγι, χώροι μεγάλοι, καλή εργονομία κλασσικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το test drive με 5000k χλμ περίπου έτριζε πάρα πολύ πάντως.Καλό NVH, θορυβώδες αλλά ικανό μοτέρ, μέτριο κιβώτιο, πολύ καλά φρένα (για διάρκεια δεν ξέρω), τιμόνι γιούχου, στήσιμο δεν είναι για κυνήγι, χώροι μεγάλοι, καλή εργονομία κλασσικά.
To κιβώτιο είναι το κλασσικό μακρύ των Nissan αλλά σε ακρίβεια κια κούμπωμα είναι κορυφαίο!
-
Κορυφαίο; Τι να πω, άλλο αμάξι μάλλον οδήγησα εγώ.
-
Πήγα ταξίδι αστραπή Αθήνα Γιάννενα Αθήνα με το Tiida sedan γνωστού μου (η μισή διαδρομή στα χέρια μου). Μου φάνηκε πολύ καλό ευχάριστο άνετο και αρκετά σταθερό τουλάχιστον στις απότομες στροφές της διαδρομής που είναι πολλές ειδικά 130 χλμ μέχρι τα Γιάννενα δεν υπέστρεψε καθόλου με το πόδι σχεδόν στο πάτωμα σε αντίθεση με όσα διάβασα σε διάφορα περιοδικά. Στην εθνική τα 200 στο κοντέρ είναι ψωμοτύρι… Πολύ καλό οικογενειακό αυτοκίνητο. Αξίζει τα χρήματα του μέχρι δεκάρας....για όσους ζητούν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Η εμφάνιση είναι υποκειμενική υπόθεση αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ σου αρέσει, κάτι σαν το νέο impreza ένα πράγμα....
-
200 στο κοντέρ ψωμοτύρι; Το 1600; Είπαμε, πολύ καλό μοτέρ, αλλά όχι και ψωμοτύρι τα 200 ρε συ. Θέλει άπλα για να τα πιάσει.
Μέχρι δεκάρας λες. Ξέρεις πόσο κοστίζει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
200 στο κοντέρ ψωμοτύρι; Το 1600; Είπαμε, πολύ καλό μοτέρ, αλλά όχι και ψωμοτύρι τα 200 ρε συ. Θέλει άπλα για να τα πιάσει.Μέχρι δεκάρας λες. Ξέρεις πόσο κοστίζει;
Στην επιστροφή μετά το τούνελ στην κακιά σκάλα τα 200 ήταν ψωμοτύρι. Τουλάχιστον εκεί το πάτησα και τα έπιασε άνετα. Ισως να πήγαινε και παραπάνω (αυτό έδειχνε) αλλά φώναζε ο φίλος και το έκοψα.
18500 περίπου με όλα τα έξοδα και το κλειδί στο χέρι όπως μου είπε. Και ναι είναι πολλά αλλά το αξίζει. Αυτό κατάλαβα μόλις τέλειωσε το ταξίδι. Το οτι υπάρχουν και άλλες επιλογές το ξέρω αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν τα αξίζει και το Tiida. Στην τελική φαίνεται οτι πληρώνεις και την αξιοπιστία η οποία λείπει σε άλλες μάρκες να μην αναφέρω τώρα... Και κάτι που ξέχασα. Το καλύτερο κιβώτιο μετά του LEON.... -
Εγώ πάντως επέζησα.
Εγώ δοκίμασα να το στρίψω κιόλας
έχεις στριφτερό πατέρα φάνκι;
τα 200 ψωμοτύρι δεν είναι...το golf 1.6 FSi 115hp της γυναίκας μου τα πιάνει οριακά...θέλει άπλα αυτό που λέει ένα μέλος πιο πάνω.
το C4 1.6 VTS 110hp ενός φίλου επίσης οριακά.
το Tiida...ψωμοτύρι; Μάλλον κλέβει κανα20αρι χλμ το κοντέρ του.
-
-
Η φωτογραφία είναι από Μόντε Κάρλο;
Μπλε και 5θυρο δυστυχώς (μάλλον ευτυχώς, το 4θυρο δεν μου αρέσει και πολύ) έχουμε την προσφορά...
-
Βασικά, το είχα πάρει από πίσω για να δω πού το κρύβει το βράδυ ώστε να το κλέψω, αλλά μου ξέφυγε στις στροφές του πανοράματος...
Γ@ΜΩ το γαλλικό μου τριμπούρδελο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Funky σε ασημί είναι σαν ποίημα του Ελύτη...*Να' χεις στόλους και βαπόρια
και πλεούμενα πελώριαΜε το δένε και το λύνε
λίγο βέβαια δεν είναιΌμως της ζωής το αλάτι
βρίσκεται μες στο κρεβάτιΜια μονάχα μες στις δέκα
να ' ναι αληθινή γυναίκαΚαι τα τέτοια δεν τα θέλει
Κύριε Γιώργο Κύριε ΤέληΜάθετέ το είναι καιρός
Ίδια τα 'δωκε ο ΘεόςΤι λιγάκι τι πολύ
έχει κι ο φτωχός πουλί
*
Οδυσσέας Ελύτης, 'Τα Ρω του έρωτα' -
-
Και απόδειξη της ύπαρξης αυτής, ο φωτογραφικός φακός. Τiida στήνεται για κόντρα κάπου στο Ντουμπάι. Αντίπαλος η επόμενη SL (;)
-
Όλοι κάνανε λάθη.
Ρε συ, έτριζε καθόλου αυτό που είχες;
Όχι. Δείχνει καλά φτιαγμένο για αμερικανιά. Μάλλον καλά φτιαγμένο γενικώς. Και πολύ άνετο, ανάρτηση/καθίσματα. Και καλός ο 1.6 της Νίσσαν, παραδοσιακά πολύ καλό μοτεράκι. Δεν είναι για στρίψιμο πάντως.
Δεν είναι Αμερικανιά. Εκεί έχουν το Sentra. Ιαπωνία πρωτοπαρουσιάστηκε, απλά μετά εξαπλώθηκε και έγινε παγκόσμιο...
@νδρέας
-
Έχει πέσει κανείς πάνω σε καμιά δυναμομέτρηση (έστω και τις εργοστασιακές καμπύλες) του 1,8;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει πέσει κανείς πάνω σε καμιά δυναμομέτρηση (έστω και τις εργοστασιακές καμπύλες) του 1,8;Ίδιο μοτέρ με το Primera δεν φοράει; Αν ναι, μπορώ να την βρω από δευτέρα τη δυναμομέτρησή του.
-
Έχω την αμυδρή εντύπωση πως είναι άλλο μοτέρ. Κωδικός MR18DE, και τώρα δεν βρίσκω τι φοράει το primera.
-
Άλλο μοτόρι είναι. QG18DE λέγεται και βγάζει 116 αλόγατα. Δεν είναι το καρα-πουσαρισμένο (να μαθαίνουν οι twincharged) MR με τα 126.
Nissan Τiida 2007