-
Πηγαίνοντας στην Πάτρα πριν απο μέρες, έφαγα κλήση για ταχύτητα στην εθνική μερικά χιλιόμετρα πριν το Αίγιο. Αυτό έγινε την προηγούμενη Τρίτη. Η κλίση ειναι για 17 ευρώ. Στο χαρτί πάνω λέει πως πρέπει να εξοφληθεί εντός 10 ημερών. Δηλαδή μέχρι αύριο. Τι κυρώσεις υπάρχουν αν πληρωθεί π.χ. μερικές μέρες αργότερα?
Ρωτάω μιας και δεν έχω ιδέα περι του θέματος, είναι η πρώτη φορά που με γράφουνε.
-
Πηγαίνοντας στην Πάτρα πριν απο μέρες, έφαγα κλήση για ταχύτητα στην εθνική μερικά χιλιόμετρα πριν το Αίγιο. Αυτό έγινε την προηγούμενη Τρίτη. Η κλίση ειναι για 17 ευρώ. Στο χαρτί πάνω λέει πως πρέπει να εξοφληθεί εντός 10 ημερών. Δηλαδή μέχρι αύριο. Τι κυρώσεις υπάρχουν αν πληρωθεί π.χ. μερικές μέρες αργότερα?
Ρωτάω μιας και δεν έχω ιδέα περι του θέματος, είναι η πρώτη φορά που με γράφουνε.
-
-
βασικα ισως αν συνενοηθεις με την τροχαια ισως σου δωσουνε μερικες μερες παραταση.....απο κει και περα αν δεν την πληρωσεις θα παει δικαστικως οπυ και εκει αν δεν πας θα σου ρθει μεσω εφοριας 2πλασια + τα δικαστικα εξοδα
παντως αν δεν εχεις προβλημα με την δουλεια σου και εχεις ενα πρωινο ελευθερο πρεπει να πας σε μια ΔΟΥ και σε ενα ΕΛΤΑ -
Πήγα σήμερα το πρωί στην Γ' ΔΟΥ Πατρών αλλα μου είπαν πως πρέπει να πάω στην Τροχαία. Θα πάω αύριο. Τι παίζει με τα παράβολα?
-
Το παίρνεις από την Εφορία και το ταχυδρομείς στην τροχαία Αιγίου.
Που σε τσίμπησαν και με πόσα?
Μη μου πεις με 100 και με μπαριέρα στην ευθεία γιατι θα φρικάρω!!!!!!!!!!!!!! -
Αν σε γράψουν για παρκάρισμα και για τον Α Β λογο δεν βρεις την κλίση στο παρμπριζ του αυτοκινήτου και δεν πας να την πληρώσεις τι συμβαίνει?
πρόστυμο παραπάνω ή έρχεται στο σπίτι ταχυδρομικώς? -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Πήγα σήμερα το πρωί στην Γ' ΔΟΥ Πατρών αλλα μου είπαν πως πρέπει να πάω στην Τροχαία. Θα πάω αύριο. Τι παίζει με τα παράβολα?Κανονικά θα έπρεπε να δεχθούν να πληρώσεις εκεί, αφού είσαι εντός των χρονικών ορίων. Τα παράβολα τα αγοράζεις από την εφορία και τα καταθέτεις στο αρμόδιο γραφείο. Τουλάχιστον στην Β΄ Εφορία που βρίσκεται στην Αγ. Ανδρέου δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Το λέω εκ πείρας
-
Αρκετά χρόνια πίσω μας είχαν βάλει κλήση στο Βόλο. Είμασταν σε φαρδύ δρόμο με ΑΠΕΙΡΑ παρκαρισμένα, απαγορευόταν όμως, και είμασταν το μόνο αυτοκίνητο με Αθηναϊκές πινακίδες, και το μόνο με κλήση (για δες σύμπτωση... ).
Ο πατέρας μου δεν την πλήρωσε, και από περιέργεια κάποια στιγμή ρώτησε ένα συνάδελφο που είχε γνωστούς εκεί, και του είπε πως είχαν αρχίσει διαδικασία να του πάρουν τις πινακίδες... Την πλήρωσε και γλίτωσε τελικά.
Άλλη μια φορά του ήρθε μια ειδοποίηση στο γραφείο, αλλά για μια κλήση που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είχε πάρει!!! Το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο για επισκευές περίπου 2 μήνες, και η κλήση ήταν σε αυτήν την περίοδο. Πάλι την πλήρωσε να μην έχει τρεχάματα...
Και τα 2 περιστατικά όμως ήταν την δεκαετία του '80, οπότε τι γίνεται σήμερα θα σας γελάσω...
-
Ο χρήστης Giannis_K έγραψε:
Πήγα σήμερα το πρωί στην Γ' ΔΟΥ Πατρών αλλα μου είπαν πως πρέπει να πάω στην Τροχαία. Θα πάω αύριο. Τι παίζει με τα παράβολα?
Κανονικά θα έπρεπε να δεχθούν να πληρώσεις εκεί, αφού είσαι εντός των χρονικών ορίων. Τα παράβολα τα αγοράζεις από την εφορία και τα καταθέτεις στο αρμόδιο γραφείο. Τουλάχιστον στην Β΄ Εφορία που βρίσκεται στην Αγ. Ανδρέου δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Το λέω εκ πείρας
μπαααααααααα
αλλαξε το συστημα
τωρα πια η τις πληρωνεις στην τροχαια η αγοραζεις τα παραβαολα απο καποια ΔΟΥ τα συμπληρωνεις, κρατας τα αποκομματα, και στελνεις τα υπολοιπα μαζι με την κληση συστημενα στην εκαστοτε τροχαια κρατωντας την αποδειξη των ΕΛΤΑ -
Μπορείς να την πληρώσεις σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία της περιοχής...εγώ πλήρωσα κλήση για πορτοκαλί στην Καβάλα στην Νομαρχία...απλά!
-
Κληση για παρκαρισμα δεν εχω πληρωσει ΚΑΜΜΙΑ απο το 1999 που πηρα διπλωμα, και δεν μου εχει ερθει καμμια. Φιλος μου αστυνομικος μου ειπε οτι αμα η κληση ειναι απο αστυνομια (και οχι απο δημοτικη, αλλα απο τροχαια) τοτε την πετας στα σκουπιδια. Υπαρχουν δυο πιθανοτητες μετα, ή θα σου ερθει η κληση πολυ αργοτερα αλλα ΔΕΝ θα ειναι φουσκωμενη γιατι δεν μπορουν να θεωρησουν δεδομενο οτι την ελαβες (προσοχη μιλαμε για κλησεις στο παρ-μπριζ), ή να μην σου ερθει ποτε. Εμενα δεν μου εχει ερθει καμμια κληση (μιλαμε για κλησεις απο Πειραια, Χανια, Σαντορινη, Αθηνα κλπ κλπ)
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
μπαααααααααα
αλλαξε το συστημα
τωρα πια η τις πληρωνεις στην τροχαια η αγοραζεις τα παραβαολα απο καποια ΔΟΥ τα συμπληρωνεις, κρατας τα αποκομματα, και στελνεις τα υπολοιπα μαζι με την κληση συστημενα στην εκαστοτε τροχαια κρατωντας την αποδειξη των ΕΛΤΑΜάλλον έχω καιρό να φάω κλίση . Σχεδόν ένα χρόνο......
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπορείς να την πληρώσεις σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία της περιοχής...εγώ πλήρωσα κλήση για πορτοκαλί στην Καβάλα στην Νομαρχία...απλά!πριν ποσο καιρο????
εγω το διαπιστωσα αυτο τα χριστουγεννα -
Μιας και το έφερε η κουβέντα...
Πριν κάποια χρόνια, 2,3,4... έχω ξεχάσει, με έγραψαν στα διόδια των Μαλγάρων για υπερβολική ταχύτητα.
Ο τροχονόμος δεν μου έδωσε την κλήση όμως και δεν είμαι και σίγουρος αν με έγραψε! Ίσως λόγω της εταιρείας που δουλεύω και στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο. Πάντως είχε το μπλοκάκι και έγραφε κάτι...
Όταν του είπα να μου την δώσει νομίζω πως μου είπε ότι θα την πάρω κάποια στιγμή.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι με έγραψε...
Κλήση δεν έχω πάρει, το αυτοκίνητο ήταν της δουλειάς μου και δεν ξέρω αν η κλήση πήγε εκεί, δεν μου είπε ποτέ κανείς τίποτα, υπάρχει πιθανότητα η κλήση να πήγε στη διεύθυνση που γράφει το δίπλομά μου και φυσικά δεν ισχύει εδώ και 10 χρόνια? Αν έγινε αυτό φυσικά και θα τους γύριζε πίσω.
Αν τώρα την έστελναν και τους γύριζε πίσω θα έπρεπε να έχω δικαστεί μετά από τόσα χρόνια? Αν είχα δικαστεί δεν θα με έβρισκαν μέσω εφορίας? Υπάρχει καμιά πιθανότητα να μου έρθει μετά από χρόνια κανένα τρελό ποσό να τραβάω τα μαλιά μου? -
ναι ετσι γινεται
ειχαν γραψει τον πατερα μου στο ιδιο σημειο 2 φορες....η δευτερη φορα ηταν ακριβως 1 χρονο μετα την 1ηοταν σε γραφουν λοιπον με μεγαλη αποκλιση απο το οριο τοτε δεν τρως κληλ (πταισμα) αλλα μυνηση (πλημμελημα) και δεν παιρνεις κανενα χαρτι αλλα περιμενεις την κληση για δικη.
στον πατερα μου λοιπον ηρθε κανονικα η κληση για δικη για 1 απο τις 2 κλησεις. Πηγε κανονικα στο δικαστηριο και καταδικαστηκε και πληρωσε συνολικα περιπου 400 ευρω
ομως η κληση για το 2ο δικαστηριο δεν εφτασε ποτε και ετσι ο πατερας μου δεν ηξερε οτι ειχε δικη και δικαστηκε/καταδικαστηκε ερημιν και ηρθε το προστιμο απο την εφορια το οποια ηταν 310 ευρω αν θυμαμαι καλα
-
Βαγγελάκη βλέπω έχεις πάρει μεταπτυχιακό στις κλήσεις
-
α καλα εισαι.....αφου με το που με βλεπουν στην εφορια εχουν ηδη ετοιμασει τα παραβολα
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Μπορείς να την πληρώσεις σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία της περιοχής...εγώ πλήρωσα κλήση για πορτοκαλί στην Καβάλα στην Νομαρχία...απλά!
πριν ποσο καιρο????
εγω το διαπιστωσα αυτο τα χριστουγενναΠέρσι το καλοκαίρι στις διακοπές μου...
Ρώτησα τον τροχαίο (Ζ ήταν) που την πληρώνω και μου είπε ή στο δημαρχείο ή στην νομαρχία..! -
ε γυρω στα χριστουγεννα αλλαξε το συστημα
τον νοεμβρη πληρωσα μια κληση με το παλιο συστημα....ενω τα χριστουγεννα μου λενε οτι αλλαξε το συστημα
αφου τους ειμαι γνωστος θα επρεπε να μου στειλουν μια επιστολη να με ειδοποιησουν
Ερώτηση για κλήση