-
Εγω ειχα το κουπε για 5 ετη εκανα 160 000 κμ χωρις κανενα προβλημα.. Μονο μπουζοκαλωδια ειχα αλλαξει σαν βλαβη..Ολα τα αλλα σουπερ, μονο λαδια,μπουζι και ιμαντες αλλαξα..Ουτε καν δισκοπλατω και το αμαξι το εσκιζα.(Μοτερ ΒΕΤΑ Ι 116)
Τωρα εχω το ΣανταΦε(Μοτερ ΔΕΛΤΑ ΙΙ 173)κανενα προβλημα εως τωρα πουθενα..Εχω κανει 35 000 κμ και μονο λαδια, φιλτρα εχω αλλαξει.
Ο πατερας μου εχει το Ελαντρα (ΜΟΤΕΡ ΑΛΦΑ ΙΙ 1.6 107)μονο λαδια και μπουζι και ιμαντα χρονισμου..αρτια κατασκευη.
Οι εντυπωσεις μου ειναι αριστες για την Χιουνται,,και αν αλλαξω πολυ πιθανως να παρω παλι Χιουνται...
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Εγω ειχα το κουπε για 5 ετη εκανα 160 000 κμ χωρις κανενα προβλημα.. Μονο μπουζοκαλωδια ειχα αλλαξει σαν βλαβη..Ολα τα αλλα σουπερ, μονο λαδια,μπουζι και ιμαντες αλλαξα..Ουτε καν δισκοπλατω και το αμαξι το εσκιζα.(Μοτερ ΒΕΤΑ Ι 116)Τωρα εχω το ΣανταΦε(Μοτερ ΔΕΛΤΑ ΙΙ 173)κανενα προβλημα εως τωρα πουθενα..Εχω κανει 35 000 κμ και μονο λαδια, φιλτρα εχω αλλαξει.
Ο πατερας μου εχει το Ελαντρα (ΜΟΤΕΡ ΑΛΦΑ ΙΙ 1.6 107)μονο λαδια και μπουζι και ιμαντα χρονισμου..αρτια κατασκευη.
Οι εντυπωσεις μου ειναι αριστες για την Χιουνται,,και αν αλλαξω πολυ πιθανως να παρω παλι Χιουνται...
Δεν έχεις και άδικο...συνάδελφος έχει το Αtos με το οποίο έκανε σε 4 χρόνια 200.000 Κm..!!!
Τι του ζήτησε ...τα προβλεπόμενα.Σκυλί...!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευτυχώς είναι γερά μηχανάκια.
Πάλι μου ανάβει το λαμπάκι, αλλά χωρίς ρεταρίσματα. Μάλλον θα υποχρεωθώ να το φτιάξω κάποια στιγμή. Ήδη το αμάξι μπήκε στον 5ο χρόνο χωρίς να βγάλει τίποτα άλλο.Μανο περαστικα σου.
Τα Accent ειναι αστέρια οτι και να λενε οι αλλοι. Απλα ζηλευουν. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ευτυχώς είναι γερά μηχανάκια.
Πάλι μου ανάβει το λαμπάκι, αλλά χωρίς ρεταρίσματα. Μάλλον θα υποχρεωθώ να το φτιάξω κάποια στιγμή. Ήδη το αμάξι μπήκε στον 5ο χρόνο χωρίς να βγάλει τίποτα άλλο.Μανο περαστικα σου.
Τα Accent ειναι αστέρια οτι και να λενε οι αλλοι. Απλα ζηλευουν. -
για το ABS που ειπα πριν ξερει κανεις τιποτα?????τεχνικες λεπτομερειες
-
Νομίζω ότι το κάνει και σ' εμένα. Ένα τακ-τακ-τακ χωρίς να μπαίνει, πχ όταν πατάω φρένο και βρίσκω σε καμιά ανωμαλία του οδοστρώματος. Ίσως είναι κάποιο προστάδιο (;) ενεργοποίησης. Δεν ρωτάς σε καμιά αντιπροσωπεία για καλό και για κακό;
-
Καταναλώσεις από τα Huyndai σας μου είπατε;;;
-
Για πείτε οι άλλοι, γιατί εμένα μπορεί να μην μου τα λέει καλά λόγω airflow. Κι έτσι πάντως στην πόλη γύρω στο 10ρικο είμαι τον τελευταίο καιρό που το κοιτάζω.
-
αφου η εργοστασιακη ειναι 7 το 10 ειναι λογικο.εμενα κανει χαλαρα 400χλμ.
τελικα το παραθυρο του συνοδηγου ειναι μια χαρα μαλλον ειχε... κρυομα.
ειχα καιρο να το παρω, χθες επεσε η μπαταρια αλλα ευτυχως ειχα σταματησει σε ανηφοριτσα.
και ειδα και μια λακουβα που εχει κανει στην πισω κολωνα απο σοβα που επεσε απο μπαλκονι με τα χιονια.
το καλυπτει η ασφαλεια?? -
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά υπάρχει μια εταιρία στην Κορέα η K-Spec η οποία έχει τεράστια ποικιλία από βελτιωτικά είδη πάντως τύπου για όλα τα μοντέλα της Hyundai και της Kia.
Όλοι από το http://www.hyundaicoupe.gr ψωνίζουμε από εκεί και εγώ προσωπικά έχω πάρει πάρα πολλά κομμάτια από την συγκεκριμένη εταιρία (από διακοσμητικά και OEM ανταλλακτικά, μέχρι εκκεντροφόρους και όλο το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων).
Το customer service τους είναι πολύ καλό και απαντάνε στα e-mail. Οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικής κάρτας ή pay pal και τα πράγματα έρχονται από Κορέα στην πόρτα του σπιτιού σας μέσα σε 10-12 εργάσιμες και δεν πληρώνετε τελωνείο. Τουλάχιστον εγώ με τόσα που έχω αγοράσει πότε δεν πλήρωσα τελωνείο.
Η ιστοσελίδα της είναι: http://www.kspec.com την συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Επίσης υπάρχει και η Shark Racing http://www.sharkracing.com αλλά προσωπικά 2 φορές έχω πάρει πράγματα από αυτούς, την μια τρόμαξαν να μου τα στείλουν και την άλλη ήρθαν μετά από 2 μήνες. Δεν τους προτείνω.
-
Γεια χαρά. Νεος!!!
σκέφτομαι να πάρω Hyundai Matrix (4 A/b, abs, ebd, tcs κλπ) κυρίως λόγω χώρων (μεγαλωσαμε οικογενειακώς). Προηγούμενα αυτοκίνητα Excel1600 (σκυλί) απόλυτα ικανοποιημένος & Opel corsaτι γνώμη έχετε; έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; Διαβάζω στις δοκιμές για θορυβώδη κινητήρα πάνω απο τις 3500-4000 στροφές, είναι αλήθεια; Βγάζει βλάβες; υπάρχει κάποιο Forum ειδικά για Matrix? thx
-
Τα Hyundai γενικά δεν βγάζουν βλάβες. 2-3 γνωστοί μου που το έχουν δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτή η λέξη, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις 100%.
Οι κινητήρες της Hyundai είναι θορυβώδεις, αλλά μόνο αν τους πιέσεις, πράγμα που συνήθως δεν χρειάζεται γιατί βγάζουν ροπή από χαμηλά. Πρέπει να πας να το οδηγήσεις για να πάρεις μια καλή ιδέα του επιπέδου θορύβου καθώς και των κλίσεων στις στροφές. Από χώρους όμως είναι κορυφαίο, ειδικά με εξωτερικές διαστάσεις που πλέον τις συναντάς ακόμα και σε σούπερ-μίνι. -
Ο χρήστης dchatzi έγραψε:
Γεια χαρά. Νεος!!!
σκέφτομαι να πάρω Hyundai Matrix (4 A/b, abs, ebd, tcs κλπ) κυρίως λόγω χώρων (μεγαλωσαμε οικογενειακώς). Προηγούμενα αυτοκίνητα Excel1600 (σκυλί) απόλυτα ικανοποιημένος & Opel corsaτι γνώμη έχετε; έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; Διαβάζω στις δοκιμές για θορυβώδη κινητήρα πάνω απο τις 3500-4000 στροφές, είναι αλήθεια; Βγάζει βλάβες; υπάρχει κάποιο Forum ειδικά για Matrix? thx
Εγώ έχω το 1.6 Αυτόματο από Σεπτέμβριο και έχω κάνει 10.000. Ο κινητήρας πράγματι έχει μία τραχύτητα στη λειτουργία και γίνετε ενοχλητικός πάνω από τις 4.000 στροφές.
Πάντως για ταξίδι στις 3.000-3.500 δηλ. κάπου 120-140 km/h είναι μια χαρά.
Εκεί που είναι λίγο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι στην ποιότητα κύλισης και στο πως φιλτράρονται οι ανωμαλίες (Στο Meriva που είχα κάνει test drive ήταν μια κλάση πάνω αλλά και 2500 ευρώ ακριβότερο).
Από αξιοπιστία τι να πει κανείς; θα δούμε. (είχα 7 χρόνια ATOS πριν από αυτό και όλα ήταν γενικά καλά)Συμπέρασμα προσωπικό: τίμιο αυτοκίνητο για τα λεφτά του και ευχάριστο στην οδήγηση με άριστους χώρους.
-
Ευχαριστώ τους φίλους για τις επισημάνσεις.
Πιστεύω οτι ο θόρυβος θα είναι στα επίπεδα (ισως και λιγοτερο) του Excel όταν ανεβάζεις πάνω από τις 4000 rpm.
επειδή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το excel (14 χρονών αμάξι και μόνο λάδια έχω αλλάξει- άντε και ένα φανάρι!!!) θα πάω με κλειστά μάτια...Πάντως έχω να πάω ότι το επιτόκιο 4,9% που λέει οτι δίνει η Hyundai είναι μύθος καθώς για μεγάλη προκαταβολή και δόσεις λίγων μηνών το επιτόκιο φθάνει στο 6,78%. Για αυτό σκέφτομαι τοις μετρητοις (Σπύρος Παπαδόπουλος...)
-
Ο χρήστης dchatzi έγραψε:
Ευχαριστώ τους φίλους για τις επισημάνσεις.
Πιστεύω οτι ο θόρυβος θα είναι στα επίπεδα (ισως και λιγοτερο) του Excel όταν ανεβάζεις πάνω από τις 4000 rpm.
επειδή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το excel (14 χρονών αμάξι και μόνο λάδια έχω αλλάξει- άντε και ένα φανάρι!!!) θα πάω με κλειστά μάτια...Aν ειναι στα επιπεδα του excel εχουμε προβλημα...... καινουργειο μοντελο ειναι, αρκετα χρονια μετα το excel κατασκευαζμενο ΣΙΓΟΥΡΑ θα ειναι πιο ησυχο.
-
To accent λόγω του airflow άρχισε να πίνει τη βενζίνη σαν νεράκι. Υποχρεώθηκα λοιπόν να το αντικαταστήσω.
Έχουμε και λέμε:
- αντιπροσωπεία Hyundai: 310 ευρώ
- αγορά ανταλλακτικού από ανεξάρτητο εισαγωγέα: 240 ευρώ
- αγορά ανταλλακτικού από ανεξάρτητο εισαγωγέα χωρίς απόδειξη: 180 ευρώ.
- (ενημερωτικά) αγορά μεταχειρισμένου ανταλλακτικού: 100 ευρώ
Η τοποθέτηση ήταν σχετικά απλή και έγινε χωρίς τη βοήθεια μηχανικού/ηλεκτρολόγου. Αυτή ήταν η πρώτη βλάβη (εξαιρουμένου του ραδιοκασετοφώνου που αλλάχτηκε με mp3 CD) σε 4 χρόνια και 3 μήνες.
-
**Χαιρετώ όλη την παρέα!!
Είμαι στην αναζήτηση ενός ATOS προς το παρών μεταχειρισμένου(2-3 ετών).Έχω βρει κάποια π.χ στη Λ.Λαυρίου(autopoint αν δεν κάνω λάθος), μετά την Παιανία σε κάποια άλλη μάντρα.Επειδή δεν τα πάω & πάρα πολύ καλά με τα αυτοκίνητα(δεν έχω & πολλή εμπειρία ),θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους τι θα πρέπει να προσέξω πιο πολύ.
Συνήθως πότε μπορεί κάποιος να πετύχει καλύτερη τιμή,από ιδιώτη ή από μάντρα;Απ'ότι έχω δει στα ίδια μοντέλα στην ίδια χρονολογία & περίπου στα ίδια χ.λ.μ οι τιμές ποικίλουν,π.χ έχω δει στην εφημερίδα atos prime 2003 με 3800 € & 2002 με 4500 €
Η βοήθειά σας ,θα μου ήταν πολύτιμη
Ευχαριστώ ** -
Δες αν έχει γίνει το μεγάλο service που απαιτεί αλλαγή ιμάντα χρονισμού (αρκετά ακριβή εργασία, ίσως υπερβαίνει τα 300 ευρώ).
Επίσης να δεις αν έχει υπάρχει πρόβλημα με το air-flow - στα accent είναι γνωστή η ευπάθειά του (σε εξουσιοδοτημένο θα σου πουν με σιγουριά, χρησιμοποιώντας το διαγνωστικό τους).
Αν είναι ατρακάριστο, αν οι δισκόπλακες και το σασμάν είναι ΟΚ.
Γενικά τα Atos είναι πολύ οικονομικά για χρήση στην πόλη και αρκετά ως πολύ αξιόπιστα. -
Στα πόσα χ.λ.μ είναι το μεγάλο σέρβις για να ξέρω;;
-
Δεν ξέρω, εγώ άλλαξα ιμάντα στα 3 χρόνια - πάει με χρόνια ή χλμ. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο άλλαξα αν και είχα λίγα χλμ. Ρώτα για σιγουριά στην αντιπροσωπεία.
http://www.hyundai.gr/hyundai/top/dealers/
HYUNDAI FORUM