-
Accent τελείως διαφορετικό απο το τρέχον μοντέλο με πινακίδες Ρουμανίας. Είναι δυνατόν να βγαίνει σε δύο τύπους?
-
Γειά σας!! Είμαι νέο μέλος του φορουμ και ο λόγος που γράφτηκα είναι το δίλημμά μου μεταξύ Getz και i10(έχω βέβαια και κάποιες άλλες μάρκες στο μυαλό μου αλλά αυτό θα το γράψω σε άλλο τοπικ :Ρ).
Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει ή ξέρει κάποια πράγματα πάνω στο θέμα αλλά αν ήταν δυνατόν να μου λέγατε τη γνώμη σας. Κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και των δύο, καθώς και κάποια σύγκριση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Το γενάρη κυκλοφορεί το i20, περίμενε και κάνε τότε τη σύγκριση.
Βέβαια τα i10, Getz/i20 είναι αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.Φιλικά,
Σπύρος
-
περιμενε για i20 δεν το συζητω. το getz ηδη εχει πεθανει εν αναμονη του καινουργιου και σε σχεση με i10 αντε να εχει διαφορα 1500 ευρω για ενα σαφως καλυτερο και μεγαλυτερο αμαξι.
-
Kαλκσπέρα φιλοι κι εγω νεος ειμαι στο φορουμ και αφορμη σταθηκε μια απορια μου.
Προ 8μηνου αγορασα ένα Accent και μετά τα 1500 χλμ,οταν το οχημα έπιανε τα 140 χλμ,η καμπινα του αυτοκινητου και κυριως το ταμπλο έτριζαν.Όταν απευθυνθηκα στην αντιπροσωπεια,πηρα την απαντηση οτι αυτοι δεν αναλαμβανουν την ευθυνη,να τεστάρουν το οχημα μου στα 140 χλμ για λόγους ασφαλείας και παραβίασης Κ.Ο.Κ.Σημειωτέον οτι στα 1500 χλμ περιπου διαπιστωσα επίσης οτι αυτο δεν ηταν ευθυγραμμισμένο σωστα από κατασκευής του.Επειδη η αντιπροσωπεια δεν δεχοτανε να κανει δωρεάν την ευθυγράμμιση στα πλαισια της εγγύησης,απευθυνθηκα σε ιδωτικό συνεργείο.Παρόλα αυτα και πριν την ευθυγράμμιση αυτο το τρίξιμο ή τρέμουλο που προανέφερα προυπήρχε.
Θέλω να ρωτήσω,αν υπάρχει τροπος να εξακριβωθεί η αιτια του προβλήματος,καθως η επισημη αντιπροσωπεια δε δεχεται το παραπανω τεστ και εαν τυχον κάποιος εχει αντιμετωπισει το ιδιο πρόβλημα.
Ευχαριστω. -
Ζυγοστάθμιση έκανες;
-
Ο χρήστης boss76er έγραψε:
Kαλκσπέρα φιλοι κι εγω νεος ειμαι στο φορουμ και αφορμη σταθηκε μια απορια μου.
Προ 8μηνου αγορασα ένα Accent και μετά τα 1500 χλμ,οταν το οχημα έπιανε τα 140 χλμ,η καμπινα του αυτοκινητου και κυριως το ταμπλο έτριζαν.**Όταν απευθυνθηκα στην αντιπροσωπεια,πηρα την απαντηση οτι αυτοι δεν αναλαμβανουν την ευθυνη,να τεστάρουν το οχημα μου στα 140 χλμ για λόγους ασφαλείας και παραβίασης Κ.Ο.Κ.**Σημειωτέον οτι στα 1500 χλμ περιπου διαπιστωσα επίσης οτι αυτο δεν ηταν ευθυγραμμισμένο σωστα από κατασκευής του.Επειδη η αντιπροσωπεια δεν δεχοτανε να κανει δωρεάν την ευθυγράμμιση στα πλαισια της εγγύησης,απευθυνθηκα σε ιδωτικό συνεργείο.Παρόλα αυτα και πριν την ευθυγράμμιση αυτο το τρίξιμο ή τρέμουλο που προανέφερα προυπήρχε.
Θέλω να ρωτήσω,αν υπάρχει τροπος να εξακριβωθεί η αιτια του προβλήματος,καθως η επισημη αντιπροσωπεια δε δεχεται το παραπανω τεστ και εαν τυχον κάποιος εχει αντιμετωπισει το ιδιο πρόβλημα.
Ευχαριστω.καλοί είναι κ αυτοί...
-
Ο χρήστης boss76er έγραψε:
...
Θέλω να ρωτήσω,αν υπάρχει τροπος να εξακριβωθεί η αιτια του προβλήματος,καθως η επισημη αντιπροσωπεια δε δεχεται το παραπανω τεστ και εαν τυχον κάποιος εχει αντιμετωπισει το ιδιο πρόβλημα.Tέτοια προβλήματα έχουν σχεδόν όλα(ή αν όχι όλα) τα αυτοκίνητα ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες και φυσικά λόγω του κακού οδοστρώματος.
Πριν πας αντιπροσωπεία πρέπει να βρεις εσύ την πηγή των τριγμών.
Πως θα το κάνεις αυτό;Θα βάλεις μέσα στο αυτοκίνητο συνοδηγό με διάθεση για ψαχούλεμα. Θα βγεις Εθνική και όταν ξεκινήσουν οι τριγμοί ο συνοδηγός ψαχουλεύει και βρίσκει τις πηγές θορύβου. Αν δεν μπορείς μόνος να τις περιορίσεις τότε πας αντιπροσωπεία (π.χ. για τριγμούς εντός κονσόλας)
Αν όμως με τον συνοδηγό ΔΕΝ ακούσεις τριγμούς τότε οι τριγμοί είναι στο κάθισμα του συνοδηγού ο οποίος μάλλον τους 'έθαψε'...
Με λίγα λόγια και απλά, εντόπισε τα σημεία τριγμών και ανάλογα πράξε...
-
παντως hyundai με τριξιματα και διαφορα συναφη, ειναι λιγο περιεργο. εχω accent σενταν του 2000 με 190.000 km και δεν καταλαβαινει τιποτα. οπως επισης και απο αρκετους γνωστους με ιδια μαρκα γενικα.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
παντως hyundai με τριξιματα και διαφορα συναφη, ειναι λιγο περιεργο. εχω accent σενταν του 2000 με 190.000 km και δεν καταλαβαινει τιποτα. οπως επισης και απο αρκετους γνωστους με ιδια μαρκα γενικα.Οχι δα. Ειδικα τα hyundai τριζουν παντου. Ακομα και τα Getz, που ηταν πριν λιγο καιρο το καλυτερο μοντελο της εταιρειας(απο πλευρας κατασκευης), τριζουν. Για παραδειγμα στο Getz της αδερφης μου τριζει η αριστερη πορτα. Παντως τα hyundai oσο περιεργο και να φαινεται σε πολλους ,απο πλευρας αξιοπιστιας ειναι γυρω στις 10.000 φορες καλυτερο απο κατι κωλοgolf,polo,clio κ.τ.λ
-
...ενώ, ακόμα κι αν παρουσιάσουν κάποια βλάβη, η επισκευή τους κοστίζει πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα 'καλά' (που χαλάνε πιο συχνά).
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
παντως hyundai με τριξιματα και διαφορα συναφη, ειναι λιγο περιεργο. εχω accent σενταν του 2000 με 190.000 km και δεν καταλαβαινει τιποτα. οπως επισης και απο αρκετους γνωστους με ιδια μαρκα γενικα.
Οχι δα. Ειδικα τα hyundai τριζουν παντου. Ακομα και τα Getz, που ηταν πριν λιγο καιρο το καλυτερο μοντελο της εταιρειας(απο πλευρας κατασκευης), τριζουν. Για παραδειγμα στο Getz της αδερφης μου τριζει η αριστερη πορτα. Παντως τα hyundai oσο περιεργο και να φαινεται σε πολλους ,απο πλευρας αξιοπιστιας ειναι γυρω στις 10.000 φορες καλυτερο απο κατι κωλοgolf,polo,clio κ.τ.λ
Με τους δρόμους μας, λίγο πολύ όλα τα μοντέλα κάποια στιγμή τρίζουν...
-
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Οχι δα. Ειδικα τα hyundai τριζουν παντου. Ακομα και τα Getz, που ηταν πριν λιγο καιρο το καλυτερο μοντελο της εταιρειας(απο πλευρας κατασκευης), τριζουν. Για παραδειγμα στο Getz της αδερφης μου τριζει η αριστερη πορτα. Παντως τα hyundai oσο περιεργο και να φαινεται σε πολλους ,απο πλευρας αξιοπιστιας ειναι γυρω στις 10.000 φορες καλυτερο απο κατι κωλοgolf,polo,clio κ.τ.λ
Με τους δρόμους μας, λίγο πολύ όλα τα μοντέλα κάποια στιγμή τρίζουν...
ναι αλλά άλλο να τρίζει από τον 1ο χρόνο και άλλο μετά από 5. Στο C4 μου ακόμα δεν έχω τριγμούς. Στο RAV4 όμως έχω.
-
οσον αφορα το κοστος συντηρησης-επισκευης εννοειται πως ειναι μακραν πιο φτηνα απο ιδιας κατηγοριας αμαξια. και φυσικα μοντελα που εχουν ληξει οι εγγυησεις τους, μπορεις να τους κανεις σερβις και στον μαστορα της γειτονιας, ενω κατι γερμανακια τα οποια ειναι σαφως καλυτερα αμαξια, θα το σκεφτεις παρα πολυ γιατι αν γινει καμια στραβοδουλεια την εκατσες. αρα συνεχιζεις να τα ακριβοπληρωνεις.
-
Λοιπόν , πριν 10-15 μέρες χάζευα τις τιμές του i10.
Σήμερα τις έχουν με έκπτωση 300e , μόνο που προηγουμένως φρόντισαν να τις ανεβάσουν ...300e . δηλ.πραγματική έκπτωση 300-300=0 .
Αχχχχ αχχχ -
http://www.thehyway.com/highmile.htm
1995 Hyundai Accent, 1,000,000 km
HYUNDAI MOTOR COMPANY HISTORY:
http://thehyway.com/Hyundai_History.htm -
Βρε καλώς το παιδί... πέθανε το άλλο forum μας και αρχίσαμε να μαζευόμαστε όλοι εδώ Γιώργη;
-
Με τον Γιώργο είμασταν συμφορουμίτες από το site του Drive. Τώρα τον υποδεχτήκαμε και στων 4Τ.
-
Να οργανωθείτε... εγώ Ford έχω...
-
Γεια σας ,λέγομαι δημήτρης και είμαι κάτοχος getz 1400 16v του 2006,σχεδόν από τότε που το πείρα άκουγα έναν μεταλλικό θόρυβο στον κινητήρα και πήγα και το ρώτησα με το πρώτο service και μου είπαν δεν είναι τίποτα και ότι επειδή έχει υδραυλικά ωστήρια έτσι ακούγονται,εγώ παρακολουθούσα και αλλα αλλα δε το κάνανε εμενα τώρα έχει φτάσει στο σημείο και ακούγονται πολύ αλλα έχει λήξη η εγγύηση και πήγα εκεί που έκανα τα service και τους έκανα παράπονα και μου είπαν έτσι κάνουν τα getz και μου έβαλαν και και άκουσα κάποια αλλα εκεί,όντως έκαναν αλλα όχι έτσι ,μου είπαν να προσέχω τα λάδια και μη φοβάμαι,,,οποιος μηχανικός το έχει ακούσει μου λέει πως είναι τα ωστήρια και κάποιος που τον εμπιστεύομαι πιο πολύ μου λέει πως μη το φοβάσαι αλλα αυτά γίνανε από κακής ποιότητας λάδι που σου βάζανε,θα αλλάξουμε τα λάδια και πιστεύω θα στρώσει μου είπε και μου έβαλε τα (motul 300v chrono 10/40) πάλι τα ακούω .αυτό μου το κάνει και κρύο και ζεστό και μόλις είναι στις 2000 στροφές πιο κάτω η πιο πάνω δε το κάνει....αυτό που θέλω να ξέρω γιατί διαβάζω στο διαδίκτυο πως είναι πρόβλημα ,αν ναι ποσο σοβαρό είναι, και τι πρέπει να κάνω,γιατί πρόκειται να ταξιδέψω από αθηνα χαλκιδική τον αύγουστο και μην έχω τίποτα δυσάρεστα,και αφού το είχα αναφέρει από το πρώτο service τώρα που έληξε η εγγύηση τι μπορώ να κάνω αν όντως είναι πρόβλημα...sorry για τα πολλά που έγραψα αλλα αν μπορει καποιος να με βοηθηση ,ναστε καλα ευχαρηστο .....
HYUNDAI FORUM