-
**Φαντάζομαι **ότι ο Storm εννοεί ότι οι συγκεκριμένες μοναδικές συνθήκες που επικρατούν στο Ελλαδιστάν (καρόδρομοι, καβάλημα σε πεζοδρόμια, κακής ποιότητας καύσιμα, ανελέητος ήλιος κτλ) δεν είναι συνιθισμένα φαινόμενα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Οι συνθήκες αυτές μπορεί να επηρέαζουν την αξιοπιστία όλων των αυτοκινήτων, αλλά από εκεί και πέρα συγκεκριμένοι κατασκευαστές / μοντέλα μπορεί να είναι περισσότερο ευαίσθητα.
π.χ. τα Opel Corsa 2005 πανω-κάτω μπορεί να έχουν θεματάκια με την αντοχή του βερνικιού τους. Αυτό βέβαια μπορεί να μην παρατηρηθεί σχεδόν ποτέ στη Αγγλία που κάνουν γιορτή άμα έχουν ηλιοφάνεια για μια ολόκληρη ημέρα. -
Ακομη και ετσι να το θεσουμε.......το βερνικι δεν εχει να κανει με την αξιοπιστια αλλα με την ποιοτητα
Μην ξεχνατε οτι ενα μοντελο πριν βγει στην παραγωγη δοκιμαζεται σε πολικες και αφρικανικες θερμοκρασιες+προσομοιωσεις.... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ακομη και ετσι να το θεσουμε.......το βερνικι δεν εχει να κανει με την αξιοπιστια αλλα με την ποιοτητα
Μην ξεχνατε οτι ενα μοντελο πριν βγει στην παραγωγη δοκιμαζεται σε πολικες και αφρικανικες θερμοκρασιες+προσομοιωσεις....Δεν πολυκαταλαβαίνω πώς ορίζεις την αξιοπιστία. Για εμένα κάθετι που μπορεί να προκαλέσει κόστος εκτός προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης συναρτάται με την αξιοπιστία. Το χρώμα ήταν παράδειγμα, ίσως όχι το πιο επιτυχημένο.
Πάντως ακόμη και για το παράδειγμα αυτό: αν το χρώμα χαλάσει έχεις 2 επιλογές. Ή να το αφήσεις όπως είναι ή να το φτιάξεις. Φυσικά το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να πηγαίνει, αλλά δεν παύει να είναι μια 'βλάβη'.Το ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να δουλέψει σε ακραίες πολικές / αφρικανικές θερμοκρασίες δεν σημαίνει ότι θα έχει και την ίδια αντοχή στο χρόνο (άρα αξιοπιστία) με πιο φιλικά περιβάλλοντα. Ακόμη και η συντήρηση αλλάζει! Δεν μπορεί να οδηγείς στην έρημο και να αλλάζεις φίλτρο αέρα με την ίδια συχνότητα που το αλλάζεις στην Αγγλία.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Storm.......πλακα κανεις;;;;πιστευεις οτι στην χωρα μας ερχονται 'ξεχωριστα' αυτοκινητα;;;
Δηλ τα προηγουμενης δεκαετιας HYUNDAI,αφου τα πηγαν καλα στη χωρα μας,για τους δυτικοευρωπαιους ηταν αρμα μαχης;;;;Φυσικά και δεν κάνω πλάκα.
Ο κάθε εισαγωγέας 'μιλάει' με τον κατασκευαστή και 'κανονίζει' τι ρημάδι θα φέρει ώστε να βγάλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος αλλά να γίνει και 'σπρώξιμο σαβούρας'.
Μάλλον δεν ξέρεις πως δουλεύουν οι έλληνες αντιπρόσωποι αυτοκίνητων...Θεωρώ δεδομένο ότι υπάρχει τεράστια απατεωνιά σε αυτό το θέμα και σε αυτό βοηθά η ίδια η ελλαδίτσα.
Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στα αυτοκίνητα αλλά γενικότερα σε όλα τα προϊόντα.
Άλλωστε κάπου πρέπει να σπρώχνεται και η σαβούρα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
@Storm δεν ξέρω αν έχεις συγκεκριμένα μοντέλα υπόψιν σου αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις. Ή να έχουν ακουστεί τουλάχιστον. Και όχι μόνο στην Hyundai αλλά και σε καμιά άλλη.
Μήπως εννοείς κάποιες ίσως μηχανολογικής φύσεως ρυθμίσεις αναλόγως της χώρας για λόγους καυσαερίων ή φορολογίας?! Κάποτε λέγανε για εκείνο το έρμο το Golf 1,4 με τα 60τόσα 'ατίθασα' άλογα που διέφερε το γερμανικό από το ελληνικό ...Εννοώ καινούρια αυτοκίνητα που έφυγαν από την χώρα κατασκευής ήδη με προβλήματα ή ατέλειες ή ηθελημένες ελλείψεις εξοπλισμού ή υλικά κατώτερης ποιότητας . Και δεν έφυγαν τα αυτοκίνητα αυτά στην τύχη, αλλά ηθελημένα.
Άλλωστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είχα αγοράσει και εγώ. Το σούπερ ντούπερ αξιόπιστο Mitsubishi Pajero Pinin που καινούριο το πήρα και ήταν 'σχεδόν μεταχειρισμένο'. Και φυσικά δεν αφορούσε ένα κομμάτι. Αλλά ολόκληρη 'προβληματική' παρτίδα και συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια.
Και μιας και είμαστε στο θέμα της Hyundai, για ποιο λόγο για πολύ μεγάλο διάστημα (μπορεί και ακόμα) ο Δάβαρης φέρνει τα αυτοκίνητα με άβαφους μαύρους προφυλακτήρες και τους ψευτοβάφει εδώ χωρίς αστάρι;;
Με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να ξεφλουδίζει το χρώμα. Αυτό αφορά θέμα αξιοπιστίας. -
Παγκόσμια αυτοκινητιστική συνομωσιολογία κατά της Ελλάδας.......ρε storm;;;;
Έρχονται με άβαφους προφυλακτήρες και τους βάφουν εδώ;;;;έλεος.......α και χωρίς βερνίκι-αστάρι και οτι άλλο!!!!
η huyndai ίσως ήταν η πρώτη που έφερε όλα τα μοντέλα της με βαμμένους προφυλακτήρες την δεκαετία του 90'
κλείνω το -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Storm.......πλακα κανεις;;;;πιστευεις οτι στην χωρα μας ερχονται 'ξεχωριστα' αυτοκινητα;;;
Δηλ τα προηγουμενης δεκαετιας HYUNDAI,αφου τα πηγαν καλα στη χωρα μας,για τους δυτικοευρωπαιους ηταν αρμα μαχης;;;;Φυσικά και δεν κάνω πλάκα...
...Άλλωστε κάπου πρέπει να σπρώχνεται και η σαβούρα.θα το καταλαβαινα αυτο σε μεθοδους παραγωγης αυτοκινητων προηγουμενων δεκαετιων, οπου οι αστοχιες πραγματικα υπηρχαν μιας και ο παραγοντας ανθρωπος ηταν πολυ πιο...καθοριστικος!
πλεον, οπου το μεγαλυτερο (συντριπτικο δηλαδη) μερος της παραγωγης την αναλαμβανουν τα ρομποτ, θεωρω οτι οι ανοχες-αστοχιες ειναι μικροτερες απο ποτέ μη πω μηδαμινες.
α, και αυτο με τους αβαφους προφυλακτηρες, μου φαινεται πολυ fake ρε γαμωτο. δεν το λεω για σενα, καθοτι και εσυ προφανως απο καπου αλλου το εχεις δει-ακουσει. εκτος και αν εισαι...insider οποτε να σου κανω καναδυο ερωτησεις
οσον αφορα το Pinin, απο το ακουσμα του εισαγωγεα και μονο σε πιανει...κατι -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
α, και αυτο με τους αβαφους προφυλακτηρες, μου φαινεται πολυ fake ρε γαμωτο. δεν το λεω για σενα, καθοτι και εσυ προφανως απο καπου αλλου το εχεις δει-ακουσει. εκτος και αν εισαι...insider οποτε να σου κανω καναδυο ερωτησειςΦυσικά και δεν κάνω πλάκα. Για μεγάλο διάστημα εργαζόμουν σε εγκαταστάσεις του ΟΛΠ (τελωνείο) όπου ξεφόρτωναν τα αυτοκίνητα της Hyundai και τα στοίβαζαν σε τεράστιες αλάνες. Πολλά με άβαφους προφυλακτήρες και μετά ρώτησα γνωστό μου μέσα στην Hyundai Autopoint και μου επιβεβαίωσε ότι πολλά μοντέλα τα έφερναν με άβαφους προφυλακτήρες για μικρότερο κόστος και μετά τους έβαφαν εδώ και το έβαζαν στο διαφημιστικό φυλλάδιο ως επιπλέον εξοπλισμός.
Υπάρχει κανείς που δεν θυμάται ότι στα φυλλάδια της Hyundai είχε (και πιθανά έχει) συγκεκριμένο πεδίο στον εξοπλισμό για τους βαμμένους προφυλακτήρες (στο χρώμα του αμαξώματος);;;;Τα μοντέλα αυτά σε πολλές χώρες κυκλοφορούσαν με άβαφους προφυλακτήρες και φυσικά αρκετά από αυτά κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
θα το καταλαβαινα αυτο σε μεθοδους παραγωγης αυτοκινητων προηγουμενων δεκαετιων, οπου οι αστοχιες πραγματικα υπηρχαν μιας και ο παραγοντας ανθρωπος ηταν πολυ πιο...καθοριστικος!
πλεον, οπου το μεγαλυτερο (συντριπτικο δηλαδη) μερος της παραγωγης την αναλαμβανουν τα ρομποτ, θεωρω οτι οι ανοχες-αστοχιες ειναι μικροτερες απο ποτέ μη πω μηδαμινες.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά κοίταζα ένα βίντεο από την γραμμή παραγωγής του 206 και μου έκανε εντύπωση ότι σε όλα τα στάδια της συναρμολόγησης υπήρχαν άνθρωποι που κοίταζαν χαρτιά τα οποία είχαν αναλυτική πληροφορία για το κάθε κομμάτι ώστε να καλυφθεί η εκάστοτε παραγγελία/παραγγελίες (είτε αφορά τεμάχιο ιδιώτη, είτε μαζική παραγγελία για κάποιο εισαγωγέα χώρας). Στα χαρτιά αυτά φαντάζομαι ότι θα είχε και το τόπο προορισμού καθώς και 'μικρά γράμματα'.
Και εκτός από τα 'ρομπότ' υπάρχουν πολλά υλικά που τα βάζουν άνθρωποι.
Θες ένα παράδειγμα;
Έχω 100 'ελλαττωματικά μοτέρ' καθαριστήρων ή χαμηλής ποιότητας που πρέπει όμως να τα σπρώξω.
Που θα τα σπρώξω; Στην γερμανία ή στην ελλάδα;
Δεν τα σπρώχνω στην ελλάδα καλύτερα που έχουν συνηθίσει από τέτοια και ξέρουν.
Κόστος μοτέρ; 300euro.Μου έτυχε σε μένα στο Suzuki ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και μετά έμαθα ότι όλα όσα ήρθαν στην χώρα είχαν την ίδια ατέλεια. Και φυσικά το μοτέρ τα έφτυνε μετά την εγγύηση, ώστε να πλερώσεις.
-
Δεν μπορώ να συμφωνήσω. Αν ένα εργοστάσιο βγάλει κάτι χαμηλής ποιότητας, οι πιθανότητες είναι ίδιες να καταλήξει σε οποιαδήποτε αγορά.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Aυτά συμβαίνουν σε μη σοβαρές εταιρείες, άρα όχι σε Χιουντάι. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, δεν είναι χαζοί. Διότι μπορείς εύκολα να κοροιδέψεις κάποιους, το θέμα είναι για πόσο και με τι μακροπρόθεσμο τίμημα.
Κανένας δεν θυσιάζει την μακροπρόθεσμη θέση του στην αγορά για βραχθπρόθεσμα οφέλη, εκτός από κάτι πλανόδιους που πότε είναι έξω από το ένα γήπεδο, πότε έξω από μια λαική, πότε στο λιμάνι, και πουλάνε σε διαφορετικούς πελάτες κάθε φορά. Και πάλι πολύ λίγοι είναι τόσο χαζοί για να γίνουν τέτοιοι. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aυτά συμβαίνουν σε μη σοβαρές εταιρείες, άρα όχι σε Χιουντάι. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, δεν είναι χαζοί.Νομίζω ότι έχεις υπερκτιμήσει την εδώ αντιπροσωπεία της Hyundai.
-
Εδω και 600κατι χλμ,ειμαι κατοχος (η συζυγος δηλαδη) ενος hyundai i10 blue drive (aka comfort eco)!
Μεση καταναλωση μεχρι τωρα σε αχαρες κοντινες αστικες διαδρομες,6,3λ.
Το start-stop δουλευει αψογα.
Μετα τα 500 χλμ το μοτερ ανοιξε αισθητα.
Εξαιρετικη ηχομονωση!πετραδακι στην ροδα με κλειστο παραθυρο δεν ακουγοταν καθολου.
Τα 13αρια δεν ειναι οσο χαλια φοβομουν.στριβει αξιοπρεπεστατα και ισοροπημενα.
Πολυ ευχαριστημενοι μεχρι τωρα! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Aυτά συμβαίνουν σε μη σοβαρές εταιρείες, άρα όχι σε Χιουντάι. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, δεν είναι χαζοί.
Νομίζω ότι έχεις υπερκτιμήσει την εδώ αντιπροσωπεία της Hyundai.
Αναφερεται στην HYUNDAI.........οχι στον Δαβαρη!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Εδω και 600κατι χλμ,ειμαι κατοχος (η συζυγος δηλαδη) ενος hyundai i10 blue drive (aka comfort eco)!
Μεση καταναλωση μεχρι τωρα σε αχαρες κοντινες αστικες διαδρομες,6,3λ.
Το start-stop δουλευει αψογα.
Μετα τα 500 χλμ το μοτερ ανοιξε αισθητα.
Εξαιρετικη ηχομονωση!πετραδακι στην ροδα με κλειστο παραθυρο δεν ακουγοταν καθολου.
Τα 13αρια δεν ειναι οσο χαλια φοβομουν.στριβει αξιοπρεπεστατα και ισοροπημενα.
Πολυ ευχαριστημενοι μεχρι τωρα!Το 1.1cc πηρες;;;;τι λεει απο νευρο;;;
Το ζαχαρωνω και εγω,αλλα λεω να περιμενω το 1.0Τ -
Χιλιαρι 3κυλινδρο βγαινει πια.αυτο πηρα
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Aυτά συμβαίνουν σε μη σοβαρές εταιρείες, άρα όχι σε Χιουντάι. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, δεν είναι χαζοί.
Νομίζω ότι έχεις υπερκτιμήσει την εδώ αντιπροσωπεία της Hyundai.
Αναφερεται στην HYUNDAI.........οχι στον Δαβαρη!!!!!!!!!!!!
Ακόμη χειρότερα, γιατί θα έπρεπε οι σοβαροί της Hyundai (κοινώς Γερμανοί ή Κορεάτες) να έρθουν να βάλουν μία τάξη στο χάλι που έχει γίνει με τον εδώ εισαγωγέα.
Εκτός αν έχουν βολευτεί και αυτοί....
-
τί σχέση έχουν τώρα αυτά;;;;;;;;ατέρμονη έγινε η γκουβέντα.....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
θα το καταλαβαινα αυτο σε μεθοδους παραγωγης αυτοκινητων προηγουμενων δεκαετιων, οπου οι αστοχιες πραγματικα υπηρχαν μιας και ο παραγοντας ανθρωπος ηταν πολυ πιο...καθοριστικος!
πλεον, οπου το μεγαλυτερο (συντριπτικο δηλαδη) μερος της παραγωγης την αναλαμβανουν τα ρομποτ, θεωρω οτι οι ανοχες-αστοχιες ειναι μικροτερες απο ποτέ μη πω μηδαμινες.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά κοίταζα ένα βίντεο από την γραμμή παραγωγής του 206 και μου έκανε εντύπωση ότι σε όλα τα στάδια της συναρμολόγησης υπήρχαν άνθρωποι που κοίταζαν χαρτιά τα οποία είχαν αναλυτική πληροφορία για το κάθε κομμάτι ώστε να καλυφθεί η εκάστοτε παραγγελία/παραγγελίες (είτε αφορά τεμάχιο ιδιώτη, είτε μαζική παραγγελία για κάποιο εισαγωγέα χώρας). Στα χαρτιά αυτά φαντάζομαι ότι θα είχε και το τόπο προορισμού καθώς και 'μικρά γράμματα'.
Και εκτός από τα 'ρομπότ' υπάρχουν πολλά υλικά που τα βάζουν άνθρωποι.
Θες ένα παράδειγμα;
Έχω 100 'ελλαττωματικά μοτέρ' καθαριστήρων ή χαμηλής ποιότητας που πρέπει όμως να τα σπρώξω.
Που θα τα σπρώξω; Στην γερμανία ή στην ελλάδα;
Δεν τα σπρώχνω στην ελλάδα καλύτερα που έχουν συνηθίσει από τέτοια και ξέρουν.
Κόστος μοτέρ; 300euro.Μου έτυχε σε μένα στο Suzuki ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και μετά έμαθα ότι όλα όσα ήρθαν στην χώρα είχαν την ίδια ατέλεια. Και φυσικά το μοτέρ τα έφτυνε μετά την εγγύηση, ώστε να πλερώσεις.
Αν θες βάλε το link του βίντεο να το δούμε και εδώ μέσα. Πάντως δεν νομίζω αυτό να έχει σχέση με το παρακάτω που λες. Καταρχήν δεν φαντάζομαι ότι το έντυπο αυτό λέει που πάει το συγκεκριμένο κομμάτι γιατί απλά χέστηκε ο εργάτης της παραγωγής. Φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κάποιο ποιοτικό έλεγχο, διαπιστώνουν ότι όλα βαινουν καλώς και πάμε παρακάτω. Δεν κοιτάνε χμμ, αυτό το παρήγγειλε εκείνος ο μαλ**κας που αποκαλείται αστροναύτης, βάλτου το σάπιο...
Αυτό που λες ότι συνειδητά σπρώχνουν ελαττωματικά κομμάτια, δεν παίζει με την καμία. Αν ο προμηθευτής έχει στείλει μια ελατωμματική παρτίδα, αυτή θα σταλεί πίσω πάραυτα.
Το να τα βάλουν στην Ελλαδίτσα γιατί ο Ελληνάρας είναι μαθημένος, sorry αλλά οι συνομοσιολογίες κατά της Ελλάδας είναι εκτός τόπου. Δεν αποκλείεται να βγήκαν 300 κομμάτια που έτυχε να προοσίζονται για Ελλάδα με ένα συγκεκριμένο ελάττωμα. Αυτό δείχνει ότι ήταν ελλειπής ο ποιοτικός έλεγχος, που κάνει μεγάλη διαφορά στην αξιοπιστία της μάρκας.Δες το και με απλά μαθηματικά: αν το μαγαζί ήταν δικό σου, θα ρίσκαρες να έχεις 300 δυσαρεστημένους πελάτες και άλλους 3000 φίλους τους, από το να πετάξεις ένα ανταλλακτικό?
-
Ας μην το συνεχίσουμε άλλο. Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε.
HYUNDAI FORUM