-
Αν ομως εσπαγε στα 6χρόνια και με 80Κ χλμ.. .......θα σου έλεγαν οτι υπερβαίνει τα χρόνια που αυτοί εγγυονται
Κοινώς δεν τους πιανεις.. ....πουθενά -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν ομως εσπαγε στα 6χρόνια και με 80Κ χλμ.. .......θα σου έλεγαν οτι υπερβαίνει τα χρόνια που αυτοί εγγυονται
Κοινώς δεν τους πιανεις.. ....πουθενάΓια Hyundai μιλάς η γενικά;
Εγω εθεσα το βιβλιο συντήρησης κι εκανα τη σύγκριση με εδώ για να συζητησουμε/προβληματιστουμε γιατί ο άγγλος εισαγωγέας μιλάει για 80.000+ χλμ ή 5 χρόνια (και στα 3 χρόνια μια επιθεώρηση για την κατασταση) ενω ο Δαβαρης για 45.000χλμ ή 3 χρονια.Αυτό για τα απο 9/2002 και έως 2008...απο 2008 και μετα είναι 90.000 χλμ ή 6 χρόνια.
Γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία (για τα ίδια αυτοκίνητα και για τα ίδια ανταλλακτικά) το έχει σε πολυ μικροτερα χρονικά διαστήματα; Εγώ θα κάνω ενα τηλέφωνο στα κεντρικα να τους θέσω το ερώτημα και θα σας μεταφέρω την απάντηση.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στον Εντμοντ απάντησα ,αλλά την ίδια συμπεριφορά έχουν όλοι.. ....
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Αυτό για τα απο 9/2002 και έως 2008...απο 2008 και μετα είναι 90.000 χλμ ή 6 χρόνια.
Το πιθανότερο αυτό ακριβώς να σου απαντήσουν. Θα σε ρωτήσουν έτος μοντέλου και θα σου πουν τα ανάλογα χλμ που ίσχυαν τότε. Ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο. Το ίδιο κάνουν Θεοχαράκης κλπ όλοι!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δείτε λίγο και το υλικό κατασκευής ή κατ' επέκταση την μάρκα του ιμάντα. Στην Ρενώ κάποτε από τα 60000 χλμ το πήγαν στα διπλάσια χλμ αλλά και ο ιμάντας φαινόταν στην ίδια κατάσταση αντίστοιχα στο τέλος. Εκείνο που ίσως φοβίζει λίγο είναι τα ακραία (έτσι όπως ακούγονται αριθμητικά) πολλά χλμ. Πχ Φοκους1,6 που θέλει κάθε 180000 χλμ (και σύμφωνα με κάτοχο του ισχύει) σε Βολβο με τον ίδιο κινητήρα στα 130000 έγινε κομμάτια ....
Τα 30, 40 & 50000 χλμ πάντως παραείναι λίγα.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Δε θα εμπιστευόμουν τον ιμάντα για 180.000χλμ και ας έλεγε ο κατασκευαστής ότι ήθελε. Στα 100.000 χλμ θα πήγαινε για αλλαγή ή στα 6 χρόνια.
Focus mk1, πάει 160κ χλμ ή 8 χρόνια.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτό για τα απο 9/2002 και έως 2008...απο 2008 και μετα είναι 90.000 χλμ ή 6 χρόνια.
Το πιθανότερο αυτό ακριβώς να σου απαντήσουν. Θα σε ρωτήσουν έτος μοντέλου και θα σου πουν τα ανάλογα χλμ που ίσχυαν τότε. Ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο. Το ίδιο κάνουν Θεοχαράκης κλπ όλοι!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Θα τους το φέρω αλλιως...θα πω 'έχω φέρει Αγγλία το αμάξι και το πήγα για αλλαγή ιμάντα στα 45.000 χλμ σύμφωνα με το βιβλιο συντήρησης μου αλλά μου έδειξαν το επισημο δικο τους εκεί οτι για το αμάξι μου είναι στα 50.000 μίλια (δηλαδή 80.000+ χλμ) κι οτι δεν χρειαζεται ακόμα. Εσείς γιατί μας βαζετε να αλλαζουμε στα 45.000 χλμ;'
Έχω περιέργεια να δω τι θα μου πουν.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ικανοί είναι να σου πουν πως τα εκει μοντέλα και γενικώς στην αλλοδαπή είναι κατασκευασμένα με άλλες προδιαγραφές.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ικανοί είναι να σου πουν πως τα εκει μοντέλα και γενικώς στην αλλοδαπή είναι κατασκευασμένα με άλλες προδιαγραφές.Μα δεν μιλαμε για τα αυτοκινητα καν..μιλάμε για το ίδιο αναλώσιμο. Αν τολμησουν να πουν οτι τα ιδια αναλώσιμα της Hyundai στην Αγγλία πάνε για 80.000 και 90.000 χλμ κι εδώ για 45.000....θα καψω το βιβλιο συντήρησης τους και θα πηγαίνω με βαση το αγγλικό!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
για τα αναλλωσιμα σου μιλαω και εγω όπως είναι ο ιμαντας.
και ένα αμαξι είναι κατασκευασενο από αρετα από δαυτα. -
Εχει να κανει μαλλον με τον καιρο πχ Ελλαδα εχουμε πιο ζεστο καιρο οποτε μπορει να ταλαιπωρουνται τα αναλωσιμα πιο πολυ απο οτι στην Αγγλια. Δεν ξερω μια εικασια εκανα. Εμενα παντως τον ιμαντα δεν προλαβα να τον αλλαξω στα 45.000 γτ μου κοπηκε και ειχαμε πανηγυρια. Μπορω να ανεβασω και φωτο να δειτε κατασταση. Παντως για να το γραφουν οτι θελει στα χ χιλιομετρα θα εχουν τον λογο τους
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
Εχει να κανει μαλλον με τον καιρο πχ Ελλαδα εχουμε πιο ζεστο καιρο οποτε μπορει να ταλαιπωρουνται τα αναλωσιμα πιο πολυ απο οτι στην Αγγλια. Δεν ξερω μια εικασια εκανα. Εμενα παντως τον ιμαντα δεν προλαβα να τον αλλαξω στα 45.000 γτ μου κοπηκε και ειχαμε πανηγυρια. Μπορω να ανεβασω και φωτο να δειτε κατασταση. Παντως για να το γραφουν οτι θελει στα χ χιλιομετρα θα εχουν τον λογο τουςΑυτό με τη θερμοκρασία μου έχει περάσει απο το μυαλο.
Αλλά αν είναι έτσι...στην Αφρική δηλαδή τι όρια έχει ο εκεί εισαγωγεας hyundai; 10.000 χλμ ή 8μηνο ξερω γω; δεν νομιζω.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ηταν άψογος ο ιμάντας, τον τσάκιζε, τον πίεζε να δει ποσο σκληρός ήταν...είπε άντεχε τουλαχιστον χρονο.
Βέβαια ο ιμαντας ηταν με σήματα Hyundai επανω. Ενω ακόμα και στα εξουσιοδοτημένα βάζουν bando..δεν ξέρω γιατί. Ίσως παιζει κι αυτό το ρολο του. Εσένα τι μάρκα ήταν;Mιλάω για τον original, αυτόν που είχε απο το εργοστάσιο,με τα σήματα επάνω.Aναφέρομαι στο Accent 2001.Εμένα τον εξερευνούσε μπροστά μου και κάποια στιγμη τον τσακίζει σε ένα σημείο και μου λέει 'κοίτα', όταν είδα δε ξέχασα, έπρεπε να τον κρατήσω.
Εχει να κανει μαλλον με τον καιρο πχ Ελλαδα εχουμε πιο ζεστο καιρο οποτε μπορει να ταλαιπωρουνται τα αναλωσιμα πιο πολυ απο οτι στην Αγγλια. Δεν ξερω μια εικασια εκανα. Εμενα παντως τον ιμαντα δεν προλαβα να τον αλλαξω στα 45.000 γτ μου κοπηκε και ειχαμε πανηγυρια. Μπορω να ανεβασω και φωτο να δειτε κατασταση. Παντως για να το γραφουν οτι θελει στα χ χιλιομετρα θα εχουν τον λογο τους
Μη ξεχνάμε ότι μεν η Hyundai το γύρισε στα 80-90.000χλμ(72μήνες) αναφέρει όμως το 'Maintence Under Sever Usage Conditions' που εκεί πάει στα 60.000χλμ (48μήνες) λαμβανοντας υπόψιν: 'Driving in areas using salt or other corrosive materials or in very cold weather' , 'Driving in sandy areas', 'More than 50% driving in heavy clty traffic during hot weather above 32°C(90°F)', 'Driving in mountainous areas'. Έτσι τουλάχιστον λέει owner manual που έχω βρεί από internet, δεν έχω το original. Το 3ο σίγουρα αρκετοί το εξαντλούμε και σίγουρα το καλοκαίρι το καταρρίπτουμε, αν σκεφτούμε ότι τέτοιες θερμοκρασίες έχουμε 6 μήνες το χρόνο.
-
Στα hyundai μαζί με τον ιμάντα αλλάζουν και την αντλία νερού; Πόσο βγαίνει η αλλαγή ιμάντα με εργατικά μαζί;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Στα hyundai μαζί με τον ιμάντα αλλάζουν και την αντλία νερού; Πόσο βγαίνει η αλλαγή ιμάντα με εργατικά μαζί;οχι,δεν την αλλάζουν ούτε προληπτικά............προτείνουν όμως την αντικατάσταση της τσιμούχας του στροφάλου επι τη ευκαιρία!
στο ατος για ολο το σέρβις που είχε και αντικατάσταση ιμάντες είχα δώσει 150 ευρώ πάνω-κάτω....... -
Την αντλια νερου δεν την αλλαζουν,πραγμα κακο γιατι οταν εσπασε ο ιμαντας και ηρθαν τα πανω κατω και ειδα που ειναι η αντλια αμα χαλασει την . Οριστε ο ιμαντας μου(οχι εργοστασιακος) ειχε αλλα 4κ χιλιομετρα για την ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αλλαγη.
Οταν τον εβγαλαν επαθαν την πλακα τους τα παιδια με λεγανε τι κανιβαλισμους εκανες; Το αμαξι ποτε δεν πηγαινε τερματα,ποτε ομως. Και το προσεχω σαν τα ματια μου γιατι για εμενα ειναι εργαλειο καθοτι με αυτο κανω 30χλμ τουλαχιστον την ημερα λογο πανεπιστημιου. Οταν εσπασε πηγαινα με 90χλμ, 5η ταχυτητα χαλαρα για καφε και ξαφνικα εμεινα χωρις γκαζι, ευτυχως σε κατηφορα.
-
Τέτοια σκισίματα είχε και μένα ο original, το ένα αρκετά βαθύ.
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/k ... -i-hyundai
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κοινώς δεν τους πιανεις.. ....πουθενάοταν λεμε 5 χρονια και 90Κ, εννοουμε οποιο ερθει πρωτο, οχι οποιο μας βολευει.
Αμα το εχεις αραγμενο στο γκαραζ και κανεις 1 χλμ το χρονο θα αλλαξες στα 5 χρονια, αμα κανεις 90Κ σε 2 χρονια θα αλλαξεις στα 2 χρονια -
Γι'αυτό ΖΗΤΩ η καδένα.................και οι περισσότεροι κατασκευαστές εγκαταλείπουν τον ''ελαφρύ'' και ''αθόρυβο'' ιμάντα!
-
Λες να στερέψουν οι ιμάντες; Γλυτώνεις χρονισμού αλλά έχεις πόσους ακόμα.
HYUNDAI FORUM