-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Και ποιός θα πάρεις μεγάλο Hyundai? Αν υπήρχε ενδιαφέρον, θα έκανε εισαγωγές ο Δάβαρης.
Κάποιος που έπαιρνε lantra, elantra, sonata μήπως? Και πέρα από αυτούς...αυτοί που τα παίρνουν στο εξωτερικό ειναι άραγε βλάκες?
Αλλα γιατι κολλήσεις μόνο στο 'μεγάλο' elantra (που μόνο μεγάλο δεν λογίζεται, αλλα μεσαίο)? Το νέο accent το φέρνει δηλαδή?Sent from my Neo V using Tapatalk
Δεν είναι πλέον τόσο φτηνά τα Hyundai για να δελεάσουν με την τιμή τους και μόνο όσους χρειάζονται χώρους. Στα ίδια λεφτά, άντε λίγα περισσότερα, έχεις άπειρες επιλογές και ευτυχώς ή δυστυχώς το όνομα παίζει ρόλο. Εδώ δεν πουλάνε πολύ πιο καταξιωμένοι κατασκευαστές.
-
Κάποτε η Hyundai αποτελούσε στη χώρα που ζούμε την πλέον προσιτή μάρκα αυτοκινήτων που πρόσφερε και πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμό από τις φθηνές εκδόσεις. Οπότε κάποιος επέλεγε κάτι από την γκάμα της και χαιρόταν πολύ, πάρα πολύ που αγόραζε αυτοκίνητο που σε κάποια άλλη μάρκα απλά θα αποτελούσε όνειρο θερινής νυχτός.
Ανάμεσα σε αυτούς ήμουν και εγώ, και ο πατέρας μου και η αδελφή μου και με διάφορα μοντέλα.Με την πάροδο των χρόνων όμως η Hyundai ανέβηκε πολύ στην εκτίμηση του κοινού (κυρίως λόγω USA) και άρχισε τα παιχνιδάκια στις τιμές. Αυξήσεις και νέα ποιο σύγχρονα αμαξώματα, νέα εργοστάσια, νέες σχεδιάσεις, νέα (και καλά) μηχανικά σύνολα κλπ... Από την άλλη οι υπόλοιποι κατασκευαστές έριξαν τιμές και πλέον πρόσφεραν καλύτερους εξοπλισμούς και μεγαλύτερες γκάμες μοντέλων.
Και κάπου εκεί ο υποψήφιος πελάτης κάθεται και σκέφτεται... 'Γιατί να πάρω Hyundai όταν με λιγότερα χρήματα μπορώ να πάρω κάτι άλλο που μπορεί να είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς και να έχει και καλύτερο όνομα στην πιάτσα;'
Όταν η Hyundai πήρε και την ΚΙΑ ξεκίνησε και η μεταξύ τους 'φαγωμάρα'.
Ειδικά στην χώρα μας, η ΚΙΑ που πάντα ήταν μία μάρκα με φτηνιάρικα αυτοκίνητα 'clopy-paste' Hyundai, ξαφνικά έγινε και αυτή κάτι από Κορεάτικη AUDI, λόγω του πρώτου Ceed.
O Δάβαρης μάλλον έχει εγκλωβιστεί και του έκατσε και η κρίση οπότε τι να φέρει και τι να πουλήσει;
Ότι και να φέρει θα κάτσει απλά να το κοιτάει.
Και το ίδιο έχει πάθει και με την ΚΙΑ. Ξεκινά διαφημίσεις για μοντέλα και μετά από μερικούς μήνες τα σταματά.Οι παλιές καλές εποχές πέρασαν.
υ.γ. έχω ακόμη προσφορά για ACCENT 3θυρο GLS 1.3 του 1997, 5θυρο, τελική τιμή 1.890.000δρχ. (5550euro) με εξοπλισμό φουλ έξτρα.
Στα ίδια λεφτά τότε έβρισκα κάτι μικρούλια τύπου Swift, Fiesta, Saxo, 106, Ibiza που δεν είχαν ούτε τα βασικά στον εξοπλισμό (π.χ. AC, υδραυλικό τιμόνι κλπ...)
Λογικό να πουλά τότε το ACCENT σαν τρελό. Έμπαινες μέσα και νόμιζες ότι ήταν 'κούρσα' μπροστά στα άλλα 'παλιομοδίτικα' κουβαδάκια. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
υ.γ. έχω ακόμη προσφορά για ACCENT 3θυρο GLS 1.3 του 1997, 5θυρο, τελική τιμή 1.890.000δρχ. (5550euro) με εξοπλισμό φουλ έξτρα.
Στα ίδια λεφτά τότε έβρισκα κάτι μικρούλια τύπου Swift, Fiesta, Saxo, 106, Ibiza που δεν είχαν ούτε τα βασικά στον εξοπλισμό (π.χ. AC, υδραυλικό τιμόνι κλπ...)
Λογικό να πουλά τότε το ACCENT σαν τρελό. Έμπαινες μέσα και νόμιζες ότι ήταν 'κούρσα' μπροστά στα άλλα 'παλιομοδίτικα' κουβαδάκια.εν ετει 2000 το accent του πατερα μου αγοραστηκε 3.000.000 δρχ. + 200.000 για extra a/c.
ο ανταγωνισμος περιελαμβανε αν θυμαμαι καλα...
corolla 1.4 vvti με περιπου 4.500.000
opel astra με μια απο τα ιδια αν οχι ακριβοτερα.
σαν αμαξια ειναι σαφως ποιοτικοτερα -μην τα ισοπεδωνουμε ολα- αλλα μεχρι εκει.
η διαφορα στον εξοπλισμο + τα λιιιιιγο λιγοτερα κυβικα = ενας λιγοτερος φορολογισιμος (ενταξει δεν ειχε και τοσο σημασια τοτε αλλα δεν χαλαγε κιολας) το εκαναν να πουλαει σαν ζεστο ψωμι.
ο κινητηρας επαρκεστατος καθως με 85 ατιθασα ηταν ανω του μεσου ορου (περι τα 75).
η επιλογη μετα απο 265.000 κμ εχει δικαιωσει με το παραπανω.στα τωρινα, η ψαλιδα εχει κλεισει με τον ανταγωνισμο να εχει ριξει τιμες παραγοντας το ιδιο ποιοτικα αλλα και με αρκετη τεχνολογια μοντελα και την hyundai να τις εχει ανεβασει χωρις να εχει κανει τα ιδια τεχνολογικα βηματα.
η ιδιαιτεροτητα της Ελληνικης αγορας δεν συγχωρει τετοια...λαθη καθως η μαρκα παντα επαιζε και θα παιζει σημαντικο ρολο στην αγορα αυτοκινητου.
οι καταστροφικες τασεις του εισαγωγεα εχει κανει ακομα και το καλοπουλημενο ceed προηγουμενης γενιας, να ειναι τωρα ανυπαρκτο. για το i30 δεν συζηταω καν.
μονο το i10 πουλαει στον ομιλο μου φαινεται. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οι καταστροφικες τασεις του εισαγωγεα εχει κανει ακομα και το καλοπουλημενο ceed προηγουμενης γενιας, να ειναι τωρα ανυπαρκτο. για το i30 δεν συζηταω καν.
μονο το i10 πουλαει στον ομιλο μου φαινεται.Μονο εγω βλεπω στο δρομο απειρα i20 και i30??
-
Εχω στην γειτονιά μου 2 τέτοια
Το πλέον για μένα μίζερο 4τροχο που 'κυκλοφορεί' -βασικά πιάνει χώρο- στους δρόμους μας.Ευτυχώς που από τότε υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη στην εταιρία και 'παρέσυρε' και την Ελλάδα.
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μονο εγω βλεπω στο δρομο απειρα i20 και i30??Getz και i20 αρκετά. Αγαπημένα εταιρικά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και ποιός θα πάρεις μεγάλο Hyundai? Αν υπήρχε ενδιαφέρον, θα έκανε εισαγωγές ο Δάβαρης.ειναι ''μεγαλο'' ενα elantra-i40 1.6cc 135hp και περι τα 17-18Κ;;;;;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το πλέον για μένα μίζερο 4τροχο που 'κυκλοφορεί' -βασικά πιάνει χώρο- στους δρόμους μας.Ευτυχώς που από τότε υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη στην εταιρία και 'παρέσυρε' και την Ελλάδα.
[...]Το συγκεκριμένο ήταν ένα άλμα για την εταιρία-κλάσεις ανώτερο από το προηγούμενο Accent, που νόμιζες πως θα ακολουθήσει στη στροφή η μισή καρότσα και πως η άλλη μισή θα μείνει πίσω-και ένα αξιοπρεπέστατο οικογενειακό.
-
ειπαμε.........απαλλαξε τον ελληνα απο τα lada-yugo-dacia!!!!και ηταν αξιοπρεπεστατο σε ολα του.....
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
μονο το i10 πουλαει στον ομιλο μου φαινεται.Μονο εγω βλεπω στο δρομο απειρα i20 και i30??
για το i20 εχεις δικιο. το ξεχασα να το αναφερω τελείως.
για το i30 επιμενω απο την αποψη οτι (ψιλο)κυκλοφορησαν την εποχη τους.
τωρα βλεπω ελαχιστα. ενας γνωστος μου μαλιστα πηρε ενα μτχ και στο τριμηνο το εδωσε. εχασε και ενα χιλιαρικο μαλιστα. εκαιγε πολυ ελεγε!ειπαμε.........απαλλαξε τον ελληνα απο τα lada-yugo-dacia!!!!και ηταν αξιοπρεπεστατο σε ολα του.....
ηταν εναλλακτικη ακομα και εναντι ακριβοτερων μοντελων απο ανατολικο μπλοκ.
ηταν τουλαχιστον αξιοπρεπεστατο και δεν το λεω επειδη υπαρχει ενα στην οικογενεια. το προηγουμενο απο αυτο ηταν κλασεις κατωτερο σε ολα του. -
+1 , ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή έβγαινε με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση(εγκάρσιους κ διαμήκεις βραχίονες). Βέβαια, του έλειπε η πίσω αντιστρεπτική, για αυτό πήγαινε κάπως στις στροφές.
-
Συμφωνώ ότι έχει ανεβάσει τιμές η Hyundai (πράγμα αναπόφευκτο εξαιτίας της ποιοτικής της αναβάθμισης....πιστεύω όλοι θυμόμαστε το βιντεάκι από εκείνη την έκθεση με τον υπεύθυνο της vw να κάθεται στο κάθισμα του i30, να το επεξεργάζεται και να θαυμαζει πράγματα που όπως χαρακτηριστικά ακούγεται στο βίντεο...'εμείς γιατί δεν μπορούμε να το κανουμε') και ταυτόχρονα λόγω κρίσης να έχουν πέσει κι οι τιμές των ανταγωνιστών της, αλλά παράλληλα διαφωνώ ως προς το ποιος και γιατί θα αγοράσει, καθώς εξακολουθεί να προσφέρει καλύτερο value/money, οπότε για τον ακομπλεξαριστικο (πόσο μάλλον σε καιρούς κρισης) αγοραστή θα αποτελούσε και πάλι καλή επιλογή.
Και κάτι πολύ πολύ μακριά από εμας (τι ειπατε? Hyundai? Α μωρέ την κακομοίρα με τα σαπακια της!)...ένα αμάξι που κυκλοφορεί στο εξωτερικό από κάπου το 2010-2011 χωρίς πολλές αλλαγες και με διθυράμβους ως προς τις κριτικές του:
http://www.youtube.com/watch?v=ksT4YY1W ... ata_player
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
[...]Το συγκεκριμένο ήταν ένα άλμα για την εταιρία-κλάσεις ανώτερο από το προηγούμενο Accent, που νόμιζες πως θα ακολουθήσει στη στροφή η μισή καρότσα και πως η άλλη μισή θα μείνει πίσω-και ένα αξιοπρεπέστατο οικογενειακό.
Επειδη αυτο εχω (LC), σου λεω οτι δεν ειναι και τόοοοσο διαφορετικο απο το προηγουμενο (Χ3) όσο νομιζεις...
Εχει σημαντικη διαφορα εσωτερικα, ειναι αρκετα πιο αυτοκινητο, αλλα απο οδικη συμπεριφορα... αν το πιεσεις ειναι 'για ιδέστε τον αμάζευτο' (οχι τον αμάραντο ) -
Ο χρήστης famas έγραψε:
+1 , ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή έβγαινε με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση(εγκάρσιους κ διαμήκεις βραχίονες). Βέβαια, του έλειπε η πίσω αντιστρεπτική, για αυτό πήγαινε κάπως στις στροφές.Αυτο θα πρεπει να μου το εξηγησεις λιγο, γιατι δεν εχω στριψει ποτε και να μη φοβαμαι το πισω μερος.
-
Εγώ πάντως ξέρω να πω ότι πριν μερικά χρόνια εδώ μέσα 'πανηγυρίζαμε' (= γράφαμε αστάματητα) για το νέο 'μικρό' κουπέ Veloster...
Τελικά μείναμε με τα 'πανηγύρια'...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
+1 , ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή έβγαινε με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση(εγκάρσιους κ διαμήκεις βραχίονες). Βέβαια, του έλειπε η πίσω αντιστρεπτική, για αυτό πήγαινε κάπως στις στροφές.
Αυτο θα πρεπει να μου το εξηγησεις λιγο, γιατι δεν εχω στριψει ποτε και να μη φοβαμαι το πισω μερος.
Πιο εύκολα πετάει μουτρα ,ειδικά αν έχεις φθαρμενα λαστιχα.. ........είχα το 1ης γενιάς
Χαμηλής ποιότητας το εσωτερικό αλλά σκύλος στα μηχανικά και γι’ αυτό πούλησε καλά και ο κόσμος εμπιστεύτηκε τη φιρμα -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Και κάτι πολύ πολύ μακριά από εμας (τι ειπατε? Hyundai? Α μωρέ την κακομοίρα με τα σαπακια της!)...ένα αμάξι που κυκλοφορεί στο εξωτερικό από κάπου το 2010-2011 χωρίς πολλές αλλαγες και με διθυράμβους ως προς τις κριτικές του:http://www.youtube.com/watch?v=ksT4YY1W ... ata_player
Το να πας να χτυπήσεις 7άρα, S class και το αντίστοιχο Lexus ... θέλει υπερπροσπάθεια. Αλοίμονο αν έμεναν σε ποιότητες i20 κλπ value of money.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επειδη αυτο εχω (LC), σου λεω οτι δεν ειναι και τόοοοσο διαφορετικο απο το προηγουμενο (Χ3) όσο νομιζεις...
Εχει σημαντικη διαφορα εσωτερικα, ειναι αρκετα πιο αυτοκινητο, αλλα απο οδικη συμπεριφορα... αν το πιεσεις ειναι 'για ιδέστε τον αμάζευτο' (οχι τον αμάραντο )Έχω κάνει ταξίδια και με τα 2 και μάλιστα με πλήρες φορτίο(έως υπερπλήρες ). Το πρώτης γενιάς με άγχωνε πάρα πολυ μόλις το κοντέρ περνούσε τα 80:πολύ κακό πλαίσιο, τάσεις πλεύσης μεγαλύτερες από του θαλάσσιου ποδηλάτου, κακά φρένα... Το δεύτερης γενιάς είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκίνητο. Ναι, αν το πιέσεις θα σου σπάσει τα νεύρα, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να στρίψει χωρίς να χρειαστεί διόρθωση με το τιμόνι, παρόλα αυτά μου ενέπνεε σιγουριά, μπορούσ να πιέσω επειδή ένιωθα πως το πλαίσιο αντέχει και πως το αυτοκίνητο δεν θα αντιδράσει με επικίνδυνο τρόπο. Γενικά και μόνο που σου περνάει από το μυαλό να το ζορίσεις, δείχνει το μέγεθος της προόδου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και κάτι πολύ πολύ μακριά από εμας (τι ειπατε? Hyundai? Α μωρέ την κακομοίρα με τα σαπακια της!)...ένα αμάξι που κυκλοφορεί στο εξωτερικό από κάπου το 2010-2011 χωρίς πολλές αλλαγες και με διθυράμβους ως προς τις κριτικές του:
http://www.youtube.com/watch?v=ksT4YY1W ... ata_player
Το να πας να χτυπήσεις 7άρα, S class και το αντίστοιχο Lexus ... θέλει υπερπροσπάθεια. Αλοίμονο αν έμεναν σε ποιότητες i20 κλπ value of money.
Μα αντίστοιχα συμβαίνει και σε μικρότερες κατηγορίες.
Αυτό πχ (i40-elantra):
http://www.hyundai.co.uk/new-cars/i40-saloon
Δεν θα μπορούσε να χτυπήσει στη μεσαία κατηγορία; δεν δείχνει άσχημο ποιοτικά νομίζω, το αντίθετο.Η αντίστοιχα το τελευταίο sonata να κλέψει μπόλικες πωλήσεις (άλλους καιρούς κυρίως, γιατί για τις μέρες μας τα κυβικά του είναι πολλα); εδώ έβλεπα να κυκλοφορεί πολυ το sonata του 2004 (2000 κυβικα) που για μένα ήταν κι άσχημο. Το επόμενο από αυτό ήταν πιο όμορφο και το έβλεπα και βλέπω να κυκλοφορεί από κάποιους πολύ τολμηρούς προφανώς, παρά τα 2400 κυβικά του.
-
Τότε τα Hyundai ήταν πολύ φθηνότερα του ανταγωνισμού για αυτό έβλεπες να κυκλοφορούν. Τώρα μεταξύ ενός i40 και ενός λίγο ακριβότερου Mondeo ή Avensis ο περισσότερος κόσμος θα επέλεγε με κλειστά τα μάτια το 2ο. Αν υπήρχε αγορά, θα τα έφερνε ο εισαγωγέας. Δεν είναι χαζός να μην θέλει πωλήσεις.
-
Να πάει με κλειστά μάτια γιατί αν είναι ίδιο ποιοτικά, καλύτερα εξοπλισμένο και σε (λίγο εστω πια) καλύτερη τιμή; απλά επειδή είναι Hyundai; η μήπως το οδηγησες και το εκρινες ως απαράδεκτο; γι αυτό μίλησα νωρίτερα για ακομπλεξαριστους αγοραστές, πέρα από εκείνους που απλά ψάχνουν το καλύτερο value/money.
Τον εισαγωγεα τον κράζουν σε ότι φόρουμ σχετικό με Hyundai υπάρχει για το πως διαχειρίζεται τη μάρκα και χάνει ήδη πελάτες που θα ξανααγοραζαν (γιατί να μην πάει κάποιος ήδη κάτοχος κουπε πχ να πάρει το νεότερο κουπέ αν το εφερνε?). Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική που έχει επιλέξει.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
HYUNDAI FORUM