-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Μα ούτε εγώ θα έπαιρνα Α3 ποτέ,αν με διάβασες θα το διεπίστωσες.Από κει και πέρα όμως δεν θα βάζω και το μαχαίρι στο λαιμό όποιου γουστάρει να δώσει τα λεφτάκια του για να το πάρει,λογικό δεν είναι;Το καταναλωτικό κοινό είναι τόσο ευρύ και τόσο διαφορετικό μεταξύ του που όλα τα μοντέλα έχουν να πουλήσουν,μην ανησυχείς τωρά εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να κρίνεις τις επιλογές των άλλων,δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος.Ελευθερη αγορά έχουμε,από κει και πέρα αρκεί που εσύ/εγώ κλπ ξέρουμε και φροντίζουμε για την πάρτη μας..άσε μετά τον άλλο να ζει τον μύθο τουok, δεν το αντιλήφθηκα επαρκώς αυτό που έγραψες...
Κατά τα άλλα, εννοείται ότι δε γίνεται προσπάθεια επιβολής στα γούστα κανενός...
Απλά, μερικές φορές η κριτική είναι αναπόφευκτη καθώς σε προκαλούν (με αυτά που λένε, με την άγνοιά τους, με το ύφος και το στυλ τους μερικοί), να στάξεις 'μέλι' έστω και αν κάνεις χαριτολογώντας και με 'ελαφριά' διάθεση...Και στο κάτω κάτω αν ο άλλος έχει αγοράσει συνειδητά το όποιο αυτοκίνητο, δεν το αγόρασε δλδ ούτε για τους άλλους ούτε επειδή έπεσε θύμα του μάρκετινκ, μπράβο του...
( πάντως δε μου αρέσει η 1 όπως δε μου άρεσε και η Ζ3 )
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μα ούτε εγώ θα έπαιρνα Α3 ποτέ,αν με διάβασες θα το διεπίστωσες.Από κει και πέρα όμως δεν θα βάζω και το μαχαίρι στο λαιμό όποιου γουστάρει να δώσει τα λεφτάκια του για να το πάρει,λογικό δεν είναι;Το καταναλωτικό κοινό είναι τόσο ευρύ και τόσο διαφορετικό μεταξύ του που όλα τα μοντέλα έχουν να πουλήσουν,μην ανησυχείς τωρά εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να κρίνεις τις επιλογές των άλλων,δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος.Ελευθερη αγορά έχουμε,από κει και πέρα αρκεί που εσύ/εγώ κλπ ξέρουμε και φροντίζουμε για την πάρτη μας..άσε μετά τον άλλο να ζει τον μύθο του
ok, δεν το αντιλήφθηκα επαρκώς αυτό που έγραψες...
Κατά τα άλλα, εννοείται ότι δε γίνεται προσπάθεια επιβολής στα γούστα κανενός...
Απλά, μερικές φορές η κριτική είναι αναπόφευκτη καθώς σε προκαλούν (με αυτά που λένε, με την άγνοιά τους, με το ύφος και το στυλ τους μερικοί), να στάξεις 'μέλι' έστω και αν κάνεις χαριτολογώντας και με 'ελαφριά' διάθεση...Και στο κάτω κάτω αν ο άλλος έχει αγοράσει συνειδητά το όποιο αυτοκίνητο, δεν το αγόρασε δλδ ούτε για τους άλλους ούτε επειδή έπεσε θύμα του μάρκετινκ, μπράβο του...
( πάντως δε μου αρέσει η 1 όπως δε μου άρεσε και η Ζ3 )
Ούτε εμένα μου αρέσει η 1 αρέσει όμως στη θεία μου
Πάντως ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε την ηλικία και το φύλο των αγοραστών της 1. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πάντως ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε την ηλικία και το φύλο των αγοραστών της 1.Aπό αυτά που έχω δει είναι δεν υπάρχει σταθερότητα ούτε στο φύλο ούτε στην ηλικία... Πάντως κυρίως νεαροί και νεαρές την παίρνουν... (:oops: τη σειρά 1)
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
- Μετά από πολύ καιρό επιτέλους αποφάσισα ότι είναι άσχημο αυτοκίνητο.
- Είναι διθέσια!!!!! Εκεί που ρύθμισε ο τύπος το κάθισμα προκείμένου να βολευτεί κατάργησε τις πίσω θέσεις.
- Σιγά το premium...a. Τα πλαστικά της σε σχέση με το Golf IV είναι στην καλύτερη περίπτωση εξίσου καλά (πόυ δεν είναι και αυτό το κατάλαβα από τότε που την έκανα test drive). b. Δεν έχει καν μόνωση στο καπό (το δικό μου golf IV έχει)...
Αν επιμένετε για premium πάρτε καλύτερα το Α3. Αν και αυτό το έχουν πει ήδη όλα τα περιοδικά. Εξαίρεση το drive που τη σύγκρινε με το golf και είπε ότι το Golf είναι overall καλύτερο αυτοκίνητο...
- Ε αφού το αποφάσισες,πάσο.
- Δεν ξέρω για τον τύπο που και πως βολεύεται,εγώ είμαι 1.96 και όταν το ρύθμισα εκεί που με βολεύει άτομο 1.80 καθόταν πίσω μου κανονικά.
3.Εντάξει το golf (το IV κιολας) ποιοτικότερο και το ίδιο premium με την 116. Τελικά δε φταίει το ίδιο golfaki..
Όσο για τη μόνωση στο καπό μπορώ να πω ότι αν κάποιος δεν έχει μυωπία δε χρειάζεται γυαλιά Επίσης από test τα db που παράγει ο κινητήρας είναι πολύ χαμηλά και στο test drive που την έκανα η ηχομόνωση ήταν ένα από τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν.
Τώρα επειδή έχω διαβάσει ότι test για 116 υπάρχει και ένα σωρό συγκριτικά μεταξύ 116,Α3,Α class κ.α, πες μου σε παρακαλώ που βρήκες να λένε να πάρει κάποιος το Α3(για το golf δε συζητάω).
Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω το άγχος ορισμένων(ορισμένων τονίζω) golfάκηδων ότι με το ζόρι είναι premium και η καλύτερη επιλογή και δεν ξέρω τι άλλο.Στην τελική κακία βγαίνει για να το πω επιοικώς.Δεν πειράζει εσείς οι έξυπνοι πάρτε golf,μια χαρά αυτοκίνητο ναι, και μη στεναχωριέστε για όσους παίρνουν bmw,audi ή mercedes. Aν κάνουν λάθος τουλάχιστον θα μάθουν κάτι από αυτό.
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Φίλε Icar MONON STA ASTEIA μπορεί να πάρει κανείς τις απόψεις σου ότι
- Golf gti καλύτερο από Α3 2.0 TFSI
- Golf 2.0fsi καλύτερο από Α3 2.0FSI
- Golf 1.6fsi καλύτερο από Α3 1.6FSI
Γιατί τα παραπάνω πρέπει να συγκρίνεις και όχι αυτά που εσυ θες
Τώρα αν εσύ δεν έχεις τα λεφτα για Α3 οκ,πάρε GolfΓιατί κακά τα ψέμματα αν είχες 42000Ε ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟ Α3-TFSI QUATTRO ??? TO GOLF ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕς???
Βέβαια εξαιρώ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ GOLF TO ΑΣΠΡΟ !
Υ.Γ
Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι ασπρο με φιμε τζάμια το GOLF μμμ,καλό θα δείχνειδηλαδή πρέπει να συγκρίνω αυτοκίνητα με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην τιμή για να σε βολεύει; Αν συγκρίνω Α3-Golf στα ίδια κυβικά, θα πρέπει να προσθέσω στο Golf ΟΛΗ τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού και στο Α3 το... τιμόνι . ή μήπως ούτε αυτή η σύγκριση σε συμφέρει;
Δεν έχω λεφτά για Α3; Δίνει κάποιος cash τα ευρώ για το GTI και δεν έχει λεφτά για Α3; Λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει. Και βέβαια με 40-43Κ ούτε λόγος για Α3, QTFSI, Impreza WRX, Forester XT (τα παλιά) κι άντε γεια
Υ.Γ: αν υπονοείς ότι θα βάλω εξτρά μεμβράνες στο Golf κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Δεν έχω down under καταγωγή
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
- Ε αφού το αποφάσισες,πάσο.
- Δεν ξέρω για τον τύπο που και πως βολεύεται,εγώ είμαι 1.96 και όταν το ρύθμισα εκεί που με βολεύει άτομο 1.80 καθόταν πίσω μου κανονικά.
3.Εντάξει το golf (το IV κιολας) ποιοτικότερο και το ίδιο premium με την 116. Τελικά δε φταίει το ίδιο golfaki..
Όσο για τη μόνωση στο καπό μπορώ να πω ότι αν κάποιος δεν έχει μυωπία δε χρειάζεται γυαλιά Επίσης από test τα db που παράγει ο κινητήρας είναι πολύ χαμηλά και στο test drive που την έκανα η ηχομόνωση ήταν ένα από τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν.
Τώρα επειδή έχω διαβάσει ότι test για 116 υπάρχει και ένα σωρό συγκριτικά μεταξύ 116,Α3,Α class κ.α, πες μου σε παρακαλώ που βρήκες να λένε να πάρει κάποιος το Α3(για το golf δε συζητάω).
Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω το άγχος ορισμένων(ορισμένων τονίζω) golfάκηδων ότι με το ζόρι είναι premium και η καλύτερη επιλογή και δεν ξέρω τι άλλο.Στην τελική κακία βγαίνει για να το πω επιοικώς.Δεν πειράζει εσείς οι έξυπνοι πάρτε golf,μια χαρά αυτοκίνητο ναι, και μη στεναχωριέστε για όσους παίρνουν bmw,audi ή mercedes. Aν κάνουν λάθος τουλάχιστον θα μάθουν κάτι από αυτό.
Tα άλλα τα αντιπαρέρχομαι είτε γιατί αποτελούν προσωπική επίθεση είτε γιατί απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα.
Για τους χώρους ειδικά ουδέν σχόλιο. Θεωρώ ανοησία αυτό που μου λες...
Μετά κάτι λες για μυωπία. Εγώ αυτή που είδα στο video και αυτή που είδα από κοντά δεν είχαν μόνωση στο καπό.
Για τα υπόλοιπα τώρα:
Στο autocar σύγκριναν A3 με σειρά 1 και είπαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ A3. Στο Drive σύγκριναν σειρά 1 με golf και Α class και είπαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ Golf... Tι άλλο θέλεις??
Στο 4Τροχούς δεν την έκαναν συγκριτικο προφανώς γιατι δεν ήθελαν να τη κάνουν ρόμπα... Mόνο με την Αclass τη σύγκριναν με προφανές το τελικό αποτέλεσμα.
Άρα μέχρι στιγμής, μόνο από την Α-class ειναι καλύτερη η 1... Kαι πάλι εκεί μόνο οδηγικά.Και δύο πραγματάκια ακόμα:
Δεν έχω κανένα άγχος για σένα ή για τον οποινδήποτε που θέλει να πάρει Α3 σειρά 1 και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Δεν θα πληρώσω εγώ το αυτοκίνητο που θα επιλέξει, οπότε και στην τελική δεν με νοιάζει. Μάλιστα όταν το αγοράσεις με το καλό θα σου πω και καλορίζικο, καλοτάξιδο κ.λ.π. 'μέσα από την καρδιά μου' χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
Εσύ μάλλον έχεις άγχος να μας αποδείξεις ότι θα είναι σωστή η επιλογή σου.
Και για το τέλος: Μόνο Golf-άκιας που δεν είμαι... Άλλωστε Golf θα οδηγώ για περίπου ένα μήνα ακόμα... : -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πάντως ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε την ηλικία και το φύλο των αγοραστών της 1.Aπό αυτά που έχω δει είναι δεν υπάρχει σταθερότητα ούτε στο φύλο ούτε στην ηλικία... Πάντως κυρίως νεαροί και νεαρές την παίρνουν... (:oops: τη σειρά 1)
Για την μυωπία που ανέφερε ο νετεν αν κατάλαβα καλά θέλει να πει ότι η 116 δεν χρειάζεται μόνωση,γιατί κατά την γνώμη του(το τονίζω ,εγώ δεν την έχω οδηγήσει για να ξέρω)είναι ήδη άρκετα ''ήσυχη''.Δεν στην είπε φίλε μέκο,μεταφορά έκανε.
@ΙΚΑΡ:επιμένω(στα τέτοια σου κι εσένα,έτσι; )να πιστεύω ότι οι συγκρίσεις μοντέλων με βάση την τιμή είναι λάθος και αφορούν μόνο τους καταναλωτές.Εφόσον 2 εταιρείες έχουν αντιστοιχίες στην γκάμα τους είναι άδικο να συγκρίνεις δυνατότερα με λιγότερο δυνατά μοντέλα μεταξύ τους λόγω ίδιας τιμής.Η τιμή φυσικά και παίζει ρόλο στην τελική επιλογή του αγοραστή,αλλα αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για το ποιο μοντέλο είναι καλύτερο.
Είναι τελείως λάθος πρώτα απ'όλα να ξεκινάς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με βαση τα χρήματα που έχεις.Πρώτα πρέπει να βρεις τί πραγματικά θέλεις(1.6,1.8,2.0,τούρμπο-ατμόσφαιρα,κάμπριο,στέισον κλπ)και μετά να πηγαίνεις στην τιμή.Εφόσον λοιπόν επιλέγεις γκολφ GTI σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνες τούρμπο με 200 άλογα(+-)και αφού το σύγκρινες με το Α3 TFSI,είδες ότι είναι φθηνότερο κατά 6000Ε και το πήρες(και καλά έκανες ).Όμως δεν στέκει να το συγκρίνεις με το 1.6 Α3,επειδή απλά κοστιζουν το ίδιο. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
@ΙΚΑΡ:επιμένω(στα τέτοια σου κι εσένα,έτσι; )να πιστεύω ότι οι συγκρίσεις μοντέλων με βάση την τιμή είναι λάθος και αφορούν μόνο τους καταναλωτές.Εφόσον 2 εταιρείες έχουν αντιστοιχίες στην γκάμα τους είναι άδικο να συγκρίνεις δυνατότερα με λιγότερο δυνατά μοντέλα μεταξύ τους λόγω ίδιας τιμής.Η τιμή φυσικά και παίζει ρόλο στην τελική επιλογή του αγοραστή,αλλα αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για το ποιο μοντέλο είναι καλύτερο.
Είναι τελείως λάθος πρώτα απ'όλα να ξεκινάς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με βαση τα χρήματα που έχεις.Πρώτα πρέπει να βρεις τί πραγματικά θέλεις(1.6,1.8,2.0,τούρμπο-ατμόσφαιρα,κάμπριο,στέισον κλπ)και μετά να πηγαίνεις στην τιμή.Εφόσον λοιπόν επιλέγεις γκολφ GTI σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνες τούρμπο με 200 άλογα(+-)και αφού το σύγκρινες με το Α3 TFSI,είδες ότι είναι φθηνότερο κατά 6000Ε και το πήρες(και καλά έκανες ).Όμως δεν στέκει να το συγκρίνεις με το 1.6 Α3,επειδή απλά κοστιζουν το ίδιο.δηλαδή η τιμή δεν παίζει κανένα ρόλο στη σύγκριση ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ; (κινητών, τηλεοράσεων, λαμαρίνων) Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συγκρίνουμε ΠΡΩΤΑ τα κυβικά; για ποιο λόγο; Τεκμήρια δεν υπάρχουν πλέον και εκεί που παίζουν ρόλο τα κυβικά είναι τα τέλη και -ελάχιστα- τα ασφάλιστρα.
Ακόμα και κυβικά να συγκρίνεις, αναπόφευκτα θα συγκρίνεις και εξοπλισμό ή μήπως δεν κοιτάζει η πλειοψηφία τι εξοπλισμό έχουν τα μοντέλα (Ξένα, λιοροφές, δερμάτινα πολύ χλίδα σου λέω )
Θα συγκρίνεις ένα μικρομεσαίο 1.600άρι 22Κ κι ένα 28Κ με ΙΔΙΟ εξοπλισμό; (+30% περίπου στην τιμή)
-
Λοιπόν παιδιά επειδή νιώθω ότι το μαμησαμε το θρεντ, ας αγοράζει ο καθένας μας ότι γουστάρει και αν νιώθει ευτυχισμένος με την επιλογή του, ας μη μας πέφτει λόγος. Όπως εγώ γουστάρω τη σειρά 1 και δε μου αρέσει το γκολφ έτσι μπορεί να συμβαίνει το αντίστροφο με τον οποιοδήποτε. Κανείς από τους δυο μας δεν είναι ούτε σωστός ούτε λάθος.
Στην τελική επειδή όλη η οικονομία βασίζεται στην προσφορά και ζήτηση, αν η BMW δεν πήγαινε καλά σαν εταιρεία, δεν θα πούλαγε και τόσο ακριβά. Το μαρκετινκ της εταιρείας έχει καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των καταναλωτων, ότι το εκάστοτε αυτοκίνητο της αξίζει περισσότερο τα λεφτά του από το εκάστοτε γκολφ. Αν η VW είχε το μερίδιο αγοράς της BMW ή πιο σωστά τα αντίστοιχα κέρδη, τότε και το γκολφ θα ήταν στα ύψη. Όμοια αν η 116 είχε τα ίδια λεφτά με το γκολφ, τότε πολύ περισσότεροι θα την αγοράζαν έναντι του τελευταίου.
Επειδή όμως υπάρχουν δεκάδες κατηγορίες καταναλωτών με διαφορετικά γούστα, προτεραιότητες και πορτοφόλια, για αυτό καταφέρνουν και ευδοκιμούν και οι δύο εταιρείες. -
Εμένα με βρισκει πολύ ενθουσιασμένο μια συζήτηση πάνω στη ψυχολογία του καταναλωτή και στο πως κρίνουμε τα αυτοκίνητα!!
Τι λέτε ανοίγουμε νέο thread ή υπάρχει κάποιο να ξεθάψουμε
-
IMHO αυτός που θα ξεκινήσει να αγοράσει BMW ή Audi ή κάποιο άλλο Premium (πχ. Alfa Romeo ) δεν το σκέφτεται καν να το συγκρίνει με το Golf ή το Focus. Πάει για αυτό που θα ικανοποιήσει την άποψή του για την αυτοκίνηση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
IMHO αυτός που θα ξεκινήσει να αγοράσει BMW ή Audi ή κάποιο άλλο Premium (πχ. Alfa Romeo ) δεν το σκέφτεται καν να το συγκρίνει με το Golf ή το Focus. Πάει για αυτό που θα ικανοποιήσει την άποψή του για την αυτοκίνηση.δηλ 116 ή Α3 1.6
Καλά πλάκα κάνω. Αλλά νομίζω ότι αυτό που λες ταιριάζει στα μεγαλύτερα μοντέλα πχ από δίλιτρα και πάνω. Στις 1600 εκδόσεις νομίζω είναι μόνο μουρη το θέμα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
IMHO αυτός που θα ξεκινήσει να αγοράσει BMW ή Audi ή κάποιο άλλο Premium (πχ. Alfa Romeo ) δεν το σκέφτεται καν να το συγκρίνει με το Golf ή το Focus. Πάει για αυτό που θα ικανοποιήσει την άποψή του για την αυτοκίνηση.
δηλ 116 ή Α3 1.6
Καλά πλάκα κάνω. Αλλά νομίζω ότι αυτό που λες ταιριάζει στα μεγαλύτερα μοντέλα πχ από δίλιτρα και πάνω. Στις 1600 εκδόσεις νομίζω είναι μόνο μουρη το θέμα.
Και ποιός σου είπε πως η άποψη πολλών για την αυτοκίνηση δεν ταυτίζεται με τη μούρη ?
-
σωστός ο nass!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είναι τελείως λάθος πρώτα απ'όλα να ξεκινάς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με βαση τα χρήματα που έχεις.Πρώτα πρέπει να βρεις τί πραγματικά θέλεις(1.6,1.8,2.0,τούρμπο-ατμόσφαιρα,κάμπριο,στέισον κλπ)και μετά να πηγαίνεις στην τιμή.Εφόσον λοιπόν επιλέγεις γκολφ GTI σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνες τούρμπο με 200 άλογα(+-)και αφού το σύγκρινες με το Α3 TFSI,είδες ότι είναι φθηνότερο κατά 6000Ε και το πήρες(και καλά έκανες ).Όμως δεν στέκει να το συγκρίνεις με το 1.6 Α3,επειδή απλά κοστιζουν το ίδιο.δηλαδή η τιμή δεν παίζει κανένα ρόλο στη σύγκριση ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ; (κινητών, τηλεοράσεων, λαμαρίνων) Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συγκρίνουμε ΠΡΩΤΑ τα κυβικά; για ποιο λόγο; Τεκμήρια δεν υπάρχουν πλέον και εκεί που παίζουν ρόλο τα κυβικά είναι τα τέλη και -ελάχιστα- τα ασφάλιστρα.
Ακόμα και κυβικά να συγκρίνεις, αναπόφευκτα θα συγκρίνεις και εξοπλισμό ή μήπως δεν κοιτάζει η πλειοψηφία τι εξοπλισμό έχουν τα μοντέλα (Ξένα, λιοροφές, δερμάτινα πολύ χλίδα σου λέω )
Θα συγκρίνεις ένα μικρομεσαίο 1.600άρι 22Κ κι ένα 28Κ με ΙΔΙΟ εξοπλισμό; (+30% περίπου στην τιμή)
Λοιπόν στα παραδείγματα που εσύ έθεσες:θες μια τηλεόραση,οκ?λογικό δεν είναι να συγκρίνεις 2-3 τηλεόρασεις των ίδιων ιντσών;Φυσικά και θα κοιτάξεις και την τιμή,αλλά πάντα άνάμεσα σ'αυτές.Δεν στέκει να συγκρίνεις την blue sky 42 ιντσών με την sony 21 ιντσών(τα ονόματα είναι τυχαία,δεν σημαίνουν τίποτα,σε προλαβαίνω μην πεις ότι θεωρώ το γκολφ μπλου σκαι )επειδή μόνο και μόνο έχουν τα ίδια χρήματα,λογικό δεν σου ακούγεται;
Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε,απλά εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη τιμή δεν καθιστά κάποιο μοντέλο καλύτερο από κάποιο άλλο ακριβότερο της ίδιας όμως κατηγορίας,έτσι;
Εσύ πάλι πιστεύεις ότι η τιμή έχει πρωτεύοντα ρόλο συγκρίνοντας όμως ανόμοια πράγματα μεταξύ τους.
Και για να μην το κουράζουμε και κουραζόμαστε κι εμείς θα σε ρωτήσω κάτι απλό:έχεις δει ποτέ σε κάποιο περιοδικό σύγκριση του Golf GTI με το Α3 1.6 ή 2.0;δεν έχεις δει,γιατί απλά δεν υπάρχει αν βρεις σε παρακαλώ να μου το πειςΚαι επειδή κολλάς στην τιμή τα 6000Ε που χωρίζουν το γκολφ GTI με το Α3TFSI δεν είναι και τόσο απαγορευτικά όσο νομίζεις.Βεβαία μιλάμε για άτομα που έχουν μια α οικονομική άνεση και όχι για τύπους που έχουν κάνει το σκατό τους παξιμάδι για να μαζέψουν 28000Ε και να τα δώσουν για ενα αυτοκίνητο.
Και στην τελική νομίζω ότι με τέτοιες συγκρίσεις υποβαθμίζεις εσύ ο ίδιος το αυτοκίνητό σου:πιστεύεις ότι υπάρχει άνθρωπος σ'αυτόν τον πλανήτη που να έχει 30000Ε και να ψάχνει μεταξύ GOLG GTI και Α3 1.6;Τότε σημαίνει ότι δεν ξέρει τί θέλει και είτε το ένα πάρει είτε το άλλο πάλι για φτύσιμο θα είναι. Στα λεφτά αυτά 30000Ε ή θα συγκρίνει το golf gti/honda type r,cooper s ή αν δεν θέλει άλογα(υπάρχουν και τέτοιοι τί να κάνουμε )θα συγκρίνει την πλούσια έκδοση Α3 2.0,πλούσια έκδοση BMW 120 και πάει λέγοντας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Λοιπόν στα παραδείγματα που εσύ έθεσες:θες μια τηλεόραση,οκ?λογικό δεν είναι να συγκρίνεις 2-3 τηλεόρασεις των ίδιων ιντσών;Φυσικά και θα κοιτάξεις και την τιμή,αλλά πάντα άνάμεσα σ'αυτές.Δεν στέκει να συγκρίνεις την blue sky 42 ιντσών με την sony 21 ιντσών(τα ονόματα είναι τυχαία,δεν σημαίνουν τίποτα,σε προλαβαίνω μην πεις ότι θεωρώ το γκολφ μπλου σκαι )επειδή μόνο και μόνο έχουν τα ίδια χρήματα,λογικό δεν σου ακούγεται;όχι, θέλω να πάρω τηλεόραση κι έχω σκοπό να διαθέσω Χ ευρώ. Τι παίρνω; μια no name 42 και μία brand name 21, φυσικά τη no name 42.
Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε,απλά εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη τιμή δεν καθιστά κάποιο μοντέλο καλύτερο από κάποιο άλλο ακριβότερο της ίδιας όμως κατηγορίας,έτσι;
Εσύ πάλι πιστεύεις ότι η τιμή έχει πρωτεύοντα ρόλο συγκρίνοντας όμως ανόμοια πράγματα μεταξύ τους.ανόμοια συγκρίνω; Μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα συγκρίνω, ανεξαρτήτως μάρκας Στη μία περίπτωση κάτι θα λείπει, ή εξοπλισμός ή άλογα
Και για να μην το κουράζουμε και κουραζόμαστε κι εμείς θα σε ρωτήσω κάτι απλό:έχεις δει ποτέ σε κάποιο περιοδικό σύγκριση του Golf GTI με το Α3 1.6 ή 2.0;δεν έχεις δει,γιατί απλά δεν υπάρχει αν βρεις σε παρακαλώ να μου το πεις
ελληνικό όχι, αν και το Drive 'ξέφυγε' συγκρίνοντας Passat 2.0 FSI με BMW 320 και στην BMW μόνο που δεν τρελλάθηκαν (φαντάσου να είχε έρθει και το TFSI το Passat με τιμή όσο η 320)
Σε αγγλικά περιοδικά πολλές φορές τέτοια 'αταίριαστα' συγκριτικά. Ένα αρκετά καλό αφορούσε σύγκριση A-Class 170, 116 και Α3 Sportback 1.6 FSI και είχε ένα box με Golf 2.0 TDI & Focus 2.0 TDCI. Από τα 'Pr@&#&#^' βγάζει το Α3 'καλύτερο', αλλά με Golf & Focus δεν έχει καμία απολύτως σύγκριση τα 'ταπεινά' είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερα αυτοκίνητα σε όλα τα επίπεδα πλην 'πλαστικών' και 'showing to the neighbour what you have' και βέβαια συγκρίνοντας βενζινοκίνητα 1.6 με δίλιτρα diesel καταλαβαίνεις για τι ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά σε επιδόσεις και κατανάλωση συζητάμε, υπέρ των 'βρώμικων' diesel
Και επειδή κολλάς στην τιμή τα 6000Ε που χωρίζουν το γκολφ GTI με το Α3TFSI δεν είναι και τόσο απαγορευτικά όσο νομίζεις.Βεβαία μιλάμε για άτομα που έχουν μια α οικονομική άνεση και όχι για τύπους που έχουν κάνει το σκατό τους παξιμάδι για να μαζέψουν 28000Ε και να τα δώσουν για ενα αυτοκίνητο.
ούτε για μένα ήταν απαγορευτικά, αλλά δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να δώσω τα επιπλέον για το Audi. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ λόγος υπάρχει; Ορισμένοι ξέρουν ότι δεν πήρα Type R, παρόλο που στρίβει καλύτερα, επειδή ο Σ&^^&@_&^^_ την έχει δει πιο 'Pr*&&&^' από Mercedes και φυσικά δεν μου έλειπε το 1Κ περισσότερο για το τάπερ.
Αλλά δεν γίνεται να 'εχει 22.5Κ στην Αγγλία κι εδώ 31 το τάπερ και το GTI να ναι πιο φτηνό εδώ με ίδιους φόρους . Φυσικά -όπως έχει γραφτεί και απεικονιστεί- και ΣΚΑΤΑ να βγάλουν ορισμένες εταιρείες και να τα υπερτιμολογήσουν θα πουλήσουν (αφού βρίσκουν κοινό )
Και στην τελική νομίζω ότι με τέτοιες συγκρίσεις υποβαθμίζεις εσύ ο ίδιος το αυτοκίνητό σου:πιστεύεις ότι υπάρχει άνθρωπος σ'αυτόν τον πλανήτη που να έχει 30000Ε και να ψάχνει μεταξύ GOLG GTI και Α3 1.6;Τότε σημαίνει ότι δεν ξέρει τί θέλει και είτε το ένα πάρει είτε το άλλο πάλι για φτύσιμο θα είναι. Στα λεφτά αυτά 30000Ε ή θα συγκρίνει το golf gti/honda type r,cooper s ή αν δεν θέλει άλογα(υπάρχουν και τέτοιοι τί να κάνουμε )θα συγκρίνει την πλούσια έκδοση Α3 2.0,πλούσια έκδοση BMW 120 και πάει λέγοντας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητόςΑς το υποβαθμίσω, δεν τρέχει τίποτα Δεν υπάρχουν; Αφού υπάρχουν άτομα διατεθειμένα να δώσουν 28Κ για 1.600άρι και δεν σκέφτονται άλλα δίλιτρα (turbo ή μη) μικρομεσαία
-
Sorry για το off topic, αλλά μιας και μιλάτε για σύγκριση Α3 κ golf, το αγγλικό car γράφει για το Α3: 'VW for badge snobs' και 'still a Golf underneath'..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Sorry για το off topic, αλλά μιας και μιλάτε για σύγκριση Α3 κ golf, το αγγλικό car γράφει για το Α3: 'VW for badge snobs' και 'still a Golf underneath'..Τι περίμενες να γράφει δηλαδή?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Sorry για το off topic, αλλά μιας και μιλάτε για σύγκριση Α3 κ golf, το αγγλικό car γράφει για το Α3: 'VW for badge snobs' και 'still a Golf underneath'..γράφει τίποτα λάθος;
-
ΙΚΑΡ θα μας πετάξουν καμιά γαλότσα αν το συνεχίσουμε Αν πας σε μια αντιπροσωπεία της VW και ρωτήσεις τους ανθρώπους της ποιος είναι ο ανταγωνιστής του GTI το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σου πουν το Α3 1.6 ανόμοια είναι γιατί εφόσον η άουντι βγάζει κι αυτή έκδοση αντίστοιχη με το GTI δεν στέκει να το συγκρίνεις με χειρότερη έκδοση,επειδή η άουντι κοστολογεί ακριβότερα τα μοντέλα της.Δεν μπορώ να σε πείσω απ'ότι φαίνεται και θα αρχισω να σου λέω πράγματα που έχω ξαναπεί προηγουμένως οπότε το σταματάω εδώ
Με τη λογική σου θα βγει κάποιος που θα πάρει στο μέλλον το χιουντάι με τα 200 άλογα με 23000Ε για παράδειγμα και θα το συγκρίνει με το γκολφ 1.6(πλούσια έκδοση )άντε με το 2.0 και θα ισχυρίζεται ότι η χιουντάι είναι καλύτερη από την VW θέλω να ξέρω τί θα του πεις εσύ μετά το χιουντάι με τα 200 άλογα θα συγκριθεί με το VW GTI είτε του αρέσει είτε όχι(είναι και τα 2 αυτοκίνητα επιδόσεων)και αν το χιουντάι είναι και 5000Ε φθηνότερο αυτό θα μετρήσει στο τέλος βγάζει κανένα νόημα μια σύγκριση χιουντάι 2.0 200 άλογα με γκολφ 1.6 115 άλογα;αποσκοπεί πουθενά;Ανόμοια δεν είναι;Το ότι κοστίζουν το ίδιο δεν τα καθιστά ίδια αυτοκίνητα.Γενικά ξέρεις τί έχω παρατηρήσει;Όσοι παίρνουν αυτοκίνητα επιδόσεων αρέσκονται να ''κολλάνε''σε αυτοκίνητα πολυτελείας(μην βαράς )και δεν βρίσκω το λόγο.Κι εμένα μου αρέσει πολύ το ίμπιζα το κούπρα,αν το πάρω τελικά δεν θα το συγκρίνω με το άουντι Α2 επειδή κοστίζουν το ίδιο
ΒΜW Σειράς 1: Η αναγέννηση της πίσω κίνησης?