-
..οτιδηποτε εχει μπροστα τον ελικα, και μοτερ απο τρια λιτρα και πανω, ειναι σεβαστο οχημα.
η σειρα 1 θα αξιοποιηθει καταλληλα απο την bmw στο μελλον.. και καμπριο θα βγει, και κουπε, και απ'ολα..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
..οτιδηποτε εχει μπροστα τον ελικα, και μοτερ απο τρια λιτρα και πανω, ειναι σεβαστο οχημα.η σειρα 1 θα αξιοποιηθει καταλληλα απο την bmw στο μελλον.. και καμπριο θα βγει, και κουπε, και απ'ολα..
σωστα, αλλα και ο 6κυλινδρος 2.0 στην 3coupe δεν ηταν και χαλια!!!
-
συνεχίζεται η ολοκλήρωση... σειρά 1 'Sport'
από 23.950 η 116 SPORT!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
συνεχίζεται η ολοκλήρωση... σειρά 1 'Sport'από 23.950 η 116 SPORT!
Ξέχασες το premium...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
συνεχίζεται η ολοκλήρωση... σειρά 1 'Sport'από 23.950 η 116 SPORT!
A ναι, το είδα και εγώ...
-
H 118 δεν νομίζω ότι συμφέρει. Κοστίζει αρκετά παραπάνω από την 116 και προσφέρει 14 παραπάνω άλογα. Αν είναι να τα σκάσεις και να πληρώνεις και τέλη για 2000 κ.ε. πάρε την 120. Διαφορετικά πάρε την 116. Η 118 δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά.
Για να είμαι πιο σωστός η 118 έχει και valvetronic (πιο οικονομικος) και 6άρι κιβώτιο. Παρόλα αυτά πάλι νομίζω οτι δεν αξίζει τόσο παραπάνω. Εγώ θα έπερνα 116. -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
H 118 δεν νομίζω ότι συμφέρει. Κοστίζει αρκετά παραπάνω από την 116 και προσφέρει 14 παραπάνω άλογα. Αν είναι να τα σκάσεις και να πληρώνεις και τέλη για 2000 κ.ε. πάρε την 120. Διαφορετικά πάρε την 116. Η 118 δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά.
Για να είμαι πιο σωστός η 118 έχει και valvetronic (πιο οικονομικος) και 6άρι κιβώτιο. Παρόλα αυτά πάλι νομίζω οτι δεν αξίζει τόσο παραπάνω. Εγώ θα έπερνα 116.Συμφωνω και εγω με τον φιλο m1234, με την παρατηρηση ομως οτι η διαφορα τιμης της 120i με τις 116, 118 ειναι υπερβολικα μεγαλη. Αν δεν κανω λαθος η 120i πλησιαζει τα 31-32k, ποσο που κατα τη γνωμη μου ειναι υπερβολικο, ειδικα δε αν την συγκρινεις με τα υπολοιπα διλιτρα του segment C. Μεταξυ των τριων εκδοσεων και για τα ελληνικα δεδομενα, η 116 μοιαζει η πιο 'value for money' αγορα, αν και αυτη ειναι επισης πολυ ακριβη στην κατηγορια της (οχι τοσο ομως οσο η 120i).
EDIT: Η εκδοση Sport τι παραπανω εχει απο τις υπολοιπες?
-
Ας μην ξεχναμε και την εξτρα ροπη που πρασφερουν τα 2λιτρα... Ειναι σημαντικα αυξημενη σε σχεση με τα 1600cc!
Και σιγα πια την διαφορα στα τελη κυκλοφοριας... -
.
Καθώς το 4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Περί αυτοκίνησης > Για την 118i τι γνώμη έχετε; κλειδώθηκε και επειδή θέλω να απαντήσω (με χιουμοριστική διάθεση), παραθέτω μία δανεική εικόνα για την άποψή μου σχετικά με όλη τη γκάμα της σειράς 1 της BMW.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ας μην ξεχναμε και την εξτρα ροπη που πρασφερουν τα 2λιτρα... Ειναι σημαντικα αυξημενη σε σχεση με τα 1600cc!
Και σιγα πια την διαφορα στα τελη κυκλοφοριας...Είναι πάνω από διπλάσια (δλδ ένας χρόνος κυκλοφορίας του 2.000 είναι δύο χρόνια κυκλοφορίας του 1.600 και του 1.800) και ρέστα για μπύρα, πέραν του ότι η ασφάλεια είναι επίσης μεγαλύτερη (~200 ευρώ αν δεν κάνω λάθος).
Και μετά λέμε ότι μας φταίει το ευρώ...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Καθώς το 4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Περί αυτοκίνησης > Για την 118i τι γνώμη έχετε; κλειδώθηκε και επειδή θέλω να απαντήσω (με χιουμοριστική διάθεση), παραθέτω μία δανεική εικόνα για την άποψή μου σχετικά με όλη τη γκάμα της σειράς 1 της BMW.
-
Παιδιά,
για τα ασφάλιστρα δεν το είχα σκεφτεί και είναι κάτι στο οποίο έχετε δίκιο. Όμως για τη διαφορά μεταξύ 116 και 118 οι επιδόσεις είναι νομίζω σημαντικές:
116: 10,8'/200km/h, 150Nm/4300
118: 9,5'/205km/h, 180Nm/3250Σημειώνω εδώ ότι όταν είχα οδηγήσει την 116, το αυτοκίνητο σε καμία περίπτωση δεν μου είχε φανεί γρήγορο, ούτε καν νευρικό. Ακόμα χειρότερο ήταν το Α3.
Α3 1.6FSI: 10,9'/196km/h, 158Nm/4000
Και για λόγους σύγκρισης το ταπεινό 206 μου:
206cc 1.6: 11,2/193km/h, 149Nm/4000
Κρίνοντας από τα νούμερα και μόνο, το 206 θα έπρεπε να είναι το πιο αργό. Δυστυχώς στα μοντέλα που είχα οδηγήσει εγώ και κάτω από τις συνθήκες που τα οδήγησα (το Α3) και τα δύο φαίνονταν πιο αργά και λιγότερο σβέλτα του 206. Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε το γιατί;
Οι τιμές αυτές λένε τη μισή αλήθεια; Πρέπει να κοιτάμε και τις ρεπριζ;Όσον αφορά το κόστος, το Α3 1.6FSI ερχόταν στα 27000, ενώ το 118 ξεκινά από τα 28800 χωρίς ζάντες. Συγκριτικά το 2.0FSI ξεκινά από τα 30000, οπότε νομίζω ότι το 118 είναι μία μέση λύση.
Επίσης επειδή ξέρω ότι θα μου τα προτείνετε, το Mazda και το Golf δεν μου αρέσουν εξωτερικά και το 147 αν και κουκλί, φοβάμαι την αξιοπιστία του. -
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Κρίνοντας από τα νούμερα και μόνο, το 206 θα έπρεπε να είναι το πιο αργό. Δυστυχώς στα μοντέλα που είχα οδηγήσει εγώ και κάτω από τις συνθήκες που τα οδήγησα (το Α3) και τα δύο φαίνονταν πιο αργά και λιγότερο σβέλτα του 206. Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε το γιατί;
Οι τιμές αυτές λένε τη μισή αλήθεια; Πρέπει να κοιτάμε και τις ρεπριζ;Aν το 206 σου δεν έχει ηλεκτρονικό γκάζι αλλά συρματόσχοινο εξηγείται αυτό που λες.
Και εμένα το golf IV 1.6 16v και το 1.6 FSI μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο αργά από το δικό μου Golf IV 1.4. Aυτό βέβαια δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση. Αλλά είναι ο τρόπος που βγαίνει η δύναμη, που σου δίνει αυτή την άισθηση.
Την πρώτη φορά που το ένιωσα αυτό ήταν όταν οδήγησα την compact με το κινητήρα 1.8 valvetronic. Πατούσα το γκάζι και μου έδινε την εντύπωση ότι δεν άνοιγε καθόλου. Σε μία στιγμή κοιτάω όμως το κοντέρ και: 160χλμ/ώρα χώρίς να καταλάβω το πότε.
Αυτό εγώ το εξηγώ ώς εξής: Με το συμβατικο γκάζι όταν πατήσουμε το πεντάλ για επιτάχυνση η πεταλούδα ανοίγει με την μία και ο κινητήρας κάνει ένα πρώτο δυνατό άνοιγμα (που το νιώθουμε) για να επιταχύνει στη συνέχεια πιο γραμμικά.
Στα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι αυτό δεν συμβαίνει ποτέ και ο κινητήρας επιταχύνει από την αρχή γραμμικά το αμάξωμα, οπότε και εμείς μένουμε με την εντύπωση ότι δεν έγινε και τίποτα το φοβερο... -
Παιδιά,για τα ασφάλιστρα δεν το είχα σκεφτεί και είναι κάτι στο οποίο έχετε δίκιο. Όμως για τη διαφορά μεταξύ 116 και 118 οι επιδόσεις είναι νομίζω σημαντικές:
116: 10,8'/200km/h, 150Nm/4300
118: 9,5'/205km/h, 180Nm/3250Αλήθεια πραγματικά νούμερα μετρήσεων για την 118 έχουμε;
meco ξέχασες στην αιτιολόγηση της διαφοράς αίσθησης να συμπεριλάβεις και το ότι συγκρίνουμε τιμές της εταιρείες και όχι πραγματικές.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
meco ξέχασες στην αιτιολόγηση της διαφοράς αίσθησης να συμπεριλάβεις και το ότι συγκρίνουμε τιμές της εταιρείες και όχι πραγματικές.
Ε ναι, τις θεώρησα σωστές αφού είναι όλες εργοστάσιακές...
-
Ξέρετε πότε θα βγει η πολύ ομορφότερη τρίπορτη και πότε το ακόμα καλύτερο (για τα γούστα μου και τις ανάγκες μου) ανοιχτό μοντέλο της σειράς 1???
-
Έχω την εντύπωση πως έως τα 23Κ το BMW 116 μαζί με το ΜΧ5 1.6 (όσο θα υπάρχει ακόμα) είναι οι καλύτερες επιλογές για κάποιον που θέλει να διασκεδάσει, με ασφάλεια, έστω και τυπικά. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, με εξαίρεση την 147, μου φαίνεται πως απλά δικαιολογούν τον τίτλο τους... Και δέν νομίζω πως είναι κριτήριο το 0-100. Θα προτιμούσα να δώ 0-100-0 για να κρίνω καλύτερα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ξέρετε πότε θα βγει η πολύ ομορφότερη τρίπορτη και πότε το ακόμα καλύτερο (για τα γούστα μου και τις ανάγκες μου) ανοιχτό μοντέλο της σειράς 1???Συμφωνώ απόλυτα για την τρίπορτη, είναι όντως πολύ όμορφη. Από ότι διάβασα σε έναν περίπου χρόνο, στο τέλος του 2006 θα βγει. Εδώ υπάρχει μία σύγχυση, αφού μερικά sites αναφέρουν ότι η τρίπορτη θα είναι η κουπέ έκδοση που θα έχει και κάποια 'ουρα'. Άλλοι λένε ότι θα υπάρχει και τρίπορτη και κουπέ.
Γενικότερα πάντως η σειρά 1 προσωπικά μου φαίνεται ότι έχει περισσότερη προσωπικότητα από ότι το Α3, το Golf και τα υπόλοιπα. Το σχήμα της είναι πιο ιδιαίτερο και για αυτό ή που θα σου αρέσει πολύ ή που θα το βρίσκεις χάλια. Αντίθετα το Α3 ίσως είναι περισσότερο συμβατό με τα γούστα των περισσότερων, μια απόφαση σωστή για την Audi και τις πωλήσεις της. Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να σου λέει το Α3 'χάλια'. -
Επίσης, παρόλο που συνεχώς διαβάζω εδώ για τη σειρά 1 ότι είναι πανάκριβη (και όντως είναι, δεν αντιλέγω) πρέπει να παρατηρήσω ότι είναι σίγουρα φθηνότερη του πιο αργού Α3.
-
Επίσης, παρόλο που συνεχώς διαβάζω εδώ για τη σειρά 1 ότι είναι πανάκριβη (και όντως είναι, δεν αντιλέγω) πρέπει να παρατηρήσω ότι είναι σίγουρα φθηνότερη του πιο αργού Α3.Πιο αργό δε νομίζω πως είναι το Α3 (φαντάζομαι ότι μιλάς για τα 1.6), σε συγκριτικό των 4Τ είχαν σχεδόν ίδιες ρεπρίζ. Αυτά προφανώς για το 1.6 FSi γιατί για το 8 βάλβιδο ούτε λόγος (ειδικά στην 'σπορ' έκδοση με λάστιχα 225/45 R17 )
Όσο για την τιμή του, το Α3 (στα 1.6 πάντα) νομίζω πως διεκδικεί το βραβείο της υπερτιμολόγησης, ειδικά αν σκεφτείς ότι αγοράζεις ένα Golf με διαφορετικό ταμπλό και τους κύκλους της Audi στο καπό. Βάλε και την αποκλειστική χρήση της Super αμόλυβδης και έχεις όλο το 'παλζ' συμπληρωμένο
ΒΜW Σειράς 1: Η αναγέννηση της πίσω κίνησης?