-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δηλαδή, θα τους έχει αφήσει ένα σκασμό λεφτά σε περιουσία και θα τους στενοχωρήσει που δεν θα έχουν τα λεφτά απόδοχής της κληρονομιάς;
Γάιδαρο σου χαρίζουνε και τον κοιτάς στα δόντια, λέω εγώ...
Δεν νομίζω πως το παραπάνω παράδειγμα πείθει κάποιον, αφορά ούτως ή άλλως ελάχιστους...
Όσο μεγαλύτερος ο σκασμό λεφτά τόσο υψηλότεροι και οι φόροι, αν έχεις μετρητό να πληρώσεις πριν πάρεις την κληρονομιά καλώς, διαφορετικά...
Αφορά όλους και περισσότερο όσους δεν έχουν λεφτά αλλά θέλουν να μεταβιβάσουν κάποιο ή κάποιοα διαμερίσματα ή κτήματα στο/στα παιδιά τους και σκέφτονται πώς θα το κάνουν.συγνωμη, αλλα μετα απο 30 χρονια δεν ξερεις ουτε που θα ειναι η περιουσία, ούτε τι καθεστως θα ισχυει για την μεταβιβαση της.
βεβαια η συνηθης πρακτική ειναι οτι σε 2-3 γενιες η οποια ακινητη περιουσια ΞΑΝΑπληρωνεται με τις μεταβιβασεις, αλλα υπαρχουν και περίοδοι που για καποιους λογους γινονται διευκολυνσεις και 'εκπτωσεις' σε γονικες παροχες ή μεταβιβάσεις.
επίσης παιζει να πεσεις και σε περιπτωση 'Ασπις Πρόνοια'.
'μεγάλη, σιγουρη εταιρία, αξιόπιστη'... τη συνεχεια την ξερετε καλυτερα απο μεναΑπό ότι έχεις δεί μέχρι τώρα με τις αλλαγές στο φορολογικό είναι ποιό έυκολο και φθηνό να μεταβιβάζεις περιουσία ή όσο πάει και χειροτερεύει;;;
Πιστεύεις ότι στο μέλλον αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο ;;;
Όσο μεταβιβάζεται η περιουσία τόσο φθήνει λόγο των φόρων που την ροκανίζουν σιγά σιγά, πρότεινα έναν τρόπο να παραμένει ατόφια.Για την περίπτωση της ασπίδας που ανέφερες έχεις δίκιο μεν αλλά ανάλογα κάνεις την επιλογή σου και ευτυχώς υπάρχουν και καλές εταιρείες.
Ναι, όπως η AIG και η ING που σώθηκαν κι αυτές στο παραπέντε με δισεκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν από τους φορολογούμενους για να μην καταρρεύσει το σύμπαν!
Ας καθαρίσουν πρώτα οι ασφαλιστικές τα του οίκου τους και εδώ είμαστε!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι άσχημο, εξαρτάται από τις ετήσιες βεβαιωμένες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές.
Πάντως, δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να οργανώσεις ένα καθαρά αεριτζίδικο (με το συμπάθειο...) χώρο να δουλεύει έτσι. Αφού, γενικώς προσπαθούν να σου πουλήσουν **πράγματα που (στατιστικά...) δεν θα σου χρειαστούν **(δεν μιλώ μόνον για τις ασφάλειες στα αυτοκίνητα).
Αν και στ' αυτοκίνητα ή σε μια επιχείρηση καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης, γενικώς έχω την εντύπωση πως οι ασφαλιστικές προσπαθούν να σε πείσουν να πληρώνεις για πράγματα ... άχρηστα. Και εξ αυτών είναι και το κέρδος τους. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες είναι ελλειματικές στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά ρεφάρουν από τον κλάδο ζωής πχ...
Στην Ευρώπη, την τελευταία φορά που κοίταξα όλος ο εργαζόμενος πληθυσμός και τα προστατευόμενα μέλη είναι ασφαλισμένα σε αντίστοιχους με το ΙΚΑ φορείς. Δεν θα πιάσουμε κουβέντα για το πόσο καλό ή κακό είναι το ΙΚΑ ή το κάθε ασφαλιστικό ταμείο, το σίγουρο είναι πως αν αρρωστήσεις, υπάρχει ένα ταμείο να πληρώσει το νοσοκομείο και δεν είναι υποχρεωτική καμία ασφάλιση.
Εγώ έχω και ΤΣΜΕΔΕ και ιδιωτική ασφάλιση (εταιρική παροχή) και την δεύτερη δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Κάθε φορά πάω στο νοσοκομείο και εκεί είτε πληρώνω ένα ασήμαντο ποσό (πχ την τελευταία φορά πλήρωσα 8.5€ για υπέρηχο νεφρών, γενική ούρων και διπλή εξέταση από τον γιατρό και δεν μπήκα και στον κόπο να τα ζητήσω από το ΤΣΜΕΔΕ), ή αν είναι μεγαλύτερο, μου επιστρέφονται (πχ μια μαγνητική που έκανα παλιότερα, πληρώθηκε στο ακέραιο από το ταμείο).
Δεν θεωρώ λοιπόν ΚΑΘΟΛΟΥ απαραίτητη μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας.
Δεν θεωρώ καθόλου απαραίτητη και αυτήν για καλύτερη σύνταξη. Γενικώς είναι αστεία τα ποσά που δίνουν, ΑΝ τα δώσουν (ποιος μου λέει πως θα υπάρχει η εταιρεία 40 χρόνια μετά; ); Επίσης, οι συντάξεις των 340€ δεν είναι ο κανόνας.
**Αν φύγει από την ζωή, τι ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται; Δεν φτάνει που θα πεθάνω, θα πρέπει ...να το πληρώσω κι από πάνω; **:rtfm:Στην Ευρώπη , τα ταμεία είναι εύρωστα (καμμία σχέση με τα δικά μας που ζητούν ελεημοσύνη απ το κράτος)
Προφανώς δεν γνωρίζεις τα ημερήσια κόστη νοσηλείας των εγχώριων και αλλοδαπών ιδιωτικών νοσοκομείων ( καποιες ...χιλιάδες ευρώ ημερησίως στην καλλίτερη περίπτωση, στην χειρότερη πουλάς ότι έχεις και δεν έχεις για να ξεχρεωθείς)
Οσον αφορά το τμήμα σύνταξης δες τον Νόμο 3863 (άρθρο 2) για τη βασική των 360 που ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται από 1/1/2015.
Πληροφοριακά , στην ευρωζώνη το μερίδιο αγοράς συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ως προς τα συνολικά διαθέσιμα των νοικοκυριών ανέρχεται στο 35% ( μέγιστο στην Ολλανδία με 58% ελάχιστο στην Ελλάδα με 3 % )
Η κρατική δαπάνη για συντάξεις ως ποσοστο του ελληνικού ΑΕΠ ανέρχεται στο 12 % και για να διατηρηθουν οι συντάξεις στα τρέχοντα επιπεδα - επειδή οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας είναι λιγότεροι απο τους συνταξιοδοτούμενους - πρέπει να αυξηθεί κατα 4 % έως το 2050 , φθάνοντας το 16 % του ΑΕΠ.
Το δυσάρεστο είναι ότι το υψηλό χρέος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος κοιν.ασφάλισης.
Οπότε αναγκαστικά ο κόσμος θα στραφεί σε αγορά συμπληρωματικής συνταξης από αξιόπιστες εταιρίες ( από έρευνα αγορας της ΕΑΕΕ το ποσό που ζητείται από τον ασφαλισμένο ως σύνταξη κυμαίνεται από 400-600 ευρώ/μήνα ).
Οσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες του θανάτου , η απάντηση δοθηκε από τον dpolal -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα.
Στο focus ο πατερας μου εχει μεικτη ασφαλεια.Εχω στο αυτοκινητο διαφορες αμιχες απο τον χρονο.Γινεται να τα ριξω αυτα στην ασφαλεια???Πχ δυο καπακια καθρεπτων η εναν προφυλακτηρα μπροστα αν δεν εχει γινει τρακαρισμα?Ε, ναι τη μικτη την κανεις για σοβαρες ζημιες, τωρα για τις γρατζουνιες αν τις εκανες εσυ, κανε λιγη υπομονη κι οταν μπορεσεις πηγαινε φτιαξτες μονος σου
Δεν είναι ακριβώς έτσι .
Φυσικά δεν μιλάμε για εξαπάτηση της εταιρείας γιατί αυτό φέρει ποινικές ευθύνες .Η μικτή ασφάλιση είναι για ίδιες ζημίες . Συνήθως η μικτή έχει ποσοστό ή ποσό απαλλαγής από ο συνολικό κόστος ζημίας .
Επίσης οι γρατσουνιές συνήθως είναι ζημία που παρέχεται απο την κάλυψη κακόβολων ενεργειών .
Αυτές θα πρέπει να αποδειχτούν .Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε το συμβόλαιο και τις εξαιρέσεις .
Δες ποια κάλυψη θα λειτουργήσει και μάθε πόση θα είναι η απαλλαγή της κάλυψης καθώς και της παλαιότητας αν υπάρχει .
Αν έχεις Ασφαλιστικό σύμβουλο μίλησε μαζί του και πες του να επικοινωνήσει με την εταιρεία ώστε να σου δώσει σαφή απάντηση.
Αν δεν έχεις , πόσταρε τους όρους του συμβολαίου και θα σου απαντήσουμε . -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ναι, όπως η AIG και η ING που σώθηκαν κι αυτές στο παραπέντε με δισεκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν από τους φορολογούμενους για να μην καταρρεύσει το σύμπαν!Ας καθαρίσουν πρώτα οι ασφαλιστικές τα του οίκου τους και εδώ είμαστε!
Όσο αφορά την ING, κανένας έλληνας με συμβόλαιο στην εν λόγο εταιρεία ΔΕΝ έμεινε ξεκρέμαστος, τύπου ασπίδα & commercial.
Όλα τα νοσοκομειακά εξυπηρετήθηκαν στο ακέραιο παρόλο που αυτό το κομμάτι της εταιρείας διαλύθηκε και σχεδόν όλοι οι ασφαλ. σύμβουλοι της εταιρείας συνέχισαν κανονικά την εργασία τους υπό άλλο καθεστώς βέβαια.
Στην άλλη περίπτωση ξέρουμε όλοι τί έγινε.Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο περισσότερο σοβαρή ήταν η ING σε σχέση με την ελληνική εταιρεία.
Παρόλο το στραπάτσο και το σχεδόν κανόνι που βάρεσε στην Ολλανδία, οι υποχρεώσεις της απέναντι στους έλληνες ασφαλισμένους τηρήθηκαν.Επίσης σωστό για τα του οίκου των ασφαλιστικών αλλά το να τις τσουβαλιάζεις όλες μαζί είναι λάθος, υπάρχουν εταιρείες που δεν κατάλαβαν ιδιαίτερα την κρίση και δεν «κρέμασαν» κανέναν.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
διάφορα
Ελα ρε παιδια, πλακα σπαει ο ανθρωπος. Δεν μπορει να τα γραφει σοβαρα αυτα που γραφει...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φήμες λένε για κονσόρτσιουμ
κοινοπραξια ειναι η λεξη που ψαχνεις
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ναι, όπως η AIG και η ING που σώθηκαν κι αυτές στο παραπέντε με δισεκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν από τους φορολογούμενους για να μην καταρρεύσει το σύμπαν!
Ας καθαρίσουν πρώτα οι ασφαλιστικές τα του οίκου τους και εδώ είμαστε!
Όσο αφορά την ING, κανένας έλληνας με συμβόλαιο στην εν λόγο εταιρεία ΔΕΝ έμεινε ξεκρέμαστος, τύπου ασπίδα & commercial.
Όλα τα νοσοκομειακά εξυπηρετήθηκαν στο ακέραιο παρόλο που αυτό το κομμάτι της εταιρείας διαλύθηκε και σχεδόν όλοι οι ασφαλ. σύμβουλοι της εταιρείας συνέχισαν κανονικά την εργασία τους υπό άλλο καθεστώς βέβαια.
Στην άλλη περίπτωση ξέρουμε όλοι τί έγινε.Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο περισσότερο σοβαρή ήταν η ING σε σχέση με την ελληνική εταιρεία.
Παρόλο το στραπάτσο και το σχεδόν κανόνι που βάρεσε στην Ολλανδία, οι υποχρεώσεις της απέναντι στους έλληνες ασφαλισμένους τηρήθηκαν.Επίσης σωστό για τα του οίκου των ασφαλιστικών αλλά το να τις τσουβαλιάζεις όλες μαζί είναι λάθος, υπάρχουν εταιρείες που δεν κατάλαβαν ιδιαίτερα την κρίση και δεν «κρέμασαν» κανέναν.
Η διαφορά ήταν πολιτική . Στην AIG με τα 200+ δις $ στήριξης παίχτηκαν πολλά , μα πολλά παιχνίδια για τα οποία πιστευω θα γραφτούν βιβλία στο μέλλον και ίσως δούμε και καμιά ταινιούλα.
Ήδη έχει κυκλοφορήσει μία η οποία θίγει το θέμα αλλά πήγε άκλαυτη .
Τελικά η εταιρεία έσπασε σε κομμάτια κρατήθηκαν τα χρέη και πουλήθηκε το καθαρό κομμάτι δημιουργώντας την Chartis και την νέα Metlife.
Στην περίπτωση της ING τα εγκλήματα στο πελατολόγιο έγιναν όταν η εταιρεία ήταν ενεργή και κερδοφόρα .
Στην συνέχεια χρηματοδοτήθηκε από το Ολλανδικό κράτος με 12+ δις euro έσπασε σε κομμάτια και πρέπει να έχει πουληθεί έως το τέλος του 2013 για να επιστραφούν απο τις πωλήσεις τα λεφτά στο ταμείο .
Βλέπεις η Ολλανδία δεν είναι Αμερική να κόβει χρήμα .Εδώ ακολουθήθηκε η γνωστή Ελληνική συνταγή . . . τα κάνω Μπουρδέλ@ , βολεύω κόσμο , αδιαφορώ για το κοινό καλό , δεν ασχολούμαι με την απλή λογική εύκολη λύση , χρονοτριβώ , διεκδικώ από αυτούς που ζημιώθηκαν , περιμένω , αλλάζει η κυβέρνηση , ρίχνω το φταίξιμο σε αυτούς , και βγαίνω στα κανάλια και το παίζω σύμβουλος για το τι έπρεπε να είχε γίνει .
Αν θέλετε το συζητάμε , γιατί έχω όρεξη πάνω το θέμα .
Ξεφτίλες , Πολιτικά Σκουλήκια , Ανίκανα Ανδρείκελα ,
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
φήμες λένε για κονσόρτσιουμ
κοινοπραξια ειναι η λεξη που ψαχνεις
ακούγεται πιο υποχθόνιο το κονσόρτσιουμ
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αν θέλετε το συζητάμε , γιατί έχω όρεξη πάνω το θέμα .Συγνώμη αλλά εκτός από όρεξη δεν έχεις ιδέα για το θέμα...
Η Chartis είναι εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που εξαγόρασε το κομμάτι των γενικών ασφαλειών της AIG στην Ελλάδα.
Είναι νέα εταιρεία.Η «νέα» Metlife είναι παμπάλαια ανεξάρτητη αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρεία από το 1863 που εξαγόρασε το κομμάτι των ασφαλειών ζωής της AIG παγκοσμίως.
Η ING τα κομμάτια της Ολλανδίας τα έχει ήδη κλείσει/πουλήσει, για την Ελλάδα έχει πεί ότι μέχρι το 2013 θα έχει βρεί άλλη εταιρεία στην οποία και θα μεταφέρει το χαρτοφυλάκιο ζωής που θα διαθέτει μέχρι τότε ενεργό στην Ελλάδα.
Οι ασφαλιστές της συνεχίζουν να εργάζονται αλλά πλέον σαν πράκτορες προωθούν προγράμματα και από άλλες εταιρείες.Αν θέλεις να κάνεις κουβέντα τουλάχιστον φρόντισε να γνωρίζεις πρώτα περί τίνος μιλάς.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αν θέλετε το συζητάμε , γιατί έχω όρεξη πάνω το θέμα .
Συγνώμη , . .
Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς . Αν πάλι θέλεις να μιλάς πρόσεχε τι λες και πως το λες ( γράφεις )
Το ότι το ποστ σου είναι εριστικό χρειάζεται να το αναφέρω ?
Ειλικρινά γράφω και σκέφτομαι αν πρέπει να προσβληθώ η να το αφήσω .
Προσωρινά, για να σου δώσω χρόνο να συμμορφωθείς, θα πράξω το 2ο .Λοιπόν προς την σωστή ενημέρωση .
H Chartis Ελλάς Α.Ε. είναι όπως η ίδια λέει '* Η Chartis Ελλάς Α.Ε. είναι νόμιμος αντιπρόσωπος στη χώρα μας του τοπικού υποκαταστήματος της ασφαλιστικής εταιρίας National Union Fire Insurance Company of Pittsburgh PA, εταιρίας μέλους της Chartis Inc., που εποπτεύεται από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.*'
Με 90 χρόνια στο χώρο , 45.000 συνεργάτες-υπαλλήλους , 70 εκατομμύρια πελάτες στον κόσμο .
Μακάρι να ήταν ΕλληνικήΝα και ένα brochure που πρόλαβα και έφτιαξα καθώς έγραφα http://www.chartisinsurance.com/chartisint/internet/US/en/files/Chartis_Capabilities_Brochure_EN_tcm1247-197256.pdf
Ιστορικά , θυμίζω , Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, η Fed και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποιούν την απόφαση τους να σώσουν την American International Group (AIG), η οποία ημικρατικοποιήθηκε και άλλαξε management καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Fed εξουσιοδότησε τη Fed της Νέας Υόρκης να παράσχει 85 δισ. δολάρια στην AIG, αποκτώντας έτσι το 79.9% του ασφαλιστικού ομίλου.
Την περίοδο εκείνη η Αμερικανική Κυβέρνηση φρόντιζε να διασωθούν τράπεζες, όπως η Bear Stearns, ταυτόχρονα επιδίωκε να εθνικοποιηθούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως τα Fannie Mae, Freddy Mac
Επίσης Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία πώλησης των ιαπωνικών θυγατρικών της AIG,
AIG Star και AIG Edison στην Prudential Financial καθώς και η πώληση της θυγατρική της στην Ταϊβάν Nan Shan Life.
Μέχρι και η Munich Re στόχευσε στην εξαγορά της Hartford Steam Boiler Inspection and Insurance Company (HSB), μίας από τις μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις Μηχανολογικών Κινδύνων των ΗΠΑ, που ανήκε στον Όμιλο της AIG.Στην διάσπαση που ,( κακώς ) εν συντομία, περιέγραψα και αναφορικά με την Metlife έγραψα το 'νέα' ( κακώς και εδώ δεν έβαλα εισαγωγικά ) , παράλληψη ήθελα να δώσω έμφαση στο ζωικό κομμάτι που απορρόφησε - εξαγόρασε από την AIG την Alico .
Η Metlife έδωσε το τίμημα ήταν 15,5 δισ. δολάρια, από τα οποία 10 δισ. καλύφτηκαν με την ανταλλαγή μετοχών και τα 5,5 δισ. σε μετρητά. Η AIG θα πρέπει εντός μιας πενταετίας να πουλήσει τις Μετοχές της Metlile, που αντιπροσωπεύουν το εντυπωσιακό 10% των μετοχών της Metlife για λόγους Καρτέλ.Η Αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε άλλες κινήσεις τις οποίες αν θέλετε τις αναφέρω . Για κάποιους δημιούργησε την αιτία και το αποτέλεσμα . Συνομοσιολογικά σενάρια έκτοτε δίνουν και παίρνουν . Όπως θα έλεγε και γνωστός ,ψιλός, ξινός τηλεπαρουσιαστής . ' Some say . . . that this bailed out save Wall Street form uprising crises had more to do with American real estate loans and the derivatives market . In favorite of Goldman Sachs and the other commercial banks. '
Για την ING δεν προλαβαίνω αυτή την στιγμή και μαθαίνοντας το μάθημα θα αναφερθώ σε νέο ποστ
Και αν δεν το κατάλαβες το 'όρεξη' πήγαινε στην υπόθεση Ασπίδα .
-
Προσπάθησα να κινηθώ στο στύλ «φωτεινός παντογνώστης» που έχουν τα δικά σου μηνύματα αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα. (οκ, αυτό που μόλις έγραψα είναι όντως εριστικό, σόρρυ )
Η Chartis Greece από όσο ξέρω είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία των κ. Κανελλόπουλου και Αδαμαντιάδη, link http://www.mbasociety.gr/uploads/BW2008/Patakiouti.pdf
Μετά το στραπάτσο της AIG ανέλαβαν το κομμάτι των γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα και μπράβο τους.
Κατά πόσο τώρα εξαρτάται οκονομικά από τον όμιλο Chartis, δεν μπόρεσα να το καταλάβω, όπως επίσης και δεν ξέρω αν σε πιθανή περίπτωση οικονομικού προβλήματος μελλοντικά θα είναι σε θέση να ενισχυθεί από τον όμιλο.
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι μακάρι η διεθνής Chartis να ήταν ελληνική αλλά δυστυχώς δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια οι έλληνες επιχειρηματίες.Εκτός λοιπόν από αυτό, τα υπόλοιπα ιστορικά που αναφέρεις δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το φόρουμ και ειδικά το παρόν νήμα το οποίο και έχει άλλον σκοπό.
Καθώτι λοιπόν είμαστε και οι 2 εντελώς off topic εγώ το κλείνω εδώ.Επίσης δεν είχα καμμία πρόθεση να σε προσβάλω.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Προσπάθησα να κινηθώ στο στύλ «φωτεινός παντογνώστης» που έχουν τα δικά σου μηνύματα αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα. (οκ, αυτό που μόλις έγραψα είναι όντως εριστικό, σόρρυ )Δεκτό ,
δεν το συνεχίζω και προχωράμε , άλλα σαν να νιώθω ότι πάλι μου την λες ? στα εισαγωγικά
Δεν έκανα σε κανένα προσωπική επίθεση και δεν χαρακτηρίζω καθόλου εύκολα ανθρώπους που δεν γνωρίζω .
συνήθως την άποψη μου την κρατάω για εμένα . Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα επαναλαμβανόμενα ποστ απαξίωσης ή αντίδρασης στο σύστημα ασφάλισης στα οποία συμμετείχα μόνο για να διατυπώσω την ανάγκη ασφάλισης .
Προσπαθώ να είμαι σαφής . Στο εν λόγο ποστ ειλικρινά δεν το κατάφερα και ίσως αυτό ήταν αφορμή .
Δεν πούλησα ποτέ κάτι εδώ μέσα , Πίστεψε με με την γκρίνια που επικρατεί για τις τιμολογήσεις και τις υπηρεσίες των εταιρειών και των δικτύων θα μου ήταν πολύ εύκολο.
Απλά όπως είναι φυσικό, καταλαβαίνεις ότι θα υπερασπιστώ την θέση μου καθώς και τον χώρο εργασίας μου όχι μόνο επειδή πρέπει αλλά και γιατί το πιστεύω . Θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία δεν το έκρυψα ποτέ και είναι υποχρέωση μου να έχω γνώσεις και να ενημερώνομαι διαρκώς . Είναι πολλά αυτά που θα ήθελα να μάθω και προφανώς ακόμα περισσότερα αυτά που δεν γνωρίζω .
Βλέπεις και εγώ για πολλά πράγματα ρωτάω και ξαναρωτάω . Το μόνο που θέλω είναι αυτός που μου απαντάει να γνωρίζει . Άσχετα με το αν έχει όφελος ή κέρδος . Απλά επιθυμώ σωστές απαντήσεις . -
καποια αποψη για ασφαλεια ΕΛΠΑ;;;
μου την προτειναν σημερα...
-
4 σελ πίσω έγινε ολόκληρο θέμα.
viewtopic.php?p=2274970#p2274970
-
thanks mate
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
καποια αποψη για ασφαλεια ΕΛΠΑ;;;μου την προτειναν σημερα...
Μια χαρά ασφαλιστική είναι. Το κυριότερο: βιώσιμη. Μην σε επηρεάσουν άλλοι που μιλούν από συμφέρον. Το ότι είναι εκτός φιλικού, δεν επηρεάζει εσένα που θα την κάνεις.
-
Μια χαρά γιατί την έχεις εσύ;
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
καποια αποψη για ασφαλεια ΕΛΠΑ;;;
μου την προτειναν σημερα...
Μια χαρά ασφαλιστική είναι. Το κυριότερο: βιώσιμη. Μην σε επηρεάσουν άλλοι που μιλούν από συμφέρον. Το ότι είναι εκτός φιλικού, δεν επηρεάζει εσένα που θα την κάνεις.
WRONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε περίπτωση ατυχήματος όπου ΔΕΝ είσαι υπαίτιος, αν συμπληρωθεί φιλική δήλωση, υπάρχει η δυνατότητα ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ για τη ζημιά και να περιμένεις στη συνέχεια να αποζημιωθείς από την άλλη ασφαλιστική. Η δική σου ασφαλιστική (υπό προϋποθέσεις) μπορεί ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!!!
-
Χαίρεται, σε μερικές μέρες ο αδερφός μου θα μου δώσει το αυτοκίνητο του γίνετε η ασφάλεια να είναι στο όνομα μου και η άδεια να συνεχίσει να είναι στο δικό τού; θα μας καλύπτει κανονικά; ώστε να γλιτώσω τα 200 ευρώ της μεταβίβασης και την ταλαιπωρία..
-
Ο χρήστης Rujkos έγραψε:
Χαίρεται, σε μερικές μέρες ο αδερφός μου θα μου δώσει το αυτοκίνητο του γίνετε η ασφάλεια να είναι στο όνομα μου και η άδεια να συνεχίσει να είναι στο δικό τού; θα μας καλύπτει κανονικά; ώστε να γλιτώσω τα 200 ευρώ της μεταβίβασης και την ταλαιπωρία..Γιατί δεν αφήνεις άδεια και ασφάλεια στο όνομα του αδερφού σου , αν δεν έχει ο ίδιος πρόβλημα; Αφού θα μπορείς να το οδηγείς κανονικά το αυτοκίνητο. Αν είσαι μικρότερος από 23 ή έχεις δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο, θα πληρώσεις το επασφάλιστρο και τελείωσες.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ