-
Δηλαδη με λίγα λόγια έχουν να 'σκασουν' πολλα κανονια λόγω μή τήρησης 'προδιαγραφων' για τις ασφαλιστικες εταιριες? Πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος αυτός?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Δηλαδη με λίγα λόγια έχουν να 'σκασουν' πολλα κανονια λόγω μή τήρησης 'προδιαγραφων' για τις ασφαλιστικες εταιριες? Πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος αυτός?Η αρχική εφαρμογή της οδηγίας ήταν 1/11/2012 και τώρα είναι 1/1/2013 (πήρε 2 μήνες παράταση από την Ευρωπαική Επιτροπή).
Τα προβλήματα βέβαια θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια πολύ νωρίτερα ( από τον ερχόμενο Αυγουστο που θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι της ΤτΕ για την χρήση του 2010). -
Αν ρίξετε μία ματιά στο site της EAEE θα δείτε αρκετές πληροφορίες . Ηδη υπάρχουν οι ασκήσεις QIS
Σήμερα βρισκόμαστε στην QIS5Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου καλούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος όλες οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες να υποβάλλουν τα αποτελέσματα της άσκησης υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του 'Quantitative Impact Study' (QIS) No 5, με στοιχεία της 31/12/2010.
Βάση αυτών , θα κληθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι έτοιμες για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της νέας περιόδου που αρχίζει για την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά από 1/1/2013Ο χρήστης nEK έγραψε:
Δηλαδη με λίγα λόγια έχουν να 'σκασουν' πολλα κανονια λόγω μή τήρησης 'προδιαγραφων' για τις ασφαλιστικες εταιριες? Πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος αυτός?Αν υπήρχε σαφή και αποφασιστική εφαρμογή του νόμου δεν θα μιλούσαμε για κανόνια .
Η ασφαλιστική νομοθεσία είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκής.
Απλά να αναφέρω ότι υπάρχει σαφής διαφοροποίηση των ασφαλιστικών από τις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρείες . (όπως και οι τράπεζες)
Ο 400/70 προβλέπει πολλά από όσα βιώνουμε σήμερα , αλλά οι ταγοί της πολιτικής μας ζωής στρεβλώνουν και απαξιώνουν τους νόμους κάνοντας αναποτελεσματική την εφαρμογή τους.Αναλογιστείτε το παράδειγμα τις AIG με τα 220 δις δολάρια καθώς και αυτό το τις ING. Την διάσωση τους και την φήμη ασφάλισης . Μετά αλλάξτε σκέψη και φέρτε στο μυαλό σας την Ελληνική πραγματικότητα κα τα όσα έγιναν με τους εγχώριους ομίλους.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος ο ορισμός της 'φάκας' είναι ίδιος . . . στο λεξικό τουλάχιστον .
Διαβάστε προσεκτικά. Πιστεύω ότι αναφέρω κάποιους λόγους για τους οποίους μία υπηρεσία όπως η ασφάλιση απαιτεί την παρουσία ειδικού κατά την διάρκεια της σύμβασης αλλά και στην συνέχεια για το service του συμβολαίου.Αν έχεις κάποιον άλλο λόγο θα χαρώ να τον ακούσω και αν μπορώ να απαντήσω ή να το συζητήσουμε.
Δες π.χ. Λογιστής , δικηγόρος , και λοιπές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες οι γνώσεις ή η συμβουλή ενός καλού επαγγελματία.
Προσωπικά μιλώντας και έχοντας περάσει από 3-4 ασφαλιστικούς πράκτορες, ουδέποτε κάποιος με πήρε από το χέρι να μου διαβάσει τα συμβόλαια ή τους όρους, πάντα το έκανα μόνος μου γιατί το θεωρώ δική μου ευθύνη. Επίσης, σε περίπτωση ατυχήματος πάντοτε ασχολούμουν προσωπικά με το θέμα, δεν το άφηνα στον μεσάζοντα.
Η δε εμπειρία μου ως τώρα από την anytime (ατύχημα με ευθύνη άλλου, ένα σπασμένο τζάμι από πέτρα) είναι εξαιρετική και τα πράματα τσούλησαν πολύ πιο εύκολα από ότι όταν ήμουν ασφαλισμένος με τον παραδοσιακό τρόπο.
Η φάκα σημαίνει πως υπάρχει κάποιο catch το οποίο δεν βλέπουμε. Ποιό είναι αυτό; Φαντάζομαι δεν εννοείς περιπτώσεις συμβούλων που άρπαξαν λεφτά και έμειναν οι ασφαλιζόμενοι στο δρόμο.
ΥΓ: τα τελευταία χρόνια, σε γενικές γραμμές στα internets, δεν θυμάμαι ισχυρή παρουσία των ασφαλιστικών συμβούλων. Θυμάμαι παιδιά να ρωτάνε για ατυχήματα κλπ και να παίρνουν απαντήσεις από ομοιοπαθείς κ.ο.κ. Οι επαγγελματίες που βοηθούσαν ήταν ελάχιστοι. Keep in mind δε ότι κατά 99% όλοι αυτοί που ρωτάνε είναι ασφαλισμένοι μέσω πρακτόρων.
Από τότε που άρχισε το χώσιμο η anytime, έχει ανθίσει η παρουσία των συμβούλων, βέβαια συνήθως θάβοντας και γκρινιάζοντας.Λυπάμαι, αλλά ξιδάκι.
Αν θέλετε να στηρίξετε τον κλάδο σας χρησιμοποιώντας το internet και έχοντας αγαθές προθέσεις, δείξτε μια ισχυρή παρουσία βοηθώντας τον κόσμο και μετά είναι στην κρίση του καθενός το αν προσφέρετε κάτι που αξίζει και θα λείψει.
Λογιστή δεν θα πάρω για να μου συμπληρώσει το Ε9 στο taxisnet.
-
Η δε εμπειρία μου ως τώρα από την anytime (ατύχημα με ευθύνη άλλου, ένα σπασμένο τζάμι από πέτρα) είναι εξαιρετική και τα πράματα τσούλησαν πολύ πιο εύκολα από ότι όταν ήμουν ασφαλισμένος με τον παραδοσιακό τρόπο.
Αυτή ήταν η μόνη αμφιβολία που είχα..
Φαίνεται λοιπόν και συνεπής εκτός απο οικονομική -
**@ drdino **
Το ότι δεν θα συμφωνήσουμε ήταν σχετικά προφανές από το 1ο ποστ.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου.
Είναι σαφής η προτίμηση σου και εμφανής η διάθεση σου επίσης .Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ο υπαίτιος για την τήρηση αυτής της στάσης αλλά ευτυχώς υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος .
Φυσικά και είναι ευθύνη του καθενός η ανάγνωση συμβολαίου που υπογράφει .
Είναι καλό που έχεις την δυνατότητα να διαβάζεις τα ασφαλιστικά συμβόλαια , Αυτ/του , ζωής , επένδυσης , περιουσίας κλπ.
Επίσης εξαιρετικό είναι το να έχεις παράλληλα τις φορολογικές - φοροτεχνικές γνώσεις που απαιτούνται .
Αυτό όμως δεν είναι τυπικό για όλους εμάς που έχουμε την ανάγκη ειδικών ανά κλάδο .Ελπίζω όποτε έχω ερωτηθεί να έχω απαντήσει με σαφήνεια και να βοήθησα τους πελάτες της εταιρείας μου.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μαζί μου κατηγορείται συλλήβδην ο κλάδος ( που πραγματικά έχει πολλά προβλήματα να λύσει ).Αφορισμοί και κατηγορίες δεν θα αναφερθούν ούτε θα σχολιαστούν , από την πλευρά μου.
Αν θέλεις να αναφέρεις περιστατικά ή να μου γράψεις που να ανατρέξω για να τα διαβάσω με λεπτομέρειες, θα μπορέσω να απαντήσω ή να σχολιάσω τα από την πλευρά του Ασφαλιστικού Πράκτορα.
-
Η φακα τελικα ποια ειναι;
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ελπίζω όποτε έχω ερωτηθεί να έχω απαντήσει με σαφήνεια και να βοήθησα τους πελάτες της εταιρείας μου.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μαζί μου κατηγορείται συλλήβδην ο κλάδος ( που πραγματικά έχει πολλά προβλήματα να λύσει ).Αφορισμοί και κατηγορίες δεν θα αναφερθούν ούτε θα σχολιαστούν , από την πλευρά μου.
Αν θέλεις να αναφέρεις περιστατικά ή να μου γράψεις που να ανατρέξω για να τα διαβάσω με λεπτομέρειες, θα μπορέσω να απαντήσω ή να σχολιάσω τα από την πλευρά του Ασφαλιστικού Πράκτορα.
ΥΓ: τα τελευταία χρόνια, σε γενικές γραμμές στα internets, δεν θυμάμαι ισχυρή παρουσία των ασφαλιστικών συμβούλων. Θυμάμαι παιδιά να ρωτάνε για ατυχήματα κλπ και να παίρνουν απαντήσεις από ομοιοπαθείς κ.ο.κ. Οι επαγγελματίες που βοηθούσαν ήταν ελάχιστοι
Αν θέλετε να στηρίξετε τον κλάδο σας χρησιμοποιώντας το internet και έχοντας αγαθές προθέσεις, δείξτε μια ισχυρή παρουσία βοηθώντας τον κόσμο και μετά είναι στην κρίση του καθενός το αν προσφέρετε κάτι που αξίζει και θα λείψει.
Σ'αυτα που λεει ο drdino εχει δίκιο (τπυλαχιστον οσο μπορω να δω μεσα στο φορουμ παρακολουθωντας τη συζητηση απο το πρωτο ποστ).
Το να βγεις και να εφιστήσεις την προσοχη των χρηστων για καποιες εταιριες και για τους συγκεκριμενους λογους που ανεφερες ειναι εφικτο.
Βγηκες ομως ξαφνικα αναφεροντας μια 'φακα'.Εκτος απο την anytime υπαρχουν και διαδυκτυακοί πρακτορες που πουλανε ασφαλειες διαφορων εταιριων.
Δεν ξερω αν εχει κι εκει 'φακα', αλλα προσφατα αλλαξα την ασφαλεια στο 2ο αυτοκινητο απο αγροτικη σε ΑΧΑ και το ασφαλιστρο μειωθηκε κατα 30€.
Εν τωμεταξυ ο κυριος λογος που θελησα να φυγω ηταν η εξυπηρετηση και μετα προεκυψε και το 30αρι (απο 192€ ---> 164€) -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
η πραγματική διαφορά είναι 20 ευρώ αν υπολογίσουμε τα ασφαλιστρα των καλύψεων που λείπουν από το anytime .Mια χαρά λοιπόν, 20 ευρώ στην τσέπη του ασφαλιζόμενου.
**@ drdino **
Το ότι δεν θα συμφωνήσουμε ήταν σχετικά προφανές από το 1ο ποστ.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου.
Είναι σαφής η προτίμηση σου και εμφανής η διάθεση σου επίσης .Και η δική σου διάθεση σαφέστατη ήταν, αλλά από ότι είδες είμαστε αρκετά άτομα διαθέσιμα να ακούσουμε ποιά ακριβώς είναι η φάκα. Ως τώρα δεν μας την έχεις υποδείξει και δεν θέλω να πιστεύω πως την δείχνεις μόνο στους πελάτες σου.
Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ο υπαίτιος για την τήρηση αυτής της στάσης αλλά ευτυχώς υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος .
Γνωρίζεις πολύ καλά ποιός είναι ο υπαίτιος της στάσης αυτής. Είναι το γεγονός πως μέχρι τώρα η πλεινότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων τσέπωναν την προμήθεια και γεια σας. Ούτε μειώσεις ασφαλιζόμενης αξίας, ούτε επεξήγηση των καλύψεων, ούτε τρέξιμο όταν γινόταν κάποιο ατύχημα ούτε τίποτα. Ενίοτε δε έπαιρναν τα λεφτά της ασφάλειας, δεν τα απέδιδαν στην ασφαλιστική και για κάποιο διάστημα ο ασφαλιζόμενος κυκλοφορούσε ανασφάλιστος. Άλλες φορές βαρούσαν και ένα πιστόλι στο ενδιάμεσο.
Όσο γίνονταν όλα αυτά λοιπόν, ο κλάδος σας δεν εξέφραζε καμία καούρα. Πορεύονταν με την κατάσταση ως έχει, κάτι αντίστοιχο με τους βενζινάδες ή τους ταρίφες που μας κοιτάνε έτσι όταν λέμε πως κάποιος κλέβει και τώρα που μπήκε το αυγό στον ποπουδάκο διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι είναι μια ελάχιστη μειοψηφία κλπ κλπ. Όλα εδώ πληρώνονται.
Σημ.: η anytime υπάρχει εδώ και χρόνια, η πρεμούρα έχει βγει στην επιφάνεια από τότε που ξεκίνησαν οι διαφημίσεις στα ΜΜΕ και έγινε γνωστό το σκηνικό στον πολύ κόσμο. Τυχαίο;
Φυσικά και είναι ευθύνη του καθενός η ανάγνωση συμβολαίου που υπογράφει .
Είναι καλό που έχεις την δυνατότητα να διαβάζεις τα ασφαλιστικά συμβόλαια , Αυτ/του , ζωής , επένδυσης , περιουσίας κλπ.
Επίσης εξαιρετικό είναι το να έχεις παράλληλα τις φορολογικές - φοροτεχνικές γνώσεις που απαιτούνται .
Αυτό όμως δεν είναι τυπικό για όλους εμάς που έχουμε την ανάγκη ειδικών ανά κλάδο .Η ανάγνωση του συμβολαίου ή η συμπλήρωση του Ε9 δεν απαιτεί πτυχίο πυρηνικής φυσικής. Η ερμηνεία ενός νόμου όμως απαιτεί ειδικό πτυχίο, η εγχείρηση καρδιάς άλλο κ.ο.κ. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο και φυσικά δεν θεωρώ πως έχω κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα και κάνω κάτι τέτοιο.
Ελπίζω όποτε έχω ερωτηθεί να έχω απαντήσει με σαφήνεια και να βοήθησα τους πελάτες της εταιρείας μου.
Είμαι σίγουρος πως τα κάνεις αυτά, ουδείς αμφιβάλλει, οπότε δεν χρειάζονται να αναφέρονται. Ο κλάδος σου κατηγορείται για λόγους πους ξέρεις καθώς παραδέχεσαι πως έχει πολλά προβλήματα να λύσει, εσύ άλλωστε ξεκίνησες την κουβέντα κατηγορώντας μια ολόκληρη εταιρία ενώ πχ θα μπορούσες να είχες ξεκινήσει μια δημιουργική κουβέντα με άλλον, ουδέτερο τρόπ, όπως παραδείγματος χάριν ρωτώντας τι μας ελκύει στην e-ασφάλιση ή τι παράπονα έχουμε από τον ασφαλιστή μας.
Διάλεξες όμως το λογοπαίγνιο της φάκας, οπότε;
Προσωπικά τα περασμένα είναι ξεχασμένα, δεν πρόκειται να αναλωθώ σε epic fails των δικών μου πρακτόρων που έχουν συμβεί πριν 3-4 χρόνια. Αυτό που ξέρω είναι πως τα τελευταία χρόνια ακολουθώ τον άλλον δρόμο, έχω χρειαστεί τις υπηρεσίες τους και μου έχουν δοθεί στο ακέραιο οπότε ακόμα προσπαθώ να αντιληφθώ πού έχω πιαστεί κορόιδο.
ΥΓ: αντίστοιχη καούρα έχουν οι λαστιχάδες με τα διάφορα ιντερνετομάγαζα που τους κλέβουν πελατεία κλπ κλπ. Βασικό επιχείρημα το ότι στο ιντερνετομάγαζο δεν έχεις κάποιος να σε συμβουλεύει για το ποιό λάστιχο είναι καλύτερο, δεν είσαι σίγουρος για ημερομηνίες, κατάσταση ελαστικών κλπ.
Heh, newsflash, το γεγονός πως όλοι όσοι ασχολούμαστε λίγο με το αυτοκίνητο ξέρουμε πως το αν ένα λάστιχο είναι καλύτερο σημαίνει πως δίνει περισσότερη προμήθεια ή για το ότι πολλές φορές δίνουν ό,τι να ναι ημερομηνίες στον αδαή δεν το θυμούνται, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Ξιδάκι τώρα λοιπόν, αν είναι να έχω τα ίδια και στο φυσικό μαγαζί προτιμώ να φάω τα 50 ευρώ σε σουβλάκια με τους φίλους μου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος ο ορισμός της 'φάκας' είναι ίδιος . . . στο λεξικό τουλάχιστον .
Διαβάστε προσεκτικά. Πιστεύω ότι αναφέρω κάποιους λόγους για τους οποίους μία υπηρεσία όπως η ασφάλιση απαιτεί την παρουσία ειδικού κατά την διάρκεια της σύμβασης αλλά και στην συνέχεια για το service του συμβολαίου.Αν έχεις κάποιον άλλο λόγο θα χαρώ να τον ακούσω και αν μπορώ να απαντήσω ή να το συζητήσουμε.
Δες π.χ. Λογιστής , δικηγόρος , και λοιπές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες οι γνώσεις ή η συμβουλή ενός καλού επαγγελματία.
Προσωπικά μιλώντας και έχοντας περάσει από 3-4 ασφαλιστικούς πράκτορες, ουδέποτε κάποιος με πήρε από το χέρι να μου διαβάσει τα συμβόλαια ή τους όρους, πάντα το έκανα μόνος μου γιατί το θεωρώ δική μου ευθύνη. Επίσης, σε περίπτωση ατυχήματος πάντοτε ασχολούμουν προσωπικά με το θέμα, δεν το άφηνα στον μεσάζοντα.
Η φάκα σημαίνει πως υπάρχει κάποιο catch το οποίο δεν βλέπουμε. Ποιό είναι αυτό; Φαντάζομαι δεν εννοείς περιπτώσεις συμβούλων που άρπαξαν λεφτά και έμειναν οι ασφαλιζόμενοι στο δρόμο.
ΥΓ: τα τελευταία χρόνια, σε γενικές γραμμές στα internets, δεν θυμάμαι ισχυρή παρουσία των ασφαλιστικών συμβούλων. Θυμάμαι παιδιά να ρωτάνε για ατυχήματα κλπ και να παίρνουν απαντήσεις από ομοιοπαθείς κ.ο.κ. Οι επαγγελματίες που βοηθούσαν ήταν ελάχιστοι. Keep in mind δε ότι κατά 99% όλοι αυτοί που ρωτάνε είναι ασφαλισμένοι μέσω πρακτόρων.
Από τότε που άρχισε το χώσιμο η anytime, έχει ανθίσει η παρουσία των συμβούλων, βέβαια συνήθως θάβοντας και γκρινιάζοντας.Λυπάμαι, αλλά ξιδάκι.
Λογιστή δεν θα πάρω για να μου συμπληρώσει το Ε9 στο taxisnet.
Μπράβο σου που ενεργείς έτσι σε κάθε ασφάλιση και ενδεχόμενη ζημιά.
Δυστυχώς εσύ και όσοι λειτουργούν με την ίδια συμπεριφορα είστε μειοψηφία.
Η συντριπτική πλειοψηφία ασφαλισμένων στην Ελλάδα ( ανω του 90 %) :- δεν γνωρίζει τους όρους ασφάλισης , την διαδικασία αποζημίωσης , τις εξαιρέσεις του Νόμου , τις απαλλαγές του συμβολαίου τους κλπ ( κοινώς , το βιβλιαράκι των όρων που συνοδεύει το ασφαλιστήριο έχει καπου ..πεταχτεί )
2α)επιλέγει ασφάλεια με αποκλείστικό γνώμονα την τιμή , ζητωντας χαρακτηριστικά '' ένα σήματάκι για τον ..τροχονόμο για να μην με γράψει'' και...
2β) όταν συμβεί κάποια ζημία , θεωρώντας ότι έχει αγοράσει ''πακέτο ....μικτής'' αρχίζει τα παράπονα και τις άλλες μλκς ξεχνώντας σκόπιμα ότι ήταν αποκλειστική επιλογή του η εταιρία και το πρόγραμμα ασφάλισης ( σαν να λέμε ότι αγόρασε το ecomomy και ζητάει να αποζημιωθεί από τις κάλυψεις που έχει ... το premium της anytime ).
- δεν γνωρίζει τους όρους ασφάλισης , την διαδικασία αποζημίωσης , τις εξαιρέσεις του Νόμου , τις απαλλαγές του συμβολαίου τους κλπ ( κοινώς , το βιβλιαράκι των όρων που συνοδεύει το ασφαλιστήριο έχει καπου ..πεταχτεί )
-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Μπράβο σου που ενεργείς έτσι σε κάθε ασφάλιση και ενδεχόμενη ζημιά.
Δυστυχώς εσύ και όσοι λειτουργούν με την ίδια συμπεριφορα είστε μειοψηφία.
Η συντριπτική πλειοψηφία ασφαλισμένων στην Ελλάδα ( ανω του 90 %) :- δεν γνωρίζει τους όρους ασφάλισης , την διαδικασία αποζημίωσης , τις εξαιρέσεις του Νόμου , τις απαλλαγές του συμβολαίου τους κλπ ( κοινώς , το βιβλιαράκι των όρων που συνοδεύει το ασφαλιστήριο έχει καπου ..πεταχτεί )
2α)επιλέγει ασφάλεια με αποκλείστικό γνώμονα την τιμή , ζητωντας χαρακτηριστικά '' ένα σήματάκι για τον ..τροχονόμο για να μην με γράψει'' και...
2β) όταν συμβεί κάποια ζημία , θεωρώντας ότι έχει αγοράσει ''πακέτο ....μικτής'' αρχίζει τα παράπονα και τις άλλες μλκς ξεχνώντας σκόπιμα ότι ήταν αποκλειστική επιλογή του η εταιρία και το πρόγραμμα ασφάλισης ( σαν να λέμε ότι αγόρασε το ecomomy και ζητάει να αποζημιωθεί από τις κάλυψεις που έχει ... το premium της anytime ).
Μαζί σου.
- δεν γνωρίζει τους όρους ασφάλισης , την διαδικασία αποζημίωσης , τις εξαιρέσεις του Νόμου , τις απαλλαγές του συμβολαίου τους κλπ ( κοινώς , το βιβλιαράκι των όρων που συνοδεύει το ασφαλιστήριο έχει καπου ..πεταχτεί )
-
Κοιτάξτε , δεν χρειάζεται να το κουράσουμε . Αγοράστε ότι θέλετε και από όπου θέλετε .
Η άποψη μου είναι σαφής και περιγράφτηκε στα παραπάνω ποστ . Η φάκα περιγράφτηκε συνοπτικά. Ορισμένοι δεν έκαναν το κόπο να τα διαβάσουν και απάντησαν με απαξίωση. Παρόλα αυτά δεν με ενοχλεί . Είμαστε αυτά που λέμε και κυρίως αυτά που κάνουμε. Τα forum είvαι ελεύθερα στην διατύπωση 'με σεβασμό' διαφορετικών απόψεων .
Ενδεικτικά '- Η ασφάλιση είναι μία σύμβαση , με όρους , υποχρεώσεις , δικαιώματα κλπ.
- Το κόστος ασφάλισης μεταξύ άλλων καθορίζεται και από το κόστος προώθησης , π.χ. Δίκτυο πωλήσεων , διαφήμιση , κοκ
- Το ενδιαφέρον του ελεύθερου δικτύου δεν ταυτίζετε πάντα με αυτό της Εταιρείας . Η γραμμή εξυπηρέτησης όμως Ναι.
- Η ανάλυση των καλύψεων και το εύρος αυτών δεν εξηγούνται επαρκώς .
- Οι καλύψεις και η αναπροσαρμογή τους ανά χρόνο επίσης .
- Δεν υπάρχει εμπορική πολιτική να υποστηρίξει το προϊόν και τον πελάτη.
- Δεν υπάρχει η έννοια της υπηρεσίας αλλά του retail προϊόντος.
Τα δίκτυα έχουν παίξει πολλές φορές τον ρόλο τους στην διαμόρφωση των τιμών , θετικά.
Τα κέρδη που προκύπτουν από το κόστος δικτύου επιστρέφετε στην εταιρεία . Δεν πάει στην μείωση των ασφαλίστρων.
Υποστηρίζω και θεωρώ ότι είναι απαραίτητο , αν κάποιος θέλει να έχει υπηρεσίες συμβούλου για τις καλύψεις του συμβολαίου του , να έχει ένα ειδικό για υποστήριξη κατά την διάρκεια αλλά και μετά την αγορά.
Δεν αναφέρομαι στην Εταιρεία αυτή μόνο αλλά γενικότερα στις online πωλήσεις ασφαλιστικών συμβολαίων.
Ως παράδειγμα μίλησα για άλλους επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων .
Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές στην απόδοση αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών . Όπως είπα ο μέσος αγοραστής δεν γνωρίζει τεχνικές αλλά και άλλες λεπτομέρειες για τις καλύψεις του . π.χ. Υπασφάλιση , Συνασφάλιση , ιδία κράτηση κλπ.Χωρίς δίκτυα στο μέλλον τίποτα δεν θα μπορεί να σταματήσει την άνοδο των τιμών .
'Το ψάρι για να το πιάσεις βάζεις δόλωμα.'Επαναλαμβάνω , ( όσο ποιο ήσυχα μπορώ ) . Η αγορά είναι ελεύθερη , μπορούμε να διαλέξουμε ότι θέλουμε . Απλά δικαιολογώ την άποψη μου .
-
Ρε γαμωτο επειδη καποιοι ειμαστε και απο χωριο και τα πολλα λογια μας μπερδευουν...Μπορει καποιος να μου λυσει την απορια:
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η φακα τελικα ποια ειναι;Το συμβολαιο που εκανα με την εταιρεια που πουλουσε online μια υπηρεσια συνοδευοταν απο βιβλιαρακι με πληρεις ορους! Που με πιασαν κοτσο, που εχασα τελος παντων ψωνιζοντας ιντερνετικα...? Πηρα κατι λιγοτερο? Που υστερει η ασφαλεια μου πχ στο Twingo που ειναι Premium της Anytime στα 192€ σε σχεση με το ιδιο πακετο που προσεφερε ο πρακτορας μου σε Μινετα με 345€? Δεν ρωταω ειρωνικα , ρωταω με απολυτη ειλικρινεια, μπορει να μου καποιος επιτελους ποια φακα συνοδευε το τυρι (χαμηλη τιμη) που εφαγα?
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Ρε γαμωτο επειδη καποιοι ειμαστε και απο χωριο και τα πολλα λογια μας μπερδευουν...Μπορει καποιος να μου λυσει την απορια:Η φακα τελικα ποια ειναι;
Το συμβολαιο που εκανα με την εταιρεια που πουλουσε online μια υπηρεσια συνοδευοταν απο βιβλιαρακι με πληρεις ορους! Που με πιασαν κοτσο, που εχασα τελος παντων ψωνιζοντας ιντερνετικα...? Πηρα κατι λιγοτερο? Που υστερει η ασφαλεια μου πχ στο Twingo που ειναι Premium της Anytime στα 192€ σε σχεση με το ιδιο πακετο που προσεφερε ο πρακτορας μου σε Μινετα με 345€? Δεν ρωταω ειρωνικα , ρωταω με απολυτη ειλικρινεια, μπορει να μου καποιος επιτελους ποια φακα συνοδευε το τυρι (χαμηλη τιμη) που εφαγα?
@nytime κ ξερό τυρί!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γνωρίζεις πολύ καλά ποιος είναι ο υπαίτιος της στάσης αυτής. Είναι το γεγονός πως μέχρι τώρα η πλειονότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων τσέπωναν την προμήθεια και γεια σας. Ούτε μειώσεις ασφαλιζόμενης αξίας, ούτε επεξήγηση των καλύψεων, ούτε τρέξιμο όταν γινόταν κάποιο ατύχημα ούτε τίποτα. Ενίοτε δε έπαιρναν τα λεφτά της ασφάλειας, δεν τα απέδιδαν στην ασφαλιστική και για κάποιο διάστημα ο ασφαλιζόμενος κυκλοφορούσε ανασφάλιστος. Άλλες φορές βαρούσαν και ένα πιστόλι στο ενδιάμεσο.
Όσο γίνονταν όλα αυτά λοιπόν, ο κλάδος σας δεν εξέφραζε καμία καούρα.Σωστό , αλλά δεν μας χαρακτηρίζει όλους .
Είμαι από αυτούς που φωνάζουν για τα όργανα και την λειτουργία τους. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2000 και συνεχίζεται από τότε , αδιάκοπα με υπομονή και επιμονή .Πορεύονταν με την κατάσταση ως έχει, κάτι αντίστοιχο με τους βενζινάδες ή τους ταρίφες που μας κοιτάνε έτσι όταν λέμε πως κάποιος κλέβει και τώρα που μπήκε το αυγό στον ποπουδάκο διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι είναι μια ελάχιστη μειοψηφία κλπ κλπ. Όλα εδώ πληρώνονται.
Μην μας συγκρίνεις, δεν είναι το ίδιο . Εδώ και λίγα χρόνια πλέον υπάρχουν τα ελάχιστα γνωσιακά προσόντα για την άδεια και οι εξετάσεις στο υπουργείο κλπ. Ίσως να επιβάλλεται να απαιτηθούν και άλλα προσόντα . Όμως τα Πανεπιστήμια ή τα ΤΕΙ δεν είναι καιρός που περιλαμβάνουν μαθήματα και ειδικότητες της ασφαλιστικής επιστήμης . Προσωπικά έχω βάλει ένα λιθαράκι στη προσπάθεια ενημέρωσης για επαγγελματίες που έκανε το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Επίσης όπως και στα επαγγέλματα που προανέφερα στο δικό μου ποστ είμαστε από τους λίγους επαγγελματίες που για την άσκηση της εργασίας μας απαιτείται συμβόλαιο αστικής ευθύνης .
Είμαστε ίσως το μόνο επάγγελμα που φέρει ευθύνη για την συμβουλή που έδωσε και το συμβόλαιο που πούλησε μέχρι και 5 χρόνια μετά .
Την ίδια στιγμή που η ΤΤΕ κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τα αποτελέσματα του QIS5 και εμείς πουλάμε σαν ...
Η επιλογή των συνεργαζόμενων εταιρειών έχει γίνει γρίφος για δυνατούς λύτες .Σημ.: η anytime υπάρχει εδώ και χρόνια, η πρεμούρα έχει βγει στην επιφάνεια από τότε που ξεκίνησαν οι διαφημίσεις στα ΜΜΕ και έγινε γνωστό το σκηνικό στον πολύ κόσμο. Τυχαίο;
Ίσως όχι ίσως ναι . Για εμένα όχι . Εμένα με ενοχλεί το ηλεκτρονικό ασφαλιστήριο .
Πιστεύω ότι περιορίζει τα δικαιώματα του ασφαλισμένου.
Αποστειρώνει τις καλύψεις και στηρίζει αποκλειστικά την εταιρεία . Όπως προανέφερα χάνεται κάθε μορφής εμπορικής πολιτικής είτε στην αγορά είτε στην αποζημίωση.Η ανάγνωση του συμβολαίου ή η συμπλήρωση του Ε9 δεν απαιτεί πτυχίο πυρηνικής φυσικής. Η ερμηνεία ενός νόμου όμως απαιτεί ειδικό πτυχίο, η εγχείρηση καρδιάς άλλο κ.ο.κ. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο και φυσικά δεν θεωρώ πως έχω κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα και κάνω κάτι τέτοιο.
θα μπορούσα ως παράδειγμα να αναφέρω ξανά τους ορισμούς Υπασφάλισης , ιδίας κράτησης , ή τις καλύψεις των φυσικών φαινομένων ,και τις πολιτικές ταραχές. Στα περισσότερα συμβόλαια αυτά είναι θολά. Το ίδιο συμβαίνει και στις περιπτώσεις απομείωσης της ασφαλιζόμενης αξίας λόγω παλαιότητας .
Σύνθετες υποθέσεις μπορεί να αφορούν περιπτώσεις όπου υπάρχει τραυματισμός ή θάνατος καθώς και την εμπλοκή του διεθνούς γραφείου ασφάλισης.
Ελπίζω η-ο εργαζόμενος που απαντά στο Hotline να είναι εξίσου ενημερωμένη-ος με ένα επαγγελματία .
σε περίπτωση λάθους όμως, που δεν μπορεί να αποφύγει να συμβεί , η συμβουλή αυτή θα οδηγήσει σε λάθος δρόμο και ίσως πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς το να δικαιωθείς από ένα εταιρικό υπάλληλο, που μπορεί και να έχει αποχωρίσει από την εταιρεία μετά το συμβάν, δεν σου δίνει ιδιαίτερα περιθώρια κινήσεων . Αντιθέτως τα δικαιώματα του ασφαλισμένου είναι πολλαπλά και ενεργά όταν υπάρχει διαμεσολαβητής στην διαδικασία πώλησης.Είμαι σίγουρος πως τα κάνεις αυτά, ουδείς αμφιβάλλει, οπότε δεν χρειάζονται να αναφέρονται. Ο κλάδος σου κατηγορείται για λόγους πους ξέρεις καθώς παραδέχεσαι πως έχει πολλά προβλήματα να λύσει, εσύ άλλωστε ξεκίνησες την κουβέντα κατηγορώντας μια ολόκληρη εταιρία ενώ πχ θα μπορούσες να είχες ξεκινήσει μια δημιουργική κουβέντα με άλλον, ουδέτερο τρόπ, όπως παραδείγματος χάριν ρωτώντας τι μας ελκύει στην e-ασφάλιση ή τι παράπονα έχουμε από τον ασφαλιστή μας.
Διάλεξες όμως το λογοπαίγνιο της φάκας, οπότε;Επί του προσωπικού το αφήνω ασχολίαστο. Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ .
Δεν θα μπορούσα να είμαι ουδέτερος . Έχω γνώμη και μπορώ να την υποστηρίξω με επιχειρήματα .
α)Ναι και μαζί τους σταυρώνουμε και όσους διατηρούν επάρκεια επαγγελματισμού . β) Δεν κατηγόρησα ευθεία την εταιρεία αλλά την διαδικασία τον τρόπο. Φυσικά και αν ερωτηθώ θα εκφραστώ αρνητικά και για την εταιρεία . Μπορώ να αναφέρω πλειάδα λόγων . Συνοπτικά θα πω ότι θεωρώ την δράση τους αντιδεοντολογική .Προσωπικά τα περασμένα είναι ξεχασμένα, δεν πρόκειται να αναλωθώ σε epic fails των δικών μου πρακτόρων που έχουν συμβεί πριν 3-4 χρόνια. Αυτό που ξέρω είναι πως τα τελευταία χρόνια ακολουθώ τον άλλον δρόμο, έχω χρειαστεί τις υπηρεσίες τους και μου έχουν δοθεί στο ακέραιο οπότε ακόμα προσπαθώ να αντιληφθώ πού έχω πιαστεί κορόιδο.
Σεβαστό.
Ακόμα και αμισθί για να ισοφαρίσω ζημία της φήμης του κλάδου ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω στο μέλλον.ΥΓ: αντίστοιχη καούρα έχουν οι λαστιχάδες με τα διάφορα ιντερνετομάγαζα που τους κλέβουν πελατεία κλπ κλπ. Βασικό επιχείρημα το ότι στο ιντερνετομάγαζο δεν έχεις κάποιος να σε συμβουλεύει για το ποιό λάστιχο είναι καλύτερο, δεν είσαι σίγουρος για ημερομηνίες, κατάσταση ελαστικών κλπ.
Heh, newsflash, το γεγονός πως όλοι όσοι ασχολούμαστε λίγο με το αυτοκίνητο ξέρουμε πως το αν ένα λάστιχο είναι καλύτερο σημαίνει πως δίνει περισσότερη προμήθεια ή για το ότι πολλές φορές δίνουν ό,τι να ναι ημερομηνίες στον αδαή δεν το θυμούνται, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Ξιδάκι τώρα λοιπόν, αν είναι να έχω τα ίδια και στο φυσικό μαγαζί προτιμώ να φάω τα 50 ευρώ σε σουβλάκια με τους φίλους μου.
Έχω ήδη απαντήσει ότι δεν μπορώ να δεχθώ την εξομείωση (με 'ει') αλλά μπορώ να καταλάβω τι εννοείς .
Αυτό με το ξύδι και την σαλάτα τι το θες και το επαναλαμβάνεις. Θα σου πώ όμως ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η εν' λόγο εταιρεία δεν είναι φθηνή ή φθηνότερη απο άλλες με αντίστοιχη κάλυψη και όνομα.
Πάντως για τα σουβλάκια είμαι μέσα . . . . . . και ας πληρώσω τα δικά μου . Καλή παρέα να υπάρχει . -
Η φακα ειναι η απουσια των υπηρεσιων/εξυπηρετησεων που θα προσφερει ο πρακτορας κ το κυνηγι του συμφεροντος του ασφαλιζομενουν απο τον πρακτορα κατα τις επαφες με την ασφαλιστικη, οταν αυτος δεν υπαρχει (για να μην πληρωθει η προμηθεια του), οπως πχ στην περιπτωση αγορας ασφαλειας online απ'ευθειας απο την ασφαλιστικη, με οφελος την μικροτερη τιμη της. Απλο δεν ειναι?
ΥΓ1 Σε 2 ολικες κ αλλες 4-5 αποζημιωσεις, ουδεποτε μου εχουν χρειαστει τα παραπανω, ενω ειχα ασφαλιστη. Απλα μιλησα με την εταιρια κ τα κανονισα.
ΥΓ2 Μπορει βεβαια σε καποιες απο αυτες τις περιπτωσεις (συγκεκριμενα στις 2 ολικες) να εχασα κατι, πραγμα που δεν καταλαβα. -
Νομιζω, οτι ειναι θεμα εμπειριων που εχουμε με τις ασφαλιστικες.
Επειδη ειχα ατυχημα τον Μαρτιο, ειδα στην πραξη ποσο μπορει να βοηθεισει ο ασφαλιστης. Στην δικη μου περιπτωση,ετρεξε τον πραγματογνωμονα, κανονισε να βγει η επιταγη σε λιγοτερο απο 1 εβδομαδα απο την καταθεση την τιμολογιων , σε σημειο που εντυπωσιαστηκε ο φαναρτζης.
Βεβαια το οτι ειναι φιλος φιλου, ισως να ηταν ο λογος που τα εκανε αυτα.Επισεις, οταν ηρθε το ασφαλιστηριο στα 350€, μου ειπε αστο να το δω και εφερε αλλο στα 302€, με τις ιδιες καλυψεις, στην ιδια εταιρια.
Το αυτοκινητο ειναι Κορολλα 1,6 του 2003 και η εταιρια ειναι η ΑΧΑ.Το συμβολαιο καλυπτει μερ.- ολ. κλοπη, θραυση κρυσταλων, αλλα δεν θυμαμαι αν εχει νομικη προστασια.Πριν το ατυχημα η μαλλον τα ατυχηματα, μιας και 1 μηνα αφου πηρα το αυτοκινητο επεσε καποιος απο πισω προκαλωντας μικρη ζημια στον προφυλακτηρα, το σκεφτομουν και εγω για anytime. Τωρα οχι.
-
Αρα κατληγουμε στο γνωστο κι απο αλλα επαγγελματα:
Δεν ειναι ολοι οι ασφαλιστες ίδιοι.
Αν θεωρω οτι μου προσφερει κατι για τα επιπλεον χρηματα, ευχαριστως να τα δωσω.
Επισης αποψη μου ειναι οτι σε Αθηνα Θεσσαλονικη εχεις ενα μικρο πλεονεκτημα σε σχεση με επαρχια
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η φακα ειναι η απουσια των υπηρεσιων/εξυπηρετησεων που θα προσφερει ο πρακτορας κ το κυνηγι του συμφεροντος του ασφαλιζομενουν απο τον πρακτορα κατα τις επαφες με την ασφαλιστικη, οταν αυτος δεν υπαρχει (για να μην πληρωθει η προμηθεια του), οπως πχ στην περιπτωση αγορας ασφαλειας online απ'ευθειας απο την ασφαλιστικη, με οφελος την μικροτερη τιμη της. Απλο δεν ειναι?μην η φακα ειναι η απουσια του πρακτορα;
εγω εχω ασφαλιστη τριαντα χρονια τωρα και ειμαι ευχαριστημενος γιατι κερδισα ενα φιλο εκτος απο τη βοηθεια του στα ασφαλιστηρια. ερχεται επισκεψεις,ειχε και ωραια γυναικα μεχρι που χωρισαν,με την ανιτάιμ με ποιον θα παιζετε ταβλακι;
-
έλεος τι άλλο θα διαβάσουμε....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ