-
περασμενα ξεχασμενα ρε ελτσο...τον χωρισε γιατι ελειπε ολο στη δουλεια και σε επαγγελματικα ραντεβου,τον ειχαμε δει ομως με μια χηρα παθιαρα στην παλια μου γειτονια.Σημασια εχει να αισθανονται αυτοι καλα με τους εαυτους τους.Η φακα ηταν η χηρα εδω μαλλον.
-
-
Και μετά μου λες να διαβάσουμε μόνοι μας τα συμβόλαια . Είναι δυνατόν με την χ(εί)ρα σε κίνηση
-
Να ρωτήσω... Το συμβόλαιο που έχω για την 120i λήγει τέλη Οκτωβρίου. Θέλω να το παρατείνω για δύο μήνες και μετά (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου...) θα καταθέσω τις πινακίδες. Υπάρχει κάποια διαδικασία 'διακοπής' του ασφαλιστηρίου γι' αυτές τις περιπτώσεις;
Εννοώ, θα πω στην ασφαλιστική μου πως δεν θα πάω αλλού, θα κρατήσουν τα στοιχεία μου αλλά θα τα ξαναπούμε σε κάνα χρόνο....
Επίσης, φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα να πληρώσω για 2 μήνες επιπλέον μόνον;
Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ.
-
Εγώ που το έκανα αυτό, τους έστειλα με φαξ το αποδεικτικό κατάθεσης απο την εφορία και μου επέστρεψαν το υπόλοιπο των χρημάτων μετρητά. Δέν θυμάμαι ποιά εταιρεία ήταν και τα χρήματα τα πήρα μέσω του πράκτορα μου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να ρωτήσω... Το συμβόλαιο που έχω για την 120i λήγει τέλη Οκτωβρίου. Θέλω να το παρατείνω για δύο μήνες και μετά (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου...) θα καταθέσω τις πινακίδες. Υπάρχει κάποια διαδικασία 'διακοπής' του ασφαλιστηρίου γι' αυτές τις περιπτώσεις;Εννοώ, θα πω στην ασφαλιστική μου πως δεν θα πάω αλλού, θα κρατήσουν τα στοιχεία μου αλλά θα τα ξαναπούμε σε κάνα χρόνο....
Επίσης, φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα να πληρώσω για 2 μήνες επιπλέον μόνον;
Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ.
Δε γνωρίζω κατά πόσο μπορείς να κάνεις συμβόλαιο διάρκειας μικρότερης των έξι μηνών. Δε βλέπω το λόγο, όμως, να μην μπορείς να τη διακόψεις με το πέρας των δύο μηνών, οπότε και να σου πιστώσουν το υπόλοιπο των χρημάτων. Στην χειρότερη τους πας και το χαρτί της εφορίας με την κατάθεση των πινακίδων.
-
-
Αν είναι online αγορά , θα ανανεώσετε κανονικά το εξάμηνο και στην συνέχεια όταν κατατεθούν οι πινακίδες θα ειδοποιηθεί η εταιρεία με το ανάλογα παραστατικά και θα πιστώσει στον λογαριασμό του πελάτη το μη δεδουλευμένο υπόλοιπο .
-
Αν είναι αγορά από εταιρεία μέσω αποκλειστικού δικτύου ισχύει το ίδιο .
-
Αν είναι αγορά από πράκτορά φυσικά και ισχύουν τα παραπάνω + μία επιλογή εμπορικής πολιτικής που έχει και αν θέλει μπορεί να εφαρμόσει.
-
-
Να προσθέσω επίσης ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να επιστραφούν στο τέλος ΚΑΙ τα συμβόλαιο & σήμα απαραιτήτως...
Αν έχεις πληρώσει 6μηνο θα σου πιστώσουν το υπόλοιπο των χρημάτων σαν μη δεδουλευμένα. -
Τι γνωρίζουμε για την ΕΛΠΑ? Έχω ένα Corsa '05, 8 φορολογίσημοι. Πλήρωνα 225Ε/εξάμηνο στη συνεταιριστική ασφαλιστική (μαζί με επασφάληστρο). Τις τελευταίες μέρες, κοίταξα μήπως βρω κάτι φθηνότερο γιατί αύριο λήγει η ασφάλεια. Μίλησα με ένα ασφαλιστικό γραφείο και μου είπαν ότι συνεργάζονται με την ΕΛΠΑ, η οποία δεν υποχρεώνει οδηγούς κάτω των 23 σε επασφάληστρο. 175Ε/εξάμηνο. Είναι η φθηνότερη που βρήκα. Να προχωρήσω?
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Τι γνωρίζουμε για την ΕΛΠΑ? Έχω ένα Corsa '05, 7 φορολογίσημοι. Πλήρωνα 225Ε/εξάμηνο στη συνεταιριστική ασφαλιστική (μαζί με επασφάληστρο). Τις τελευταίες μέρες, κοίταξα μήπως βρω κάτι φθηνότερο γιατί αύριο λήγει η ασφάλεια. Μίλησα με ένα ασφαλιστικό γραφείο και μου είπαν ότι συνεργάζονται με την ΕΛΠΑ, η οποία δεν υποχρεώνει οδηγούς κάτω των 23 σε επασφάληστρο. 175Ε/εξάμηνο. Είναι η φθηνότερη που βρήκα. Να προχωρήσω?H ΕΛΠΑ προωθεί ασφαλιστήρια της alpha denmark , εταιρίας εκτός φιλικού διακανονισμού.
Απο συζήτηση με συνάδελφο συνεργάτη της , έμαθα ότι χρεώνει επασφάλιστρο 30 % σε ν/ο.
Διάβασε τους όρους του συμβολαίου της πρίν κάνεις το συμβόλαιο για να μην βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να αποζημιώνεις ο ίδιος την ζημιά του τρίτου ή να πληρώνεις ένα υπέρογκο πρόστιμο για να σου καλύψει τυχόν ζημιά που έκανες ... -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
H ΕΛΠΑ προωθεί ασφαλιστήρια της alpha denmark , εταιρίας εκτός φιλικού διακανονισμού.
Απο συζήτηση με συνάδελφο συνεργάτη της , έμαθα ότι χρεώνει επασφάλιστρο 30 % σε ν/ο.
Διάβασε τους όρους του συμβολαίου της πρίν κάνεις το συμβόλαιο για να μην βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να αποζημιώνεις ο ίδιος την ζημιά του τρίτου ή να πληρώνεις ένα υπέρογκο πρόστιμο για να σου καλύψει τυχόν ζημιά που έκανες ...Wtf??? Σοβαρά? Επασφάλιστρο δεν θα πληρώσω, με βεβαίωσε ο ασφαλιστής. Είπε ότι δεν είναι υποχρεωτικό, πράγμα που μου έκανε εντύπωση αλλά δεν το συζήτησα περαιτέρω.
Εννοείται ότι θα διαβάσω τους όρους. Επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά, τι θα πει εκτός φιλικού διακανονισμού? -
Επισης αφηστε τα 'μου ειπε ο ασφαλιστης' κ κοιτατε μονο τι γραφει το οποιο χαρτι που υπογραφετε. Αν αυτα τα δυο διαφωνουν, τοτε ζητηστε απο τον ασφαλιστη να σας φερει γραμμενο/με αλλαγμενους ορους στο συμβολαιο, αυτο που ισχυριζεται οτι ισχυει. Εκει να δουμε τι θα πει.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
H ΕΛΠΑ προωθεί ασφαλιστήρια της alpha denmark , εταιρίας εκτός φιλικού διακανονισμού.
Διάβασε τους όρους του συμβολαίου της πρίν κάνεις το συμβόλαιο για να μην βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να αποζημιώνεις ο ίδιος την ζημιά του τρίτου ή να πληρώνεις ένα υπέρογκο πρόστιμο για να σου καλύψει τυχόν ζημιά που έκανες ...Wtf??? Σοβαρά? Επασφάλιστρο δεν θα πληρώσω, με βεβαίωσε ο ασφαλιστής. Είπε ότι δεν είναι υποχρεωτικό, πράγμα που μου έκανε εντύπωση αλλά δεν το συζήτησα περαιτέρω.
Εννοείται ότι θα διαβάσω τους όρους. Επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά, τι θα πει εκτός φιλικού διακανονισμού?http://www.eaee.gr/cms/index.php?option ... 41&lang=el
-
Η ΕΛΠΑ είναι οδική βοήθεια , γιατί να τα μπλέξεις ? τόσες εταιρείες υπάρχουν που είναι και στο φιλικό .
Έχει αρχίσει και πάλι να διαδίδεται νέα φήμη για 3 ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες πρέπει να κάνουν άμεσα AMK .
Λέγεται ότι η τρύπα είναι συνολικά στα 100 εκ. euro η τρύπα. 40 + 40 + 20 , καθώς και ότι και οι 3 είναι στα μέλη του φιλικού .
Για ανακοινώσεις μάλλον θα περιμένουμε το τέλος του μήνα . -
Μήπως γιατί είναι η φθηνότερη και δεν προτίθεμαι να πληρώσω παραπάνω?
Ο καθένας οδηγός ξέρει τι ασφάλεια χρειάζεται βάσει του πώς οδηγεί, βάσει του τι κινδύνους ενδέχεται να αντιμετωπίσει το όχημά του (κάποιος που μένει στο κέντρο της Αθήνας θα κάνει μεικτή που καλύπτει κλοπή/ζημιά ενώ κάποιος που μένει σε μια ήσυχη πόλη ή παρκάρει σε γκαράζ έχει λιγότερους λόγους να το κάνει) και ασφαλώς βάσει του πόσα διαθέτει. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε η ασφάλιση του αυτοκινήτου να είναι υποχρεωτική. Ο μόνος λόγος που την κάνω είναι γιατί δεν μπορώ να την αποφύγω. Άρα, θα κοιτάξω να μου κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερα.
Το ότι η ΕΛΠΑ δεν έχει φιλικό διακανονισμό, είναι ένα μείον αλλά δεν σημαίνει ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Αν βέβαια ακούσω μια προσωπική εμπειρία, δυσάρεστη, τότε ίσως να δυσανασχετίσω με την επιλογή μου. Ας μην προδικάζουμε τίποτα.
-
Ας πούμε ότι εσύ δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα , σου το εύχομαι ολόψυχα .
Δες αυτή την εικόνα . ( Α )
Ένας άλλος παρόμοιος με εσένα οδηγός , με τον ίδιο τρόπο σκέψης και ανάλογα στοιχεία ασφάλισης οδηγεί στο δρόμο. Φτάνει σε μία διασταύρωση και το φανάρι είναι πράσινο , συνεχίζει συνετός με μέτρια ταχύτητα να περάσει το φανάρι .
Από τα αριστερά στην διασταύρωση για κακή τύχη του πρώτου ένας άλλος οδηγός με το αυτοκίνητο δεν κοιτά το φανάρι.
Λίγα λεπτά πριν είχε βγει από την τράπεζα στην οποία είχε πάει για να δει αν μπορεί να κάνει κάτι με το ληξιπρόθεσμο στεγαστικό του δάνειο (stage 6) για να σώσει το σπίτι του. Δεν τα κατάφερε , γιατί η τράπεζα δεν του έδωσε σημασία , βλέπεις έχει μείνει άνεργος εδώ και 3 μήνες . Δευτερόλεπτα πριν περάσει το κόκκινο κτύπησε το τηλέφωνο . Ήταν η γυναίκα του . Πήρε στο κινητό με αγωνία να τον ρωτήσει αν τα κατάφερε , αν θα σώσουν το σπίτι για το οποίο πάλεψαν τόσα χρόνια.
Ο οδηγός μας νιώθοντας προδομένος , ανίκανος , με βαριά σκέψη και Βουρκωμένα μάτια προσπαθεί μιλήσει στην γυναίκα του ψελλίζοντας τις λέξεις 'όλα θα πάνε καλά' δεν βλέπει το φανάρι , περνάει το κόκκινο . Κάτι νιώθει , ένα άγνωστο συναίσθημα , ένα alert σαν αυτό των ζωγραφιστών Super ηρώων των παιδικών του χρόνων , μια ανατριχίλα , κίνδυνος , κάτι λάθος έκανα σκέφτεται και δίχως 2η σκέψη φρενάρει .Ο πρώτος οδηγός , ο συνετός , βλέπει το αυτοκίνητο που θα τον εμβολίσει , θα πέσει κατευθείαν πάνω του , προσπαθεί να φρενάρει μάταια τα μέτρα είναι λίγα , ενστικτωδώς κάνει έναν ελιγμό δεξιά να γλυτώσει και χτυπάει ένας ποδηλάτη σταματάει βγαίνει έξω . Το σώμα σε άβολη στάση και Αίματα γύρο απο το κεφάλι . Παρά τα λίγα χιλιόμετρα ο ποδηλάτης έχασε την ισορροπία του και έπεσε χτυπώντας με δύναμη με το κεφάλι του στο μαρμάρινο κράσπεδο. Μιλάει . Είσαι καλά ρωτάει . Μουγκρίζει . Μείνε ακίνητος του λέει . Έρχονται . Περίμενε θα έρθει ασθενοφόρο . Περίμενε .
Ο ποδηλάτης έζησε . Αλλά έμεινε παράλληλος από τον λαιμό και κάτω.
Και αυτή ( Β )
Μία κοπέλα ( φοιτήτρια ) επιστρέφει από το πανεπιστήμιο Πατρών . Ξεκίνησε αργά το απόγευμα για να φτάσει κατά τις 11:00 το βράδυ το σπίτι . Μόλις είχε τελειώσει τις εξετάσεις της και θα έκανε ολιγοήμερες διακοπές στο σπίτι των γονιών της όπου θα συναντούσε των αδερφό της που είχε να των δει 2 μήνες. Ήταν φαντάρος .
Στο δρόμο η κίνηση χαλαρή . Η κοπέλα ταξιδεύει ακούγοντας ραδιόφωνο , τραγουδώντας αγαπημένο της τραγούδι.
Ταχύτητα εντός ορίων και σε λίγα χιλιόμετρα η έξοδος . Μια δεξιά στροφή για την είσοδο την τοπική οδό που οδηγεί σε 500 μέτρα στο σπίτι .
Μέσα στο σκοτάδι υπάρχει μία σκιά .
Λίγα λεπτά πριν ένα άγνωστου προελεύσεως αυτοκίνητο με 4-5 μελαψούς επιβάτες ταξιδεύει φορτωμένο μέχρι των ουρανό .
Λίγα φρένα ? ένας απότομος ελιγμός ? ένας άγνωστος λόγος . . . και το φορτίο του ΙΧ διασκορπίζεται στην Αθηνών Πατρών .
3 από τα άγνωστα άτομα κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο που σταμάτησε δεξιά χωρίς arlarm χωρίς κανένα διακριτικό και αρχίζουν να μαζεύουν τα αντικείμενα που διασκορπίστηκαν στην άσφαλτο .
Δεν τους νοιάζει αν κινδυνεύουν , δεν σκέφτονται τις συνθήκες , θέλουν μόνο να μαζέψουν το πολύτιμο φορτίο τους.
Το τραγούδι τελείωσε στο ραδιόφωνο της κοπέλας , 11:00 η ώρα , έχει ειδήσεις . κοιτάζει δεξιά στην τσάντα της να ψαχουλέψει με το χέρι της ένα CD που τις έδωσε το αγόρι της με ερωτικές επιλογές λίγο πριν τον αφήσει στην Πάτρα.
Το βρήκε . ανοίγει το κουτί και καθώς κοιτάει την σχισμή του radio CD για να βάλει το CD βλέπει μία σκουρόχρωμη σκιά στο δρόμο . Σηκώνει τα μάτια της . !!! άνθρωπος Φρενάρει δυνατά το πρόσωπο της Τσιτώνεται , Τσιρίζει . κάνει ελιγμό , Τρόμος , Τον κτυπάει και τον πετάει δεξιά . Προσπαθεί να επαναφέρει το αμάξι που έχει χάσει τον έλεγχο . και άλλη σκιά την κτυπάει , και άλλη μία την κτυπάει και αυτή . Πανικός . Το ανεξέλεγκτο όχημα χτυπάει στο κράσπεδο δεξιά αναποδογυρίζει κάνει κάποια εντυπωσιακά χουλιγουντιανά ακροβατικά και καταλήγει με τον ουρανό στο οδόστρωμα αρκετές δεκάδες μέτρα μακρυά. Η κοπέλα σώθηκε .
Μάρτυρες του ατυχήματος ενημερώνουν την αστυνομία και το 166 .
Ασθενοφόρα πηγαίνουν και έρχονται .
1 νεκρός
3 τραυματίες ( με την κοπέλα )
Και τους 3 τους πηγαίνουν στο νοσοκομείο . Ευτυχώς όλοι τους είναι ελαφριά τραυματισμένοι , μώλωπες αμυχές και 1 σπασμένο χέρι .
Λίγες ώρες μετά υπάρχει μόνο ένας τραυματίας στο νοσοκομείο . Η κοπέλα .
Οι 2 αλλοδαποί εξαφανίστηκαν, όπως και αυτός που τους μετέφερε αμέσως την στιγμή του ατυχήματος .
Στοιχεία του νεκρού δεν υπάρχουν . -
Δική σου έμπνευση? Κάνεις για σεναριογράφος, παρόλο που είναι τελείως off-topic.
-
θα εχει δει κι εχει ακουσει πολλα αν ειναι χρονια στο επαγγελμα.
και μια συμβουλη μια και εισαι ακομα νεος (απο το επασφαλιστρο το συμπερασμα )
ΠΟΤΕ χωρις ασφαλεια, το κακο δεν αργει να γινει και τα ποσα ειναι τεραστια, χ@σ@ τις λαμαρινες, αν υπαρξει τραυματισμος ή ακομα χειροτερα θανατος και εισαι ανασφαλιστος ...
εχει τυχει με συγγενη μου, χτυπησε εναν παππου (πολυ παππού), του εκδικασαν τοσα, ωστε εχασε το σπιτι του...
-
**Off topic ? **
Δυστυχώς όχι δεν είναι φανταστικό σενάριο , αλλάχθηκαν μόνο μερικά στοιχεία για να μην φωτογραφίζουν πρόσωπα .
Η αφήγηση είναι δική μου .Προφανώς δεν έκανα εμφανές το νόημα ότι δεν ασφαλίζεις τον εαυτό σου αλλά τους άλλους .
Αυτή είναι η αρχή της Αστικής Ευθύνης .Ο κίνδυνος είναι ένα τυχαίο , αστάθμητο χρονικά γεγονός που μπορεί να επιφέρει βλάβη ή ζημία .
Το οικονομικό μέρος της οποίας εφόσον είναι μετρήσιμο και ταυτοποιήσημο μπορεί να ασφαλιστεί .
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο . Μπορεί ή να επιμερίσει το κόστος ζημίας ( ασφάλιση ) ή να το αναλάβει ο ίδιος .
Είναι κουτό σε ένα αναμενόμενο κίνδυνο να θέλεις αναλάβεις ιδία κράτηση της ζημίας .
Αυτό που αναφέρεις ως προαιρετική ασφάλιση ή αλλιώς ως πλήρη ανάληψη του κινδύνου , είναι συνήθως καταστροφικό .
Ο αριθμός των ζημιών και το ύψος τους είναι μετρήσιμα μεγέθη . Δηλαδή υπαρκτά .
Η αρχή της ασφάλισης είναι η αρχή των μεγάλων αριθμών .Επόμενο είναι η κοινωνική ισορροπία που συντελείτε όταν υπάρχουν ισότιμες καλύψεις για τους παθόντες .
Σκέψου να κυκλοφορούσαν ανασφάλιστοι και στα ατυχήματα να πλήρωναν μόνο όσοι είχαν .Τρίτο είναι η ισομερής κάλυψη της ζημίας και η ικανότητα κάλυψης όταν η πηγή ( ασφάλισης ) αδυνατεί να καλύψει το βάρος . π,χ, ανασφάλιστο όχημα , πτωχευμένη ασφαλιστική κοκ.
**το σύνολο αποζημιώσεων για το έτος 2009 ήταν 1 δις euro. **
Αν έχει όρεξη για διάβασμα http://www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-motor2009gr.pdf -
Σωστά όλα αυτά μα το κόστος των ασφαλίστρων είναι τεράστιο.... Αν οι ασφαλίσεις γίνονταν προαιρετικές (σύμφωνα με το σκεπτικό μου), θα αναλάμβανε ενεργό ρόλο η τροχαία ή θα υπήρχε μια κρατική υπηρεσία με κάποιο κόστος (πολύ μικρότερο των τωρινών ιδιωτικών εταιριών) που θα κάλυπτε τυχόν ατυχήματα ή δυστυχήματα (όλα αυτά σε ένα κράτος με ορθές βάσεις, αν ποτέ γίνει κάπως έτσι η Ελλάδα). Είναι υπερβολικό να είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις 500 ευρώ τουλάχιστον το χρόνο για να μπορείς να κυκλοφορίσεις νομίμως το αμάξι σου. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι αναγκάζονται να τα κυκλοφορούν δίχως ασφάλεια? Αναγκάζονται, επαναλαμβάνω. Το αυτοκίνητο είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Ίσως για μερικούς δεν είναι καν επιλογή. Πριν γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ας ρίξουν τα ασφάλιστρα ή ας βρουν άλλη λύση στο πρόβλημα (ναι, είναι πρόβλημα).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ