-
ok.δεν το ηξερα..
-
εχω ενα προβλημα με τα φρενα μου.καθωσ παταω το πεταλι του φρενου αυτο σιγα σιγα μου πετρονει και δεν φρεναρει καλα το αμαξι.για να σταματισει καλα πρεπει να το πατησω πολι δυνατα το πεταλι για να σταματισει το αμαξι.αυτι γινεται οταν παω π.χ με 100 χιλ και θελω να σταματισω στα 150 μετρα......
-
προβλημα στο σερβο ειναι μαλλον
-
μαλλον ειναι αθτο ποθ γραφει ο leonp στην αρχη τησ σελιδας...γιατι αυτο που περιγρφει σημβενει και σε εμενα.....
-
Με ένα φρενάρισμα δεν μπορεί να ζεσταίνονται τόσο πολύ τα τακάκια που να μυρίζουν, να βγάζουν καπνούς και να γλιστράνε.
Μάλλον το σερβόφρενο χάνει υποπίεση.
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα EBC Greenstuff να μου πει εντυπώσεις κι αν αξίζουν σαν αναβάθμιση??Ναι τα έχω αλλά θα έλεγα ότι δεν είμαι αντιπροσωπευτικός. Τα έβαλα μαζί με δίσκους της ίδιας μάρκας. Καλά φρενάρουν ειδικά αν ζεσταθούν λιγάκι, γενικά καλύτερα από το κοινά (ATE νομίζω) που είχα πριν. Μάλλον έχουν μεγάλη διάρκεια οπότε ίσως είναι σκληρά. Και γενικά μετά τον πρώτο καιρό σφυρίζουν (μπορεί όμως να φταίει και η τοποθέτηση). Πάντως σε αντοχή σε ζέσταμα σε κατάβαση βουνού μάλλον δεν είδα διαφορά από τα κοινά τακάκια-δίσκους που είχα πριν οπότε το θέμα μου είναι είτε τα υγρά-σωληνάκια είτε ο αερισμός (το μοντέλο μου με σπορ κιτ προφυλακτήρων έχει και αεραγωγούς για τα φρένα).
Συμπέρασμα: μάλλον αξίζουν σαν αναβάθμιση αλλά το πόσο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν όντως είναι σκληρά ίσως καταστρέψει τον δίσκο.... -
Ευχαριστώ για την απάντηση!!
Τελικά όμως κατέληξα στα ferodo ds2500.
Τώρα ψάχνομαι και για δίσκους να τα συνδυάσω.Δυστυχώς brembo χρυσούς δε βρίσκω,οπότε είμαι μεταξύ tarox sport japan και CTF RS.
Βέβαια τους tarox τους βρίσκω σχεδόν 80ε πιο φτηνά.Έχει γενικά κανείς εμπειρία με τους ανωτέρω δίσκους; -
Άψογη επιλογή, από τη δική μου εμπειρία.
Για δίσκους, μην ασχολείσαι τόσο με το όνομα ή την τιμή, αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ με αυτά τα τακάκια είναι η αντοχή τους. Για παράδειγμα, ο επώνυμος ΟΜΡ έκλασε μέντες σχετικά σύντομα στο αμάξι μου (saxo vts), ενώ οι 'άγνωστοι' Ζίμερμαν αντέχουν ακόμα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για δίσκους, μην ασχολείσαι τόσο με το όνομα ή την τιμή, αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ με αυτά τα τακάκια είναι η αντοχή τους. Για παράδειγμα, ο επώνυμος ΟΜΡ έκλασε μέντες σχετικά σύντομα στο αμάξι μου (saxo vts), ενώ οι 'άγνωστοι' Ζίμερμαν αντέχουν ακόμα.Να σαι καλά!!Εύχομαι μόνο να μη μου σκούζουν..
Τελικά μίλησα με τη brembo και ίσως καταφέρω να βρω τους sport που ήθελα εξαρχής.
Πάντως δεν είναι και 'άγνωστοι' οι zimmermann.
Προσωπικά εμπιστεύομαι όποια εταιρία ασχολείται με τους OEM των κατασκευαστών πολύ περισσότερο απ' τις άλλες. -
Η μάρκα δεν τα λέει απαραίτητα όλα. Συχνά υπάρχουν σε μία μάρκα διαφορετικά μοντέλα δίσκων σε ποιότητα σχεδίαση κλπ. Σε μερικά συχνά μοντέλα μπορεί να προσφέρονται πάνω από 3 διαφορετικοί δίσκοι με εντελώς διαφορετική τιμή. Το πιθανότερο είναι ότι το καλό μοντέλο που μπορεί να κάνει τα διπλά από το απλό να είναι όντως καλύτερο.... Αν τύχει και συγκρίνεις το φτηνό της μίας με το καλό ή το μοναδικό αλλά πιο καλό της άλλης είναι άδικο....
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
Για δίσκους, μην ασχολείσαι τόσο με το όνομα ή την τιμή, αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ με αυτά τα τακάκια είναι η αντοχή τους. Για παράδειγμα, ο επώνυμος ΟΜΡ έκλασε μέντες σχετικά σύντομα στο αμάξι μου (saxo vts), ενώ οι 'άγνωστοι' Ζίμερμαν αντέχουν ακόμα.Να σαι καλά!!Εύχομαι μόνο να μη μου σκούζουν..
Τελικά μίλησα με τη brembo και ίσως καταφέρω να βρω τους sport που ήθελα εξαρχής.
Πάντως δεν είναι και 'άγνωστοι' οι zimmermann.
Προσωπικά εμπιστεύομαι όποια εταιρία ασχολείται με τους OEM των κατασκευαστών πολύ περισσότερο απ' τις άλλες.Στο ευρυ κοινό είναι, γι' αυτό και έβαλα εισαγωγικά. Βλέπεις δεν έχουν βγάλει αυτοκόλλητο ζίμερμαν για τη λίστα με τα ψώνια στις πόρτες.
Όσο για το σκούξιμο, εμένα μου έλεγαν οτι τα ds2500 είναι γενικά... τριζάτα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω διαπιστώσει, τουλάχιστον όχι σε ενοχλητικό βαθμό, ελάχιστες φορές έχουν ακουστεί και όχι ιδιαίτερα δυνατά. Οι πληροφορίες όμως οτι είμαι θεόκουφος ελέγονται... -
Για να δούμε...
Παρεπιπτόντως κάποια πρόταση αναφορικά με το στρώσιμο;
Διαβάζω για 'σκληρές' καταστάσεις,απανωτα φρεναρίσματα απ' τα 100+ μέχρι να ανάψουν και με πιάνει η ψυχή μου.
Απ' τη μία γιατί θα είναι καινούριοι και οι δίσκοι και δε θέλω να τους ριμάξω και απ' την άλλη γιατί κοντά 180€ έσκασα μη φάω το μισό τακάκι στο στρώσιμο...
-
Κάνεις μερικά ήπια φρεναρίσματα ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία λειτουργίας (μην είναι κρύα δλδ) και μετά μερικά (πάνω από 10 χλωμό να καταφέρεις) απανωτά 100-20 με αρκετή δύναμη μέχρι να ανάψει το τακάκι. Τα κρυώνεις μετά με μια ήρεμη βόλτα και έτοιμος.
-
Italian tuning λέγεται αυτό.
-
motul rbf 600, είναι καλά?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
motul rbf 600, είναι καλά?Aπ' τα καλύτερα...;)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
motul rbf 600, είναι καλά?CASTROL RESPONSE SUPER DOT 4
εγω τα Motul δεν τα ξαναβαζω!!
-
μεγάλη διαδρομη του πενταλ των φρενων (οχι ξαφνικα, ετσι ηταν παντα) τι μπορει να σημαινει, και πως διορθωνεται;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
motul rbf 600, είναι καλά?
CASTROL RESPONSE SUPER DOT 4
εγω τα Motul δεν τα ξαναβαζω!!
why?
-
γιατι
ειναι ακριβα
μου βρασανε σχετικα ευκολα
η ασθηση του πενταλ πριν αλλα ειδικα μετα το βρασιμο ηταν χαλια.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις