-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ξέρει κανείς κάποιο οικονομικό site για ebc (ή κάτι άλλο αξιόλογο) ? ο γνωστός τσιγκούνης HF μήπως;check this http://www.sirossport.gr/insideindex.html αλλιως ebay.co.uk ή amazon.co.uk
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Χρειάστηκε να αντικαταστήσω τον σωλήνα που πάει από την υποπίεση στο servo με άλλον εύκαμπτο (η νέα πολλαπλή εισαγωγής είχε σε άλλο σημείο την παροχή για το servo και δεν ταίριαζε πλέον ο μαμά σωλήνας). Ταυτόχρονα μπήκαν και τετραπίστονες, μεγαλύτεροι δίσκοι και μεταλλικά σωληνάκια. Από τότε σαν να έχασα υποβοήθηση και τα φρένα θέλουν λίγο μεγαλύτερη δύναμη στο πεντάλ. Εξαερώσεις γίνανε 2-3 χωρίς διαφορά (το πεντάλ είναι σφιχτό από την αρχή), οπότε θεωρώ ότι η πατάτα έγινε στον εύκαμπτο σωλήνα του servo. Τι τύπου σωλήνα μπορώ να βάλω, ώστε να είναι σχετικά εύκαμπτος για να μπει, αλλά και να μην παραμορφώνεται από το κενό? Αυτοί που έχουν συρμάτινο πλέγμα μέσα τους είναι καλοί για την περίπτωση ή θέλει κάτι άλλο?Μήπως η τρόμπα είναι μικρή πια για τις 4πίστονες;
Στην BMW μου , δεν μπαίνουν πίσω οι 4πίστονες του Performance kit, λόγω της μικρότερης τρόμπας.
Όχι πως θα απέκλεια και το σερβο, αλλά και η αντλία είναι πιθανή αιτία.
-
Τα DS300 δεν είναι αντικαταστάτες των DS2500, αλλά είναι για καθαρά αγωνιστική χρήση, σε καθημερινή χρήση δεν ζεσταίνονται ποτέ σωστά και τρίζουν σαν λεωφορείο.
Τα τετραπίστονα που έβαλες άλλαξαν τη σχέση πίεσης του πεντάλ με το μέγεθος της τρόμπας, δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος της λλά και η μοχλισμός του πεντάλ, αν θέλεις να έχει την ίδια αίσθηση με πρώτα πρέπει να ψάξεις αυτά τα μεγέθη ( τρόμπα, μοχλισμός ) και το servo, ίσως έχει διαρροή, ίσως είναι μικρό, όταν άλλαξες τον σωλήνα σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα ? πρώτα με τα τετραπίστονα δεν είχες πρόβλημα ? Μήπως έβαλες τα τετραπίστονα και ταυτόχρονα άλλαξες και το σωλήνα της υποπίεσης ? Ο σωλήνας σαν υλικό δεν είναι πρόβλημα αν δεν υπάρχει διαρροή της υποπίεσης, εννοώ σωλήνας με την ίδια ποιότητα, γιατί αν είναι μαλακός με την υποπίεση κλείνει και φράζει, άρα μας ενδιαφέρει η σκληρότητα του και όχι το είδος του υλικού του.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τα DS300 δεν είναι αντικαταστάτες των DS2500, αλλά είναι για καθαρά αγωνιστική χρήση, σε καθημερινή χρήση δεν** ζεσταίνονται ποτέ σωστά** και τρίζουν σαν λεωφορείο.κανα πρωί που θα πηγαίνεις στη δουλειά, θα πατήσεις φρένο σε κανα φανάρι και θα βρεθείς στη μέση της διασταύρωσης
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τα DS300 δεν είναι αντικαταστάτες των DS2500, αλλά είναι για καθαρά αγωνιστική χρήση, σε καθημερινή χρήση δεν** ζεσταίνονται ποτέ σωστά** και τρίζουν σαν λεωφορείο.
κανα πρωί που θα πηγαίνεις στη δουλειά, θα πατήσεις φρένο σε κανα φανάρι και θα βρεθείς στη μέση της διασταύρωσης
+1
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τα DS300 δεν είναι αντικαταστάτες των DS2500, αλλά είναι για καθαρά αγωνιστική χρήση, σε καθημερινή χρήση δεν** ζεσταίνονται ποτέ σωστά** και τρίζουν σαν λεωφορείο.
κανα πρωί που θα πηγαίνεις στη δουλειά, θα πατήσεις φρένο σε κανα φανάρι και θα βρεθείς στη μέση της διασταύρωσης
Αν σταματήσει εκεί θα έχει άγιο.
Κι αν τον άγιο τον έχει στο τσεπάκι καθημερινά, σε κανένα τρίμηνο θα του τελειώσουν οι δισκόπλακες. -
Τα τετραπίστονα που έβαλες άλλαξαν τη σχέση πίεσης του πεντάλ με το μέγεθος της τρόμπας, δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος της λλά και η μοχλισμός του πεντάλ, αν θέλεις να έχει την ίδια αίσθηση με πρώτα πρέπει να ψάξεις αυτά τα μεγέθη ( τρόμπα, μοχλισμός ) και το servo, ίσως έχει διαρροή, ίσως είναι μικρό, όταν άλλαξες τον σωλήνα σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα ? πρώτα με τα τετραπίστονα δεν είχες πρόβλημα ? Μήπως έβαλες τα τετραπίστονα και ταυτόχρονα άλλαξες και το σωλήνα της υποπίεσης ? Ο σωλήνας σαν υλικό δεν είναι πρόβλημα αν δεν υπάρχει διαρροή της υποπίεσης, εννοώ σωλήνας με την ίδια ποιότητα, γιατί αν είναι μαλακός με την υποπίεση κλείνει και φράζει, άρα μας ενδιαφέρει η σκληρότητα του και όχι το είδος του υλικού του.
Τα τετραπίστονα αλλάχτηκαν σχεδόν μαζί με τον σωλήνα του σέρβο. Σαν μέγεθος πιστονιών πήγα από μονή 48άρα σε τέσσερα 32άρια. Η αλλαγή έγινε λίγο για δυνάμωμα και λίγο για να ρίξω την αναρτώμενη μάζα (5.5 κιλά η μαμά δαγκάνα, 1.1 η Wilwood Powerlite). Οδήγησα Seicento με φρένα από PuntoGT και είχε 10mm νεκρή διαδρομή στο πεντάλ. Εμένα πιάνει από το πρώτο χιλιοστό, οπότε μάλλον δεν έχω θέμα τρόμπας.
Ο σωλήνας δεν είναι ίδιο υλικό με τον μαμά, αυτό είναι το θέμα. Ο μαμά ήταν πλαστικός/κοκκάλινος/άκαμπτος τελείως και είχε προκαθορισμένη μορφή που δεν ταίριαζε στην καινούργια εισαγωγή, οπότε αναγκάστηκα και έβαλα εύκαμπτο σωλήνα λαδιού, αυτόν που έχει πλέγμα από κορδονι στο μέσο του. Φαντάζομαι ότι παίρνει παραμορφώσεις υπό κενό και για αυτό δεν κρατάει τόση υποπίεση όση ο μαμά και για αυτό λέω να τον αλλάξω. Απλά θέλω να μου πείτε αν ξέρετε ποιόν τύπο σωλήνα, εύκαμπτο, αλλά μη παραμορφώσιμο μπορώ να βάλω.
Σε μεγάλες κατηφόρες, μετά από αρκετό fuel cut overrun, τα φρένα πιάνουν μιά χαρά δυνατά. Ένδειξη ότι ο σωλήνας έχει κάνει όσο κενό μπορεί αφού παραμορφωθεί και δουλεύει σωστά το servo? Αν το servo έχει διαρροή, ακούγεται κάτι στην μέσα μεριά στα πεντάλ?
-
Βάλε την ίδια σωλήνα αλλά με σύρμα μέσα τυλιγμένο, υπάρχει στα βιομηχανικά.
Αν έχεις διαρροή της ακούς σαν φύσημα, στην καμπίνα ή στο μηχανοστάσιο.Δες εδώ και υπολόγισε αντλία με έμβολα.
Common Brake Problems
-
Spongy Pedal
(Air – Bleed from the furthest bleed screw from the master cylinder and work in . Bleed screws up)
(Caliper brackets not square to rotor causing caliper deflection)
(Rubber brake lines deflecting)
(Brake fluid too hot)
(Pedal ratio too high)
(Silicone brake fluid – highly compressible) -
Low Pedal – Have to pump the pedal to get it hard
(Master cylinder too low causing fluid drain back to reservoir – install 2 lb. Residual pressure valve or move reservoir higher than calipers)
(Warped rotor causing piston knock back)
(Excessive rotor runout causing piston knock back)
Excessive piston retraction – install square seals) -
Low Pedal – Won’t Pump Up
(Bad caliper seals, leaking)
(Leak in hydraulic system)
(Balance bar too far off center)
(Badly worn pads) -
Pedal Hard – Car Won’t Stop
(Master cylinder too large, too much volume)
(Pedal ratio too small – Insufficient pressure on master cylinder)
(Glazed rotors)
(Glazed pads)
Basic Disc Brake Maintenance
- Inspect for excessive rotor run-out.
- Inspect for warped rotors.
- Inspect for cracked rotors.
- Flush brake fluid before each race.
- Inspect pads for excessive taper or wear.
- Replace caliper seals when you replace pads.
- Inspect for leaking around seals.
- Inspect for any loose bolts.
Formulas, Calculations And Trouble Shooting Answers
The following information contains simple formulas, examples, and trouble shooting answers to common disc brake problems that every racer experiences. We hope this will come in handy during the set-up and maintenance of your high performance disc brake system.Basic Formulas:
Calculating the Square Inches of Caliper Piston Area
Pi times (radius of the piston squared) times (half the number of pistons).Example:
Calculate the square inches of piston area of a caliper with four pistons 1.75' each.
Pi=3.1417
Radius of a 1.75' piston = .875'
3.1417 x (.875 x .875) x 2 = 4.81 sq./in. of piston areaCalculating the Ratio of a Brake Pedal
Divide the length from the pivot point to the push rod (B) into the length from the pivot point to the center of the foot pad (A).Example:
(B) Length from pivot point to push rod = 2.0'
(A) Length from pivot point to center of foot pad = 14.0'
14 divided by 2 = 7
Pedal ratio = 7:1Calculating Master Cylinder Line Pressure
Pressure = (Leg force on the pedal) x (Pedal Ratio) divided by (Master Cylinder Piston Area).Example:
Calculate the line pressure of a 1' bore master cylinder using a 7:1 ratio pedal.
Leg Force (Effort) = 150 lbs.
Pedal Ratio = 7:1
Square Inches of Area (1' Bore Master Cylinder) = .785
150 x 7 divided by .785 = 1,337 psiMaster-Cylinder Size vs. Piston Area
Normal Bore Size Diameter In. Area Sq. In.
5/8 in.
11/16 in.
19mm
_ in.
20mm
13/16 in.
21mm
22mm
22.2mm
7/8 in.
23mm
29/32 in.
15/16 in.
24mm
25.4mm
1 in.
1-1/32 in.
26.6mm
1-1/16 in.
1-1/8 in.
28.6mm
1-1/4 in.
31.8mm
1-5/16 in.
1-11/32 in.
1-1/2 in.
1-3/4 in. 0.6250
0.6875
0.7480
0.7500
0.7874
0.8125
0.8268
0.8661
0.8740
0.8750
0.9055
0.9063
0.9375
0.9449
1.0000
1.0000
1.0313
1.0472
1.0625
1.1250
1.1260
1.2500
1.2520
1.3125
1.3438
1.5000
1.7500 0.3066
0.3712
0.4394
0.4418
0.4869
0.5185
0.5369
0.5892
0.5999
0.6013
0.6440
0.6451
0.6903
0.7012
0.7854
0.7854
0.8353
0.8613
0.8866
0.9940
0.9958
1.2272
1.2311
1.3530
1.4183
1.7671
2.4053
Listed are diameters of popular mass-produced master cylinders and their areas. -
-
Τα DS300 δεν είναι αντικαταστάτες των DS2500, αλλά είναι για καθαρά αγωνιστική χρήση, σε καθημερινή χρήση δεν ζεσταίνονται ποτέ σωστά και τρίζουν σαν λεωφορείο.Χμ... μάλλον δεν τα είπα καλά...
Τα Ferodo Racing που έβαλα είναι αντικαταστάτες των DS2500. Εννοείται ότι δε θα έβαζα τα DS3000 για χρήση δρόμου, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης V.V. έγραψε:
Αν σταματήσει εκεί θα έχει άγιο.
Κι αν τον άγιο τον έχει στο τσεπάκι καθημερινά, σε κανένα τρίμηνο θα του τελειώσουν οι δισκόπλακες.Δίκιο έχετε παίδες... δεν έβαλα τα DS3000 όμως... παρεξήγησις...
-
δεν νομιζω να ειναι αντικαταστατες των 2500.... μια κατηγορια κατω πρεπει να ειναι, αν θυμαμαι καλα!!!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τα DS300 δεν είναι αντικαταστάτες των DS2500, αλλά είναι για καθαρά αγωνιστική χρήση, σε καθημερινή χρήση δεν ζεσταίνονται ποτέ σωστά και τρίζουν σαν λεωφορείο.
Χμ... μάλλον δεν τα είπα καλά...
Τα Ferodo Racing που έβαλα είναι αντικαταστάτες των DS2500. Εννοείται ότι δε θα έβαζα τα DS3000 για χρήση δρόμου, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο
Tα DS2500 σταμάτησαν δηλαδή να παράγονται?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν νομιζω να ειναι αντικαταστατες των 2500.... μια κατηγορια κατω πρεπει να ειναι, αν θυμαμαι καλα!!!Μπορεί και να είναι όντως έτσι...
Σίγουρα είναι πάνω από τα premier και τα DS2000, ενώ έχουν μια ειδική επίστρωση που δεν είχαν τα DS2500 έτσι ώστε να είναι φιλικότερα στην καθημερινή οδήγηση Ομολογώ ότι δε ξέρω με σιγουριά αν τα αντικαθιστούν ή όχι Έτσι μου είπαν όταν έψαχνα για τακάκια...
-
Eγώ έβαλα αυτά σε τετρακίνητο turbo, αλλά δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση με τα προηγούμενα Ferodo premier που φορούσα γιατί τώρα έχω δίσκους με αλουμινένιες καμπάνες και είναι τελείως διαφορετικά, το ότι πρώτα δεν είχα ποτέ φρένα και τώρα έχω το αποδίδω κατά 90% στις καμπάνες, πάντως τώρα φρενάρω απανωτά από 200 χλμ και έχω φρένα, ενώ πρώτα με 3 πατήματα από τα 200 δεν είχα φρένα και ράγιζαν οι δίσκοι, οπότε είναι από τις καμπάνες.
-
Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο κοστίζουν εκτός αντιπροσωπείας τα τακάκια του προηγούμενου Leon Cupra, με τα 225 άλογα και τα Βrembo φρένα? Άκουσα μια τιμή αντιπροσωπείας και μου έπεσε το σαγόνι. Ποια τακάκια ακριβώς φοράει?
-
Γνωρίζει κανείς?
-
Αυτοκινητο Suzuki Ignis sport
Μπροστα ΧΥΖ 6πιστονα 286Χ26 με DS2500 κ πισω μαμα δισκοι-δαγκανα 258mm με σωληνακια υψηληςΤι υγρα φρενων να φορεσω? Οταν εβαλα τα φρενα πριν κανα 9μηνο μου βαλαν MOTUL DOT 5.1
Αλλοι μου ειπαν για DOT4 RBF600
Να βαλω παλι DOT 5.1 ή θα εχει προβλημα η τρομπα μου?
-
Επισης εχω ακουσει οτι καποια DOT 5.1 κανουν μονο για εναν αγωνα κ μετα θελουν αλλαγμα το οποιο σημαινει δεν αντεχουν για καθημερινη χρηση κ να βγαλουν πολλα χιλιομετρα.
Αυτα που ειναι ετσι πως υποδεικνυονται στο μπουκαλι ή δε το αναφερουν??
Εγω θα ηθελα υγρο φρενων που να αντεχει απανωτα κ πολλα φρεναρισματα αλλα να βγαλει κ πολλα χιλιομετρα καθημερινης χρησης...
Υπαρχει καποιο DOT 5.1 με αυτα τα χαρακτηριστικα? -
Τα 5.1 είναι συμβατό με τα 4. Αυτά που δεν είναι συμβατά με αυτά είναι τα 5 τα οποία μπορεί να κάνουν ζημιά.
Σε όλα τα DOT μπορεί να υπάρχει θέμα διάρκειας αν το μοντέλο υγρού είναι για πιο αγωνιστική χρήση. -
1. Σε μία βελτίωση φρένων (δίσκοι - τακάκια) τι πρέπει να προσεχθεί ώστε να μη χαλάσει η κατανομή πέδησης; Οι διάμετροι των δίσκων του εμπρός και πίσω άξονα;
2. Δεδομένου του μεγέθους της ζάντας υπάρχει μόνο ένας συνδυασμός μεγέθους δίσκου - δαγκάνας που χωράει ή περισσότεροι; (Δηλαδή μικρότερος δίσκος με μεγαλύτερη - στον άξονα της ακτίνας του δίσκου- δαγκάνα και κατά συνέπεια τακάκι).
3. Στα αυτοκίνητα με ABS χρειάζεται πάντα η σύνδεση με το διαγνωστικό της εταιρίας για την εξαέρωση κατά την αλλαγή υγρού φρένων;
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις