-
Δηλαδη στεκει αυτο που μου ειπε, οτι μπορει να τρεμει κατα το φρεναρισμα(μονο ανω των 80) και να μην ειναι στραβες οι δισκοπλακες παρα μονο θεμα ζυγοσταθμισης? Ολα αυτα επειδη δεν μου τρεμει το πενταλ...
-
Μην μπερδευόμαστε.Ο ένας πατά φρένο .Ο άλλος όχι.Με φρένο και τρέμουλο στο πεντάλ δηλώνει δίσκους.Χωρίς φρένο λάστιχα ζάντες. Γρίφο το κάναμε.
θα με κάνετε να το σκίσω το πτυχίο μου.Στραβός δίσκος σημαίνει τρέμουλο στο πεντάλ κατα το πάτημα .Έστω και ελάχιστο.Δεν γίνεται να μην τρέμει ειδικά απο τα 80χλμ και μετά.Δεν υπάρχει !Η πατάς φρένο πιο χαμηλά στα χιλ ή κάποιο μπουλόνι έχει λασκάρει ή ακόμα και ημιαξόνιο .
Συγνώμη για την διόρθωση . -
Παρέλαβα εχθές τα μεταλλικά σωληνάκια φρένων της Goodridge για την 120i.
Η τοποθέτηση, θα γίνει μόλις βρω λίγο χρόνο, κάτι όχι και τόσο εύκολο τελευταία!
Αν γνωρίζει κάποιος ένα καλό φρενά (για να μετρήσω λίγο και τα φρένα), θα ήμουν ευγνώμων!
Κατά προτίμηση, Νότια Προάστια.
-
πες του BEAMS, να σε στείλει στον τουτομάστορα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.goodridge.co.uk/car-brake-lines/Δεν πρόκειται πάντως για την επίσημη σελίδα της Goodridge , reseller είναι.
-
I know, αλλά τα έχει 'σχεδόν' όλα.
εντιτ:
αλλιώς πάμε εδώ: http://www.goodridge.net/documents/down ... er_ver.pdf
-
Να ρωτήσω και κάτι που δε ξέρω. Αλλάζοντας δισκόπλακες, δαγκάνες ή έστω μόνο σωληνάκια υψηλής πίεσης, δεν αλλάζουμε τη συμπεριφορά των φρένων και του ABS?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Να ρωτήσω και κάτι που δε ξέρω. Αλλάζοντας δισκόπλακες, δαγκάνες ή έστω μόνο σωληνάκια υψηλής πίεσης, δεν αλλάζουμε τη συμπεριφορά των φρένων και του ABS?Προς το καλύτερο σίγουρα, το ABS όταν ανιχνεύσει ολίσθηση τροχού ( μπλοκάρισμα ενεργοποιείται, αν δεν υπάρχει ολίσθηση τροχού ( μπλοκάρισμα ) παραμένει εκτός, άρα δεν επηρεάζεται.
-
Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις η ελαστικότητα που χάνεις σε σχέση με τα απλά μαρκούτσια μπορεί να ενεργοποιεί το ABS πιο εύκολα. Αυτό επειδή πιάνει το εμπρός φρένο πιο γρήγορα, πριν προλάβει να κάνει μεταφορά βάρους προς τα εμπρός κάτι που θα δώσει αυξημένη πρόσφυση στους τροχούς και θα καθυστερήσει το ABS.
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σχετικά με τα σωληνάκια υψηλής υπάρχουν πολλοί τύποι ή μόνη διαφοροποίηση είναι η μάρκα;
Αν θέλω να βάλω στο αμάξι μου δηλαδή πέραν της μάρκας (π.χ. Goodridge), για τα οποία έχω διαβάσει εδώ, αλλά και στο Seat Forum, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ψάξω;Αν δείς στην ίδια μάρκα και για το ίδιο αυτοκίνητο μπορείς να επιλέξεις διάφορες κατασκευαστικές προδιαγραφές. Πχ ατσάλινο ή γαλβανιζέ (που έχουν και διαφορά στην τιμή), χρώμα κ.ά.
-
Thanks guys
-
με τα σωληνακια υψηλης πιεσης τι διαφορες εχουν με τα απλα?το πενταλ θα γινει πιο σκληρο?θα πιανει καλυτερα το φρενο?τα ferodo priemier τα εχει δοκιμασει κανεις να μου πει εντυπωσεις?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
με τα σωληνακια υψηλης πιεσης τι διαφορες εχουν με τα απλα?το πενταλ θα γινει πιο σκληρο?θα πιανει καλυτερα το φρενο?τα ferodo priemier τα εχει δοκιμασει κανεις να μου πει εντυπωσεις?Δεν διογκωνονται απο την πιεση οποτε ολη η δυναμη φτανει στις δαγκανες.Δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δεις διαφορα αν εχεις καινουργιο αμαξι καθως τα λαστιχενια σωληνακια του δεν θα φουσκωνουν.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
τα ferodo priemier τα εχει δοκιμασει κανεις να μου πει εντυπωσεις?τίποτα ιδιαίτερο, δεν είναι κακά όμως
μισό κλικ πάνω απ τα μανίσια, θα λεγαφοράω κάτι άθλια τακάκια famm (τ άλλαξα επειγόντως, μόνο αυτά ήταν διαθέσιμα) και θέλω να τα πετάξω σχετικά σύντομα. δεν μου βγάζουν τις 2 βασικές διαδρομές μου, ψοφάνε.
σκέφτομαι να δοκιμάσω ebc green stuff. απ ότι έχω καταλάβει είναι το λίγο πιο σπορ απ' αυτό που αντικαθιστά τα μαμά στην γκάμα της ebc.
γύρω στα 65 ευρώ τα βρήκα με μια πρόχειρη ματιά στο αγγλικό ebay. ακριβούτσικα μου φαίνονται.τα προηγούμενά μου ήταν καλά, θαρρώ πως ήταν textar.
λέω ν αλλάξω τακάκια - σωληνάκια - υγρά την άνοιξη στο φούντο. και θα χρειαστώ και αμορτισέρ (+σινεμπλοκ πια), έχουν αρχίσει και πέφτουν τα kyb...
ξέρει κανείς κάποιο οικονομικό site για ebc (ή κάτι άλλο αξιόλογο) ? ο γνωστός τσιγκούνης HF μήπως;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην θέση σου θα έψαχνα να οδηγήσω ένα παρόμοιο αυτοκίνητο για να δω αν κι εκεί υπάρχει αυτή η μεγάλη διαδρομή. Το πρώτο πράγμα που θα έλεγχα πάντως θα ήταν η εξαέρωση και η τρόμπα.
Σωληνάκια υπάρχουν πολλά και διάφορα, ακόμη και handmade από μάστορα θα βρεις , αλλά όπως θα σου έλεγε και ο drifter, μακριά από δαύτα!
Τα Goodridge είναι τα πιο γνωστά και βγάζουν για όλα τ' αυτοκίνητα απ' όσο ξέρω. Εγώ αυτά θα σου πρότεινα.
Χμ... δύσκολο το να βρω παρόμοιο αμάξι και ακόμα και αν το βρω δε θα φοράει τρυπητές δισκόπλακες και τακάκια Ferodo Racing
Έχει γίνει εξαέρωση πριν από ~4000 χλμ, η συμπεριφορά αυτή όμως δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά, πάντα έτσι ήταν το φρένο και απλά θέλω να το διορθώσω
Ferodo Racing!
Κομματάκι υπερβολικό βέβαια, αλλά περί ορέξεως...Αν είναι τα ds3000, τότε μιλάμε για υπερβολή. Αν είναι τα ds2500, τότε είναι μια χαρά. Η ένστασή μου έχει να κάνει με τον τρυπητό δίσκο, αυτό το έχω αναλύσει και πιο πάνω.
Σαρμαδάκο, μια χαρά είναι τα green stuff, go for them.
Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. -
με 120000χλμ λετε να θελουν αλλαγη τα μακρουτσια?το αμαξι ειναι fiat punto 1.4 sporting.τα textar ειναι καλα σε απλη σειρα?
-
Αλλαγή θέλουν αν τα τσεκάρεις και έχουν αρχίσει να κάνουν ρωγμές από την πολυκαιρία, οπότε είναι επικίνδυνα. Αλλιώς τα αλλάζεις αν θες κάτι καλύτερο πλέον στην αίσθηση του πεντάλ.
-
αν τα αλλαξω με τα ιδια παλι θα εχω διαφορα καλυτερη?ο φρενας μου ειπε οτι στα φιατ τα μακρουτσια ξεχειλωνουν ισχυει αυτο?ρωγμες δεν εχει παντως αξιζει να τα αλλαξω με καινουρια?
-
Και με ξεχειλωμένα μαρκούτσια, τα Fiat έχουν καλύτερο φρένο από ότι αρκετά αυτοκίνητα με καινούργια. Άμα βέβαια ήρθε η ώρα να τα αλλάξεις και έχεις ανησυχίες περί φρεναρίσματος, βάλε κατευθείαν μεταλλικά να μην ξανασχοληθείς ποτέ...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ferodo Racing!
Κομματάκι υπερβολικό βέβαια, αλλά περί ορέξεως...Εμένα η αρχική νεκρή διαδρομή πάντως μου λέει τρόμπα κυρίως, δεν βλέπω γιατί θα βελτιωθεί δραματικά κάτι τέτοιο με τα σωληνάκια.
Δεν χάνεις κάτι βέβαια να δοκιμάσεις και τα σωληνάκια, αφού από τα... τακάκια σου παίζει να είναι αρκετά φθηνότερα, αλλά δεν ξέρω αν θα λύσεις το πρόβλημά σου.Καλά, εννοείται ότι είναι 'υπερβολικό', αυτό το αμάξι έχω όμως και θα το κρατήσω αρκετά χρόνια ακόμα, οπότε μέχρι να έρθει η ώρα της αλλαγής σκοπεύω να βάζω ό,τι καλύτερο μπορώ
Η αλήθεια είναι ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω δε θα είχα βάλει αυτά τα φρένα, θα είχα αγοράσει το πλήρες σετ των φρένων του FR μαζί με τα άκρα και θα είχα περάσει τα εργοστασιακά φρένα, απλά μιας 'λίγοοοο' πιο γρήγορης έκδοσης από το δικό μουΑν είναι τα ds3000, τότε μιλάμε για υπερβολή. Αν είναι τα ds2500, τότε είναι μια χαρά. Η ένστασή μου έχει να κάνει με τον τρυπητό δίσκο, αυτό το έχω αναλύσει και πιο πάνω.
Είναι πρακτικά οι αντικαταστάτες των ds2500 σε λίγο πιο φιλική για καθημερινή χρήση έκδοση, με την έννοια ότι διαθέτουν ειδική πάστα για τον περιορισμό κατά το δυνατόν του τριξίματος.
Ο τρυπητός δίσκος ήταν ένας πειραματισμός. Για την ώρα δεν έχω να του προσάψω κάτι αρνητικό, δεν τους έχω αξιοποιήσει όμως κιόλας. -
Χρειάστηκε να αντικαταστήσω τον σωλήνα που πάει από την υποπίεση στο servo με άλλον εύκαμπτο (η νέα πολλαπλή εισαγωγής είχε σε άλλο σημείο την παροχή για το servo και δεν ταίριαζε πλέον ο μαμά σωλήνας). Ταυτόχρονα μπήκαν και τετραπίστονες, μεγαλύτεροι δίσκοι και μεταλλικά σωληνάκια. Από τότε σαν να έχασα υποβοήθηση και τα φρένα θέλουν λίγο μεγαλύτερη δύναμη στο πεντάλ. Εξαερώσεις γίνανε 2-3 χωρίς διαφορά (το πεντάλ είναι σφιχτό από την αρχή), οπότε θεωρώ ότι η πατάτα έγινε στον εύκαμπτο σωλήνα του servo. Τι τύπου σωλήνα μπορώ να βάλω, ώστε να είναι σχετικά εύκαμπτος για να μπει, αλλά και να μην παραμορφώνεται από το κενό? Αυτοί που έχουν συρμάτινο πλέγμα μέσα τους είναι καλοί για την περίπτωση ή θέλει κάτι άλλο?
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις