-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Mπαίνει κλαπέτο και σε ανθρώπους άραγεαμα οι admins νοιωθουν, ολα γινονται
-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό ισχύει ακόμη και για επώνυμους δίσκους;
Η σειρά Gran Turismo της Brembo ξεπερνάει και τα $4000 σε τιμή. Ακόμη και οι δίσκοι των kit αυτής της σειράς είναι αδύναμοι και ραγίζουν;
Καλά, δεν εννοεί ότι σίγουρα θα ραγίσουν. Απλώς οι ακμές στις τρύπες είναι stress points οπότε είναι πιο επιρρεπείς σε αστοχία. Προφανώς οι ακριβές Brembo θα έχουν καλύτερο υλικό και καλύτερη κατεργασία οπότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χαλάσουν από ένα φτηνό δίσκο.
Αυτό φαντάζομαι κι εγώ. Αλλά με μια αναζήτηση με για drilled rotors στο Google σε πολλά φόρουμς γίνεται αναφορά στο ράγισμα. Και το howstuffworks λέει ότι για αγωνιστική χρήση είναι οι χαρακωτοί δίσκοι και όχι οι τρύπιοι λόγω του ότι οι δεύτεροι ραγίζουν πιο εύκολα. Παρ' όλ' αυτά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα έχω δει τρύπιους δίσκους... Και σίγουρα σε έναν αγώνα η καταπόνηση των φρένων είναι τεράστια.
Υπάρχει καμιά σελίδα που να εξηγεί τις διαφορές τρύπιων - χαρακωτών φρένων ως προς την απόδοση, την αντοχή και να αναφέρει τα πλεονέκτημά τους και τα μειονεκτήματά τους. Γιατί μέχρι τώρα μόνο σε φόρουμς έχω βρει αναφορές και δε μπορώ να 'μαι σίγουρος για την αξιοπιστία τους. Αν κάποιος έχει να παραθέσει κάποια αξιόπιστη πηγή ας κάνει τον κόπο!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό ισχύει ακόμη και για επώνυμους δίσκους;
Η σειρά Gran Turismo της Brembo ξεπερνάει και τα $4000 σε τιμή. Ακόμη και οι δίσκοι των kit αυτής της σειράς είναι αδύναμοι και ραγίζουν;
Καλά, δεν εννοεί ότι σίγουρα θα ραγίσουν. Απλώς οι ακμές στις τρύπες είναι stress points οπότε είναι πιο επιρρεπείς σε αστοχία. Προφανώς οι ακριβές Brembo θα έχουν καλύτερο υλικό και καλύτερη κατεργασία οπότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χαλάσουν από ένα φτηνό δίσκο.
Οι (σιδερένιοι) δίσκοι είναι φτιαγμένοι από φθηνό υλικό (όχι ακριβό ατσάλι). Δεν νομίζω να βάζει πιο ακριβό υλικό η Brembo αλλά οι δίσκοι της είναι σαφώς καλύτεροι από άλλες εταιρείες (δεν στραβώνουν). Πρέπει να ξέρουν τεχνικές κατασκευής (που δεν ξέρουν οι άλλοι) και φτιάχνουν δίσκους που δεν έχει εσωτερικές τάσεις το υλικό - έτσι δεν στραβώνει ούτε ραγίζει εύκολα.
-
Ο χρήστης pusher έγραψε:
Υπάρχει καμιά σελίδα που να εξηγεί τις διαφορές τρύπιων - χαρακωτών φρένων ως προς την απόδοση, την αντοχή και να αναφέρει τα πλεονέκτημά τους και τα μειονεκτήματά τους. Γιατί μέχρι τώρα μόνο σε φόρουμς έχω βρει αναφορές και δε μπορώ να 'μαι σίγουρος για την αξιοπιστία τους. Αν κάποιος έχει να παραθέσει κάποια αξιόπιστη πηγή ας κάνει τον κόπο!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι (σιδερένιοι) δίσκοι είναι φτιαγμένοι από φθηνό υλικό (όχι ακριβό ατσάλι). Δεν νομίζω να βάζει πιο ακριβό υλικό η Brembo αλλά οι δίσκοι της είναι σαφώς καλύτεροι από άλλες εταιρείες (δεν στραβώνουν). Πρέπει να ξέρουν τεχνικές κατασκευής (που δεν ξέρουν οι άλλοι) και φτιάχνουν δίσκους που δεν έχει εσωτερικές τάσεις το υλικό - έτσι δεν στραβώνει ούτε ραγίζει εύκολα.Στα High Performance brakes είδα στο site της Brembo πως βγάζει τρεις σειρές:
[list:64800pc7][:64800pc7] Sport
[/64800pc7][:64800pc7]Turismo
[/64800pc7][:64800pc7]Gran Turismo[/64800pc7][/list:u:64800pc7]Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι οι τιμές κυμαίνονται από $500 - $4500. Από τη διαφορά στις τιμές υποθέτω πως θα υπάρχει κάποια διαφορά και στην ποιότητα των υλικών.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ναι... Πολύ λίγα σε σχέση με αυτό --> http://www.superhonda.com/forum/f93/cro ... ost3384232
Αλλά πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία στο link που παραθέτω;
-
ο συνδυασμός brembo διατρητα και ferodo ds2500 πως σας ακουγεται??? υπαρχει καποια καλυτερη προταση σε αυτα τα χρηματα??? (περιπου 300 ευρω)
ποιο υγρο φρενων προτείνουμε με αυτο τον συνδυασμό??
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ο συνδυασμός brembo διατρητα και ferodo ds2500 πως σας ακουγεται??? υπαρχει καποια καλυτερη προταση σε αυτα τα χρηματα??? (περιπου 300 ευρω)Aπ'τα καλύτερα 'παντρεματα'.
Αυτες τις μερες,ειμαι σε αναζητηση ATE Super Blue Racing.Πιθανοτατα (γιατι σημερα βρηκα μια διευθυνση) αυριο να αγορασω για μενα.Αν ενδιαφερεσαι,πές μου.
-
Είναι πολύ καλός αν πιέζεις τα φρένα σου αρκετά, υγρά να βάλεις DOT 5.1 μιας γνωστής μάρκας, προσοχή, όχι DOT 5.0, είναι ασύμβατα με αυτά που φοράς τώρα. Τα DOT 5.1 είναι συμβατά και λεπτόρευστα ειδικά για ABS, και αντέχουν περισσότερο στη θερμοκρασία.
-
12 ευρω εχει... τι ειναι αυτο? ειναι καλο?? ειναι για καθημερινη χρηση?? που πλεονεκτει σε σχεση με τα αλλα??
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Είναι πολύ καλός αν πιέζεις τα φρένα σου αρκετά, υγρά να βάλεις DOT 5.1 μιας γνωστής μάρκας, προσοχή, όχι DOT 5.0, είναι ασύμβατα με αυτά που φοράς τώρα. Τα DOT 5.1 είναι συμβατά και λεπτόρευστα ειδικά για ABS, και αντέχουν περισσότερο στη θερμοκρασία.αυτη τη στιγμη φοραω dot 4 και τα εχω αλλαξει πριν απο 10.000 χιλιομετρα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ο συνδυασμός brembo διατρητα και ferodo ds2500 πως σας ακουγεται??? υπαρχει καποια καλυτερη προταση σε αυτα τα χρηματα??? (περιπου 300 ευρω)ποιο υγρο φρενων προτείνουμε με αυτο τον συνδυασμό??
brembo και ferodo premier σε εμενα δεν αντεξαν καθολου παντως...ηδη αλλαχτηκαν τακακια στα 15000 και αν και οι δισκοι ειναι στραβωμενοι.
-
οι απλοι οι δισκοι??? τα πρεμιερ καμια σχεση με τα 2500
-
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
ο συνδυασμός brembo διατρητα και ferodo ds2500 πως σας ακουγεται??? υπαρχει καποια καλυτερη προταση σε αυτα τα χρηματα??? (περιπου 300 ευρω)
brembo και ferodo premier σε εμενα δεν αντεξαν καθολου παντως...ηδη αλλαχτηκαν τακακια στα 15000 και αν και οι δισκοι ειναι στραβωμενοι.
Στο Fiat Tipo που είχα πριν τα Premier τα άλλαξα 3 φορές έχοντας διανύσει 9000 χλμ τη φορά. Απλά εξαϋλώνονταν... δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τα DS2500 όμως. Με τα DS2000 που είχα βάλει την τελευταία φορά πρόλαβα να κάνω 12000 χλμ πριν πουλήσω το αυτοκίνητο και το τακάκι ήταν σχεδόν ανέπαφο. Με τα Premier στα 9000 χλμ λίγο ακόμα και θα φρενάριζα με το σίδερο. Τα DS2000 δε θα τα ξαναέβαζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως!!! Απίστευτο τρίξιμο, δε μπορούσα να έχω ανοιχτά παράθυρα και να φρενάρω, μου σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο. Ποτέ ξανά Ferodo λοιπόν για πολιτική χρήση, θα ψάξω να βρω άλλη εταιρία με τακάκια με αυξημένο μεν συντελεστή τριβής, χωρίς να ξυπνάνε και νεκρούς όμως.
Οι δίσκοι που φορούσα ήταν οι απλοί της Brembo (μη χαραχτοί).
-
popolaros,
γιατί τρυπητούς και όχι χαρακτούς;
μήπως τα ds2500 παραείναι σκληρά;γενικά, μακρυά απ' τα πρέμιερ, αν υπάρχουν απαιτήσεις για κάτι έστω και ελάχιστα καλύτερο από τακάκια κατηγορίας 'μαμά'
-
Ένα σετάκι μπροστινών δίσκων (μάλλον brembo) για μαμά replacement σε honda jazz '04 πόσο περίπου θα πάει? +τακάκι (προτείνετε κάτι όχι σκληρό)
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
... Τα DS2000 δε θα τα ξαναέβαζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως!!! Απίστευτο τρίξιμο, δε μπορούσα να έχω ανοιχτά παράθυρα και να φρενάρω, μου σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο. ...Και που να ακούσεις τα 3000 τι παράγουν...
Αλλά χαλάλι.
-
Είναι φυσιολογικό να γίνει αλλαγή σιαγόνων σε ταμπούρα στις 30.000χλμ; Πήγε γνωστός μου για το προκαθορισμένο σέρβις των 30.000χλμ σε Citroen και του τις άλλαξαν
-
Όχι, στα 300k όμως ναι. Σε τι αμάξι; Σίγουρα του αλλάξανε σιαγόνες;
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις