-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
@Quadra21 βλέπω τεραστιους δίσκους σε αμάξια πιτσιρικαδων αλλά το τακακι πατάει στα 3/4 ή 4/5 του δίσκου. Αυτοί οι δίσκοι αν τους πιέσεις δεν είναι καταδικασμενοι να στραβωσουν χθες?Oι δίσκοι δεν στραβώνουν από την πίεση των τακακιών αλλά από τις υψηλές, πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ένα τακάκι που πατάει κατά 75% στην επιφάνεια τριβής σε ένα τεράστιο δίσκο είναι λίγο δύσκολο να τον φέρει σε κατάσταση καταστροφής, εκτός και αν το αμάξι είναι 1600kg + και έχει 500 άλογα και το οδηγεί με την ταυτότητα στο στόμα, αυτός ότι και να βάλει θα δεί σύντομα τους δίσκους του και τα τακάκια του να είναι για πέταμα.
Επίσης οι δίσκοι στραβώνουν και από άλλες αιτίες, οι κατασκευαστές των δίσκων λένε στα paper τους ότι αν ένα μουαγιέ δεν είναι απόλυτα καθαρό, να γυαλίζει το μέταλλο, σε 4-5000 χλμ οι δίσκοι θα στραβώσουν γιατί δεν θα πατάει σωστά το κέντρο του.
Λένε επίσης ότι οι δίσκοι θέλουν στρώσιμο, πρέπει να ανεβαίνουν σταδιακά οι θερμοκρασίες τους ώστε τα μόρια του μετάλλου να επενέλθουν στη σωστή θέση τους στην κρυσταλλική τους δομή η οποία έχει διαταραχθεί κατά την ρευστοποίηση του μετάλλου στο χυτήριο και την μετέπειτα μηχανουργική επεξεργασία, χρειάζονται δηλαδή μια κατά κάποιον τρόπο θερμική επεξεργασία με την σταδιακή θέρμανση / ψύξη των δίσκων ώστε να φύγουν οι συσσωρευμένες εσωτερικές τάσεις του μεταλλου, αυτό το ορίζουν σε περίπου 500 χλμ, την ίδια διαδικασία θέλουν και τα τακάκια, θέλουν στρώσιμο, οδηγίες υπάρχουν ( συνήθως ) στα κουτιά τους.
-
Ο χρήστης superb_tsi έγραψε:
Άμα μου βρείς τους κωδικούς του κίτ θα μπορέσω να σου πω περισσότερα
Κωδικούς, δεν έχω. Εύκαιρους δηλαδή , τώρα αυτήν την στιγμή.
Ωστόσο, αναφέρομαι σε τόσα πολυπίστονα κιτ που φοράνε διαιρούμενους δίσκους. Από ttrs, rs4-5-6-7, amg, apr, brembo, και άλλα.
Googlάροντας, τώρα βρήκα αυτό:
https://groupa.car.gr/parts/view/5946934/Kαι για τους δίσκους, raid, που αρχικά, ρώτησα:
https://www.car.gr/parts/view/9391192-f ... k1-audi-ttKai παρακάτω, οι ρότορες που χρησιμοποιεί, χωρίς τα bells.
https://www.car.gr/parts/view/3357273/Οι δίσκοι αυτοί δεν είναι γνήσιοι motosport, είναι μια ενδιάμεση κατάσταση για χρήση δρόμου. Τους Raid δεν τους ξέρω και δεν βρήκα site τους, μάλλον θα είναι από Κίνα ή Ινδία με τον εισαγωγέα τους στην Ιταλία, υπάρχει μια Ιταλική εταιρία κατασκευής δίσκων που ανήκει σε μεγάλο όμιλο με 9 εγκαταστάσεις σε Ιτάλία που δεν αναφέρει αν είναι εργοστάσια ή αποθήκες, και άλλες 7 σε Ινδίες, Kίνα, Ταυλάνδη κλπ, ανήκει στο OMR group που φτιάχνει πολλά ανταλλακτικά για όλες τις μάρκες, άντε βρές άκρη.
Θα σου πω μόνο ότι οι δίσκοι που προσφέρονται σε 400€ πχ αν παραγγείλει κάποιος 1-2 παλέττες με ρότορες στην κίνα διαφόρων διαστάσεων οι τιμές είναι κάτω από 50€ το ζευγάρι, το ίδιο κόστος έχουν και οι τετραπίστονες δαγκάνες αντιγραφή μεγάλων εταιριών, με 5€ ακόμα σου βάζουν επάνω ότι όνομα θέλεις.
Όταν το ένα επώνυμο σέτ έχει 3.000€+ και το άλλο έχει κάτω από 1.500€ με δαγκάνες μεταχειρισμένες και βαμμένες τι βάζεις με το μυαλό σου ? Ένα φτιαχτό bell με αντάπτορες είναι, στην αγορά έχουν 250€ τα φτιαχτά bell και 150€ οι αντάπτορες, αν πάρεις και ένα δίσκο και τον κόψεις. άλλα 200€ περίπου, οι δαγκάνες μεταχειρισμένες βαμμένες έχουν περίπου 400€, μετά μένει τι τακάκι θα διαλέξεις, αν σου βάλουν φόλα τακάκι έχουν 70-80€, αν ζητήσεις κάτι καλύτερο περνάμε τα 200 ακόμα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
@Quadra21 βλέπω τεραστιους δίσκους σε αμάξια πιτσιρικαδων αλλά το τακακι πατάει στα 3/4 ή 4/5 του δίσκου. Αυτοί οι δίσκοι αν τους πιέσεις δεν είναι καταδικασμενοι να στραβωσουν χθες?
Oι δίσκοι δεν στραβώνουν από την πίεση των τακακιών αλλά από τις υψηλές, πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ένα τακάκι που πατάει κατά 75% στην επιφάνεια τριβής σε ένα τεράστιο δίσκο είναι λίγο δύσκολο να τον φέρει σε κατάσταση καταστροφής, εκτός και αν το αμάξι είναι 1600kg + και έχει 500 άλογα και το οδηγεί με την ταυτότητα στο στόμα, αυτός ότι και να βάλει θα δεί σύντομα τους δίσκους του και τα τακάκια του να είναι για πέταμα.
Επίσης οι δίσκοι στραβώνουν και από άλλες αιτίες, οι κατασκευαστές των δίσκων λένε στα paper τους ότι αν ένα μουαγιέ δεν είναι απόλυτα καθαρό, να γυαλίζει το μέταλλο, σε 4-5000 χλμ οι δίσκοι θα στραβώσουν γιατί δεν θα πατάει σωστά το κέντρο του.
Λένε επίσης ότι οι δίσκοι θέλουν στρώσιμο, πρέπει να ανεβαίνουν σταδιακά οι θερμοκρασίες τους ώστε τα μόρια του μετάλλου να επενέλθουν στη σωστή θέση τους στην κρυσταλλική τους δομή η οποία έχει διαταραχθεί κατά την ρευστοποίηση του μετάλλου στο χυτήριο και την μετέπειτα μηχανουργική επεξεργασία, χρειάζονται δηλαδή μια κατά κάποιον τρόπο θερμική επεξεργασία με την σταδιακή θέρμανση / ψύξη των δίσκων ώστε να φύγουν οι συσσωρευμένες εσωτερικές τάσεις του μεταλλου, αυτό το ορίζουν σε περίπου 500 χλμ, την ίδια διαδικασία θέλουν και τα τακάκια, θέλουν στρώσιμο, οδηγίες υπάρχουν ( συνήθως ) στα κουτιά τους.
Εννοώ την διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει στη φατσα του δίσκου. Μεταξύ φάτσας και καμπανας(εστω απλής) υπάρχει ενας α βαθμός ελευθερίας στη διαστολή που υφίσταται το σημείο τριβής, αρα το συνολο της φατσας διαστελεται ολόκληρο σε σχέση με τη καμπάνα.
Στη περίπτωση που το τακακι δεν θερμαινει αμεσα ολη τη φατσα του δίσκου, ο δίσκος δεν είναι επιρρεπης σε ραγισματα στο σημείο όπου η φάτσα του δεν ακολουθεί τις θερμοκρασίες του τμήματος που υφίσταται τη τριβη απο το τακακι? Το αντιλαμβάνομαι σαν να μην επιτρέπει σωστή συστολη και διαστολή μια τέτοια κατάσταση. Ίσως να κανω και λάθος. -
Βασικά, γιαυτό κ εξαρχής ρώτησα για τους διαιρούμενους Raid........
Eπειδή δεν τους έχω ακούσει και ούτε γνωρίζω κάποιον που να τους φοράει. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι και καλοί.
Από το site, βλέπω ότι τους έχει βάλει σε πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα, διαφορετικών ιπποδυνάμεων και βαρών...
Σε μια τέτοια διάσταση σαν τη δική μου, 350χ32, θα κοστίσουν ρότορας κ bell, 800e.
Τώρα, αν αυτός παραγγέλνει καραβιές δεν με ενδιαφέρει, ούτε τί ποσοστό κέρδους του αποφέρουν.
Ούτε τα κιτ που διαθέτει, πολύ καλά βέβαια κάνεις και τα επισημαίνεις, αλλά προσωπικά έψαχνα πάνω από χρόνο και πέτυχα το κιτ που ήθελα και κατόπιν ελέγχου βρέθηκε και εξαιρετικό!
Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι αν αξίζουν τα λεφτά τους και αν κάνουν τη δουλειά για την οποία και αγοράσθηκαν ή θα ραγίσουν αν πιεστούν επειδή είναι μάπα ή ό,τιδήποτε άλλο!!!
Πχ ένας διαιρούμενος Girodisc στη διάσταση που προτείνεται από Type R FK9/ Evo/ AMG45, κοστίζει ο ρότορας μόνο, από 900 ευρώ για το Civic κ παραπάνω στα υπόλοιπα για άγνωστο λόγο.
Βάλε και τα bells, το κόστος ανεβαίνει.
Βέβαια, αν δεν βρω κάτι άλλο, θα στραφώ προς τα εκεί.
Απλά είπα μπας και κάποιος τους έχει βάλει ή χρησιμοποιήσει ή τέλος πάντων δει σε κάποιο αυτοκίνητο και να μας πει την γνώμη του... -
Eπειδή δεν τους έχω ακούσει και ούτε γνωρίζω κάποιον που να τους φοράει. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι και καλοί.
Από το site, βλέπω ότι τους έχει βάλει σε πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα, διαφορετικών ιπποδυνάμεων και βαρών...
Σε μια τέτοια διάσταση σαν τη δική μου, 350χ32, θα κοστίσουν ρότορας κ bell, 800e.
Τώρα, αν αυτός παραγγέλνει καραβιές δεν με ενδιαφέρει, ούτε τί ποσοστό κέρδους του αποφέρουν.
Ούτε τα κιτ που διαθέτει, πολύ καλά βέβαια κάνεις και τα επισημαίνεις, αλλά προσωπικά έψαχνα πάνω από χρόνο και πέτυχα το κιτ που ήθελα και κατόπιν ελέγχου βρέθηκε και εξαιρετικό!
Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι αν αξίζουν τα λεφτά τους και αν κάνουν τη δουλειά για την οποία και αγοράσθηκαν ή θα ραγίσουν αν πιεστούν επειδή είναι μάπα ή ό,τιδήποτε άλλο!!!
Πχ ένας διαιρούμενος Girodisc στη διάσταση που προτείνεται από Type R FK9/ Evo/ AMG45, κοστίζει ο ρότορας μόνο, από 900 ευρώ για το Civic κ παραπάνω στα υπόλοιπα για άγνωστο λόγο.
Απλά είπα μπας και κάποιος τους έχει βάλει ή χρησιμοποιήσει ή τέλος πάντων δει σε κάποιο αυτοκίνητο και να μας πει την γνώμη του...Οι Girodisc είναι υψηλής ποιότητας δίσκοι, τους φοράνε σε Evo που τρώνε πολύ ξύλο με τακάκια carbotech 10 και περνάνε χρόνια με αυτον τον συνδυασμό, κοστίζουν βέβαια αλλά ότι πληρώνεις πέρνεις.
Λές ότι έχει βάλει πολλά σέ σε πολλά αυτοκίνητα, δεν λέω ότι δεν έχει βάλει, υπάρχει όμως feedback πως πήγαν αυτά τα σέτ και πόσο άντεξαν ?
Για να ραγίσουν δεν μου φαίνεται πιθανό, για να φτάσει σε σημείο ραγίσματος ένας δίσκος πρέπει να γίνει κίτρινος, όχι απλά κόκκινος, ώστε να υπερβεί λόγω θερμοκρασίας το γεωμετρικό του όριο και να ραγίσει ή σκιστεί λόγω διαστολής, αυτά συμβαίνουν αλλά δεν είναι καθημερινότητα σε αυτοκίνητα πόλης.
Δεν λέω ότι οι Raid δεν είναι καλοί, λέω ότι δεν μου είναι γνωστοί και δεν μπορώ να βρώ το site της εταιρίας κατασκευής τους για περισσότερες πληροφορίες, και δεν έχω ακούσει στον κύκλο μου τίποτα για αυτούς, ίσως είναι λίγο καιρό στην αγορά και δεν είναι ευρέως γνωστοί.
Εσύ λές ότι έβαλες καλό κίτ στον Μοράρη, γιατί ψάχνεσαι ?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
@Quadra21 βλέπω τεραστιους δίσκους σε αμάξια πιτσιρικαδων αλλά το τακακι πατάει στα 3/4 ή 4/5 του δίσκου. Αυτοί οι δίσκοι αν τους πιέσεις δεν είναι καταδικασμενοι να στραβωσουν χθες?
Oι δίσκοι δεν στραβώνουν από την πίεση των τακακιών αλλά από τις υψηλές, πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ένα τακάκι που πατάει κατά 75% στην επιφάνεια τριβής σε ένα τεράστιο δίσκο είναι λίγο δύσκολο να τον φέρει σε κατάσταση καταστροφής, εκτός και αν το αμάξι είναι 1600kg + και έχει 500 άλογα και το οδηγεί με την ταυτότητα στο στόμα, αυτός ότι και να βάλει θα δεί σύντομα τους δίσκους του και τα τακάκια του να είναι για πέταμα.
Εννοώ την διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει στη φατσα του δίσκου. Μεταξύ φάτσας και καμπανας(εστω απλής) υπάρχει ενας α βαθμός ελευθερίας στη διαστολή που υφίσταται το σημείο τριβής, αρα το συνολο της φατσας διαστελεται ολόκληρο σε σχέση με τη καμπάνα.
Στη περίπτωση που το τακακι δεν θερμαινει αμεσα ολη τη φατσα του δίσκου, ο δίσκος δεν είναι επιρρεπης σε ραγισματα στο σημείο όπου η φάτσα του δεν ακολουθεί τις θερμοκρασίες του τμήματος που υφίσταται τη τριβη απο το τακακι? Το αντιλαμβάνομαι σαν να μην επιτρέπει σωστή συστολη και διαστολή μια τέτοια κατάσταση. Ίσως να κανω και λάθος.Όχι δεν είναι όπως τα λες, δεν πρόκειται να ραγίσει επειδή δεν ζεσταίνεται ολόκληρη η επιφάνεια τριβής του δίσκου, απεναντίας θα βοηθήσει στην απαγωγή της θερμότητας, δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και τόσο λάθος, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση καταστροφής του δίσκου από αυτό, ο δίσκος θα ραγίσει όταν υπερθερμανθεί υπέρμετρα και δεν μπορεί να διασταλεί περαιτέρω χωρίς να ραγίσει, έτσι ραγίζουν οι δίσκοι, από υπερβολική διαστολή όταν ξεπερνιούνται τα γεωμετρικά τους όρια.
-
Στη περίπτωση που το τακακι δεν θερμαινει αμεσα ολη τη φατσα του δίσκου, ο δίσκος δεν είναι επιρρεπης σε ραγισματα στο σημείο όπου η φάτσα του δεν ακολουθεί τις θερμοκρασίες του τμήματος που υφίσταται τη τριβη απο το τακακι? Το αντιλαμβάνομαι σαν να μην επιτρέπει σωστή συστολη και διαστολή μια τέτοια κατάσταση. Ίσως να κανω και λάθος.Όχι δεν είναι όπως τα λες, δεν πρόκειται να ραγίσει επειδή δεν ζεσταίνεται ολόκληρη η επιφάνεια τριβής του δίσκου, απεναντίας θα βοηθήσει στην απαγωγή της θερμότητας, δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και τόσο λάθος, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση καταστροφής του δίσκου από αυτό, ο δίσκος θα ραγίσει όταν υπερθερμανθεί υπέρμετρα και δεν μπορεί να διασταλεί περαιτέρω χωρίς να ραγίσει, έτσι ραγίζουν οι δίσκοι, από υπερβολική διαστολή όταν ξεπερνιούνται τα γεωμετρικά τους όρια.
Με καλυψες!!!
-
Απλά είπα μπας και κάποιος τους έχει βάλει ή χρησιμοποιήσει ή τέλος πάντων δει σε κάποιο αυτοκίνητο και να μας πει την γνώμη του...Οι Girodisc είναι υψηλής ποιότητας δίσκοι, τους φοράνε σε Evo που τρώνε πολύ ξύλο με τακάκια carbotech 10 και περνάνε χρόνια με αυτον τον συνδυασμό, κοστίζουν βέβαια αλλά ότι πληρώνεις πέρνεις.
Λές ότι έχει βάλει πολλά σέ σε πολλά αυτοκίνητα, δεν λέω ότι δεν έχει βάλει, υπάρχει όμως feedback πως πήγαν αυτά τα σέτ και πόσο άντεξαν ?
Για να ραγίσουν δεν μου φαίνεται πιθανό, για να φτάσει σε σημείο ραγίσματος ένας δίσκος πρέπει να γίνει κίτρινος, όχι απλά κόκκινος, ώστε να υπερβεί λόγω θερμοκρασίας το γεωμετρικό του όριο και να ραγίσει ή σκιστεί λόγω διαστολής, αυτά συμβαίνουν αλλά δεν είναι καθημερινότητα σε αυτοκίνητα πόλης.
Δεν λέω ότι οι Raid δεν είναι καλοί, λέω ότι δεν μου είναι γνωστοί και δεν μπορώ να βρώ το site της εταιρίας κατασκευής τους για περισσότερες πληροφορίες, και δεν έχω ακούσει στον κύκλο μου τίποτα για αυτούς, ίσως είναι λίγο καιρό στην αγορά και δεν είναι ευρέως γνωστοί.
Εσύ λές ότι έβαλες καλό κίτ στον Μοράρη, γιατί ψάχνεσαι ?
Οπότε είναι άγνωστα ως το αποτέλεσμα που προσφέρουν...
Εγώ δεν λέω ότι είναι καλά, απλά είδα ότι τα έχουν φορέσει πολλά αυτοκίνητα, ούτε και κακά λέω ότι είναι. Δεν τα γνωρίζω, όπως ούτε και εσύ και...μάλλον αυτό δεν είναι κ τόσο καλό...!
Δεν έχει έρθει η ώρα για να πάω στο επόμενο βήμα, επειδή όμως θέλει ψάξιμο η δουλειά, και υπάρχει και το μικρόβιο, το ψάχνω...
Τώρα, όσο το τελευταίο δεν βλέπω να έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε...
Ο Μάνος, έλεγξε το κιτ που βρήκα, το ενέκρινε και έκανε την τοποθέτηση. Απλά.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ το ήδη καλό να το κάνω καλύτερο!
Έστω, και για αυτές τις λιγοστές φορές που θα χρειαστώ το κάτι παραπάνω. -
Απλά είπα μπας και κάποιος τους έχει βάλει ή χρησιμοποιήσει ή τέλος πάντων δει σε κάποιο αυτοκίνητο και να μας πει την γνώμη του...Καλοί είναι οι girodisc, αλλά οι performance friction v3 είναι λίγο καλύτεροι, σύμφωνα με τους φίλους εβαδες και τελικά αυτούς επέλεξα στο 10αρι μου.
Ειδικά οι v3 που δεν έχουν βίδες κάνουν λιγότερο θόρυβο.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Νίκο, σε ευχαριστώ πολύ για το feedback!
-
Θελω να αλλαξω δισκοπλακες και τακακια μπροστα σε ενα Suzuki S Cross all grip diesel (2014) και μου προτειναν δισκους ZIMMERMANN και τακακια Τextar.Καποιος που εχει γνωσεις του αντικειμενου να μου πει την γμωμη του...
Υγ.Θα αλλαξω μαζι και υγρα φρενων.... -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Θελω να αλλαξω δισκοπλακες και τακακια μπροστα σε ενα Suzuki S Cross all grip diesel (2014) και μου προτειναν δισκους ZIMMERMANN και τακακια Τextar.Καποιος που εχει γνωσεις του αντικειμενου να μου πει την γμωμη του...
Υγ.Θα αλλαξω μαζι και υγρα φρενων....Απλή καλή επιλογή, δεν θα έχεις θέμα.
-
Έχεις να προτείνεις κάτι για να βελτιώσω τα φρένα μου γενικά?
-
Καταρχάς επέλεξες κορυφαία OEM υλικά για δίσκους και τακακια.
Δεύτερον κάνε σωστή συντήρηση κάθε δύο χρόνια υγρά φρένων και σε κάθε αλλαγή τακάκιων συντήρηση δαγκανων και τα φρένα σου θα είναι σαν καινούρια όταν πετάξεις το αυτοκίνητο.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Έχεις να προτείνεις κάτι για να βελτιώσω τα φρένα μου γενικά?
Όταν λες - να βελτιώσω τα φρένα μου - τι ακριβώς εννοείς ? Την αίσθηση ? το πιο άμεσο δάγκωμα στις χαμηλές ταχύητητες ? την αντοχή τους σε σκληρή χρήση ? Σου λείπει η δύναμη ? Πως οδηγείς ? Τα diesel χρειάζονται καλύτερα φρένα από τα αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης, πόσα χλμ έβγαλες με το μαμά σέτ ?
-
Θελω πιο καλο φρεναρισμα δηλαδη σε φρεναρισμα πανικου να μειωσω την αποσταση αν γινομαι κατανοητος....Σαν οδηγος δεν με λες και τον πιο ηρεμο το παταω το δεξι πεταλ...Το αυτοκινητο το πηρα Γεναρη του 2014 και τα 1α τακακια μπροστα η αντ/εια μου τα αλλαξε στα 54.400 μετα απο 3 χρονια ακριβως...Τωρα εχω 101.000χλμ και απο την αντ/εια μου ειπαν οτι θελουν αλλαγη ενω ο ανθρωπος που πηγα εξω μου ειπε θελουν ακομα περιπου 10,000χλμ (η χρηση ειναι συνηθως Περιφερειακος Θεσσαλονικης καθημερινα 60χλμ) και μου προτεινε τα παραπανω που εγραψα.....
ΥΓ Την αλλαγη θελω να την κανω γιατι δεν θελω να φθανω στα ορια τα αναλωσιμα οπως τα ελαστικα μου δεν περιμενω να φθασουν στα ορια τους κλπ...Ευχαριστω για την βοηθεια...... -
Mε αυτά που μου είπες σε συνδυασμό με το βάρος του diesel αυτοκινήτου σου, θα πρέπει να στραφείς σε ένα τακάκι με υψηλότερο συντελεστή τριβής που ανεβαίνει αντί να μειώνεται όταν ζεσταίνεται πολύ, είσαι τυχερός που για το αμάξι σου υπάρχει το Ferodo DS2500 και σε πολύ καλή τιμή, μη λυπηθείς το κόστος τους, θα έχεις φρένα παντού και πάντα. Οι δίσκοι που σου πρότειναν είναι ΟΚ, τα
textar δεν θα σε ικανοποιήσουν.Ψάξε και αλλού για καλύτερη τιμή
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε,θα το ψάξω....
-
Δεν ξέρω αν με ένα τακάκι με αυξανόμενο συντελεστή τριβης σε αυξανόμενη θερμοκρασία θα πετύχει μικρότερη απόσταση σε φρενάρισμα πανικού το οποίο μπορεί κάλιστα να απαιτηθεί και με κρύα φρένα . Σε type r δεν το είχα αυτό το πλεονέκτημα με ds2500.
Θα πετύχει σίγουρα αρκετά καλύτερη συμπεριφορα σε δυνατή χρήση σε κατηφόρα και φορτωμένο.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν ξέρω αν με ένα τακάκι με αυξανόμενο συντελεστή τριβης σε αυξανόμενη θερμοκρασία θα πετύχει μικρότερη απόσταση σε φρενάρισμα πανικού το οποίο μπορεί κάλιστα να απαιτηθεί και με κρύα φρένα . Σε type r δεν το είχα αυτό το πλεονέκτημα με ds2500.
Θα πετύχει σίγουρα αρκετά καλύτερη συμπεριφορα σε δυνατή χρήση σε κατηφόρα και φορτωμένο.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπάρχει διαφορά στο φρενάρισμα πανικού αν γίνεται στα 20χλμ με αυτό που γίνεται στα 80 ή παραπάνω ειδικά με αυτοκίνητο diesel και μικτό βάρος πάνω από 1600kg, αυτό σημαίνει ότι σε 2+ δεύτερα η θερμοκρασία στους δίσκους θα έχει περάσει τους 300c που είναι περίπου ο ανωτερος βαθμός λειτουργίας των απλών textar πριν αρχίσει να μειώνεται ο συντελεστής τριβής που αυτόματα αυξάνει την απόσταση ακινητοποίησης.
Τα DS 2500 όταν πρωτοβγήκαν πριν αρκετά είχαν παράθυρο λειτουργίας από 100c μέχρι τους 550c, στην συνέχεια η χαμηλή λειτουργία έγινε 50c, με το ανώτατο όριο να παραμένει στα 550c, και η τελευταία τους γενιά είναι 25c, με κορύφωση του Mu στους 550c, δεν γνωρίζω πότε είχες αυτά τα τακάκια αλλά δεν υπάρχουν πια τα προβλήματα με κρύα φρένα εδώ και 3 χρόνια, εγώ έχω ds2500 και δεν έχω αντιληφθεί πρόβλημα στις χαμηλές ταχύτητες, οι 25c λειτουργίας είναι θερμοκρασία περιβάλλοντος, ακόμα και στο χειμώνα μόλις ακουμπίσεις το φρένο η θερμοκρασία έχει περάσει αυτό το όριο.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις