-
Φ38.1mm χ4, μετατοπισμένα ελαφρώς προς την πλευρά της δαγκάνας που είναι το σωληνάκι (προς το οποίο δείχνει και το βελάκι φοράς περιστροφής του δίσκου που έχουν από κάτω).
Τους έστειλα να τους ρωτήσω πώς και δεν προτιμούν τακάκια με λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής επάνω στα ίδια back plates, όπως στο παρακάτω σχέδιο (να πλησιάζουν λίγο παραπάνω στο μισό της επιφάνειας που έχουν αυτά από νταλίκα που θα βάλεις στο όχι και τρομερά πιο βαρύ Renault σου. )
-
Καλησπέρα , επειδή ειμαι καινούργιος στα χαρακτηριστικά των φρένων υπάρχει καποιο link που να έχει τις ονομασίες και τις ορολογίες απο τα διαφορα μερη των δισκόφρενων πχ φολιά ?
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Καλησπέρα , επειδή ειμαι καινούργιος στα χαρακτηριστικά των φρένων υπάρχει καποιο link που να έχει τις ονομασίες και τις ορολογίες απο τα διαφορα μερη των δισκόφρενων πχ φολιά ?http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/brakes/brake-types/disc-brake.htm
http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/brakes/brake-types/drum-brake.htm
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ήρθαν τα ανταλλακτικά
Και ακολούθησε η αλλαγή
ο μηχανικός τα μέτρησε 21,3 mm...
Αυτούς τους δίσκους γιατί τους αλλάζεις; Το όριο δεν είναι τα 20χιλ;
Δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερο δόντι!Άστο, το είδα στο πεμβεδοτόπικ. Πάντως οπτικά οι δίσκοι μια χαρά φαίνονται!
-
Ενδιαφέρον και αυτό (ελπίζω να το δοκιμάσει κάποια στιγμή και να έχεις feedback):
H διαφορα στην αποδωση των 2 αυτων τακακιων ειναι τοσο μεγαλη που δυναμωνει το επιχειρημα μου του να χρησιμοποιειται ιδια - η παρομοια - παστα μπροστα και πισω. Μακαρι να μου περισσευαν και να μπορουσα να βαλω κατι πιο ισχυρο πισω but now it's not the time.
Coilovers της AST φοράει?
-
Ναί, AST !
θα δοκιμαστεί όλο το νέο set-up στο ταξίδι στις Άλπεις στις 5/9, οπότε ότι feedback υπάρχει θα μας το στείλει.
-
sto KTEO εβγαλαν παρατηρηση παραμορφωση αριστερου ταμπουρου οβαλ
με διαφορα στην δυναμη φρεναρισματος
σαν αποτελεσμα διαφορα φρεναρισματος μονοπλευρη...
οι δυο παρατηρησεις στην κιτρινη ζωνη
οι μπροστα δισκοπλακες ηταν στο ιδιο επιπεδο παραμορφωσης και δυναμης φρεναρισματος στην χαμηλη πρασινη
αρκει να αλλαξω ταμπουρα και θα ειμαι ΟΚ;;
αν και αλλαξα ντιζα χειροφρενου και καστανια ολοκαινουριες !!, η αποδοση ηταν στο 22%.
αφου το χειροφρενο πιανει πισω αν αλλαξω τα ταμπουρα θα αυξηθει και αυτη ετσι;; -
Η οβαλ παραμορφωση διορθωνεται με αλλαγη του τυμπανου.
Καλο ειναι να ελεγθει πληρως το συστημα και να καθαριστει φυσικα απο σκουρια κλπ επικαθησεις. -
ερωτηση ,εμενα στο γκολφ (6αρι) αρχισαν τα πισω τακακια οταν παταω φρενο να τσιριζουν,ομως οπτικα τα βλεπω εχουν παστα ακομη,το ιδιο ειπε και ενας λαστιχας που μου εφτιαξε το πισω σκασμενο λαστιχο , μηπως εχουν πιασει μακα τα τακακια επειδη δεν ειμαι και φαν του τσαρουχοματος στα φρενα,περισοτερο με κατεβασμα κοβω χλμτρα!? η μηπως εχουν μεσα ελασματακια τα οποια με ειδοποιουν ηχητικα για την επερχομενη αλλαγη τους!?
υ.γ 57000χλμ εχω μεχρι τωρα και πριν 1500χλμ ειχα φτιαξει το λαστιχο.
μπροστα φοραει ατε,πισω τεξταρ, αλλα μαλλον οταν τα αλλαξω θα βαλω ατε καθος για ενα περιεργο λογο το τακακι αυτο παρολο που το χειροφρενο πιανει σωστα απο το 3το κλακ στην καστανια του χειροφρενου σε ανηφορα το αυτοκινητο γλιστραει ελαφρος 10εκατοστα προς τα πισω και το εχω εκλαβει οτι το τακακι σαν να γλυστραει επι τις δυσκοπλακας. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
... μηπως εχουν μεσα ελασματακια τα οποια με ειδοποιουν ηχητικα για την επερχομενη αλλαγη τους!...Πριν λίγο καιρό άλλαξα τακάκια σε i20 διότι σφύριζαν.
Τί διαπίστωσα μόλις τα είδα?
Το έλασμα που έχουν είναι τόσο μακρύ που ακουμπάει στο δίσκο (και σφυρίζει) ενώ το τακάκι έχει ακόμη πάνω άλλο τόσο υλικό τριβής!Σκέφτηκα ότι επίτηδες το φτιάχνουν έτσι για να αλλαχτεί γρήγορα (noname το μαμίσιο τακάκι).
Πήρα λοιπόν κάτι ferodo και το έλασμά τους είναι ακριβώς τό ίδιο μακρύ! -
Τα προηγούμενα καινοτομικά πίσω φρένα του Renault Clio 3 197 που είχα βάλει έκαναν αίσθηση στη χώρα του motosport ( είναι τα πρώτα σε παγκόσμιο επίπεδο για αυτό το αυτοκίνητο ) αφού αφαιρούν 3.5kg σε κάθε τροχό, έτσι δειλά - δειλά άρχισε το ενδιαφέρον από Αγγλία από αγωνιστικά αυτοκίνητα αυτή τη φορά, αυτό είναι το 2 σέτ που θα τοποθετηθεί σε γνήσιο αυθεντικό αγωνιστικό της Renault sport του Αγγλικού πρωταθλήματος, και έπονται κι άλλα.
-
πολυ καλη δουλεια.
να ξερεις αισθανομαι υπερηφανος οταν ελληνες προβαλουν την ελλαδα σε καθε επιπεδο.
-
http://www.tsubossbrakeracing.com/site/
εχει εικονα καποιος απο εδω?
θα ξεκινησω με τακακια ημιμεταλικα για το megasccoter που εχω (μπρος-πισω).Πλεον δεν θυμαμαι ποσες παστες εχω δοκιμασει σε οσα αυτοκινητα/μηχανακια ειχα εχω ...ελπιζω με αυτον να ξεκινησω συνεργασια...αλλιως 21 Quadra θα ξαναδιαβασω τα post σου πιο πισω για να μπω σε σειρα ...
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
πολυ καλη δουλεια.να ξερεις αισθανομαι υπερηφανος οταν ελληνες προβαλουν την ελλαδα σε καθε επιπεδο.
Χρονια τωρα τους κανουμε με μυαλα και χερια (call me Quadra)μακακες και γι'αυτο..............μας μαμανε οποτε μας βρισκουν μποσικους!!!
Τεςπα.........τελεια δουλεια,ενος αλλου επιπεδου -
Αγορασα υγρα φρενων dot 4 ferodo απο Λαμπρινιαδη 3.40 ευρω το μισο λιτρο. Παραξενευτικα απο την τοσο φτηνη τιμη και μαλιστα τοσο επωνυμου προιοντος στο χωρο των φρενων. Μηπως παιζει τιποτα νοθεια σκεφτηκα. Ειναι δοκιμασμενα απο καποιον εδω μεσα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αγορασα υγρα φρενων dot 4 ferodo απο Λαμπρινιαδη 3.40 ευρω το μισο λιτρο. Παραξενευτικα απο την τοσο φτηνη τιμη και μαλιστα τοσο επωνυμου προιοντος στο χωρο των φρενων. Μηπως παιζει τιποτα νοθεια σκεφτηκα. Ειναι δοκιμασμενα απο καποιον εδω μεσα?Tι μάρκα είναι ?
Γιατί δεν πήρες 5.1 ? -
Ferodo ειναι. Πηρα dot 4 απο συνηθεια, θελω να τα αλλαξω στο σκοντα που τα εχω αμελησει καιρο. Θα κοιταξω για 5.1 την επομενη φορα, διαβασα οτι ειναι πολυ καλυτερα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ferodo ειναι. Πηρα dot 4 απο συνηθεια, θελω να τα αλλαξω στο σκοντα που τα εχω αμελησει καιρο. Θα κοιταξω για 5.1 την επομενη φορα, διαβασα οτι ειναι πολυ καλυτερα.Tα 4άρια είναι φτην'α εκτός από τα πολύ ειδικά 4άρια της Motul και 2-3 άλλων εταιριών.
Τα 5.1 είναι καλύτερα παντού και ειδικά σχεδιασμένα για τις μικροβαλβίδες του ABS( Όχι τα 5.0, μην μπερδευτείς, αυτά είναι ασύμβατα με τα υπόλοιπα γιατί είναι σιλικονικής βάσης για μοτό και αγωνιστικά αμάξια, έχουν άλλες ιδιότητες )
-
Τα 5.1 κανουν και για αυτοκινητα χωρις ABS;;;;
τα αλλαζουμε και αυτα ανα 2 χρονια;;;; -
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
Τα 5.1 κανουν και για αυτοκινητα χωρις ABS;;;;
τα αλλαζουμε και αυτα ανα 2 χρονια;;;;Κάνουν και είναι απόλυτα συμβατά και με καλύτερα χαρακτηριστικά στον βρασμό και στη διάρκεια( μπορείς να τα αναμίξεις ) με Dot 3 - Dot 4, ασύμβατα με τα προηγούμενα ( με όλα δηλαδή ) είναι μόνο τα Dot 5.0
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις