-
Εγώ ξαναλέω μήπως αυτό δεν είναι φυσιλογικό (εκτός αν οδηγάς με το πόδι στα φρένα)...
Δεν κοιτάς κάποια άλλο τακακι/δισκο;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εγώ ξαναλέω μήπως αυτό δεν είναι φυσιλογικό (εκτός αν οδηγάς με το πόδι στα φρένα)...Δεν κοιτάς κάποια άλλο τακακι/δισκο;
Όχι, δεν οδηγώ με το πόδι στο φρένο και προς θεού δε φρενάρω τελευταία στιγμή και απότομα όλη την ώρα.
Απλά επειδή όταν έχω όρεξη ακόμα και σε σημεία με συνεχή φανάρια φεύγω σχετικά γρήγορα υποχρεώνω να φρενάρω όλη την ώρα από τα 70-90 χλμ ή και παραπάνω στα 0. Να 'ναι καλά η Λ. Μαραθώνος και τα απανωτά φανάρια της.Σε σχέση με τα εργοστασιακά τα φρένα έχουν πολύ καλύτερη απόδοση, οπότε και δε βάζω το κόστος πάνω από την ασφάλειά μου.
Αλλαγή έκανα πριν από ~100 χλμ αναβαθμίζοντας τα τακάκια. Από κει και πέρα μάλλον δε θα έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι άλλο μιας και σε λίγους μήνες το αυτοκίνητο μάλλον θα πουληθεί. -
Θ' αρχίσω ν' ανησυχώ αν στο επόμενό μου αυτοκίνητο, το οποίο θα πρέπει να έχει στάνταρ αεριζόμενους δίσκους μπροστά και δίσκους πίσω (όσο το δυνατόν μεγαλύτερους) παρουσιάζει μη φυσιολογική φθορά στα φρένα του. Τώρα απλά το αποδέχομαι
-
citastak έγραψε:
Kάθε 8.000κμ αλλάζεις τακάκια;;; Είναι νορμάλ αυτό;; Εγώ αλλάζω κάθε 50.000!!!!Στην 147 (1,6) άλλαξα στα 30.000 πρώτη φορά τακάκια μπρος πίσω και δεν ήθελα να τον αφήσω να τα αλλάξει ακόμα γιατί ακόμα και σε χοντρά φρεναρίσματα τα ένιωθα άψογα...
-
Μου φαίνονται απίστευτα λίγα τα 8k πάντως.
Εγώ έχω 46,5 k, 2 πίστες, και πριν από 2 βδομάδες που έλεγξα είχα τακάκι για κάπου στα 10k ακόμα.
Θα αλλαχτούν πάντως σύστημα γιατί έπεται αναβάθμιση στα φρένα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μου φαίνονται απίστευτα λίγα τα 8k πάντως.Εγώ έχω 46,5 k, 2 πίστες, και πριν από 2 βδομάδες που έλεγξα είχα τακάκι για κάπου στα 10k ακόμα.
Θα αλλαχτούν πάντως σύστημα γιατί έπεται αναβάθμιση στα φρένα.
http://www.megamarket.gr/galfertpowerpe ... 47535.html
-
Τι να πω βρε παιδιά
Πριν βάλω τα Ferodo πάντως είναι πολύ πιθανό να μην είχαν αλλαχτεί ΠΟΤΕ τα τακάκια για ~50000 χλμ. Ίσως τρώγονται πιο εύκολα, ίσως επειδή φρενάρει πλέον το αυτοκίνητο καλύτερα ανέβασα τους ρυθμούς κίνησης και πλέον τα ταλαιπωρώ περισσότερο. Τι να πω...
-
Mπα, δεν έχω κάτι τόσο δραστικό στο μυαλό μου προς το παρόν.
-
Αμα γραψω και εγω για το πουντο ο aserf θα κοψει φλεβες.95000χλμ και ακομα εχω τα εργοστασιακα φρενα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αμα γραψω και εγω για το πουντο ο aserf θα κοψει φλεβες.95000χλμ και ακομα εχω τα εργοστασιακα φρενα.Τόσο κρατάνε τα φρένα με λογική χρήση - τα μπροστινά, γιατί τα πίσω δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή
-
Άραγε τα ταμπούρα χρειάζονται ποτέ αλλαγή?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Άραγε τα ταμπούρα χρειάζονται ποτέ αλλαγή?Εννοεις το ίδιο το ταμπούρο,κι'όχι τα θερμουί του ετσι δεν ειναι;
Εαν ναι,τοτε μαλλον μόνο σε καποια περίπτωση μεγαλης βλάβης που προήλθε απο καποιο λάθος,όπως το να κανεις καποιο μεγαλο ταξιδι με τα θερμουί σε επαφη με το ταμπούρο.
Η αν εχεις κανει κανα δυο εκατομύρρια χιλιόμετρα.Λογικα καποτε θα καταστρεφονται και αυτα
-
Κάτι σαν τους ντιζελοκινητήρες δηλαδή
-
Υγρά φρένων, ιδιότητες και συμβατότητες.
DOT3, DOT4, Είναι υγρά συμβατικά συνήθως πολυεθυλενικής γλυκόλης ή μεταλλικής βάσης ( polyethlene glycol - minerall base LHM )Είναι υγροσκοπικά, απορροφούν υγρασία και αναμιγνύονται με το νερό.
Wet boiling point
DOT3 140ο
DOT4 155o
DOT5.1 185o
DOT5.1 Long Life formula 218o
DOT 3/4 175o**Dry boiling point **
DOT 3/4 260o
DOT 5.1 307oDOT 5.1 100% Συνθετικά υγρά μη σιλικονούχας βάσης
Μακράς διάρκειας 100% συνθετικά υγρά φρένων/συμπλέκτη που βασίζονται στις χημικές πολυγλυκόλες. Τα υγρά DOT 5.1 **είναι κατάλληλα **για την αναβάθμιση τους συστήματος των φρένων από τα DOT 3, DOT 4 και αναμιγνύονται με όλα τα συμβατικά υγρά φρένων, είναι σχεδιασμένα κατάλληλα για τα συστήματα ABS εέπιδή έχουν χαμηλό ιξώδες στις χαμηλές θερμοκρασίες 820 cp ( centipoises ) στους -40ο με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ευκολότερα στις μικροβαλβίδες του συστήματος ABS.Το χρώμα τους είναι ουδέτερο και διάφανο crystal clear και έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν και να καθαρίζουν τα κατάλοιπα από τις κόλλες, λάσπη και μούργα που δημιουργούν και επικάθονται στο σύστημα των φρένων τα συμβατικά υγρά DOT3 και DOT4.
Η τυπική τους διάρκεια στο σύστημα φρένων είναι 60 μήνες αλλά υπάρχουν και σε ειδική φόρμουλα extra long life με διάρκεια 10 χρόνια.
**DOT 3/4 100% συνθετικά υγρά **
έχουν χρώμα διάφανο ελαφρώς γαλάζιο για να ξεχωρίζουν από τα συμβατικά υγρά φρένων που έχουν χρώμα διάφανο ελαφρώς κιτρινωπό. Δεν χρειάζεται ειδική διαδικασία κατά την αντικατάσταση ή την εξαέρωση τους, είναι συμβατά και αναμιγνυόμενα με τα συμβατικά υγρά DOT 3 ΚΑΙ DOT 4.DOT 5.0 100% συνθετικά βάσης σιλικόνης μη συμβατά με τα DOT 3, 4, 5.1 και 3/4 και απαγορεύεται η ανάμιξη του
Δεν είναι υγροσκοπικά, δεν απορροφούν υγρασία επειδή είναι ελαφρώτερα από το νερό το οποίο κατακάθεται στο δοχείο των υγρών προκαλεί όμως τοπικές οξειδώσεις.
Αφιερώνεται στον καλό φίλο HUNTER
-
Κρατας και πεισματακια ε;
Αντε,δωσε μας τωρα και την πηγη.
-
Ηρέμησε καρντάση, από τον Πειραιά είμαι, έχουμε άλλη σχέση μαζί, αγαπησιάρικη.
-
Κάτι που μπορεί να έχει ενδιαφέρον, την καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ την έχουν τα DOT 3 (συμπιέζονται λιγότερο?)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αμα γραψω και εγω για το πουντο ο aserf θα κοψει φλεβες.95000χλμ και ακομα εχω τα εργοστασιακα φρενα.
Τόσο κρατάνε τα φρένα με λογική χρήση - τα μπροστινά, γιατί τα πίσω δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή
Πάντως ανέφερα και γω νωρίτερα ότι τα εργοστασιακά άντεξαν ~50000 χλμ. Τα aftermarket έχουν σύντομη διάρκεια ζωής, πιάνουν όμως και καλύτερα
Λέτε να ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που θα κατέρριπτε τη διάρκεια ζωής των κεραμικών φρένων που λένε ότι είναι 300000 χλμ+;
-
To ιξώδες ρευστότητα του DOT 3 είναι 1800 cp του DOT 4 είναι 1500 cp και του DOT 5.1 είναι 820 cp, οι ρευστότητες αφορούν θερμοκρασίες -40ο για να γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που υπάρχει σε ακραίες συνθήκες, όμως και μέχρι το ανώτατο σημείο βρασμού του κάθε υγρού υπάρχουν σημαντικές διαφορές ρευστότητας, άρα η εντύπωση που αναφέρεις είναι σωστή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάτι που μπορεί να έχει ενδιαφέρον, την καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ την έχουν τα DOT 3 (συμπιέζονται λιγότερο?)Δεν υπάρχει κανενα γνωστο υγρο που να συμπιέζεται Λεωνιδα.Ολα τα υγρα ειναι ασυμπίεστα
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις