-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ή σκληρη παστα οπως λεει και ο dim8 ή οι δαγκανες δεν δουλευουν ελευθερα πανω στους οδηγους τους....και τους βαζεις γρασο ή ειδικη σιλικονη
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ή σκληρη παστα οπως λεει και ο dim8 ή οι δαγκανες δεν δουλευουν ελευθερα πανω στους οδηγους τους.
...και τους βαζεις γρασο ή ειδικη σιλικονη
οχι γρασα βρε,παστα χαλκου,ή αλουμινιου.
-
Δηλαδή να περιμένω ακόμη λίγο. Αν δεν πατήσουν τι θα πρέπει να γίνει?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δηλαδή να περιμένω ακόμη λίγο. Αν δεν πατήσουν τι θα πρέπει να γίνει?τα τακακια θα πατησουν οτι και να γινει.Το αν θα φταιξει η αισθηση σε ικανοποιητικο επιπεδο ειναι αλλο θεμα.Εαν δεν φτιαξει,ή τα τρως για αλλα 30-40κ χλμ,ή τα ξαναλλαζεις.Το πιθανοτερο ειναι να πατησουν λιγο αργοτερα.Μην αγχωνεσαι,κανε υπομονη.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ή σκληρη παστα οπως λεει και ο dim8 ή οι δαγκανες δεν δουλευουν ελευθερα πανω στους οδηγους τους.
...και τους βαζεις γρασο ή ειδικη σιλικονη
οχι γρασα βρε,παστα χαλκου,ή αλουμινιου.
Δε λεω για πισω απο το τακακι, στις γλιστρες λεω
-
Στις γλύστρες γράσο σιλικόνης, στην πλάτη των τακακιών πάστα χαλκού.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δε λεω για πισω απο το τακακι, στις γλιστρες λεω
σορρυ τριαινα,δεν σε διαβασα σωστα.
-
Καποιοι κατασκευαστες απαγορευουν τη χρηση παστας χαλκου γιατι μπορει να προκαλεσει διαβρωση στο αλουμινιο και επειδη ειναι αγωγιμη μπορει να δημιουργησει παρεμβολες στους αισθητηρες ABS.
Υπαρχουν πλεον αλλα πιο συγχρονα λιπαντικα για αυτη τη δουλεια, οπως το Plastilube της Ate.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καποιοι κατασκευαστες απαγορευουν τη χρηση παστας χαλκου γιατι μπορει να προκαλεσει διαβρωση στο αλουμινιο και επειδη ειναι αγωγιμη μπορει να δημιουργησει παρεμβολες στους αισθητηρες ABS.Υπαρχουν πλεον αλλα πιο συγχρονα λιπαντικα για αυτη τη δουλεια, οπως το Plastilube της Ate.
Την πάστα χαλκού την βάζουμε μόνο στην πλάτη του τακακιού, εκεί που πατάει το έμβολο, και όχι στις υποδοχές που πατάει το τακάκι στη βάση της δαγκάνας, ή μέσα τις υποδοχές των τακακιών στις αλουμινίου πολυπίστονες, μην τα μπλέκουμε τα πράγματα.
-
Αν το εμβολο είναι αλουμινένιο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα διαβρωσης.
Όσο για το ABS, μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά οι κατασκευαστές των συστημάτων απαγορεύουν χρήση πάστας χαλκού.
Οπότε γιατί να μή χρησιμοποιήσεις plastilube ή ceratec, το οποίο μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί και στις γλύστρες και δέν χαλάει τα ελαστικά μέρη.
-
Έλα μου ντέ ?
Γιατί να μην την βγάλεις τσάμπα και να πρέπει να αγοράσεις το ειδικό ! Οι Γερμανοί κλέφτες θα γίνουν ?
Σαν τους πόλους στις μπαταρίες, να σκάσεις το 10ευρω για το μπλέ το ειδικό και όχι μια δαχτυλιά γράσο, όλα στο βωμό του μάρκετινγκ.
Θα κάνει λένε - ίσως - ηλεκτρόλυση το έμβολο αν είναι αλουμινίου με το αλουμίνιο σώμα της δαγκάνας, και θα πρέπει να τρέξω να αγοράσω το special υλικό, ζήτω το μάρκετινγκ λοιπόν. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έλα μου ντέ ?
Γιατί να μην την βγάλεις τσάμπα και να πρέπει να αγοράσεις το ειδικό ! Οι Γερμανοί κλέφτες θα γίνουν ?
Σαν τους πόλους στις μπαταρίες, να σκάσεις το 10ευρω για το μπλέ το ειδικό και όχι μια δαχτυλιά γράσο, όλα στο βωμό του μάρκετινγκ.
Θα κάνει λένε - ίσως - ηλεκτρόλυση το έμβολο αν είναι αλουμινίου με το αλουμίνιο σώμα της δαγκάνας, και θα πρέπει να τρέξω να αγοράσω το special υλικό, ζήτω το μάρκετινγκ λοιπόν.Οι Γερμανοί κλέφτες ΕΧΟΥΝ γίνει!!!
Χάλασε η μύτη από το κολλητήρι μου (ένα φτηνό κινέζικο). Αγόρασα λοιπόν ένα weller. Σε λίγες μέρες το ίδιο. Ψάχνω στο ίντερνετ και βρίσκω μια αλοιφή της weller (ποιας άλλης) που κάνει 20€ ένα πολύ μικρό βαζάκι και καθαρίζει λέει τη μύτη όταν πιάσει σκουριά (γιατί αυτό παθαίνει).
Κάθομαι και σκέφτομαι. Ο πεθερός μου την οικογένειά του με τα κολλητήρια την έζησε και δεν τον θυμάμαι να χρησιμοποιεί ποτέ κάτι τέτοιο!!!!!!! Τον ρωτάω, μου λέει θα χρησιμοποιείς κολοφώνιο, που να το βρω όμως!!!!!
Άλλη λύση........καθάρισμα στις μύτες με τη λίμα και από εκεί και πέρα δεν τις αφήνω ποτέ χωρίς κόλληση πάνω τους!!!! ΕΛΥΘΗ!!!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΕΚΑΡΑ!!!
Συμπέρασμα......έχουμε γίνει ηλίθιοι!!!!!
Συγνώμη για το οφφ τόπικ!
-
Διάβασες τις οδηγίες του weller και επιτρέπει το λιμαρισμα;
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Το λιμάρισμα θα την αποτελειώσει 1 λεπτό νωρίτερα. Απλά τα weller είναι για πέταμα, τουλάχιστον τα φτηνά.
Περισσότερα εδώ: viewtopic.php?p=3027861#p3027861
-
Έλα μου ντέ ?
Θα κάνει λένε - ίσως - ηλεκτρόλυση το έμβολο αν είναι αλουμινίου με το αλουμίνιο σώμα της δαγκάνας, και θα πρέπει να τρέξω να αγοράσω το special υλικό, ζήτω το μάρκετινγκ λοιπόν.Πέρα απο την ηλεκτρόλυση, το άλλο που λένε είναι για τις παρεμβολές στο ABS. Κατα τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος να δημιουργήσει πρόβλημα είναι αν έχεις βάλει μία οκά πάστα χαλκού και με τον καιρό φτάσει και στον αισθητήρα.
Παρόλα αυτά, εγώ σαν χομπίστας αυτή τη στιγμή δέν έχω ούτε πάστα χαλκού, οπότε τζάμπα δέν θα μου βγεί, πρέπει να αγοράσω κάτι. Και εφόσον το Ceratec είναι ελάχιστα ακριβότερο απο την πάστα χαλκού, δέν βλέπω γιατί να μην το προτιμήσω.
-
Σήμερα μέτρησα το πάχος των δίσκων μου εκεί που πατάει το τακάκι....
Στη φωτό φαίνεται και η ανομοιόμορφη φθορά του αριστερού 283χ26mm σε σχέση με το δεξί κατά σχεδόν 3/10 του χιλιοστού...
Οι πίσω (απλοί) από 247χ8 είναι πλέον 247χ7mm
-
Τα τακάκια στο Mazda θέλουν αλλαγή, έψαξα λίγο την αγορά και εκτός των γνωστών ferodo, mintex, galfer βρήκα και κάποια άλλα που μπαίνουν σε όλα τα Ιαπωνικά σαν 1η τοποθέτηση
Αυτά είναι :
Advics ( εταιρεία που προέκυψε από τη συνένωση των AISIN, ADVICS και SUMITOMO)
Mk (MK Kashiyama)Τα ξέρει κανείς αυτά ;
Προβληματίζομαι με τα Ferodo γιατί είναι μαλακά και μάλλον δεν αντέχουν πολλά χλμ
Δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω για brembo γιατί τα θεωρώ υπερβολή. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τα τακάκια στο Mazda θέλουν αλλαγή, έψαξα λίγο την αγορά και εκτός των γνωστών ferodo, mintex, galfer βρήκα και κάποια άλλα που μπαίνουν σε όλα τα Ιαπωνικά σαν 1η τοποθέτηση
Αυτά είναι :
Προβληματίζομαι με τα Ferodo γιατί είναι μαλακά και μάλλον δεν αντέχουν πολλά χλμ
Δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω για brembo γιατί τα θεωρώ υπερβολή.H Ferodo έχει πολλές πάστες να διαλέξεις για κάθε χρήση, από μαλακές όπως τα Premier, μέχρι 2.11 που είναι για απόλυτο motosport, μετά τα Premier είναι τα DS Performance, DS 2500, 4003, DS 3000, DS 3000+, DS 3000+++, DS 3000 E, 1.11, 2.11, είσαι σίγουρος ότι κάποιο από αυτά δεν σου κάνει ?
Η Galfer έχει την απλή πάστα 1055, και την πιο αντοχής την 1065, η Mintex έχει και αυτή 7-8 διαφορετικές πάστες, το ίδιο και η Brembo της οποίας τα απλά τακάκια είναι σαν τα Premier μαλακά και έχει και αυτή διαβαθμίσεις, τις τα φτιάχνει η Ferodo, γιατί την θεωρείς υπερβολή ? επειδή έχει μεγάλο όνομα σε δαγκάνες και δίσκους ? η οποία Ferodo έχει και άλλα τακάκια φτηνότερα, τα Wagner, υπάρχει και η Carbotech με τεράστια ποικιλία από πάστες από απλά μέχρι αγώνες Nascar.
-
Αυτά είναι :
Δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω για brembo γιατί τα θεωρώ υπερβολή.H Ferodo έχει πολλές πάστες να διαλέξεις για κάθε χρήση, από μαλακές όπως τα Premier, μέχρι 2.11 που είναι για απόλυτο motosport, μετά τα Premier είναι τα DS Performance, DS 2500, 4003, DS 3000, DS 3000+, DS 3000+++, DS 3000 E, 1.11, 2.11, είσαι σίγουρος ότι κάποιο από αυτά δεν σου κάνει ?
Η Galfer έχει την απλή πάστα 1055, και την πιο αντοχής την 1065, η Mintex έχει και αυτή 7-8 διαφορετικές πάστες, το ίδιο και η Brembo της οποίας τα απλά τακάκια είναι σαν τα Premier μαλακά και έχει και αυτή διαβαθμίσεις, τις τα φτιάχνει η Ferodo, γιατί την θεωρείς υπερβολή ? επειδή έχει μεγάλο όνομα σε δαγκάνες και δίσκους ? η οποία Ferodo έχει και άλλα τακάκια φτηνότερα, τα Wagner, υπάρχει και η Carbotech με τεράστια ποικιλία από πάστες από απλά μέχρι αγώνες Nascar.
Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου
Δεν ήξερα πως υπάρχουν τόσες διαφορετικές πάστες.
Ψάχνω για ένα τακάκι όχι πολύ μαλακό (να μην φθείρεται γρήγορα) ούτε και πολύ σκληρό για να μην στραβώσουν οι δίσκοι και ομολογώ πως δεν ξέρω και πολλάΘεωρώ υπερβολή να βάλω τακάκια brembo σε ένα νορμάλ αυτοκίνητο 1800άρι
Να μην αχοληθώ καθόλου με τα άγνωστα Ιαπωνικά έτσι ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διάβασες τις οδηγίες του weller και επιτρέπει το λιμαρισμα;Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
Μπααααααα!!! Απλά το έκανα και ..... (guess what) .... ανέκτησα το κολλητήρι μου!!!
Απλά σκοτώνει (βασικά το παρακάνει, μια πλακέτα μου την έκανε σκούρο καφέ )!!!Ελαφρύ λιμάρισμα να φύγει η σκουριά μόνο και μετά πάντα με κόλληση πάνω του!
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις