-
Που να μπω να διαλεξω παστα για το δικο μου;
Βρηκα αυτα: http://www.eurocarparts.com/mobile/ecp/ ... ?101580148
-
Αν θες καλά τακάκια πρεπει να πληρωσεις
-
Δηλαδη;
Τι προτεινεις;
-
Δεν θα κάτσω να κάνω έρευνα αγοράς για το αμάξι σου... Ψάξε ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές, παραθεσε τες και θα σου πούμε
-
Αυτο λεγεται φιλοξενια και ανταλλαγη αποψεων;
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Αυτο λεγεται φιλοξενια και ανταλλαγη αποψεων;Οχι, απλα σου κανει τον εξυπνο...
-
Καλημέρα και από εμένα! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!Για πάμε τώρα: Fiat Panda 100hp
Πρέπει να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια.
Εκεί που ήμουν σίγουρος για δίσκους brembo και τακάκια ferodo premier, διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ ότι τα τακάκια δεν είναι πολύ αποτελεσματικά και οι δίσκοι τρώγονται πολύ εύκολα.
Ποιο συνδυασμό δίσκων-τακακίων προτείνετε?
Θετικά ή αρνητικά, πέραν από το κόστος σε τρυπητές;
Από αντοχή, ποια η διαφορά τους;
Η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι πίστας αλλά σε σβέλτους ρυθμούς.
Μέχρι στιγμής φοράει τακάκια galfer και μαμά δίσκους.
Όχι πολύ ευχαριστημένος..
Περιμένω με αγωνία τα σχόλια και τις προτάσεις σας.
Tι ακριβως δεν σε ευχαριστει?
Ενα πιο ''αγωνιστικο'' τακακι αποδιδει πιο καλα οταν ζεσταθει, κρυο μπορει να εχει χειροτερη επιδοση απο το μαμα. Τρωει ομως τους δισκους γρηγοροτερα. Ισως εχεις και σφυριγματα. Θεαματικη αλλαγη στα φρενα σου δεν θα δεις, παρα μονο μια λιγο καλυτερη επιδοση με ζεστα φρενα (αντιστοιχα θα χασει σε αποτελεσματικοτητα οταν ειναι κρυα).
Σε δισκους πηγαινε παλι σε μαμα. Οι brembo με τιμη παρομοια με τους μαμα εχουν ιδια ποιοτητα. Οι καταλληλα επεξεργασμενοι δισκοι για αντοχες σε υψηλες θερμοκρασιες ανεβαινουν πολυ σε τιμη.
Επισης δεν ξερω αν υπαρχουν πιο ''αγωνιστικες'' κατηγοριες αναλωσιμων (τακακιων και δισκων) για αυτο το αμαξι.
-
Κράτα τους μαμά δίσκους και βάλε τακάκι FERODO όχι τα DS αλλά τα premier η thermoquiet κάπως έτσι
Ήπια αναβάθμιση και ρεαλιστική οικονομικά -
Καλημέρα και από εμένα! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!Για πάμε τώρα: Fiat Panda 100hp
Πρέπει να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια.
Εκεί που ήμουν σίγουρος για δίσκους brembo και τακάκια ferodo premier, διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ ότι τα τακάκια δεν είναι πολύ αποτελεσματικά και οι δίσκοι τρώγονται πολύ εύκολα.
Ποιο συνδυασμό δίσκων-τακακίων προτείνετε?
Θετικά ή αρνητικά, πέραν από το κόστος σε τρυπητές;
Από αντοχή, ποια η διαφορά τους;
Η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι πίστας αλλά σε σβέλτους ρυθμούς.
Μέχρι στιγμής φοράει τακάκια galfer και μαμά δίσκους.
Όχι πολύ ευχαριστημένος..
Περιμένω με αγωνία τα σχόλια και τις προτάσεις σας.
Δες την Tarox για το Panda, σαν Ιταλική εταιρία έχει για τα Ιταλικά αυτοκίνητα, οι κωδικού των τακακιών είναι 6756 για εμπρός και 0774 για πίσω, έχει και δίσκους, έμπα εδώ και βρές, πολύ καλά φρένα αλλά επειδή τίποτα δεν είναι τσάμπα και θα σου φανούν ακριβά δεν θα προχωρήσεις, κάνε όμως μια προσπάθεια να μάθεις τουλάχιστον τιμές.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Tι ακριβως δεν σε ευχαριστει?
Ενα πιο ''αγωνιστικο'' τακακι αποδιδει πιο καλα οταν ζεσταθει, κρυο μπορει να εχει χειροτερη επιδοση απο το μαμα. Τρωει ομως τους δισκους γρηγοροτερα. Ισως εχεις και σφυριγματα. Θεαματικη αλλαγη στα φρενα σου δεν θα δεις, παρα μονο μια λιγο καλυτερη επιδοση με ζεστα φρενα (αντιστοιχα θα χασει σε αποτελεσματικοτητα οταν ειναι κρυα).
Σε δισκους πηγαινε παλι σε μαμα. Οι brembo με τιμη παρομοια με τους μαμα εχουν ιδια ποιοτητα. Οι καταλληλα επεξεργασμενοι δισκοι για αντοχες σε υψηλες θερμοκρασιες ανεβαινουν πολυ σε τιμη.
Επισης δεν ξερω αν υπαρχουν πιο ''αγωνιστικες'' κατηγοριες αναλωσιμων (τακακιων και δισκων) για αυτο το αμαξι.
Καλημέρα!
Χαίρομαι για το ενδιαφέρον σου/σας.
Αυτό που αντιμετωπίζω αυτή την στιγμή είναι το πεντάλ να έχει χάσει την αμεσότητά του και να μην υπάρχει το πρώτο άρπαγμα που υπήρχε παλαιότερα. Χρειάζεσαι περισσότερη ώρα και απόσταση να σταματήσεις από ότι πριν. Επίσης η σκόνη από τα τακάκια έχει πάψει να υπάρχει.
Σίγουρα μερίδιο ευθύνης έχουν οι δίσκοι έπειτα από 120000κμ. Και πολύ άντεξαν νομίζω.
Αυτό που ψάχνω είναι ξανά την αμεσότητα και το πρώτο άρπαγμα που είχε παλαιότερα και μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου τελευταία.
Αφού λοιπόν θέλω σίγουρα δίσκους( τα τακάκια είναι επάνω 70000κμ και έχουν ακόμη ψωμί), θα πάω αναγκαστικά και σε αλλαγή τακάκια.
Βλέποντας και ψάχνοντας παρατήρησα ότι τα Brembo έρχονται σε οικονομικές τιμές ( http://streetandcircuit.gr/diskoplakesd ... 9572_39573 73,70€ εμπρός + http://streetandcircuit.gr/diskoplakesd ... 9572_39573 37€ πίσω).
Για τακάκια, σκέφτηκα και ρώτησα τον μηχανικό μου και μου πρότεινε τα Ferodo Premier( http://streetandcircuit.gr/ferodo-premi ... 8274_38278 45,70€ εμπρός + http://streetandcircuit.gr/ferodo-premi ... 8274_38278 39,77€ πίσω).
Οπότε πάμε για 196,17€ όλα. Και μία και ψάχνομαι λίγο παραπάνω, μόλις χθες το βράδυ παρρήγειλα σωληνάκια υψηλής μπρος-πίσω με 96€ της HEL.
Πως το βλέπετε το πακέτο;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δες την Tarox για το Panda, σαν Ιταλική εταιρία έχει για τα Ιταλικά αυτοκίνητα, οι κωδικού των τακακιών είναι 6756 για εμπρός και 0774 για πίσω, έχει και δίσκους, έμπα εδώ και βρές, πολύ καλά φρένα αλλά επειδή τίποτα δεν είναι τσάμπα και θα σου φανούν ακριβά δεν θα προχωρήσεις, κάνε όμως μια προσπάθεια να μάθεις τουλάχιστον τιμές.
Όντως πολύ ακριβά.
Αξίζουν; Επίσης, διάβασα αυτό: Able to withstand temperatures of up to 600°C this pad has an optimum temperature range of 150°C to 350°C
Κρύα θα αποδίδουν;
-
Όντως πολύ ακριβά.
Αξίζουν; Επίσης, διάβασα αυτό: Able to withstand temperatures of up to 600°C this pad has an optimum temperature range of 150°C to 350°C
Κρύα θα αποδίδουν;
Όχι, θέλουν ένα -δύο πατήματα στην αρχή να ανεβάσουν θερμοκρασία, αυτό πάντως που ψάχεις δεν θα το βρείς σε τακάκια των 40€, τουλάχιστον να μην ψάχνεις άδικα,, τα απλά οργανικά τακάκια των 30-40-50€ αντέχουν μέχρι 250-300c μετά δεν έχεις φρένο, αν επιμείνεις φεύγουν κομμάτια από τα τακάκια, θέλω να πω ότι δεν είναι για σβέλτη οδήγηση μετά από το 2ο - 3ο πάτημα σε βουνίσια σβέλτη κατάβαση. και το αμάξι σου είναι σβέλτο αυτοκίνητα, και τα Ferodo τα DS2500 τα φοβάται ο κόσμος όταν είναι κρύα και δεν τα βάζουν, αλλά όσοι τα έχουν βάλει δεν είχαν ποτέ πρόβλημα στο κρύο.
Πολλά που ακούμε είναι μύθοι που μόνο αν δοκιμάσουμε κάτι μόνοι μας θα ξέρουμε την αλήθεια, επίσης καλό τακάκι για θερμοκρασίες και υψηλό συντελεστή που να μην τρώει τους δίσκους δεν θα βρείς, σιγά την επιπλέον φθορά, ένα 10-15% παραπάνω και μόνο αν οι δίσκοι περάσουν τους 400-500c αυξάνονται οι φθορές, οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα φρένα και όχι η λογική χρήση, θες φρένα ? Ρίχνεις χρήμα, κάνεις οικονομία και οδηγάς σβέλτα ? Να περιμένεις όμως ότι κάποια στιγμή που θα θα το παρακάνεις και θα χρειάζεσαι τα φρένα σου μπορεί και να σε προδώσουν, εύκολες φτηνές και λύσεις για όλες τις χρήσεις απλά δεν υπάρχουν.
Βάλε το Thermoquite, θα σε ικανοποιήσει μέχρι την μέση της φθοράς του, όπως και όλα τα τακάκια άλλωστε, μετά το 50% της ζωής τους δεν είναι τα ίδια όπως καινούργια.
Bάλε DS Performance που είναι ανάμεσα στο Thermoquite και το DS2500, το Premier είναι πίσω από το Thermoquite.
-
Δεν θα κάνω παρατεταμένα πατήματα από τα 160+, παρά μόνο αν χρειαστεί σε κατάσταση πανικού. Το ζόρισμα που θα φάνε είναι μόνο σε καμία Επιδαυρο ή Εύβοια και αυτό όταν είμαι μόνος μου. Με αυτά δεν ένιωσα ποτέ κούραση. Πιθανόν όταν λέτε σβέλτη οδήγηση να εννοείται κάτι πολύ παραπάνω από τον τρόπο που οδηγώ. Κύριο μέλλημά μου λοιπόν είναι η καθημερινή οδήγηση, στην Εθνική (κινούμαι με ταχύτητες μέχρι 150κμ) απόλυτη ασφάλεια σε πανικό και σε κανένα στροφιλίκι, να μην χαλανιάσουν.
Μάλλον είμαι πολύ πιο συντηριτικός από εσάς.. -
Δεν θα κάνω παρατεταμένα πατήματα από τα 160+, παρά μόνο αν χρειαστεί σε κατάσταση πανικού. Το ζόρισμα που θα φάνε είναι μόνο σε καμία Επιδαυρο ή Εύβοια και αυτό όταν είμαι μόνος μου. Με αυτά δεν ένιωσα ποτέ κούραση. Πιθανόν όταν λέτε σβέλτη οδήγηση να εννοείται κάτι πολύ παραπάνω από τον τρόπο που οδηγώ. Κύριο μέλλημά μου λοιπόν είναι η καθημερινή οδήγηση, στην Εθνική (κινούμαι με ταχύτητες μέχρι 150κμ) απόλυτη ασφάλεια σε πανικό και σε κανένα στροφιλίκι, να μην χαλανιάσουν.
Μάλλον είμαι πολύ πιο συντηριτικός από εσάς..Με παρεξήγησες, τέλος πάντων, πάντως αν δεν θεωρείες μεγάλη ταχύητητα για φρενάρισμα τα 160 χλμ μάλλον δεν κατανοείς ορισμένα πράγματα γύρω από τα φρένα, κάνε ότι καταλαβαίνεις, το αμάξι, η τσέπη και η ζωή σου σου ανήκουν, καλούς δρόμους.
-
Έβαλα στο Α5 τακακια pagid μπροστα.Αψογο φρενάρισμα ίσως καλύτερο απο τα μαμα ,αλλα μόλις ζεσταθούν μεσα στη πόλη,μετά απο λίγο σφυρίζουν.Τι να φταίει?
-
έβγαλες με τα μαμά 70Κ χλμ και ψάχνεσαι;;εγω θα έβαζα τα ίδια......και οοοοταν ξανασκληρήνουν απλά και οικονομικά τα ματαξαναλλάζεις!
-
Στα 45000 τα άλλαξα.
Τι να φταίει για το σφύριγμα... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στα 45000 τα άλλαξα.
Τι να φταίει για το σφύριγμα...H τοποθέτηση ίσως ?
Καθαρίστηκαν σχολαστικά οι υποδοχές των τακακιών ?
Οι διαστολές από τη θερμοκρασία σε τακάκια και βάσεις τακακιών παίζουν τον ρόλο τους, πρέπει να είναι όλα καθαρά, να είναι μετρημένα για φθορές που δεν πρέπει να υπάρχουν, τα τακάκια ανάλογα με τον κατασκευαστή προσφέρονται με λαμαρινάκι από πίσω, ή με ελαστικό υπόστρωμα, ή με ελάσματα που μαπίνουν μέσα στα έμβολα, στο δικό σου είναι όλα εντάξει ?Ακόμα και η φθορά στο έμβολο της δαγκάνας ή στις γλύστρες μπορεί να φέρνει σφύριγμα από συντονισμό, και ρπιν πούμε ότι όλα είναι ΟΚ, πρέπει τις ελευθερίες του συστήματος να τις βλέπουμε μέσα από το πρόσμα των διαστολών / συστολών, το συνεργείο πρέπει να σου δώσει λύση, από τα πληκτολόγια εμείς τι να κάνουμε ?
Ποια Pagid έβαλες ?
Έχει αρκετές πάστες, αν είναι κανένα ημιμεταλλικό προς το αγωνιστικό, λογικό είναι να κάνει θόρυβο. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στα 45000 τα άλλαξα.
Τι να φταίει για το σφύριγμα...Στον Ibiza αναφερομουν.....
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μάλλον είμαι πολύ πιο συντηριτικός από εσάς..Με παρεξήγησες, τέλος πάντων, πάντως αν δεν θεωρείες μεγάλη ταχύητητα για φρενάρισμα τα 160 χλμ μάλλον δεν κατανοείς ορισμένα πράγματα γύρω από τα φρένα, κάνε ότι καταλαβαίνεις, το αμάξι, η τσέπη και η ζωή σου σου ανήκουν, καλούς δρόμους.
Μαλλον παρεξηγηθα.
Βεβαιως και τα 160 ειναι πολλα χιλιομετρα αλλα αυτα πιανονται για 10 λεπτα τον χρονο. Δηλαδη σπανια.
Εννοειται οτι σε ευχαριστω που ασχοληθηκες και μου απαντησες! Το ιδιο θα εκανα και εγω. Αυτο που ειπα ηταν οτι δεν τρεχω σαν παλαβος, δεν κανω μαγκιες σαν ραλλιστας μια και εχω πλεον και ενσν πιτσιρικα μαζι μου στο πισω καθισμα και οτι σε καποιο ταξιδι μπορει να κινηθω με 160 σε ευθεια.
Μη με παρεξηγεις. Μαθαινω και ολα αυτα ειναι χρησιμα.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις