-
Kαι οι πρώτες 156 αν δεν απατώμαι δεν είχαν αεριζόμενα μπρος δισκοφρενα
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Απορία:Πως εξηγείται το άουντι α4 να μην έχει αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός; Το είδα σε ένα λαστιχάδικο και έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Εξηγειται με το να είναι πολυ παλιο μοντέλο ,γιατί τα 2-3 τελευταία έχουν.
-
Δεν ξέρω, μάλλον από τα πρώτα ήταν.
-
Δεν ξέρω, μάλλον από τα πρώτα ήταν.και οι Α140 οι πρωτες απλο ειχαν.
85 αλογα αυτοκινητο, ποσο γρηγορα να παει κλπ. μαλλον κατι τετοιο. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Mετατροπή φρένων Renault 8 από απλούς εμπρός δίσκους 259 X πάχος 7mm, σε αεριζόμενο καμπανάτο 259 με πάχος 21mm με ανάλογη δαγκάνα, και ανάλογη στήριξη με αντάπτορα αλουμινίου, oι δίσκοι και οι δαγκάνες είναι από Clio, και η αντλία από Renault 12, στη Γαλλία βάζουν μονό δίσκο πάχους 12mm με αντλία από Renault 12.[/quote]
-
Πολύ καλή δουλειά Παναγιώτη! Αν μπορείς μετάφερέ μας και εντυπώσεις από τη λειτουργία τους.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Πολύ καλή δουλειά Παναγιώτη! Αν μπορείς μετάφερέ μας και εντυπώσεις από τη λειτουργία τους.ΟΚ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
και οι Α140 οι πρωτες απλο ειχαν.
85 αλογα αυτοκινητο, ποσο γρηγορα να παει κλπ. μαλλον κατι τετοιο.Υψηλής τεχνολογίας τσιμεντόλιθου όλα....
Θαύμαζα κι εγώ τι αμαξάρες είναι αυτές!!!
-
85 αλογα αυτοκινητο, ποσο γρηγορα να παει κλπ. μαλλον κατι τετοιο.Υψηλής τεχνολογίας τσιμεντόλιθου όλα....
Ας μην ειμαστε και απόλυτοι. Εξαρτάται από τον προορισμό του κάθε αυτοκινήτου. Η 190Ε μου (1.8 αυτοκίνητο του 1991) και αυτή είχε απλούς δίσκους μπροστά, αλλά για νορμάλ οδήγηση τα φρένα της ήταν καλά. Έβαλα αεριζόμενους δίσκους και μεγαλύτερης διαμέτρου στην κυρία γιατί σε δύσκολες συνθήκες ζεσταινόταν (Τώρα βέβαια είναι πολύ καλύτερα ).
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Ας μην ειμαστε και απόλυτοι. Εξαρτάται από τον προορισμό του κάθε αυτοκινήτου. Η 190Ε μου (1.8 αυτοκίνητο του 1991) και αυτή είχε απλούς δίσκους μπροστά, αλλά για νορμάλ οδήγηση τα φρένα της ήταν καλά. Έβαλα αεριζόμενους δίσκους και μεγαλύτερης διαμέτρου στην κυρία γιατί σε δύσκολες συνθήκες ζεσταινόταν (Τώρα βέβαια είναι πολύ καλύτερα ).
Αυτό λέω!
Το κορόλα του 96 πάντως είχε αεριζόμενους και ας ήταν ταπεινής καταγωγής, χαμηλής 'απτής ποιότητας' και λοιπές μπούρδες.
-
Αυτό λέω!
Το κορόλα του 96 πάντως είχε αεριζόμενους και ας ήταν ταπεινής καταγωγής, χαμηλής 'απτής ποιότητας' και λοιπές μπούρδες.
η 1600cc ειχε και ψυγειο λαδιου.
-
οχι ολες πια συχνα τα 4age σε 16αρι κορολα
Εδω εχουν μονο τα E36 ρε παιδια...!
Σε βολβο του 86 που ειχαμε φορουσε μπρος πισω μονους μπροστα τετραπιστονι και πισω 2πιστονι απο μαμα αλλα ειχε και 2τονους βαρος ετσι στα 2300 κυβικα -
Καλημέρα και από εμένα! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!
Για πάμε τώρα: Fiat Panda 100hp
Πρέπει να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια.
Εκεί που ήμουν σίγουρος για δίσκους brembo και τακάκια ferodo premier, διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ ότι τα τακάκια δεν είναι πολύ αποτελεσματικά και οι δίσκοι τρώγονται πολύ εύκολα.
Ποιο συνδυασμό δίσκων-τακακίων προτείνετε?
Θετικά ή αρνητικά, πέραν από το κόστος σε τρυπητές;
Από αντοχή, ποια η διαφορά τους;
Η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι πίστας αλλά σε σβέλτους ρυθμούς.
Μέχρι στιγμής φοράει τακάκια galfer και μαμά δίσκους.
Όχι πολύ ευχαριστημένος..
Περιμένω με αγωνία τα σχόλια και τις προτάσεις σας.
-
Τρυπητες ΜΗΝ βαλεις. Περισσότερο κοστος χωρίς ώφελος
Αν θες σοβαρή απόδοση , πρεπει να ανεβεις κατηγορία στα τακάκια. Δες και κανένα pagid -
Απο οτι διαβασα σφυριζουν τα pagid.
Ποιον αλλον συνδιασμο προτεινετε;
-
δεν σφυριζουν τα τακακια, η λαθος τοποθετηση σφυριζει....
-
Τι εννοεις;:
-
Εννοεί ότι το φαινόμενο μπορεί να μειωθεί δραστικά με ψεκασμό της πάστας του τακακιού με κατάλληλο σπρέυ (νομίζω χαλκού;)
Πάντως, τα ημι-αγωνιστικά τακάκια θα σφυριζουν λιγάκι ανεξαρτήτως μάρκας.
Η Πάτζιντ, όπως όλες οι μάρκες, έχει μεγάλη ποικιλία από πάστες, από απλή έως φουλ αγωνιστικές.Τα εντελώς αγωνιστικά θα σφυρίζουν τρελλά, πάλι ανεξαρτήτως μάρκας, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι ακατάλληλα / επικίνδυνα για χρήση δρόμου (δεν έχεις φρένα όταν είναι κρύα, δηλαδή πχ στο ταξίδι, εκτός κι αν θυμάσαι να φρενάρεις άνευ λόγου στην εθνική κάθε ένα λεπτό, εφ' όσον δεν έχεις κάποιον πίσω σου)
-
Η πάστα χαλκού μπαίνει στο πίσω μέρος του τσκακιου, όχι στην επιφάνεια τριβής.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Σωστόν.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις