-
Συμπαγείς άρα είσαι ΟΚ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συμπαγείς άρα είσαι ΟΚ.Δεν είναι συμπαγείς στη φωτό, αεριζόμενοι είναι....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συμπαγείς άρα είσαι ΟΚ.
Δεν είναι συμπαγείς στη φωτό, αεριζόμενοι είναι....
! ! ! A.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πόσο κάνουν οι καινούριοι δίσκοι και πόσες φορές έχεις αλλάξει τακάκια με τους συγκεκριμένους;
Sent from my GNex using smoke signals.
Το αυτοκίνητο έχει 65000χλμ και το αγόρασα με 35000χλμ. Αν θυμάμαι καλά έχω αλλάξει τα πίσω πριν 20k χλμ. Τα μπροστά δεν τα έχω αλλάξει. Ο συνεργειάς με το φρενόμετρο μού είπε ότι έχουν αρκετό 'ψωμί' ακόμα τα μπροστά. Επίσης, μού είπε ότι κάποιες φορές με το τορνάρισμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από τους καινούργιους δίσκους. Αυτό ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πως ισχύει...
Δεν μας βγαζεις μια φωτογραφια να δουμε πως ειναι οι δισκοι σου;
Αν και θεωρω οτι ο τορνος θα στην αδυνατισει την δισκοπλακα και θα ειναι ευαισθητη για στραβωματα. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Πόσο κάνουν οι καινούριοι δίσκοι και πόσες φορές έχεις αλλάξει τακάκια με τους συγκεκριμένους;
Sent from my GNex using smoke signals.
Το αυτοκίνητο έχει 65000χλμ και το αγόρασα με 35000χλμ. Αν θυμάμαι καλά έχω αλλάξει τα πίσω πριν 20k χλμ. Τα μπροστά δεν τα έχω αλλάξει. Ο συνεργειάς με το φρενόμετρο μού είπε ότι έχουν αρκετό 'ψωμί' ακόμα τα μπροστά. Επίσης, μού είπε ότι κάποιες φορές με το τορνάρισμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από τους καινούργιους δίσκους. Αυτό ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πως ισχύει...
Δεν μας βγαζεις μια φωτογραφια να δουμε πως ειναι οι δισκοι σου;
Αν και θεωρω οτι ο τορνος θα στην αδυνατισει την δισκοπλακα και θα ειναι ευαισθητη για στραβωματα.
Ένας τόρνος δεν ενεργεί ανεξέλεγκτα!. Υπάρχει εργοστασιακό MIN&MAX!.
Α. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συμπαγείς άρα είσαι ΟΚ.
Δεν είναι συμπαγείς στη φωτό, αεριζόμενοι είναι....
'Συμπαγείς' = Το αντίθετο του 'διαιρούμενοι'. Τουλάχιστον αυτό εννοούσα, νόμιζα ότι ήταν σαφές από τα παραπάνω.
Και οι αεριζόμενοι 'συμπαγείς' είναι δηλ. ένα κομμάτι. Οι μη αεριζόμενοι λέγονται χμμμ 'μη αεριζόμενοι' -
Απλοί αναφέρονται στους πίνακες απ όσο θυμάμαι
-
Καλησπερα κ συγχαρητήρια για το forum.
Είμαι καινούργιος κ θελω την βοήθεια σας αν κάποιος μπορει βεβαια να με βοηθήσει.
Λοιπόν εχω ενα Audi a4 b5 1997 1.8t αλλα όχι Quattro κ ηρθε η ώρα να αλλάξω τις ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ εμπρος.
Η διάμετρος ειναι 288 κ ο αριθμός κινητήρα ειναι AEB κ επίδει πισω ειχα βάλει τρυπητες χαρακτες θελω να βαλω κ μπροστά για να ειναι ιδιες με τις πισω.
Ψάχνω λοιπόν κάτι οικονομικό αν έχει κανείς τίποτα κατα νου κ μπορει να βοηθήσει θα είμαι υπόχρεος ευχαριστω πολυ καλο απόγευμα σε όλους.Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Barbacotsos έγραψε:
Είμαι καινούργιος κ θελω την βοήθεια σας αν κάποιος μπορει βεβαια να με βοηθήσει.
Λοιπόν εχω ενα Audi a4 b5 1997 1.8t αλλα όχι Quattro κ ηρθε η ώρα να αλλάξω τις ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ εμπρος.
Η διάμετρος ειναι 288 κ ο αριθμός κινητήρα ειναι AEB κ επίδει πισω ειχα βάλει τρυπητες χαρακτες θελω να βαλω κ μπροστά για να ειναι ιδιες με τις πισω.
Ψάχνω λοιπόν κάτι οικονομικό αν έχει κανείς τίποτα κατα νου κ μπορει να βοηθήσει θα είμαι υπόχρεος ευχαριστω πολυ καλο απόγευμα σε όλους.Sent from my iPhone using Tapatalk.
Mια αναζητηση πριν ανοιξουμε 'νεο' θεμα δεν βλαπτει [mod]
-
καλησπερα! ειχα αλλαξει τα υγρα φρενων τον ιουλιο και προχθες πηγα για αλλαγη τακακια αλλα δεν αλλαξα τα υγρα παλι γτ θεωρησα οτι ειναι καινυργια.... καθως μου αλλαζε τα τακακια βλεπω να τρεχουν υγρα φρενων του το λεω και μου λεει οτι μαλλον ο προηγουμενος που μου ειχα αλλαξει τα υγρα ειχε βαλει παραπανω..... τεσπα κατι τραβηξε σα δαγκανα και ακουστηκε σαν να κανει εξαερωση και να τρεχουν και αλλα υγρα.... θεωρησα οτι ειμαι οκ μου αλλαζει τα τακακια και φευγω... σμερα ομως ειδα οτι η σταθμη των υγρων ειναι πανω απο το max!!! τι γινεται ? μπορει καποιος να μου εξηγησει?
-
Καθώς φθείρονται τα τακάκια και επειδή πρέπει να είναι σε επαφή σχεδόν με τούς δίσκους αναγκαστικά τα πιστονάκια πρέπει να σπρώξουν περισσότερο και η στάθμη κατεβαίνει. Τον Ιούλιο φύγαν τα παλιά υγρά και βάλαν όσα έπρεπε ώστε να γεμίσει το κύκλωμα. Τώρα έβαλες καινούργια τακάκια που σπρώξανε πιο πίσω τα έμβολα οπότε ανέβηκε η στάθμη. Οπότε με καινούργια τακάκια έχεις περίσσεια (ο προηγούμενος σωστά γέμισε όσο έπρεπε). Φυσικά και τώρα έπρεπε να το ελέγξουνε... Ο πιο σωστός τρόπος να κατεβάσεις τη στάθμη είναι η εξαέρωση, κάνεις και καλό έτσι.
-
Όπως σιγά-σιγά τρώγεται το τακάκι, τα έμβολα βγαίνουν προς τα έξω και η στάθμη του υγρού πέφτει με τον καιρό.
Όσοι δέν ξέρουν, βλέπουν την πεσμένη στάθμη, νομίζουν οτι για κάποιο λόγο έχασε υγρά και το συμπληρώνουν. Το αποτέλεσμα είναι οτι όταν μετά συμπιέσεις τα έμβολα για να βάλεις καινούρια τακάκια, το υγρό επιστρέφει στο δοχείο και ξεχειλίζει. Αν στο ενδιάμεσο δέν συμπληρώσεις υγρά τότε απλά θα έφτανε πάλι στο MAX.
Οπότε έγινε ακριβώς αυτό που σου είπε ο μάστορας. Όταν πήγες να σου αλλάξουν τα υγρά λογικά η στάθμη ήταν κάπου ανάμεσα στο MIN και MAX. Όταν μετά έβαλε τα καινούρια υγρά το γέμισε μέχρι το MAX. Όταν το πήγες στο δέυτερο μάστορα, αυτός συμπίεσε τα έμβολα, το υγρό επέστρεψε στο δοχείο, πέρασε το MAX και ξεχείλισε
Πάντος ο δεύτερος μάστορας μάλλον είναι λίγο άσχετος ή τσαπατσούλης γιατι πρίν αλλάξουμε τακάκια κοιτάμε πρώτα τη σταθμη του υγρού και αν είναι πολύ ψηλά αφαιρούμε με μια σύριγγα.
Τώρα αφαίρεσε λίγο υγρό με τη σύριγγα μέχρι να φτάσει στο MAX και πλύνε καλά με νερό όπου έχει τρέξει υγρό φρένων γιατι είναι διαβρωτικό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όπως σιγά-σιγά τρώγεται το τακάκι, τα έμβολα βγαίνουν προς τα έξω και η στάθμη του υγρού πέφτει με τον καιρό.Όσοι δέν ξέρουν, βλέπουν την πεσμένη στάθμη, νομίζουν οτι για κάποιο λόγο έχασε υγρά και το συμπληρώνουν. Το αποτέλεσμα είναι οτι όταν μετά συμπιέσεις τα έμβολα για να βάλεις καινούρια τακάκια, το υγρό επιστρέφει στο δοχείο και ξεχειλίζει. Αν στο ενδιάμεσο δέν συμπληρώσεις υγρά τότε απλά θα έφτανε πάλι στο MAX.
Οπότε έγινε ακριβώς αυτό που σου είπε ο μάστορας. Όταν πήγες να σου αλλάξουν τα υγρά λογικά η στάθμη ήταν κάπου ανάμεσα στο MIN και MAX. Όταν μετά έβαλε τα καινούρια υγρά το γέμισε μέχρι το MAX. Όταν το πήγες στο δέυτερο μάστορα, αυτός συμπίεσε τα έμβολα, το υγρό επέστρεψε στο δοχείο, πέρασε το MAX και ξεχείλισε
Πάντος ο δεύτερος μάστορας μάλλον είναι λίγο άσχετος ή τσαπατσούλης γιατι πρίν αλλάξουμε τακάκια κοιτάμε πρώτα τη σταθμη του υγρού και αν είναι πολύ ψηλά αφαιρούμε με μια σύριγγα.
Τώρα αφαίρεσε λίγο υγρό με τη σύριγγα μέχρι να φτάσει στο MAX και πλύνε καλά με νερό όπου έχει τρέξει υγρό φρένων γιατι είναι διαβρωτικό.
οκ θα αφαιρεσω
ειναι διαβρωτικο??? και τα υγρα που επεσαν ολο και καποθ θα ακουμπησαν... τωρα ι κανω?? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mια αναζητηση πριν ανοιξουμε 'νεο' θεμα δεν βλαπτει [mod]
Συγνωμη δεν το είδα ευχαριστώ
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Τα υγρά τα ξεπλένεις μετά μανίας προσεκτικά!
-
Παιδιά ισχύει πώς τ΄αριστερά τακάκια φθείρονται πιο γρήγορα από τα δεξιά γιατί η τρόμπα φρένων είναι αριστερά και το σωληνάκι που πάει προς την αριστερή ρόδα είναι πιο μικρό σε μήκος από ό,τι αυτό της δεξιάς?
-
Ο χρήστης GiannisMS έγραψε:
Παιδιά ισχύει πώς τ΄αριστερά τακάκια φθείρονται πιο γρήγορα από τα δεξιά γιατί η τρόμπα φρένων είναι αριστερά και το σωληνάκι που πάει προς την αριστερή ρόδα είναι πιο μικρό σε μήκος από ό,τι αυτό της δεξιάς?Yπαρχει ενα εξαρτημα που λεγεται κατανεμητης πιεσης και φροντιζει ακριβως για αυτο το φαινομενο.
Αν υπαρχει διαφορα στην φθορα των τακακιων προερχεται απο το μεγαλυτερο βαρος της πλευρας αυτης, συνηθως του οδηγου. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα υγρά τα ξεπλένεις μετά μανίας προσεκτικά!ναι αλλα τωρα εχει περασει 1 εβδομαδα απο οταν τα αλλαξα και δε φαινεται καπου υγρο......
σε ποια μερη μπορει να καει ζημια? π.χ. αν εχει πεσει στις φουσκες μπορει να τις καταστρεψει?
και σε ποια αλλα σημεια? -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
Τα υγρά τα ξεπλένεις μετά μανίας προσεκτικά!
ναι αλλα τωρα εχει περασει 1 εβδομαδα απο οταν τα αλλαξα και δε φαινεται καπου υγρο......
σε ποια μερη μπορει να καει ζημια? π.χ. αν εχει πεσει στις φουσκες μπορει να τις καταστρεψει?
και σε ποια αλλα σημεια?Τα υγρα φρενων ειναι υγροσκοπικα, επηρεαζουν συνηθως το χρωμα στα βαμμενα μεταλλα,
στα αβαφα δημιουργουν σκουρια (εκτως απο τα ανοξειδωτα κλπ), τα πλαστικα δεν τα επηρεαζουν.
Το σωστο ειναι, οπως ειπε ο onyx, να ξεπλενουμε οπου πεσουν. -
Απαγορεύονται οι διαφημίσεις και ως τέτοιες εκλαμβάνονται οι δημοσιεύσεις που έχουν σαν μόνο σκοπό να διαφημίσουν ιστοσελίδα ή προϊόν[mod]
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις