-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πηγα και αγορασα τακακια για το αμαξι μου και σημερα που τα περασα ειδα οτι ειναι λιγα χιλιοστα μικροτερα και δεν πατανε απο ακρη σε ακρη στην δισκοπλακα..γιατι συμβαινει αυτο; Δεν ειναι στανταρ οι διαστασεις για ενα μοντελο;Πήρες τα σωστά;
-
Κι εγώ θα αγοράσω και το παρατήρησα ότι έχουν μικροδιαφορές (χιλιοστά) οι μάρκες.
Νομίζω δεν πειράζει.Δεν πατάνε στη δισκόπλακα γιατί έχεις πολύ ίσιο δίσκο.
Θα φθαρούν σε λίγο και θα καμπυλώσουν όπως ο δίσκος σου.
(εγώ θα αλλάξω και δίσκους, 3η αλλαγή σε τακάκια είναι)Θα αλλάξω και σιαγόνες πίσω, θα γίνει σαν καινούριο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το TypeR (FN2 του 2007) ενδέχεται να χρειαστεί καινούργιους δίσκους (βλ. viewtopic.php?p=2638075#p2638075). Το ερώτημα είναι: βάζουμε τους εργοστασιακούς ή κάποιους άλλους; Κριτήριο αποτελεί η καλή λειτουργία σε καθημερινή χρήση. Αν αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με πιο 'απαιτητική' χρήση, δε θα πω όχιΜετά από φρενομέτρηση ο 'ειδικός' απεφάνθη ότι οι δισκόπλακες έχουν βγάλει λίγο 'δόντι'. Πρότεινε να τις πάω για ίσιωμα αντί να πάρω καινούργιες. Μού ανέφερε ότι δεν είναι επείγον κι ότι μπορώ να το κάνω μαζί με την επόμενη αλλαγή τακακίων. Εγώ, από την άλλη, δε νοιώθω άνετα με την ιδέα να μην κάνω κάτι άμεσα. Οπότε λέω να τις πάω άμεσα για το ίσιωμα...
-
Το TypeR (FN2 του 2007) ενδέχεται να χρειαστεί καινούργιους δίσκους (βλ. viewtopic.php?p=2638075#p2638075). Το ερώτημα είναι: βάζουμε τους εργοστασιακούς ή κάποιους άλλους; Κριτήριο αποτελεί η καλή λειτουργία σε καθημερινή χρήση. Αν αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με πιο 'απαιτητική' χρήση, δε θα πω όχι
Μετά από φρενομέτρηση ο 'ειδικός' απεφάνθη ότι οι δισκόπλακες έχουν βγάλει λίγο 'δόντι'. Πρότεινε να τις πάω για ίσιωμα αντί να πάρω καινούργιες. Μού ανέφερε ότι δεν είναι επείγον κι ότι μπορώ να το κάνω μαζί με την επόμενη αλλαγή τακακίων. Εγώ, από την άλλη, δε νοιώθω άνετα με την ιδέα να μην κάνω κάτι άμεσα. Οπότε λέω να τις πάω άμεσα για το ίσιωμα...
Καλη τόρνευση λοιπόν στις δισκόπλακες του Type R(evolution) σου λοιπόν φίλε!
-
Ευχαριστώ! Το καλό είναι ότι η φρενομέτρηση έδειξε απόκλιση 3% μεταξύ των μπροστινών τροχών, σχεδόν μηδενική!
-
Τόσες μπούρδες για τα ταμπούρα σε 2 σελίδες, στα 53 χρόνια της ενασχόλησης μου σαν αφεντικό στο αντικείμενο, δεν διάβασα πότε. Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τόσες μπούρδες για τα ταμπούρα σε 2 σελίδες, στα 53 χρόνια της ενασχόλησης μου σαν αφεντικό στο αντικείμενο, δεν διάβασα πότε. Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.
Α.Στις τελευταιες 2 σελιδες τα πιο πολλα ποστ ειναι δικα σου αλλα δεν μιλαει κανεις για ταμπουρα.
Θα μας πεις ποια ειναι τα αποκυηματα νοσηρης φαντασιας;Απο 13 χρονων εισαι αφεντικο;
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Το TypeR (FN2 του 2007) ενδέχεται να χρειαστεί καινούργιους δίσκους (βλ. viewtopic.php?p=2638075#p2638075). Το ερώτημα είναι: βάζουμε τους εργοστασιακούς ή κάποιους άλλους; Κριτήριο αποτελεί η καλή λειτουργία σε καθημερινή χρήση. Αν αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με πιο 'απαιτητική' χρήση, δε θα πω όχι
Μετά από φρενομέτρηση ο 'ειδικός' απεφάνθη ότι οι δισκόπλακες έχουν βγάλει λίγο 'δόντι'. Πρότεινε να τις πάω για ίσιωμα αντί να πάρω καινούργιες. Μού ανέφερε ότι δεν είναι επείγον κι ότι μπορώ να το κάνω μαζί με την επόμενη αλλαγή τακακίων. Εγώ, από την άλλη, δε νοιώθω άνετα με την ιδέα να μην κάνω κάτι άμεσα. Οπότε λέω να τις πάω άμεσα για το ίσιωμα...
Πέρασα μια βόλτα από το συνεργείο για την τόρνευση που μου σύστησε ο 'ειδικός' και ήταν κλειστό Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση σε Νέα Σμύρνη/Παλαιό Φάληρο και περίχωρα; Στην ανάγκη και πιο μακριά πάμε...
-
Σπυρου Πατση έχει πολλά τορνατζίδικα....
-
Πόσο κάνουν οι καινούριοι δίσκοι και πόσες φορές έχεις αλλάξει τακάκια με τους συγκεκριμένους;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πόσο κάνουν οι καινούριοι δίσκοι και πόσες φορές έχεις αλλάξει τακάκια με τους συγκεκριμένους;Sent from my GNex using smoke signals.
Το αυτοκίνητο έχει 65000χλμ και το αγόρασα με 35000χλμ. Αν θυμάμαι καλά έχω αλλάξει τα πίσω πριν 20k χλμ. Τα μπροστά δεν τα έχω αλλάξει. Ο συνεργειάς με το φρενόμετρο μού είπε ότι έχουν αρκετό 'ψωμί' ακόμα τα μπροστά. Επίσης, μού είπε ότι κάποιες φορές με το τορνάρισμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από τους καινούργιους δίσκους. Αυτό ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πως ισχύει...
-
Πόσο κάνουν οι καινούριοι δίσκοι και πόσες φορές έχεις αλλάξει τακάκια με τους συγκεκριμένους;
Sent from my GNex using smoke signals.
Το αυτοκίνητο έχει 65000χλμ και το αγόρασα με 35000χλμ. Αν θυμάμαι καλά έχω αλλάξει τα πίσω πριν 20k χλμ. Τα μπροστά δεν τα έχω αλλάξει. Ο συνεργειάς με το φρενόμετρο μού είπε ότι έχουν αρκετό 'ψωμί' ακόμα τα μπροστά. Επίσης, μού είπε ότι κάποιες φορές με το τορνάρισμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από τους καινούργιους δίσκους. Αυτό ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πως ισχύει...
Άλλο η τόρνευση, από μηχάνημα παραγωγής, με όλα τα +-, και άλλο η τόρνευση από αυστηρά διορθωτικό μηχάνημα. Αρκεί να σου πω, ότι και στους καινούργιους για αγωνιστική χρήση, κάνουμε ένα χάϊδεμα, και μάλιστα επί του αυτοκινήτου, για να διορθώσουμε και το σημείο εδράσεις των δίσκων.
Α. -
Άλλο το δόντι (η πατούρα) και άλλο να θέλει τόρνο.
Το πρώτο το βλέπεις και με το μάτι και το δάχτυλο. Το άλλο για το οποίο θέλεις μέτρημα και θεραπεύεται(;) με τόρνο είναι μικρή παραμόρφωση.
Όπως λέει κι ο Αντώνης μερικές φορές και καινούργιοι δίσκοι μπορεί να θέλουν μια μικρή περιποίηση. Αυτό όμως δεν θα κάνει έναν φθαρμένο δίσκο καινούργιο αλλά ίσιο.... Όσο πιο φθαρμένος τόσο λιγότερο αντέχει σε ζέστη, για αυτό και υπάρχει και ελάχιστο πάχος που είναι ως 2 χιλιοστά λιγότερο από το καινούργιο. Αν είναι πιο φθαρμένο το πετάς. -
Πέρασα μια βόλτα από το συνεργείο για την τόρνευση που μου σύστησε ο 'ειδικός' και ήταν κλειστό Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση σε Νέα Σμύρνη/Παλαιό Φάληρο και περίχωρα; Στην ανάγκη και πιο μακριά πάμε...
Κάντο έτσι.Εδώ φαίνονται οι ειδικοί:
http://www.tosynergeio.gr/index.php?opt ... &Itemid=59
Mε ένα copy paste-google των ονομάτων τους θα βρεις και τα συνεργεία τους..Κάποιο θαναι κ κοντύτερά σου
Ειδα ότι ο Τσιάδης έχει το Συνεργίο κοντά στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Ρουβέλας πουχω μεινει ευχαριστημένος στο Γερακα και ούτω καθεξής.. -
Το ότι είναι μέλη διοικητικού συμβουλίου σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει η δόξα, η αναγνώριση και η εξουσία, άντε και η πρόοδος του κλάδου τους. Το αν είναι καλοί μηχανικοί στο αντικείμενό τους όμως δεν το δείχνει.
Σημειωτέον ότι δεν τους γνωρίζω και μπορεί όλοι αυτοί να είναι εξαιρετικοί. Απλά δεν βλέπω κάποια τεκμηριωμένη άποψη ή επιχειρηματολογία που να το υποστηρίζει ικανοποιητικά. -
Καλή οπτική..Το είδα από την πλευρά του ότι εκτίθονται...Από τον έναν δε που έχω εμπειρία με 'εσωσε' από το πέταγμα χρημάτων και με βοήθησε να είμαι πιο ασφαλής αλλά και να γνωρίζω τα κινέζικα τακάκια που λέγαν ford ναι μεν .. αλλά autosun...και να μη τσιμπάω με τα πολυδιαφημισμένα π.χ Brembo αλλά να σέβομαι τα ταπινά Ate...κλπ κλπ....ερευνάτε ερευνάτε...
-
Καθόλου ταπεινά δεν είναι τα ΑΤΕ.... Και όλες οι μάρκες έχουν μοντέλα και μοντέλα, ποιότητες και ποιότητες...
Πάντως για να πάει κάποιος να ασχοληθεί με ένα ειδικό θέμα σημαίνει ότι ψάχτηκε περισσότερο και ήθελε να εξειδικευθεί (ή απλά ήταν χάλια μηχανικός και είδε κενό στην αγορά....).
Παρόλα αυτά θεωρώ ότι οι περισσότεροι φρενάδες κατέχουν καλύτερα το θέμα φρένα από τους περισσότερους γενικούς μηχανικούς. -
Ερώτηση μιας και σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αγοράσω online τις δισκόπλακες: όταν αγοράζουμε, απαιτείται κάτι άλλο πέρα από τη νέα δισκόπλακα, π.χ. βίδες, κτλ; Ή αρκεί η αγορά του ανταλλακτικού με το part number της δισκόπλακας;
-
Αν είναι συμπαγείς δισκόπλακες (όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα) τότε δε χρειάζεται κάτι άλλο.
Για διαιρούμενες θέλουν (για να ναι κομπλέ) καμπάνα και βίδες αλλά συνήθως περιλαμβάνονται -
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις