-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απορια...το αυτοκινητο κανει μια διαδρομη σε λεοφωρο, πες 4-5 χλμ πιανει φαναρι -φαναρι και 60-65 χλμ .
στο κοκκινο φαναρι σταματαμε ...κτλστο τελος της διαδρομης μου ερχεται!! η εμπνευση!! να ακουμπησω την δισκοπλακα και ειναι καυτη!
φυσιολογικο ή σημαδι οτι τα φρενα ειναι ελαφρως κολλημενα...;;
Δεν πρέπει να καίει αλλά να είναι ζεστή σε αυτή την απόσταση και με νορμάλ ταχύτητα.
Ίσως να κολλάει η δαγκάνα στις γλύστρες της, αν το σηκώσεις και γυρίσεις τον τροχό όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, θα φανεί αν γυρνάει ελεύθερα, θα κάνει και σαν σύρσιμο αν ακουμπάει το τακάκι ή τα τακάκια.Η λύση είναι έξω η δαγκάνα και τα τακάκια, καθάρισμα τα παλιά γράσα από τις γλύστρες, καθάρισμα στις υποδοχές που κάθονται τα τακάκια, γρασάρισμα με γράσο θερμοκρασίας οι γλύστρες, γράσο χαλκού στις πλάτες των τακακιών, και είσαι ΟΚ.
-
Μια ερωτησούλα παίδες.
Έχω ένα aygo και με προβληματίζουν τα μπροστινά φρένα. Άλλαξα μια φορά δίσκους και τακάκια και σε 1000 χλμ ήταν σα να στράβωσαν οι δίσκοι. Είπα ότι έφταιγαν οι φτηνοί δίσκοι και πήρα άλλους της brembo και τακάκια lucas!!! Μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Δεν έκανα τίποτα για ένα διάστημα, μέχρι που καθάρισα τους δίσκους με γυαλόχαρτο, υποθένοντας ότι αυτά που λέει ο τύπος παρακάτω είναι αλήθεια
http://www.stoptech.com/technical-suppo ... ther-mythsΣυνήλθαν τα φρένα μου και πέρασα ένα διάστημα μέχρι να ξαναέχω πρόβλημα, αλλά δεν ασχολήθηκα άλλο.
Πέρασαν τα χιλιόμετρα, φαγώθηκαν οι δίσκοι και τα τακάκια και είπα να τα αλλάξω όλα. Καινούργιοι φτηνοί δίσκοι λοιπόν, μια που και οι ακριβοί δεν έκαναν τίποτα παραπάνω, και τακάκια της Valeo. Μαντέψτε.... σε 1000 χιλιόμετρα πάλι τα ίδια. Έχει κανένας να προτείνει κανένα τακάκι που να μην προκαλεί τέτοια προβλήματα; Επίσης, αν είναι δυνατόν, να μην τρώει τους δίσκους, γιατί έχω καταλήξει να αλλάζω και δίσκους κάθε φορά που αλλάζω τακάκια!!!!
Να σημειώσω ότι οδηγώ πολύ ήπια, κατά 90% σε ανοιχτό δρόμο.
Σας ευχαριστώ για όποια απάντηση.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μια ερωτησούλα παίδες.Έχω ένα aygo και με προβληματίζουν τα μπροστινά φρένα. Άλλαξα μια φορά δίσκους και τακάκια και σε 1000 χλμ ήταν σα να στράβωσαν οι δίσκοι. Είπα ότι έφταιγαν οι φτηνοί δίσκοι και πήρα άλλους της brembo και τακάκια lucas!!! Μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Δεν έκανα τίποτα για ένα διάστημα, μέχρι που καθάρισα τους δίσκους με γυαλόχαρτο, υποθένοντας ότι αυτά που λέει ο τύπος παρακάτω είναι αλήθεια
http://www.stoptech.com/technical-suppo ... ther-mythsΣυνήλθαν τα φρένα μου και πέρασα ένα διάστημα μέχρι να ξαναέχω πρόβλημα, αλλά δεν ασχολήθηκα άλλο.
Πέρασαν τα χιλιόμετρα, φαγώθηκαν οι δίσκοι και τα τακάκια και είπα να τα αλλάξω όλα. Καινούργιοι φτηνοί δίσκοι λοιπόν, μια που και οι ακριβοί δεν έκαναν τίποτα παραπάνω, και τακάκια της Valeo. Μαντέψτε.... σε 1000 χιλιόμετρα πάλι τα ίδια. Έχει κανένας να προτείνει κανένα τακάκι που να μην προκαλεί τέτοια προβλήματα; Επίσης, αν είναι δυνατόν, να μην τρώει τους δίσκους, γιατί έχω καταλήξει να αλλάζω και δίσκους κάθε φορά που αλλάζω τακάκια!!!!
Να σημειώσω ότι οδηγώ πολύ ήπια, κατά 90% σε ανοιχτό δρόμο.
Σας ευχαριστώ για όποια απάντηση.
Το site που παραπέμπεις φαίνεται πολύ καλό και ειδικά το myth 3 και 6 είναι συχνά λάθη.
Έχεις δοκιμάσει στοκ δίσκους/τακάκια? Συχνά για νορμάλ χρήση είναι τα καλύτερα (και πιο ακριβά). -
Ποσα εχεις δωσει για ολη αυτη την ιστορια;
Για ηπια χρηση που κανεις βαλε τα εργοστασιακα του. Μαλλον καποια ελλατωματικη παρτιδα σου κατσε την πρωτη φορα.
Σου ετρεμε πενταλ και τιμονι στο φρεναρισμα? -
Δεν έδωσα παραπάνω από όσα έπρεπε τελικά. Δεν τρέμει το πεντάλ ή το τιμόνι. Απλώς, όταν κοντεύω να σταματήσω εντελώς, μια φρενάρει κάπως πιο πολύ και μια πιο λίγο. Τίποτα τραγικό, απλά είναι σπαστικό μόλις βάζεις καινούργια φρένα να καταντούν έτσι.
Ελαττωματική παρτίδα δε νομίζω. Το πρόβλημα προέκυψε όλες τις φορές ανεξαιρέτως.
-
Τρίψτα ξανά και ψιλό σμυριδόπανο τους δίσκους να φύγουν - αν υπάρχουν - οι επικαθήσεις της πάστας από τα τακάκια, αυτό το περισσότερο - λιγότερο φρένο στιας χαμηλές ταχύτητες, αυτό δείχνει, ότι δηλαδή υπάρχουν υπολείμματα από τις αποκολλήσεις της πάστας.
-
Το ξέρω φίλε μου και σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να το κάνω αυτό κάθε 2000-3000 χλμ, κάθε μήνα δηλαδή. Γι' αυτό ρωτάω για τακάκια που να μη δημιουργούν πρόβλημα. Όχι ότι είναι και τραγικό βέβαια, αλλά αν υπάρχει κάτι, θα το δεχόμουν ευχαρίστως.
-
Δεν έδωσα παραπάνω από όσα έπρεπε τελικά. Δεν τρέμει το πεντάλ ή το τιμόνι. Απλώς, όταν κοντεύω να σταματήσω εντελώς, μια φρενάρει κάπως πιο πολύ και μια πιο λίγο. Τίποτα τραγικό, απλά είναι σπαστικό μόλις βάζεις καινούργια φρένα να καταντούν έτσι.Ελαττωματική παρτίδα δε νομίζω. Το πρόβλημα προέκυψε όλες τις φορές ανεξαιρέτως.
Το καταλαβαίνεις λίγο πριν σταματήσεις που η συχνότητα που γυρίζει ο τροχός είναι χαμηλή ώστε να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Πιθανότατα όμως σε δυνατό φρενάρισμα να σου μπλοκάρουν πιο εύκολα οι τροχοί ή να μπαίνει νωρίτερα το ABS και σε φουλ φρενάρισμα η διαφορά στην απόσταση ακινητοποίησης να μην είναι αμελητέα... Θεωρητικά βέβαια τα λέω αυτά.
Στη θέση σου επαναλαμβάνω, ειδικά αφού έχεις δοκιμάσει τόσους after market συνδυασμούς, θα πήγαινα με στοκ που τουλάχιστον είναι πολύ μελετημένα. -
ο συνδυασμος που εκανες brembo δισκοι με trw-lukas ειναι πολυ καλος
να φανταστεις σε honda απο οταν αγοραστηκε φορουσε trw-lukas τακακια συνεχισα να το βαζω την ιδια μαρκα μεχρι τα 240.000χλμ οπου αλλαχτηκαν οι δισκοι
τα valeo πιθανολογω οτι ειναι μαλακο τακακι επειδη φορεθηκε σε panda και θυμαμαι σε κατηφορικο δρομο ''καπνιζε'' εντονα, γενικοτερα οταν ζεστενονταν ειχε σπογγωδη αισθηση
για το αυτοκινητο σου προτεινω τακακι σε japanparts( PA-217AF) η Lpr(05P1235) με ATE(24.0120-0180.1) δισκους -
Το ξέρω φίλε μου και σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να το κάνω αυτό κάθε 2000-3000 χλμ, κάθε μήνα δηλαδή. Γι' αυτό ρωτάω για τακάκια που να μη δημιουργούν πρόβλημα. Όχι ότι είναι και τραγικό βέβαια, αλλά αν υπάρχει κάτι, θα το δεχόμουν ευχαρίστως.
Σαφώς φίλε σε πληροφόρησε ο 21. Μια φορά θα το τρίψεις, για να φύγουν τα υλικά φύλαξης που τα εν λόγο αντικείμενα έχουν. Αυτόν το κάνουμε πάντα στην αρχή της αλλαγής.
Α. -
Όλες τις φορές ήταν καινούργιοι οι δίσκοι, όπως και τώρα. Μόνο μία φορά έτριψα τους brembo και σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά δε μπορώ να το κάνω αυτό συνέχεια. Δε διαθέτω τόσο χρόνο και υπομονή.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
να φανταστεις σε honda απο οταν αγοραστηκε φορουσε trw-lukas τακακια συνεχισα να το βαζω την ιδια μαρκα μεχρι τα 240.000χλμ οπου αλλαχτηκαν οι δισκοι
τα valeo πιθανολογω οτι ειναι μαλακο τακακι επειδη φορεθηκε σε panda και θυμαμαι σε κατηφορικο δρομο ''καπνιζε'' εντονα, γενικοτερα οταν ζεστενονταν ειχε σπογγωδη αισθηση
για το αυτοκινητο σου προτεινω τακακι σε japanparts( PA-217AF) η Lpr(05P1235) με ATE(24.0120-0180.1) δισκουςΥποθέτω ότι τα τακάκια που προτείνεις είναι πιο σκληρά ε; Δεν κινδυνεύουμε όμως να φάμε τους δίσκους πιο γρήγορα;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
για το αυτοκινητο σου προτεινω τακακι σε japanparts( PA-217AF) η Lpr(05P1235) με ATE(24.0120-0180.1) δισκουςTι σημασία έχει που φερέθηκε σε Panda ?
Τα υλικά τριβής δεν είναι ποτέ ίδια, ακόμα και σε αυτά της ίδιας σειράς διαφέρουν οι πάστες, πχ η Ferodo στην σειρά Premier έχει 58 διαφορετικές πάστες, άλλη πάστα έχει το τακάκι Premier για το Panda που ανέφερες, και άλλη πάστα έχει το τακάκι Premier για το Audi A4, όλα Premier γράφουν στο κουτί, το ίδιο συμβαίνει και για τα DS 2500, άλλη πάστα έχει το DS 2500 για το Renault Clio 1, 1.8 16v, άλλη πάστα για το Clio 3 RS με τις τετραπίστονες Brembo, άλλη πάστα το DS 2500 για την Mercedes CLK.Το θέμα τακάκι δεν είναι απλό, θέλει γνώση και πολύ πληροφόρηση, μην πέφτεις στην ευκολία του όλα ίδια είναι. Τίποτα δεν είναι ίδιο.
-
για το αυτοκινητο σου προτεινω τακακι σε japanparts( PA-217AF) η Lpr(05P1235) με ATE(24.0120-0180.1) δισκουςΥποθέτω ότι τα τακάκια που προτείνεις είναι πιο σκληρά ε; Δεν κινδυνεύουμε όμως να φάμε τους δίσκους πιο γρήγορα;
αντιθετως πιστευω οτι τα τακακια japanpart & Lpr ειναι πιο μαλακα(πιστευω οτι δεν ειναι ικανα να στραβωσουν το δισκο), σε συνδυασμο με Ate δισκο που ειναι φημισμενος για τη σκληροτητα
αν θελαμε ενα συνδυασμο σκληρο τακακι με δισκο που θα αλλαζονται μαζι καθε φορα μετα απο πολλα χιλιομετρα παμε σε σετ τακακι & δισκο ATE
υγ:δεν θελω να δημιουργηθει παρεξηγηση με καποιους απλα εχουν δοκιμαστει αυτα τα υλικα σε μικρομεσαια αυτοκινητα και ειπα την γνωμη μου -
Όλες τις φορές ήταν καινούργιοι οι δίσκοι, όπως και τώρα. Μόνο μία φορά έτριψα τους brembo και σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά δε μπορώ να το κάνω αυτό συνέχεια. Δε διαθέτω τόσο χρόνο και υπομονή.Κι εγώ αν και προσέχω να μην ακινητοποιώ το αμάξι με τους δίσκους να καίνε, είχα μια καλή στάμπα από το τακάκι πάνω στους δύο δίσκους.
Έκανε 2-3 χρόνια να φύγει το σημάδι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλες τις φορές ήταν καινούργιοι οι δίσκοι, όπως και τώρα. Μόνο μία φορά έτριψα τους brembo και σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά δε μπορώ να το κάνω αυτό συνέχεια. Δε διαθέτω τόσο χρόνο και υπομονή.
Κι εγώ αν και προσέχω να μην ακινητοποιώ το αμάξι με τους δίσκους να καίνε, είχα μια καλή στάμπα από το τακάκι πάνω στους δύο δίσκους.
Κάθε υποψιασμένος, συνειδητός οδηγός Λέοντα μου, μετά από δυνατό παρατεταμένο φρενάρισμα δεν κολαει στον μπροστινό του, για να αφήνει το πεντάλ να κυλίει μερικούς πόντους. Έτσι δεν έχουμε τα σημαδέματα του δίσκου κατά την συστολή.
Α. -
SEAT Ibiza 1000άρι, 15ετίας :
Αν η αίθηση του πεντάλ φρένου παραμένει η ίδια στο πάτημα , αλλά η 'απόκριση' στα φρένα είναι μαλακιά και η απόσταση που τελικά μπλοκάρουν οι τροχοί έχει αυξηθεί κατά 20%, τίς πταίει???Τα τακάκια (εμπρός) είναι 3 ετών, με 23.000 χλμ και έχουν ακόμα 'ψωμί', το χειρόφρενο (ταμπούρα) όμως στο μεταξύ έχει ανέβει 2 κλίκ. Υγρά φρένων (αλλαγμένα προ 3ετίας ) στην ίδια στάθμη όπως πάντα-0 μεταβολή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι εγώ αν και προσέχω να μην ακινητοποιώ το αμάξι με τους δίσκους να καίνε, είχα μια καλή στάμπα από το τακάκι πάνω στους δύο δίσκους.
Στάμπες δεν υπάρχουν πάνω στους δίσκους. Απλώς φαίνεται ότι είναι βουτυρένιοι οι δίσκοι και αναγκαστικά και τα τακάκια είναι από χυλό και στην παραμικρή ευκαιρία αφήνουν την πάστα τους πάνω στους δίσκους
Που είναι γ@μώτο μου το corolla του πατέρα μου που τα τακάκια άντεξαν 120000 χλμ και τους δίσκους τους έχει ακόμα στα 200000χλμ σχεδόν χωρίς δόντι και όλα αυτά σε κίνηση πόλης κατά 80%
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
SEAT Ibiza 1000άρι, 15ετίας :
Αν η αίθηση του πεντάλ φρένου παραμένει η ίδια στο πάτημα , αλλά η 'απόκριση' στα φρένα είναι μαλακιά και η απόσταση που τελικά μπλοκάρουν οι τροχοί έχει αυξηθεί κατά 20%, τίς πταίει???Τα τακάκια (εμπρός) είναι 3 ετών, με 23.000 χλμ και έχουν ακόμα 'ψωμί', το χειρόφρενο (ταμπούρα) όμως στο μεταξύ έχει ανέβει 2 κλίκ. Υγρά φρένων (αλλαγμένα προ 3ετίας ) στην ίδια στάθμη όπως πάντα-0 μεταβολή.
Φίλε μου, έχεις εναποθέσει το φρενάρισμα σου στον θεό. Και επειδή δεν γνωρίζω εάν υπάρχει θεός, σίγουρα δεν γνωρίζω εάν έχεις φρένο!!!!.....
Μπρος πίσω, αλλαγή της αρχαίες πάστες, τα υγρά στην ανακύκλωση. Τουλάχιστον θα γνωρίζεις ότι τα έσπασες από άλλη αιτία!!!!....
Α. -
Στάμπες δεν υπάρχουν πάνω στους δίσκους. Απλώς φαίνεται ότι είναι βουτυρένιοι οι δίσκοι και αναγκαστικά και τα τακάκια είναι από χυλό και στην παραμικρή ευκαιρία αφήνουν την πάστα τους πάνω στους δίσκους
Που είναι γ@μώτο μου το corolla του πατέρα μου που τα τακάκια άντεξαν 120000 χλμ και τους δίσκους τους έχει ακόμα στα 200000χλμ σχεδόν χωρίς δόντι και όλα αυτά σε κίνηση πόλης κατά 80%
Τι λες μορεεεεεεεεεε, ΚΕ25 ΚΕ30?. Μετά από 15 αγώνες και ένα τοίχο κύπελλα, μόνον λάδια…..
Μπερδεύεις της τότε βούρτσες με της σημερινές τσούτσες?
Τα γιάπ και τα σαμάρια, ήταν εθνικός δρόμος!!!..... μόνο του έφτανε στον τερματισμό!.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα…..
Βέβαια το δέσιμο της μηχανής μου έφαγε 3 τετράστερα μεταξά….. και οι πατρονοι μου, μου έφερνα τα αμορτισέρ σε κιβώτιο.
Α.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις