-
πηρα προσφατα ενα φιατ μπαρκεττα μεταχ...για προληπτικους λογους εκανα πληρες σερβις και μου ειπαν + τακακια μπροστινα μαρκουτσια φρενων και υγρα. Οκ λεω στο μαστορα καντα και αυτα ναμαστε σθγουροι, Οταν το πηρα το αμαξι μου λεει να οδηγω λιγο συντηρητικα διοτι τα τακακι θελουν στρωσιμο. εχουν περασει 1500 χλμ και ακομη τα αφρενα ειναι πολυ αργα (πρεπει να πατησω πρωτα πανω απο το 1/3 της διαδρομης για να δω φρεναρισμα, και μετα πιανουν αποτομα)...ειναι κατι που με αγχωνει οταν ειμαι με πανω απο 80 χλμ και χρειαστει να κοψω ταχυτητα αποτομα.
Πριν την αλλαγη, με τα παληα φρενα-υγρα-υλικα- μια χαρα ηταν το αμαξι...(για μενα).
Ενα Γκαπ εκανα και σαν να ερριχνα αγκυρα στη μιση σχεδον αποσταση, απο οτι τωρα, φρεναριζα.1. τι να φταιει?...μηπως τα τακακια ειναι μαπα...? μηπως τα υγρα δεν ειναι σωστου τυπου...?..κατι αλλο?
μηπως το οτι επανεφερα το αμαξι στη μαμα-ευθυγραμμιση επηρεσε το φρεναρισμα...λεω μηπως ?Το αμαξι αυτου του τυπου ειναι γνωστο στα μαστορια διοτι, μηχανικα κυριως, ειναι PUNTO HGT..fantazomai kai sta frena toy...δηλαδη δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο η σπανιο.
Ο μαστορας που ασχοληθηκε (γενικο συνεργειο) λεει μια χαρα ειναι...(σιγα τι θα ελεγε)
Βεβαια, θα παω να το δουν πιο ειδικοι, αλλα ρωταω για να ξερω τι να περιμενω σαν απαντησεις διοτι αν με πιασουν αδιαβαστο, θα με ξεσκισουν.
2. Τι να προτιμησω..? ΦΡΕΝά η συνεργειο ΦΙΑΤ (εξουσιοδ η ειδικευμενο)?...
Προτασεις ευ-προσδεκτες στα Β.Π / Αχαρνες-Μενιδι / Μεταμορφωση Αττικης...(και ΠΜ αν θελετε ειναι οκ)
-
Τα τακακια και οι δισκοι στρωνονται πλεων στα 150 χλμ με 1500 που εχεις δεν περιμενεις να δεις τιποτα καλυτερο, το πιθανοτερο ειναι να σου εβαλαν φτηνα και ισως σκληρα τακακια, για ειδικες εργασιες ειναι προτιμοτερο να πηγαινουμε σε ειδικευμενους επαγγελματιες κατα προτιμηση με συστασεις.
-
Μετά από 3 γύρους στον Nurburgring, τα φρένα είναι 4πίστονα Brembo το αυτοκίνητο Renault Μegane RS.
-
Τι έφταιξε;
-
Η θερμοκρασία, τι άλλο να έφταιξε ? εκεί μέσα στην πράσινη κόλαση δεν πας περίπατο, πας flat out, μονομπλόκ δίσκοι είναι πόσο θα αντέξουν στην πίεση ?
-
οταν λεμε κεραμικοι δισκοι.........απο τι υλικο ειναι;;;;;;
-
Στις αρχές γινόντουσαν από εξάχνωση γραφίτη σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, οι καπνοί επικάθοντας στο καλούπι και σε 3-4 ημέρες είχες ένα δίσκο, αυτή ήταν η αρχή, σήμερα τα υλικά είναι αυτά. Μην κάθομαι τώρα να το μεταφράσω, λυπήσουμε.
Material
A special feature of carbon-ceramic brake disks is the ceramic composite material they are made from. Both the carbon-ceramic brake disk body and the friction layers applied to each side consist of carbon fiber-reinforced silicon carbide.
The main matrix components are silicon carbide (SiC) and elemental silicon (Si). The reinforcement of the material is provided by carbon fibers (C). Silicon carbide, the main matrix component governs great hardness for the composite material.
The carbon fibers make for high mechanical strength and provide the fracture toughness needed in technical applications. The resulting quasiductile properties of the ceramic composite material ensure its resistance to high thermal and mechanical load. Carbon fiber-reinforced silicon carbide materials thus combine the useful properties of carbon fiber-reinforced carbon (C/C) and polycrystalline silicon carbide ceramics.
The elongation at break of C/SiC materials ranges from 0.1 to 0.3 %. This is exceptionally high for ceramics. The entire characteristic profile makes fiber-reinforced silicon carbide to a fist-choice material for high-performance brake systems: Particulary the low weight, the hardness, the stable characteristics also in case of high pressure and temperature, the resistance to thermal shock and the quasiductility provide long live time of the brake disk and avoid all problems resulting of loading, which are typical for the classic grey cast iron brake disks.
δες ένα βίντεο με τη σημερινή διαδικασία
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
@ Quadra καπου στο Βοτανικο μπορεις να κολλησεις παστες ferodo πανω σε πλακα απο τακακι που θα τους πας.Το ειχα κανει παλια σε μια αγωνιστικη δαγκανα πισινη που δεν βρηκα τακακι καινουριο ποτε.
ο carbotech αντιπροσωπος στην Αγγλια εαν του στειλεις τα πλακακια απο τα τακακια, σου κολλαει οποιαδηποτε(δικια του παντα) παστα θελεις.Μαλιστα εκτος απο κολλαεχει και και πριτσινωμα .Τα δικα μου carbotech μετα απο 30.000χλμ και απειρο ξυλο μεσα σε πιστες και στο δρομο (1600+κιλα με βενζινη+οδηγο) ηταν το μοναδικο τακακι που δεν ειχαν φυγει κομματια απο πανω του,και δεν ειχε αποκοληθει μερικως η παστα πανω απο το πλακακι.
Στου ‘Βλάχου’ στην ν. Ιωνία.
Α. -
Επανέρχομαι στο θέμα αλλαγής φρένων με κάποια από άλλο αυτοκίνητο και ρωτάω. Μπορεί να μου πει κάποιος στο περίπου τι χρειάζεται αλλαγή για να είναι πετυχημένη μια τέτοια 'μεταμόσχευση' ; Αυτά που μου έρχονται εμένα στο μυαλό είναι φτιαχτοί (φαντάζομαι) αντάπτορες για να πατήσουν οι δαγκάνες και ίσως αλλαγή αντλίας φρένων για να δουλέψουν σωστά οι μεγαλύτερες δαγκάνες.
Κάτι άλλο ;
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα αλλαγής φρένων με κάποια από άλλο αυτοκίνητο και ρωτάω. Μπορεί να μου πει κάποιος στο περίπου τι χρειάζεται αλλαγή για να είναι πετυχημένη μια τέτοια 'μεταμόσχευση' ; Αυτά που μου έρχονται εμένα στο μυαλό είναι φτιαχτοί (φαντάζομαι) αντάπτορες για να πατήσουν οι δαγκάνες και ίσως αλλαγή αντλίας φρένων για να δουλέψουν σωστά οι μεγαλύτερες δαγκάνες.Κάτι άλλο ;
Πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία, πχ αριθμό εμβόλων, ( μονοπίστονες, διπίστονες, τετραπίστονες ) διάμετρο εμβόλων δαγκανών, διάμετρο εμβόλου αντλίας, μέγεθος δίσκων, σχέση μοχλισμού πεντάλ φρένου ( απόσταση από τον πείρο στήριξης του πεντάλ, μέχρι το σημείο πίεσης της αντλίας, και μέχρι το σημείο που πατάει το πόδι ).
Επίσης την απόσταση των σημείων στήριξης της δαγκάνας στο άκρο, την απόσταση στήριξης των νέων δαγκανών, και τον τύπο στήριξης της δαγκάνας, συμβατική ή ακτινική.
Δεν κάνω πλάκα, όλα αυτά είναι απαραίτητα, αλλά ίσως και να μην είναι αν οι διαφορές είναι μικρές, υπάρχουν αρκετές ανοχές ως προς τα έμβολα / αντλία, αλλά αν απόσταση για τη στήριξη της συμβατικής δαγκάνας είναι πχ 58mm και οι νέες δαγκάνες έχουν κέντρο στήριξης πχ 63mm, τότε μάλλον δεν γίνετε τίποτα, αν είναι όμως πχ 90mm, τότε με αποστάτη γίνεται, αυτό όσον αφορά την αλλαγή της δαγκάνας χωρίς να αλλάξεις δίσκο, αν τώρα ο δίσκος είναι 266mm και βάλεις 305mm, τότε αλλάζει όλ το σκηνικό.
Την εικόνα που πρέπει να κινηθείς σου παρουσίασα, δεν σημαίνει ότι όλα είναι έτσι, χρειάζονται όλες οι λεπτομέρειες για να βοηθηθείς.
Να ξέρεις ότι όλα γίνονται και κάποια δεν γίνονται, είναι θέμα γνώσης, διάθεσης και budget, τα φρένα σώζουν αλλά και σκοτώνουν.
-
Το 1500αρι ίδια φρένα φοράει;
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 1500αρι ίδια φρένα φοράει;Sent from my Note II using smoke signals.
Ντίνο 1500άρι είναι το δικό μου.
...
Ευχαριστώ για την λεπτομερή ανάλυση μάστορα. Να σαι καλά .
-
Παρακαλώ !
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Στις αρχές γινόντουσαν από εξάχνωση γραφίτη σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, οι καπνοί επικάθοντας στο καλούπι και σε 3-4 ημέρες είχες ένα δίσκο, αυτή ήταν η αρχή, σήμερα τα υλικά είναι αυτά. Μην κάθομαι τώρα να το μεταφράσω, λυπήσουμε.Material
A special feature of carbon-ceramic brake disks is the ceramic composite material they are made from. Both the carbon-ceramic brake disk body and the friction layers applied to each side consist of carbon fiber-reinforced silicon carbide.
The main matrix components are silicon carbide (SiC) and elemental silicon (Si). The reinforcement of the material is provided by carbon fibers (C). Silicon carbide, the main matrix component governs great hardness for the composite material.
The carbon fibers make for high mechanical strength and provide the fracture toughness needed in technical applications. The resulting quasiductile properties of the ceramic composite material ensure its resistance to high thermal and mechanical load. Carbon fiber-reinforced silicon carbide materials thus combine the useful properties of carbon fiber-reinforced carbon (C/C) and polycrystalline silicon carbide ceramics.
The elongation at break of C/SiC materials ranges from 0.1 to 0.3 %. This is exceptionally high for ceramics. The entire characteristic profile makes fiber-reinforced silicon carbide to a fist-choice material for high-performance brake systems: Particulary the low weight, the hardness, the stable characteristics also in case of high pressure and temperature, the resistance to thermal shock and the quasiductility provide long live time of the brake disk and avoid all problems resulting of loading, which are typical for the classic grey cast iron brake disks.
δες ένα βίντεο με τη σημερινή διαδικασία
εξαιρετικο.......
-
σε almera 1400 ρυθμισα τις πισω σιαγονες, γυρνουσες τον τροχο και επερνε 4στροφες(μαλλον δεν επιανε καθολου) τωρα περνει 2στροφες ειναι σωστα ετσι;
τα delphi τακακια-φρενα ανηκουν σε καποιο group υλικων τριβης οπως τα bendix με τα jurid, mintex-textar-pagid; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
σε almera 1400 ρυθμισα τις πισω σιαγονες, γυρνουσες τον τροχο και επερνε 4στροφες(μαλλον δεν επιανε καθολου) τωρα περνει 2στροφες ειναι σωστα ετσι;
τα delphi τακακια-φρενα ανηκουν σε καποιο group υλικων τριβης οπως τα bendix με τα jurid, mintex-textar-pagid;οι σιαγώνες δεν πρέπει να ακουμπάνε καθόλου στα ταμπούρα, και οι τροχοί να γυρίζουν ελεύθερα, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος μπλοκαρίσματος ή και φωτιάς από υπερθέρμανση.
Πρόσεξε το.Όλα τα υλικά τριβής, ( τακάκια - σιαγώνες ) υπάρχουν σε αρκετές ποιότητες ανάλογα για τη χρήση που προορίζονται, ναι τα υλικά τριβής της Delphi υπόκεινται σε αυτόν τον κανόνα.
δες εδώ
https://www.google.gr/#hl=el&tbo=d&outp ... 40&bih=744 -
ok ευχαριστω!
αυτοκινητο που εχει πισω σιαγονες αν το βαλουμε σε φρενομετρο ποια τιμη ειναι ικανοποιητικη περιπου ας πουμε στα 1200-1300nm -
απορια...
το αυτοκινητο κανει μια διαδρομη σε λεοφωρο, πες 4-5 χλμ πιανει φαναρι -φαναρι και 60-65 χλμ .
στο κοκκινο φαναρι σταματαμε ...κτλστο τελος της διαδρομης μου ερχεται!! η εμπνευση!! να ακουμπησω την δισκοπλακα και ειναι καυτη!
φυσιολογικο ή σημαδι οτι τα φρενα ειναι ελαφρως κολλημενα...;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απορια...το αυτοκινητο κανει μια διαδρομη σε λεοφωρο, πες 4-5 χλμ πιανει φαναρι -φαναρι και 60-65 χλμ .
στο κοκκινο φαναρι σταματαμε ...κτλστο τελος της διαδρομης μου ερχεται!! η εμπνευση!! να ακουμπησω την δισκοπλακα και ειναι καυτη!
Πολύ φυσικό, μα και το να σηκώσεις ανά τροχό και να το γυρίσεις είναι η επιβεβαίωση. Δεν πρέπει να κολαει.
Α. -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απορια...το αυτοκινητο κανει μια διαδρομη σε λεοφωρο, πες 4-5 χλμ πιανει φαναρι -φαναρι και 60-65 χλμ .
Και με ποδηλατο να το εκανες αυτο θα εκαιγε η δισκοπλακα... Εχεις 1+ τονο να σταματησεις, ξερεις τι δυναμη χρειαζεται ακομα και για το 20-0? Φαντασου για το 60-0 που ειναι μια αξιοπρεπης ταχυτητα.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις