-
Και σίγουρα!!!!..... όπως ανέκραξε και ο Ταρζάν, «ποιος πουστ.ς έβαλε λάδι στο σκοινί μουουουουου….»!!.
Δεν βάζουμε καινούργιους δίσκους, χωρίς να αφαιρέσουμε το λάδι συσκευασίας!, με οινόπνευμα πράσινο, η ιδικό καθαριστικό, και να τους στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας, η αυτό που έχουμε στα συνεργεία.
Α. -
Νομίζω μερικοί δίσκοι έχουν κάτι περισσότερο από λάδι συσκευασίας που δεν αφαιρείται έτσι εύκολα αλλά με το φρενάρισμα. Νομίζω ο δίσκος μου που έχω υπόψη μου ήταν μαύρος ολόκληρος και μετά από λίγες ώρες λειτουργίας το μέρος όπου ακουμπάει το τακάκι γίνεται μεταλλικού χρώματος.
Από το site της http://www.ebcbrakes.com/
USR discs as they come in the box
After a few hours of service, (black coating wears off contact area). -
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους μαστόρους.
-
Μην μας υποτιμάς. Μην υποτιμάς δεκάδες χρόνια πείρας και γνώσεις στο αντικείμενο.
Α. -
Ο κατασκευαστης αναφερει καθαρα οτι δεν χρειαζεται αφαιρεση και οτι φευγει με την χρηση μονο του.Εδω το πριν και το μετα!
*Η μαλλον απο αριστερα προς δεξια το μετα και το πριν...
Τωρα μετα απο 170 χλμ εχει φυγει το περισσοτερο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δηλαδή?.
ΑΔηλαδή κύριε Αντώνη
- Brake Efficiency- when will these pads perform best
All EBC coloured range pads - green, red and yellow - are high mileage compounds. and you cannot expect their optimum performance straight out of the box. Brake effect will be GOOD and certainly SAFE but not at their BEST. Pads need to be bedded in geometrically which could take 400-600 miles, even on new rotors and after that pads have to final cure chemically which can take another 1000 miles. Experience shows us that out of the box all EBC pads perform equal to or better than OEM parts and most other aftermarket parts but they just keep getting better with time so hang in there - and please don’t criticise the performance of the pads until they are fully bedded. Also during the life of the pads remember to monitor pad wear as half worn pads or more than half worn pads will cause a significant reduction in performance of the brake. In sport use and for optimum braking we recommend changing pads when there is 3/16 th inch (4mm) of friction material left on the steel backing plate and not to wear the pads any lower. Pads and calipers start to overheat when friction material goes below this level. Remember the faster and harder you drive, the faster pads will wear and a wrong spec pad could wear out surprisingly quickly so keep an eye on the pads, especially if you see more dust than expected. In race use wear will be MUCH faster.
- Brake Efficiency- when will these pads perform best
-
Πολύ όμορφα τα λένε εδώ οι κύριοι της EBC, εγώ προσωπικά πάντως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τα red stuff τους.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πολύ όμορφα τα λένε εδώ οι κύριοι της EBC, εγώ προσωπικά πάντως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τα red stuff τους.Θα ήθελα να ακούσω γιατί. Σκέφτομαι μήπως τα έβαλες χωρίς να λάβεις υπόψη σου τα μειονεκτήματά τους σαν ειδική επιλογή.... ή αυτά ήταν πιο σημαντικά από όσο περίμενες.
-
Η αλήθεια είναι ότι τα πήρα χωρίς να γνωρίζω και πολύ τι εστί EBC και ακόμα δεν τους έχω ψάξει αρκετά. Δεν νομίζω πάντως ότι πρόκειται καμιά πολύ ειδική κατασκευή τύπου Ferodo DS2500. Εγώ έβαλα τα red stuff στο Q5 και είχα αμέσως χειρότερη απόδοση σε σχέση με τα μαμά. Έχασα και προοδευτικότητα και αμεσότητα στο αρχικό δάγκωμα και σα να δημιουργήθηκε και μια μικρή νεκρή διαδρομή στο πεντάλ. Σε απόλυτα νούμερα ακινητοποίησης κτλ πιθανόν να μην έχουν καμία διαφορά.
Τώρα έχω σπίτι κάποια Mintex τα οποία θα τοποθετήσω μες τη βδομάδα (σίγουρα τα πίσω, για τα μπροστά μπορεί να τα αφήσω 4-5.000χλμ μέχρι το service) και θα αναφέρω αντυπώσεις. Το κόστος πάντως των Mintex ήταν 40% χαμηλότερο σε σχέση με τα EBC.
-
Tα EBC Red stuff είναι κεραμικά,πολύ ειδική κατασκευή, αντίστοιχα των Ferodo DS 3000, αυτό σημαίνει ότι θέλουν πολύ ζέσταμα για να λειτουργήσουν, είναι αγωνιστικά τακάκια για πίστα. Είναι λάθος επιλογή για καθημερινή χρήση.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Tα EBC Red stuff είναι κεραμικά,πολύ ειδική κατασκευή, αντίστοιχα των Ferodo DS 3000, αυτό σημαίνει ότι θέλουν πολύ ζέσταμα για να λειτουργήσουν, είναι αγωνιστικά τακάκια για πίστα. Είναι λάθος επιλογή για καθημερινή χρήση.Νόμιζα πως τέτοια είναι τα Yellow Stuff. Τα Red Stuff η εταιρεία λέει πως κάνουν για δρόμο και για spirited driving...
http://www.ebcbrakes.com/automotive/red ... ndex.shtml
'As EBC's flagship street brake pad material for prestige and faster cars above 200BHP the 09 version on EBC Redstuff sets new standards in brake performance.' -
Κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα, ειδικά από τη στιγμή που είναι διαθέσιμα για SUV (ντάξει κυριως για τα Α4/Α5 κτλ είναι διαθέσιμα και με παίρνει κι εμένα η μπάλα). Τα πήρα ως high performance street pads κυρίως λόγω του βάρους του αυτοκινήτου και όχι των υπερεπιδόσεων.
-
Ευχαριστώ τον κύριο Mod για την επιμόρφωση.
Στην Ελλάδα οι οδηγοί μαθαίνοντας από της επιδόσεις του ‘πρώτης τοποθέτησης’ επιλογής φρένου, ζητούν συγκεκριμένες αποδόσεις. Έτσι μπορούμε να παίξουμε σε περιορισμένη γκάμα και ποιότητα.
Στα αγωνιστικά τα πράγματα αλλάζουν.
Έτσι παραμένει η γνώμη μου, δηλαδή φτιάχνεις ότι σου ζητάνε οι ΙΧ πελάτες σου.
Της quotations online advertising της θεωρώ με συντριπτική πλειοψηφία σε διαφημιστικά τερτίπια.
Προτιμώ την δοκιμασμένη ‘περπατημένη’, μάλιστα όταν αυτή δοκιμάζετε σε τόσο ευαίσθητο όσο και επικίνδυνο σημείο.
Είναι και ο λόγος που έχω ‘δέσει’ σε καμία δεκαριά και μόνον μάρκες. Εάν είχα μια πίστα δοκιμών, ίσως έπαιζα και σε άλλες μάρκες και τύπους.
Το διαδίκτυο, εμπεριέχει κινδύνους….
Α. -
Δεν πάει καιρός, που έκανα στο παπόρι μου φουλ σέρβις φρένων, με καθαρισμούς, λιπάνσεις, μικρομετρήσεις, τορναρίσματα, κτλ... Όλα σε γνωστό μάστορα του είδους στην Αγ. Παρασκευή.
Αντικατέστησα τους μαμίσιους μπροστινούς δίσκους με διάτρητους Zimmermann...
Παντού τακάκια Ferodo DS 2500...
Φκιαχτά σωληνάκια υψηλής γύρω-γύρω...
Και μόρτικα υγρά...
Να ξαναπώ ότι λιπάνθηκαν πύροι, καθαρίστηκαν κιθάρες, συντηρήθηκαν δαγκάνες, καθαρίστηκαν και μικρομετρήθηκαν μουαγιέ, τορναρίστηκαν και μικρομετρήθηκαν μαμίσιοι δίσκοι (οι πίσω ξαναμπήκαν στο αυτ/το), καθαρίστηκαν σε καμπάνες και περιφέρειες και δε θυμάμαι τι άλλο έγινε...
Συνολική εργασία 7 ωρών και 940 γιουριών.
Τους φοβόμουνα τους Zimmermann, επειδή είχα ακούσει ως επί το πλείστον αρνητικά σχόλια για δαύτους. Ο μάστορας επέμενε ότι όλα είναι θέμα τοποθέτησης - στρωσίματος - χρήσης και ότι μέταλο να μη ραγίζει και στραβώνει, δεν υπάρχει στην αγορά.
Μετά από τρία track days στο Μέγαρο αλλά και 'κυνήγια' στις ε.δ. ανά την Αττική, δεν μπορώ, παρά να του δώσω το δίκιο... Σε κάθε έλεγχο που κάνουμε, αλλά και σε ό,τι αίσθηση εισπράττω από πεντάλ και τιμόνι, όλα δείχνουν σωστά και ηθικά.
Πέραν τούτων, η ήδη ισχυρή μαμίσια πέδηση του αυτ/του έγινε σαφώς ισχυρότερη, όπως ανέμενα, εμπνέοντας μια επιπλέον εμπιστοσύνη, που κακό δεν είναι, αν μιλάμε για φρένα που... τα χρησιμοποιεί κανείς. Μάλιστα, ρυθμίζοντας την brake assist στη χαμηλή θέση από τις τρεις διαθέσιμες μέσω διαγνωστικού η/υ στην αντ/πεία του αυτ/του, περιορίζοντας δηλαδή, το αρχικό bite, κατόρθωσα να έχω και ομοιογένεια αίσθησης στο πάτημα του σχετικού πεντάλ...
Όλα όμορφα, το λοιπό'.
-
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
...Πέραν τούτων, η ήδη ισχυρή μαμίσια πέδηση του αυτ/του έγινε σαφώς ισχυρότερη, όπως ανέμενα, εμπνέοντας μια επιπλέον εμπιστοσύνη, που κακό δεν είναι, αν μιλάμε για φρένα που... τα χρησιμοποιεί κανείς. Μάλιστα, ρυθμίζοντας την brake assist στη χαμηλή θέση από τις τρεις διαθέσιμες μέσω διαγνωστικού η/υ στην αντ/πεία του αυτ/του, περιορίζοντας δηλαδή, το αρχικό bite, κατόρθωσα να έχω και ομοιογένεια αίσθησης στο πάτημα του σχετικού πεντάλ...
Όλα όμορφα, το λοιπό'.
Καλοφρενάριστα καταρχάς.
Για το bold έχεις κάποια πληροφορία παραπάνω? Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Με ποιο τρόπο επεμβαίνει στο φρένο η ECU? Mέχρι τώρα είχα την εικόνα ότι 'επεμβαίνει' μόνο με το ABS. Ήσουν παρών όταν έγινε η ρύθμιση? ?Θυμάσαι κάποια λεπτομέρεια?Edit: κάτι βρήκα: http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=25039
Το μαμά είναι στο 0. Εσύ φαντάζομαι το έβαλες 1 ή 2. Η διαφορά ποια είναι στην πράξη? Θέλει πιο πολύ δύναμη στο πάτημα?
-
Ας εξηγήσουμε κατ' αρχάς στους φίλους συνφορουμίτες ότι μιλάμε για Γρουπ Βαγ και δε γνωρίζω αν αυτά συμβαίνουν και σε άλλες εταιρείες...
Στα TFSI μοτέρ το διαγνωστικό της αντ/πείας, το επιλεγόμενο vcds, επεμβαίνει μέσω θύρας OBD II, σε πλείστες παραμέτρους στο αυτ/το. Μέχρι και που απενεργοποιεί (σε κάποιες φουρνιές) και το ESP ή ενεργοποιεί το XDS σε μοντέλα που τυπικά δεν το έχουν... (Με τον ίδιο τρόπο ρύθμισα και το xds στο 1).
Τεσπά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ναι, ρυθμίσαμε την brake assist στη χαμηλή τιμή 1. (Ο η μέτρια, 2 η ισχυρή). Ο λόγος ήταν τεχνικής φύσης, δεν έχει σημασία τώρα. Πάντως είναι υπόθεση μισού λεπτού.
Στην αρχή της διαδρομής του πεντάλ θέλει λίγο παραπάνω δύναμη. Στην αρχή. -
Ευχαριστώ. Όντως μπορείς να επέμβεις σε πολλά πράγματα, το γνωρίζω. Μου διέφευγε αυτό με τα φρένα.
Φαντάζομαι θα το γνωρίζεις αλλά το αναφέρω και για όποιον άλλο φίλο ενδεχομένως δεν το ξέρει, το Vag-com->renamed=VCDS είναι ότι πιο πλήρες υπάρχει στην αγορά και (νομίζω) ότι έχει σχεδόν όλες τις δυνατότητες του αντίστοιχου της αντιπροσωπείας. Ο Έλλην αντιπρόσωπος το χρεώνει αρκετά ακριβά (450 γιούρια πριν 1-2 χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα. Edit: 390 τωρινή τιμή), από Αγγλία φέρνεις το γνήσιο με περίπου 280+ γιούρια. Υπάρχουν και ιμιτασιόν λύσεις στο e-bay αλλά είτε καίγονται μετά από κάποιες χρήσεις, είτε βραχυκυκλώνουν αν έχεις μη εργοστασιακό ηχοσύστημα, είτε δεν μπορούν να μπουν σε όλα όσα μπορεί το vag-com. -
Strifter πως εστρωσες τα φρενα?
-
Έκανα κάπου 1.200 χλμ., εκ των οποίων τα πρώτα 500-600 πολύ απίεστα και σπαζάρχιδ...
Μετά άρχισα να πιέζω προοδευτικά, δίνοντας μεγάλη σημασία και στην ομοιογενή συσσώρευση και στην συγκρατημένη αποβολή θερμικών φορτίων.
Δεν τσαρουχώνεις, έλεγε ο μάστορας, 5-6 φορές, ζεσταίνεις το δίσκο, και μετά βγαίνεις με 6η και 150 στην εθνική, για να τον κρυώσεις στο άνετο. Η διάτρητη επιφάνεια θα προξενήσει απότομη πτώση θερμοκρασίας κι αυτό μπορεί να κάνει ζημιά... Κάνεις κι εκ των υστέρων μικρά φρεναρισματάκια, ώστε να... φρενάρεις κάπως την αποβολή θερμικών φορτίων...
Αυτό βασικά ήταν και το σπαστικό στην όλη ιστορία. Ήθελε προσοχή και υπομονή...
Από κει και πέρα, τα γνωστά... Αποφεύγουμε νερά με ζεστό δίσκο, πλαϊνές σπιλιάδες ψυχρού αέρα με ζεστό δίσκο και τα τοιαύτα...
Αυτά βέβαια, φαίνεται να τα εκτίμησαν οι Τσίμερμαν, γιατί η τηλεμετρία κατέγραψε ως και -0,94 g στην Κ1 στο Μέγαρο, σε διαδικασία trail, όπου εκ των πραγμάτων φρενάρεις με λιγότερη πίεση...
Δηλαδή, κάνουν δουλειά.
-
- Πως και δεν έβαλες διαιρούμενους δίσκους ? Τα κέρδη σε βάρος και αντοχή (δε στραβώνουν) είναι σημαντικά συνήθως και το κόστος ελάχιστα μεγαλύτερο...
- Τα DS2500 έχουν συγκεκριμένη διαδικασία στρωσίματος (διαδοχικά φρεναρίσματα 100-20 --> 150-20 κτλ. ή κάπως έτσι δε θυμάμαι ακριβώς) που είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφεις (βέβαια αν δουλεύουν καλά...)
- Μέγιστη επιβράδυνση στην Κ1 και όχι στην Κ6 στα Μέγαρα ?
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις