-
Χμ...
Κοιταω τώρα και για πιο απλα μοντέλα της ferodo.
-
Τσέκαρε 2 μαγαζάκια που είναι αστέρια και σε τιμές και σε ταχύτητα παράδοσης...
Premier factors και parts direct uk...ebay πάντα και δεν σου βάζω λινκ, γάτος είσαι θα τα βρεις...
-
Για νορμαλ αυτοκίνητα, ό,τι καλύτερο είναι τα νορμάλ τακάκια. Είναι φθηνά, δεν σφυρίζουν και δεν φθείρουν το δίσκο.
Εγώ αφού έψαξα κάμποσο για τα πίσω στην 120i, τελικά έβαλα απλά Textar σαν τα μαμά (αλλά όχι τα μαμά, γιατί έχουν 50% πάνω ). Κόστος ανταλλακτικού + αισθητήρα φθοράς, κάτι λιγότερο από 90€ με ΦΠΑ.Οι ακριβές δισκόπλακες δεν θα κάνουν σχεδόν καμία διαφορά στο φρενάρισμα. Το τακάκι ναι, η δισκόπλακα μπα. Αλλά και πάλι, δεν αξίζει η διαφορά...
Τα μεταλλικά μαρκούτσια ναι, αξίζουν, αλλά σε συνδυασμό με αλλαγή των υγρών με καλύτερα και φυσικά μόνον όταν πιέζεις τα φρένα σου συνεχόμενα. Αλλιώς ποιο το νόημα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για νορμαλ αυτοκίνητα, ό,τι καλύτερο είναι τα νορμάλ τακάκια. Είναι φθηνά, δεν σφυρίζουν και δεν φθείρουν το δίσκο.
Εγώ αφού έψαξα κάμποσο για τα πίσω στην 120i, τελικά έβαλα απλά Textar σαν τα μαμά (αλλά όχι τα μαμά, γιατί έχουν 50% πάνω ). Κόστος ανταλλακτικού + αισθητήρα φθοράς, κάτι λιγότερο από 90€ με ΦΠΑ.90€ μόνο τα πίσω? Mintex και Textar ανήκουν στο ίδιο group πάντως. Μάλλον τα textar είναι τα premium του group.
-
@Γρηγόρη.
Δίσκους δεν θα έβαζα τίποτα ακριβούς, το αντίθετο... οι brembo είναι πιο φθηνοί απο της μαμα bmw.
Τακάκια με βλέπω είτε για Textar είτε για την μικρή σειρά της ferodo είτε ακόμα και τα φθηνά της brembo.
Σωληνάκια πέρα απο το καλύτερη αντοχή που σου δίνουν, σου προσφέρουν και καλύτερη αίσθηση. Αυτός είναι ο λόγος που τα θέλω (πέρα φυσικά απο την αντοχή μία στο τόσο).
Υγρά εννοείται πως θα αλλάξω... και αυτό γιατί δεν ξέρω πόσο χρόνια τα είχε ο προηγούμενος ή αν έχουν αλλαχτεί και ποτέ. -
@Thάnos
Μερικές BMW έχουν ξεχωριστούς αισθητήρες φθοράς. Αν δεν σου ανάψει λαμπάκι δεν χρειάζονται ανανέωση. Αν σου ανάψει σημαίνει ότι έχουν φτάσει τόσο χαμηλά τα τακάκια που φθαρήκαν και οι αισθητήρες οπότε θέλουν και αυτοί αλλαγή αλλιώς το φωτάκι δεν σβήνει.Με τα σύγχρονα βαριά αυτοκίνητα αν δεν φρενάρεις συνετά είναι δυνατόν να οδηγήσεις ακόμα και βελτιωμένα φρένα στα όριά τους.
Έχει συζητηθεί ότι σε BMW μπορείς να αυξήσεις την αντοχή των φρένων στα ζόρια αυξάνοντας τον αερισμό των εμπρός δίσκων όπως επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ειδικών αεραγωγών που προσφέρονται μαζί με τον βελτιωμένο εμπρός προφυλαχτήρα (Μ pack κλπ) ο οποίος διαθέτει και τις σχετικές οπές. Φαίνεται ότι, όπως αναφέρουν κάποιοι που προέβησαν στη βελτίωση αυτή, όντως κάνει διαφορά πχ σε παρατεταμένες καταβάσεις κλπ. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ αφού έψαξα κάμποσο για τα πίσω στην 120i, τελικά έβαλα απλά Textar σαν τα μαμά (αλλά όχι τα μαμά, γιατί έχουν 50% πάνω ). Κόστος ανταλλακτικού + αισθητήρα φθοράς, κάτι λιγότερο από 90€ με ΦΠΑ.90€ μόνο τα πίσω? Mintex και Textar ανήκουν στο ίδιο group πάντως. Μάλλον τα textar είναι τα premium του group.
Τακάκια και αισθητήρας φθοράς. Αλλάζονται μαζί πάντα είτε έχει φαγωθεί ο αισθητήρας είτε όχι.
Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια, τα εμπρός που είναι εξαπίστονα BMW Performance (Brembo) είναι ακόμη πιο ακριβά!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει συζητηθεί ότι σε BMW μπορείς να αυξήσεις την αντοχή των φρένων στα ζόρια αυξάνοντας τον αερισμό των εμπρός δίσκων όπως επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ειδικών αεραγωγών που προσφέρονται μαζί με τον βελτιωμένο εμπρός προφυλαχτήρα (Μ pack κλπ) ο οποίος διαθέτει και τις σχετικές οπές. Φαίνεται ότι, όπως αναφέρουν κάποιοι που προέβησαν στη βελτίωση αυτή, όντως κάνει διαφορά πχ σε παρατεταμένες καταβάσεις κλπ.
Εμένα έχει ήδη αυτό που λες...
Έχει 'σωλήνα¨ απο το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, οπου καταλήγει στον θόλο, σε νοητή ευθεία με τον δίσκο. -
Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια, τα εμπρός που είναι εξαπίστονα BMW Performance (Brembo) είναι ακόμη πιο ακριβά!
εξαμπίστον έχεις;!
Με τι διάμετρο δίσκου; -
Τα μπροστά οκ δικαιολογούνται. Είναι και σχεδόν 2πλάσια από τα πίσω και έχουν να αναλάβουν και το 80% του φρεναρίσματος. Τα πίσω σου έχουν αισθητήρα φθοράς? Το Audi δεν έχει πίσω γι΄αυτό και τα πλήρωσα 68€ για 300αρηδες δίσκους που έχω.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
εξαμπίστον έχεις;!
Με τι διάμετρο δίσκου;Ναι. 333mm
Τα μαμά ήταν 300 και μονοπίστονα προφανώς.Τα μπροστά οκ δικαιολογούνται. Είναι και σχεδόν 2πλάσια από τα πίσω και έχουν να αναλάβουν και το 80% του φρεναρίσματος. Τα πίσω σου έχουν αισθητήρα φθοράς? Το Audi δεν έχει πίσω γι΄αυτό και τα πλήρωσα 68€ για 300αρηδες δίσκους που έχω.
Ναι, έχει αισθητήρες φθοράς εμπρός πίσω.
-
Το βλέπω το παιχνίδι...
Όπως είπα και στον Μάνο, τα τακάκια είναι πολύ mainstream.
Θα βάλω σόλες παπουτσιών... -
Ναι. 333mm
Χμ...
-
Και τα δυο μαζί 666!
-
Γεια σας παιδια προσφατα αλλαξα τα μπροστινα τακακια στο αυτοκινητο και μετα απο δυο μερες ακουω ενα ενοχλητικο σφυριγμα καθε φορα που παταω εστω και απαλα το φρενο....εχουν περασει 8 μερες απο τοτε που τα αλλαξα και ακομα ακουγεται το σφυριγμα.....τι λετε να φταιει;
-
Ετσι ειναι η παστα τους και γενικα λεγετε οτι απο τοτε που καταργησανε τον αμιαντο απο τα τακακια αυτα σφυριζουν περισσοτερο.. ξαναπηγαινε τους το και ζητα να στα τροχισουν λιγο..
-
σε εναν ιδιωτη πηγα....συστημενος απο καλο φιλο....
-
Ο χρήστης billakos megane έγραψε:
Γεια σας παιδια προσφατα αλλαξα τα μπροστινα τακακια στο αυτοκινητο και μετα απο δυο μερες ακουω ενα ενοχλητικο σφυριγμα καθε φορα που παταω εστω και απαλα το φρενο....εχουν περασει 8 μερες απο τοτε που τα αλλαξα και ακομα ακουγεται το σφυριγμα.....τι λετε να φταιει;λογικά θα πατήσουν σε λίγο καιρό και θα στρώσουν... δοκίμασε μερικά διαδοχικά δυνατά φρεναρίσματα... πολυπίστονα έχεις??
-
οχι φιλε.....
-
Ένα χάραγμα στην μέση στον διαμήκη άξονα, δυο τρία χιλιοστά, και ορθά σπρέι χαλκού.
Α.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις