-
10X 100-20
-
Τους διαιρούμενους τους ανέφερα στο μάστορα, αλλά μου είπε ότι το κόστος σε Τσίμερμαν δεν ήταν ανάλογο σε αντοχή σε βάθος χρόνου, οπότε το αφήσαμε. Δεν ήθελα και βασικά να ξεφύγω οικονομικά. Σίγουρα ήταν καλύτερη επιλογή από απόδοση και βάρος.
Τα τακάκια, ναι έχεις δίκιο, γι' αυτό και στο πρώτο τρακδέι με δαύτα διαμαρτυρήθηκαν λίγο με τη μυρωδιά τους... Τα κρύωνα και ξαναπίεζα και ξανά-μανά... Στο δεύτερο τρακδέι ήταν πολύ καλύτερα και στο τρίτο δε με ξαναπασχόλησαν, αποδίδοντας τα μέγιστα.
Όχι, ότι έχω παράπονο μαζί τους, αλλά σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω και σε Carbotec XP8, να δω τι γίνεται και κει.
Άλλη φορά έχω μέγιστα -g στην Κ1 κι άλλη στην Κ6. Λάβε υπ 'όψιν ότι στην Κ6 κατεβάζω από 4η σε 3η, και μάλιστα η 4η είναι/δεν είναι στο κόκκινο, οπότε είναι πιθανό η όλη διαδικασία να μη σηκώσει και παραπανίσια -g από την Κ1, όπου καταφθάνω με 3η/7.000+ σ.α.λ., στον κόφτη δηλαδή, και φρενάρω, χωρίς να κατεβάσω.
-
Τα Carbotech XP8 στο δρόμο είναι καλύτερα από τα DS2500 απλά σφυρίζουν περισσότερο (το παίρνεις απόφαση...)
Στην πίστα όμως είναι πολύ καλύτερα.
Γενικά ό,τι καλύτερο έχω φορέσει σε τακάκι. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
10X 100-20Και που να δεις τα Carbotech, ολόκληρη υπερπαραγωγή το στρώσιμο
Οσο πιο 'αγωνιστικό' το τακάκι, τόσο πιο μεγάλη ιστορία το στρώσιμο... -
Ξέρει κανείς πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία εξαέρωσης μέσω διαγνωστικού?
Επίσης έχετε να προτείνετε κανένα καλό μάστορα για τα φρένα στην Αθήνα?Για εξαέρωση συγκεκριμένα..
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Ξέρει κανείς πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία εξαέρωσης μέσω διαγνωστικού?
Στα ιταλικά κάπως έτσι: http://www.youtube.com/watch?v=Lab5aTXIwts
Στα αλλα (ποιο σοβαρά αυτοκινητα ) συνηθως δεν χρειαζεται...!!
Γιατι ομως θες εξαερωση του ABS; Εβαλες αέρα στο συστημα;
Είχαν κάνει βλακεία και είχαν αφήσει τα υγρά να αδειάσουν τελείως ( ) όταν είχα κάνει κάτι αλλαγές στα φρένα και από τότε το πετάλι είναι μαλακό παρόλο που έχουν γίνει 2 εξαερώσεις με τον κλασσικό τρόπο,χωρίς ωστόσο να υπάρχει θέμα απόδοσης.
(μου χει ανέβει η μυωπία και δε βλέπω τα μικρά γραμματάκια... )
-
Δεν χάνεις τίποτα, κάτι κρύα αστεία είναι
-
Όχι, αν πάρει αέρα η αντλία του ABS δεν αρκεί η απλή εξαέρωση, πρέπει μέσω διαγνωστικού να ανοίξουν όλες οι μικροβαλβιδες της μονάδας.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Στα γαλλικα, αν δεν απατωμαι, εξαερωση γινεται παντα με το διαγνωστικο.
Τουλαχιστον στο συνεργειο που αραζα, οταν καναν αλλαγη υγρων παντα ετσι εκανε -
Πολύ σωστά τα λές,αν δεν κάνεις εξέρωση με διαγνωστικό,δεν έχεις καλό πεντάλ,ούτε αίσθηση.
-
Πάσχα σήμερα!. Χρόνια πολλά!......
Α. -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Πάσχα σήμερα!. Χρόνια πολλά!......
Α.Χριστος Ανεστη!
Για πες καμια γνωμη μαστορα για το θεμα γιατι εδω μπερδευτηκαμε με τα διαγνωστικα και τα φρενα
Το αυτοκίνητο όσο εκσυγχρονίζετε, τόσο και περισσότερες παράμετροι και ρυθμίσεις εμφανίζονται στα tester. Όπως και όταν ανανεώνω τα προγράμματα στα διαγνωστικά, συμβαίνει μια από τα ίδια.
Τα 50+ χρόνια μου στο αντικείμενο με δίδαξαν, ότι στην περίπτωση των ΙΧ, ο κατασκευαστής έχει βρει την χρυσή τομή στης ρυθμίσεις που κατ’ αρχή έχει κάνει.
Έτσι περιορίζομαι στην ανεύρεση των βλαβών, και σε ρυθμίσεις επαναφοράς στην αρχική τους θέση.
Σε ορισμένες περιπτώσεις που τροποποιούμε ορισμένες αρχικές κατασκευές, εκεί χρειάζονται μερικές ρυθμίσεις. Αυτές όμως δεν γίνονται με μόνον την ‘αίσθηση’, που πολλές φόρες αποδεικνύετε αναίσθητες!. Δεν υποκαθιστάτε ένα φρενόμετρο, η ένα δυναμόμετρο με την ‘αίσθηση’!.
Όπως και το να κάνουμε κάτι, που το έκανε ένας άγνωστος μέσα στην ενότητα και του άρεσε στο αυτοκίνητο του, δεν είναι πρέπων να το ενστερνιστούμε και εμείς στο δικό μας.
Έτσι αποφεύγω να συμβουλεύω, δια της τηλεαπόστασης για θέματα που ορισμένοι γνωρίζουν όπως γράφουν, παρακινδυνευμένα για το αντικείμενο.
Ναι για μαρκούτσια αεροπορικού τύπου.
Ναι για καλύτερα τακάκια εμπρός πίσω.
Ναι για καλύτερους δίσκους.
Ναι για καλύτερα υγρά φρένων.
Όχι για παρεμβολές στον προγραμματισμό του ABS.
Αυτό το εξάρτημα, μπορεί να μπαίνει το ίδιο σε 10 μοντέλα. Μα έχει 10 διαφορετικές ρυθμίσεις της οποίες ορίζει ο κατασκευαστής για τα μοντέλα του!. Ποιος μπορεί να μηδενίζει αυτές αυτοσχεδιάζοντας?. Εγώ δεν το κάνω!.
Στα αγωνιστικά το πράγμα αλλάζει. Σε αυτά εγώ κρίνομαι και ακούω μόνον τον Αντώνη….
Μα δεν είμαι κανένα ‘κουκούδι’ φέροντας κόκκινη σημαία, να προσελκύω ταύρους!... το έμαθα το μάθημα μου όσο μπορώ. Παρόλα ταύτα δεν το έχω επιτύχει!.
Έτσι πολλαπλασιάζονται οι προσωπικές επαφές, πράγμα που στερούν το να γίνονται περισσότεροι κοινωνοί στο αντικείμενο.
Και εν κατακλείδι χρειάζονται βελτιώσεις στα φρένα όταν μπορείς και έχεις τα χρήματα. Εδώ και οι SLK βγήκαν με ελαττωματικά πίσω φρένα, και ανεκλήθησαν για επισκευή!. Μετά από 8 μήνες το πήραν χαμπάρι και έστειλαν ραβασάκια….
Τώρα το διαγνωστικό στην εξαέρωση, χρειάζεται για να απομονώνεις της διόδους που δεν εξαερώνεις, για ευκολία και μεγαλύτερη και αποτελεσματικότητα, μα δεν γίνετε σε όλα τα αυτοκίνητα με ABS.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Α. -
To μηχάνημα που ασκεί πίεση στο κύκλωμα,μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση του διαγνωστικού ή πάλι μπορεί να μείνει αέρας στο κύκλωμα?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στα γαλλικα, αν δεν απατωμαι, εξαερωση γινεται παντα με το διαγνωστικο.
Τουλαχιστον στο συνεργειο που αραζα, οταν καναν αλλαγη υγρων παντα ετσι εκανεΑναλόγως τι λέει ο κατασκευαστής. Στο δικό μου με ABS δεν προβλέπεται εξαέρωση με διαγνωστικό.
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
To μηχάνημα που ασκεί πίεση στο κύκλωμα,μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση του διαγνωστικού ή πάλι μπορεί να μείνει αέρας στο κύκλωμα?
Ασφαλέστατα και είναι και αυτό σωστό φίλε.
Α. -
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
To μηχάνημα που ασκεί πίεση στο κύκλωμα,μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση του διαγνωστικού ή πάλι μπορεί να μείνει αέρας στο κύκλωμα?Αέρα δεν θα αφήσει στο κύκλωμα,αλλά δεν θα σου πεί ποιόν τροχό να εξαερώσεις πρώτον,δεύτερον,τρίτο,τέταρτο.
Ενω το διαγνωστικό σου λέει και αυτό,αυτό σε καθοδηγεί,σε πιοόν τροχό θα πάς. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αέρα δεν θα αφήσει στο κύκλωμα,αλλά δεν θα σου πεί ποιόν τροχό να εξαερώσεις πρώτον,δεύτερον,τρίτο,τέταρτο.
Ενω το διαγνωστικό σου λέει και αυτό,αυτό σε καθοδηγεί,σε πιοόν τροχό θα πάς.
Δεν είμαι fan της κόντρας μα πρέπει να λέμε και την αλήθεια.
Κανένα από τα τρία tester μου δεν σε οδηγούν. Αντίθετα σου ζητούν να αποφασίσεις κάνοντας εσύ επιλογή. Έτσι κλίνουν της διόδους των άλλων.
Σίγουρα η εξαέρωση γίνετε κατ’ άξονα, ακολουθητέε μια διαδικασία που γνωρίζουν οι συνάδελφοι.
Με το μηχάνημα με πίεση, δεν χρειάζεται καμία διαδικασία, και η μηχανή σβηστή.
Α. -
Και βεβαίως εννοείτε ότι υπάρχει ο συνάδελφος με το δοχειάκι για να ανοίγει της βαλβίδες των φρένων!!!!!!......
Α. -
Έγώ μάστορα,μιλάω για το Lexia.
-
Δίσκοι brembo racing (οι απλοί), τι λένε;
Α! κάποιο καλό υγρό ξέρουμε;
Το βιβλιαράκι λέει για dot 4.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις