-
Αρχίστε να παραδέχεστε κάποια πράγματα σιγά-σιγά γιατί θα γελάνε μαζί σας...ήδη στο εξωτερικό δεν είναι τυχαίο που η 159 σαρώνει στα test...ξεφύγετε από τους κομπλεξισμούς σας...έχετε μείνει 20 χρόνια πίσω και μασάτε τις ίδιες καραμέλες...
-
Τελικα σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν οι Alfisti και.... οι 'αλλοι'! Εγω αν και εχω την 147 δεν μπορω να καταλαβω σε ποιους ανηκω!
Σακη μου το θεμα δεν ειναι μονο ποιο ειναι το πιο γρηγορο! Ελαχιστοι απο τους αγοραστες θα δουν την διαφορα στα νουμερα της ακαμψιας του πλαισιου ας πουμε...και ακομα λιγοτεροι το μισο δευτερολεπτο διαφορα σε μια πιστα! Ελαχιστοι θα δουν τα 10 αλογα στα οποια υστερει η 3αρα! Ολοι ομως θα δουνε το σηματακι στο καπο και ολα αυτα τα οποια προσφερει το καθενα ξεχωριστα
Αρκετοι θα σκεφτουν και το θεμα της αξιοπιστιας (χωρις απαραιτητα να υπαρχει τετοιο θεμα) αλλα δυστυχως η Alfa Romeo ακομα και στην 147 μου ειναι επηρεπεις σε αυτα τα θεματα (κακοτοποθετημενες ταπετσαριες, και αλλες μικρες λεπτομεριες που κανουν την διαφορα!)
Ας μην ξεχασουμε και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ lead in που εχει απο την προηγουμενη 3αρα... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Σακη μου το θεμα δεν ειναι μονο ποιο ειναι το πιο γρηγορο! Ελαχιστοι απο τους αγοραστες θα δουν την διαφορα στα νουμερα της ακαμψιας του πλαισιου ας πουμε...και ακομα λιγοτεροι το μισο δευτερολεπτο διαφορα σε μια πιστα! Ελαχιστοι θα δουν τα 10 αλογα στα οποια υστερει η 3αρα! Ολοι ομως θα δουνε το σηματακι στο καπο και ολα αυτα τα οποια προσφερει το καθενα ξεχωριστα
Αυτό είναι σωστό.
Χωρις να το έχω δει το αυτοκινήτο από κοντά , άλλα σε όλα τεστ μιλάνε για φοβερή ποιότητα κατασκευής η οποία είναι άμεσα αντιληπτή.
Άμεσα αντιληπτά είναι κα τα διπλά τζαμια 5 που προσφέρουν πολύ καλύτερη ηχομόνοση, όπως επίσης και παντέλης έλειψη τριγμων κτλ.Η αξιοπιστία είναι άγνωστος παράγοντας ακόμα, καθώς ΟΛΑ τα μηχανικά σύνολα ειναι ολοκαίνουργια και δεν χρησιμοποιήθικέ ΤΙΠΟΤΑ απο την γενιά των 156/147.
Και σε ένα αυτοκίνητο τύπου Sport-Berlina είναι σημαντικό ότι είναι πιο γρήγορο - εχει καλύτερο κράτημα από ότι υπάρχει στον ανταγωνισμό
-
Τελικα σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν οι Alfisti και.... οι 'αλλοι'! Εγω αν και εχω την 147 δεν μπορω να καταλαβω σε ποιους ανηκω!
Αρκετοι θα σκεφτουν και το θεμα της αξιοπιστιας (χωρις απαραιτητα να υπαρχει τετοιο θεμα) αλλα δυστυχως η Alfa Romeo ακομα και στην 147 μου ειναι επηρεπεις σε αυτα τα θεματα (κακοτοποθετημενες ταπετσαριες, και αλλες μικρες λεπτομεριες που κανουν την διαφορα!)
Ας μην ξεχασουμε και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ lead in που εχει απο την προηγουμενη 3αρα...alfista δεν γινετε καποιος μονο με το να οδηγει alfa romeo...
γι'αυτο τον λογο-λογους και καποιες λεπτομερειες η alfa romeo εχει ενα ειδικο κοινο και δεν ειναι απλα μια εταιρια που 'πεταει' μοντελα στην αγορα...
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Μην ξεχνάμε οτι η διαφορά στην ιπποδυναμη/ροπη είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς........ Η διαφορά μεταξύ 95 και 98 Ron μεταφράζεται σε (2-3%) σε ροπή και ιπποδύναμη. Τα test της Bmw3 και του Α4 είναι με 98Ron ενω της 159 ειναι με 95Ron(καθως ειναι το πρωτο συστημα αμεσου ψεκασμου που δεν ειναι ευαισθητο στην 95Ron και δεν ειναι τυχαιο που η Lexus copiare το Jts γι'αυτο και οι μετρησεις στο νεο IS 250 ειναι με βενζινη 95Ron-Alfa Romeo και Lexus ειναι οι πρωτοι κατασκευαστες που ανακοινωνουν ιπποδυναμη με 95Ron σε συνολα αμεσου ψεκασμου με σχεση συμπιεσης περι τα 11:1)
Mε βενζίνη 98 οκτανίων.
159 1.9JTS 163hp/6500rpm 194nm/4500rpm
159 2.2JTS 189hp/6500rpm 235nm/4500rpm
159 3.2JTS Q4 265hp/6200rpm 328nm/4500rpmΓια π.χ ο 2.0 της Bmw με 95Ron βενζινη αποδιδει 147hp & 196nm σε σχεση με τα 150hp & 200nm.Αρκει να δυναμομετρησει κανεις ενα Audi A3 2.0FSI με 95 Ron και θα δει οτι δεν ξεπερνα τα 145hp.
υπάρχουν στοιχεία για τις καταναλώσεις των JTS και ειδικά του 1,9?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αυτό είναι σωστό.
Χωρις να το έχω δει το αυτοκινήτο από κοντά , άλλα σε όλα τεστ μιλάνε για φοβερή ποιότητα κατασκευής η οποία είναι άμεσα αντιληπτή.
Άμεσα αντιληπτά είναι κα τα διπλά τζαμια 5 που προσφέρουν πολύ καλύτερη ηχομόνοση, όπως επίσης και παντέλης έλειψη τριγμων κτλ.Η αξιοπιστία είναι άγνωστος παράγοντας ακόμα, καθώς ΟΛΑ τα μηχανικά σύνολα ειναι ολοκαίνουργια και δεν χρησιμοποιήθικέ ΤΙΠΟΤΑ απο την γενιά των 156/147.
Και σε ένα αυτοκίνητο τύπου Sport-Berlina είναι σημαντικό ότι είναι πιο γρήγορο - εχει καλύτερο κράτημα από ότι υπάρχει στον ανταγωνισμό
Πριν μια βδομάδα μου ήρθε το καινούριο προσπέκτους από την Αλφα Ρομέο Ελβετίας, και ανέφερε πως αρχικά θα διατίθεται με δύο πετρελαιοκινητήρες 1900 κυβικών ισχύος 115 και 150 ίππων!!!!!!
Αφενός δεν είχα δει να ξαναμιλάει κανείς για αυτά, αφετέρου η αξιοπιστία των κινητήρων αυτών είναι δοκιμασμένα καλή.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πριν μια βδομάδα μου ήρθε το καινούριο προσπέκτους από την Αλφα Ρομέο Ελβετίας, και ανέφερε πως αρχικά θα διατίθεται με δύο πετρελαιοκινητήρες 1900 κυβικών ισχύος 115 και 150 ίππων!!!!!!
Αφενός δεν είχα δει να ξαναμιλάει κανείς για αυτά, αφετέρου η αξιοπιστία των κινητήρων αυτών είναι δοκιμασμένα καλή.
ok ok!
Οι πετρελαιοκινητήρες όχι απλά είναι δοκμασμένοι αλλά ειναι από τα καλύτερα σύνολα που υπάρχουν στην αγορά και πια τα βάζουν και στα SAAB, Opel, Suzuki , Cadillac.. κτλ..
Οι βενζινοκινητήρες είναι οι ολοκαίνουργιο και έχουν γίνει τα πάντα για να βελτιωθεί η αξιοπιστία τους. Ακόμα και καδένα έβαλαν αντί για ιμάντα...
-
Πρώτα να διορθώσω ένα λάθος μου, οι πετρελαιοκινητήρες στο προσπέκτους είναι 1900 120 ίππων (και όχι 115 που είπα) και 150 ίππων και θα υπάρχει και ο 2400 με 200 άλογα (όμως στην επιστολή έλεγε πως αρχικά θα έχει μόνο τους 1900άρηδες)
Πάντως δεν παύει να μου κάνει εντύπωση πως θα έχει κινητήρα πετρελαίου με 120 ίππους στην Ελβετία, που ούτε οικονομικά προβλήματα έχει ο μέσος αγοραστής της 156, ούτε πετρέλαιο αγοράζει τόσο πολύ ο Ελβετός!! (το οποίο σήμερα είναι 10-15 λεπτά του ευρώ ακριβότερο από την σούπερ αμόλυβδη!!!)
Πόσο μάλιστα όταν οι 120 ήταν ήδη ανεπαρκείς για την ελαφρύτερη 156!!!
Ελπίζω να πρόκειται για τυπογραφικό...
Μιας και άρχισα να λέω για τους κινητήρες στην Ελβετία, να πω και για τις βενζίνες που θα είναι 1900 JTS 160hp, 2200JTS 185hp και μέχρι το τέλος του 2005 σύμφωνα με το προσπέκτους θα έρθει και ο 3200 JTS 260hp.
-
Το ερώτημα για την Ελλάδα ειναι εαν/πότε θα έρθει ο 1.8i (χωρις JTS)
Αυτός θα έχει 130 ή 140 άλογα. Κανονικά έχει 140 (είναι η μηχανή του Vectra/Zafira) αλλά επειδή φοβούνται οτι θα πάρει πωλήσεις απο την 1.9 -160HP ίσως το ρίξουν στα 130 HP.Αυτή η μηχανή παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, υπάρχει σε διαφορους επίσημα sites της Alfa , αλλά είναι ακόμα αγνωστο εαν και πότε θα ερθει.
Αφού η 1.9 είναι στα 29.9Κ λογικά το 1.8 θα είναι στα 26-7Κ ίσως και χαμηλότερα σε έκδοση Impression.
-
Με 130 θα είναι λύση ανάγκης δυστυχώς...
Η Σπορτβάγκον μου έχει 140, και πηγαίνει πάρα πολύ καλά, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω ροπής (320Nm) παρά ιπποδύναμης... Οι 156 σεντάν με τον 1800 είχαν χαρακτηριστεί πολύ καλές με τα 144 άλογα, αλλά κρίνοντας από τα άρθρα δεν θα ήθελες να έχουν λιγότερα... Αντίθετα οι 1600άρες με τα 120 ήταν μάλλον ανεπαρκείς...
Οπότε η 159 που είναι βαρύτερη μάλλον θα είναι σαν την 1600άρα 156 αν θα έχει 130 ίππους, ενώ οι 140 θα είναι μεν καλύτεροι, αλλά και πάλι θα ήθελε κάτι ακόμα...
Λογικά ο 160 θα είναι η πρώτη λογική ολοκληρωμένη επιλογή, μακάρι να μην κουτσουρέψουν τον 1800 (ΑΝ και ΟΤΑΝ έρθει)...
-
Τελικα σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν οι Alfisti και.... οι 'αλλοι'! Εγω αν και εχω την 147 δεν μπορω να καταλαβω σε ποιους ανηκω!Στους φιλοbmwδάκιδες όπως κι εσύ ο ίδιος είχες παραδεχτεί παλαιότερα!
Αν συνεχίσει όμως έτσι η Alfa, και με βάση το καθαρό μυαλό που ως οικονομολόγος οφείλεις να έχεις, πιστεύω ότι ήδη μετράς αντίστροφα μέρες μέχρι να αλλάξεις στρατόπεδο!Υ.Γ. Περιμένω να έρθει η 159 με 130-140 άλογα για να βοηθήσω τον lkar στο θάψιμο της. Σαν τις audi-bmw θα καταντήσουμε.
-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Με το Passat καταδέχεται να συγκριθεί η 159; ή της πέφτει λίγο;
Έλεος...
Aποφάσισε τί γκριμάτσα έχεις
-
Δημοσιεύθηκε: 25/10/05 1:10 Θέμα δημοσίευσης: Επίσημη Τιμή 159
Εχθές όλως τυχαίως πέτυχα στο ράδιο το υπεύθυνο marketing της AlfaRomeo Hellas και ανακοίνωσε την τιμή της βασικής έκδοσης Progression της 1.9 JTS και μόνο για αυτήν.
29.900
Στην τιμή περιλαμβάνεται
3 χρόνια εγγύηση,
3 χρόνια οδική και
3 χρόνια δωρεάν service.....Σε απάντηση ενός μέλος η ημερομηνία λανσαρίσματος στις Ελληνικές Εκθέσεις ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
υπάρχουν στοιχεία για τις καταναλώσεις των JTS και ειδικά του 1,9?Μην ξεχνας οτι ειναι με 95Ron....
http://www.alfaromeo.it/cgi-bin/pbrand. ... delKey=140
-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Αρχίστε να παραδέχεστε κάποια πράγματα σιγά-σιγά γιατί θα γελάνε μαζί σας...ήδη στο εξωτερικό δεν είναι τυχαίο που η 159 σαρώνει στα test...ξεφύγετε από τους κομπλεξισμούς σας...έχετε μείνει 20 χρόνια πίσω και μασάτε τις ίδιες καραμέλες...ναι ναι είμαστε (και) κομπλεξικοί!
κανένα επιχείρημα;
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Υ.Γ. Περιμένω να έρθει η 159 με 130-140 άλογα για να βοηθήσω τον lkar στο θάψιμο της. Σαν τις audi-bmw θα καταντήσουμε.
μα αυτός δεν είναι ο στόχος; 'όταν μεγαλώσω να γίνω BMW/Audi' Μόνο που ξεκινάει από τα αρνητικά
-
Ο χρήστης ManosAlfistas έγραψε:
29.900
Στην τιμή περιλαμβάνεται
3 χρόνια εγγύηση,
3 χρόνια οδική και
**3 χρόνια δωρεάν service..... **...η HYUNDAI δίνει εφ' όρου ζωής
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
29.900
Στην τιμή περιλαμβάνεται
3 χρόνια εγγύηση,
3 χρόνια οδική και
Και τί με αυτό? Οι περισσότερες εταιρίες δεν δίνουν καθόλου.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Στους φιλοbmwδάκιδες όπως κι εσύ ο ίδιος είχες παραδεχτεί παλαιότερα!
Αν συνεχίσει όμως έτσι η Alfa, και με βάση το καθαρό μυαλό που ως οικονομολόγος οφείλεις να έχεις, πιστεύω ότι ήδη μετράς αντίστροφα μέρες μέχρι να αλλάξεις στρατόπεδο!Χα! Εχασες... Τετοια κατηγορια δεν υπαρχει!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
29.900
Στην τιμή περιλαμβάνεται
3 χρόνια εγγύηση,
3 χρόνια οδική και
Και τί με αυτό? Οι περισσότερες εταιρίες δεν δίνουν καθόλου.
η Alfa όμως ως Premium εταιρεία σύμφωνα με ορισμένους δεν κάνει προσφορές, ούτε δίνει πολλά χρόνια εγγύηση
Alfa Romeo 159 & 159TBi