-
very very γουντ. Τώρα μάλιστα η τιμή ειναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγορά του Passat!!
-
εξαιρούνται γερμανόφιλοι!
-
Το σκεφτομαι πολύ σοβαρά για την 159 1.9 αλλα με φοβίζει το βάρος της και τα όσα έχω ακούσει για τις επιδόσεις.
Αν σας πώ τι με χαλάει στο αυτ/το θα γελάσετε ( το αλουμινένιο ταμπλό )
πήγα και την είδα και δεν μου άρεσε καθόλου (προσωπίκή άποψη).
Ρώτησα και μου είπαν ότι δεν βγαίνει με άλλη επένδυση.
Επίσης πίσω μου φάνηκε λίγο χαμηλή (για το ύψος του κεφαλιού λέω)
Γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό για την επένδυση του ταμπλό ?
Τιμή 30.500 μου είπαν ... δεν είναι και φθηνή για την έκδοση (dist)
περίμενα καλύτερη τιμή μετά απο αυτά που δίαβασα. -
Ο χρήστης Nick έγραψε:
very very γουντ. Τώρα μάλιστα η τιμή ειναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγορά του Passat!!η 'προσφορά' πρέπει να 'ναι μόνο για την Impression
-
Στις 30.500 εχει ήδη υπολογιστεί η των έκπτωση 20000 euro.
32.500 έχει κανονικά -
ALFA 159 3,2 JTS
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός διάταξη υπερυψωμένου τετράπλευρου με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική ράβδο
Πίσω διάταξη πολλαπλών συνδέσμων (multilink) και αντιστρεπτική ράβδο
ΒΑΡΟΣ - ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
**Βάρος κενού αμαξώματος DIN (kg) 1740 **
Ρυμουλκούμενο Βάρος (kg) 1500
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα) 70
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος/Πλάτος/Υψος (mm) 4660/1828/1417
Χώρος αποσκευών (Χωρητικότητα) VDA dm3 405
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Επιτάχυνση (δ): 0-100 χλμ/ώρα 7,0
Επιτάχυνση : 0-1000 μ (δ) 27,5
Μέγιστη Ταχύτητα 240
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (12V)
Δυναμό (Α) 150
Χωρητικότητα μπαταρίας (Ah) 70
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ-ΕΚΠΟΜΠΕΣ
Εκτομπές καυσαερίων CO2 (g/km) 270
Κύκλος πόλης/εκτός πόλης/μικτός 15,9/8,5/11,5
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Aρ. Κυλίνδρων διάταξη 6 σε διάταξη V με περιεχόμενη γωνία 60, εμπρός εγκάρσια
Κυβισμός (κυβ. εκ.) 3195
Μέγιστη ισχύς bhp-ECE (KW) σε σ.α.λ. 260 (191) 6200
Μέγιστη ροπή Kgm-EE (Nm) σε σ.α.λ. 32,8 (322) 4500
Τροφοδοσία ηλεκτρονικός άμεσος ψεκασμός πολλαπλών σημείων MPI Bosch Motronic ME7
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Κιβώτιο ταχυτήτων: αριθ. Σχέσεων 6 + όπισθεν
Κίνηση και στους 4 τροχούς με μεσαίο διαφορικό torsen
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Ελάχιστη διάμετρος στροφής (m) 11,1
Τύπος κρεμαγιέρα με υδραυλική υποβοήθηση
ΤΡΟΧΟΙ
Ελαστικά 225/50 X R17
ΦΡΕΝΑ - Δ (δίσκοι)
Εμπρός : Διάμετρος mm Αεριζόμενοι δίσκοι 330mm δαγκάνες 4 εμβόλων
Πίσω: Διάμετρος mm Αεριζόμενοι δίσκοι 292mm με αιωρούμενες δαγκάνεςΜπραβο ρε!-Αντε και Escalade
-
? τωρα τι είναι αυτό
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Το σκεφτομαι πολύ σοβαρά για την 159 1.9 αλλα με φοβίζει το βάρος της και τα όσα έχω ακούσει για τις επιδόσεις.
περίμενα καλύτερη τιμή μετά απο αυτά που δίαβασα.Φίλε sprsk πέρνοντας μια σύγχρονη Alfa Romeo **πρέπει να ΞΕΧΑΣΕΙΣ τις επιδόσεις **που συνόδευαν τα μοντέλα τις φίρμας μέχρι πρότινος. Ο λόγος δεν είναι τόσο το βάρος όσο η έλειψη ροπής by definition εφόσον χρησιμοποιούν ατμοσφαιρικά μοτερ.
Ταυτόχρονα πρέπει να ξεχάσεις και όσα αρνητικά συνόδευαν την φίρμα μέχρι τώρα όπως μειωμένη παθητική ασφάλεια, μέτρια αξιοπιστία, κακή συναρμογή κλπ.
**Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι η ενεργητική ασφάλεια(διάβασε το Μaster Test του AMS αν δεν το έχεις αν θες στο στέλνω), όπου βάζει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό. **
Επίσης εκεί που δεν κάνει συμβιβασμό είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση. Όποτε βλέπω μια 159 (σπάνια δλδ ) κυριολεκτικά κολλάω και νομίζω ότι βλέπω κάτι εξωτικό. Όλα τα άλλα αμάξια φαίνονται 'κουτιά' μπροστά της. Φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό ...
Το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά ακριβή, εφόσον το μοντέλο λανσάρεται ως 'premium'. Με πρώτη ματιά βλέπντας και τις επιδόσεις η τιμή φαίνεται εξωφρενική ειδικά για Alfa. Όμως αν βλέπεις λίγο πέρα από τις επιδόσεις θα δεις ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για όλα τα + που προσφέρει το αμάξι.
Πριν αποφασίσεις κάνε το εξής τεστ. Όποιο αμάξι κάνεις test drive, πήγαινέ το βόλτα από μια αντιπροσωπία Alfa και πάρκαρέ το δίπλα σε μια 159. Στην συνέχεια αποφάσισε ποιο θέλεις να βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς στο πάρκιν σου
-
Μια 156 ίσως; Μια 166;
-
Η καινουρια η 159 είναι οντως μνάρα
μέσα δεν έχω μπει αλλά από ξω είναι φοβερή
-
Πάντως τέτοιο θάψιμο που έχει φάει τόσο η 159 όσο και η Brera, έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι είναι απελπιστικά αργές. Αυτό που με χαλάει στην 159 είναι ότι είναι ΠΟΛΥ μεγάλη. 4700 είναι η 166 ρε παιδιά...
ΥΓ:Σχετικά με τις επιδόσεις. Το DRIVE μέτρησε μια ασημί Brera 2,2 στα 9,3 για 0-100 με 1500 χλμ.
Την ίδια ακριβώς Brera 2,2 αλλά με 3600 χλμ το Evo τη μέτρησε στο 8,4 για 0-100... -
Στα 5500χλμ θα κανει 7,5 0-100!!!!!!!!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
περίμενα καλύτερη τιμή μετά απο αυτά που δίαβασα.SPRSK
To θέμα με την τιμή είναι καθαρά Marketing όταν πας να πάρεις το αυτοκίνητο είναι αρκετά ακριβό καθώς θα πληρώσεις με το κλειδί στο χέρι γύρω στα 32.500 .. Τώρα σχετικά με το αυτοκίνητο σου το προτείνω ανεπιφύλακτα να το αγοράσεις με αυτά τα λεφτά δεν μπορείς να πάρεις καλύτερο αυτοκίνητο. Εμφανησιακά ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή . Το ίδιο ισχύει και για την οδηγική συμπεριφορά.. άμεσα προβλέψιμο με πολύ καλή ποιότητα κύλισης για φοβερές διαδρομές. Σχετικά με τις επιδόσεις που προβληματίζεσαι ...μην ανησυχείς καθόλου εάν δεν είσαι οπαδός των 0-100 το αυτοκίνητο κινείται αρκετά γρήγορα και απροβλημάτιστα. .Οι 4Τ είχαν κάνει ένα τεστ στη πίστα και είχε παραπλήσιους χρόνους με Α4 1.8 Τ και 320. Σκέψου οτι για τα παραπάνω υπολογίζεις απο 5000-10000 διαφορά στην τιμή. Ό κινητήρας δεν θα έχει ξεσπάσματα αλλά δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Απο ποιότητα είναι κλάσης ανώτερη απο κάθε προηγούμενη Αλφα - αλλα κατά τη γνώμη - η επόμενη γενιά θα είναι η άρτια ολοκληρωμένη κατασκευή καθώς το αυτοκίνητο έχει ακόμα μερικές ασήμαντες κατασκευαστικές ατέλειες.
Επαναλαμβάνω είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα. ¨Έψαχνα αυτοκίνητο εδώ και δύο χρόνια και είμαι κάτοχος της απο τον Ιούλιο και κάθε μέρα μου επιβεβαιώνει το κόστος αγοράς της. Εγώ έχω την 1.8 Distinctive με δέρμα. και μου κόστισε 29.000 με το κλειδί στο χέρι και γερή έκπτωση. Ο κινητήρας είναι επαρκέστατος και με ικανοποιεί πλήρως σε ρυθμούς ταξιδιού. Ταξιδεύω με 180 σταθερά απροβλημάτιστα και χωρίς να νιώθω οτι ζορίζω το αυτοκίνητο. και σχετικά καλή κατανάλωση 10.8 overall Αθήνα και ταξίδια.
Καλή επιλογή -
Διόρθωση : 31.500 στην τιμή αντί για 32500
-
Εξωτερικά αν δεν μου άρεσε (έπρεπε να πάω σε οφθαλμίατρο)
Μου αρέσει και μάλιστα πολύ..
Απλά με αυτά που έχω διαβάσει προβληματίζομαι.Πράγματι κοιτάω και το Α4 1.8Τ αλλά ρε γαμότω είναι χάλια (προσωπική άποψη) .Πιάνω τον εαυτό μου να ψάχνει να βρεί λεπτομέριες που είναι όμορφες . Απο μπροστά καλό απο το πλάι αδιάφορο απο πίσω οι δύο ξατμίσεις και τα πίσω φώτα το εσωτερικό αυστηρό ...κλπ.
Είναι σαν το ανέκδοτο του προξενιού ,
Ερώτηση :'είναι μανα όμορφη η κοπέλα ..........'
Απάντηση :'έναι απο καλό σπίτι και είναι καλή νοικοκυρά'Η άλλη επιλογή μου είναι στα 33,000 με την έκπτωση το S 60 το οποίο μου αρέσει καλύτερα απο το Α4 και λόγο κινητήρα καί λόγο σχεδίασης (λιγο καλύτερη μούρη να είχε ) καί λόγο εσωτερικού.
Αλλά ούτε αυτό έχει την προσωπικότητα της 159.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ????????? μου την σπαει το αλουμίνιο .
Θα πάω να τα οδηγήσω . Αν και τα test drive ειναι λίγο αποστηρωμένα ελπίζω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.Το 0-100 δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο το 4 άτομα με αποσκευές και ασφαλές προσπέρασμα.
ManosAlfistas τι συμαίνει 'με το κλειδί στο χέρι και γερή έκπτωση' ?
πάνω απο τα 2000 που λένε ( ή είχες κάποιο προσωπικό προνομιο) -
Για ποια 159 μιλάμε? Την 1,8 ή την 1,9?
-
Την 1,9 ( αν και θα πρεπε την 2,2 ) αλλά .....
Ειναι πολλά τα λεφτά Αρη -
Passat TFSi? Για αυτό που θες το αυτοκίνητο: >Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Το 0-100 δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο το 4 άτομα με αποσκευές και ασφαλές προσπέρασμα.
το TFSi είναι μακράν καλύτερο..
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Στα 5500χλμ θα κανει 7,5 0-100!!!!!!!!Απίστευτο! Στα 18,000 χλμ περίπου δηλαδή θα έχει στιγμιαίο 0-100! Μή μιλήσω για π.χ. 20,000 που θα έχει αρνητικό 0-100 (καθώς θα ετοιμάζεσαι να γκαζώσεις θα έχεις ήδη πιάσει τα 100, quantum mechanics style)...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Στα 5500χλμ θα κανει 7,5 0-100!!!!!!!!
Απίστευτο! Στα 18,000 χλμ περίπου δηλαδή θα έχει στιγμιαίο 0-100! Μή μιλήσω για π.χ. 20,000 που θα έχει αρνητικό 0-100 (καθώς θα ετοιμάζεσαι να γκαζώσεις θα έχεις ήδη πιάσει τα 100, quantum mechanics style)...
Alfa Romeo 159 & 159TBi